Seriale - Dramy, czyli urok Azji
Aragonte - Nie 13 Kwi, 2014 13:53
Admete, czyli wszystko, co jest z tym panem, co wiesz mam słać?
Admete - Nie 13 Kwi, 2014 14:11
Jak najbardziej ślij. Będziemy się fazować,cóż innego nam zostało?
Grrr...spacja mi w klawiaturze siada i mus kupić nową.
Agn - Nie 13 Kwi, 2014 14:48
Eeeej, ale nie będziecie jak te samoluby się fazować? Zostaniecie z nami? Bo Kim Myung Min to...
No dobra, medyczna drama to nie dla mnie, ale opowiecie o każdym odcinku? Prooooszę! *słodkie oczka*
Zooshe, nie kuś, no nie kuś, ja cię proszę... aish! Skusiłaś mnie. Główna para to policjanci, młodszy nie jest płci żeńskiej, będą się kłócić i sobie dorąbywać od czasu do czasu, jestem pewna...
Aragonte - Nie 13 Kwi, 2014 14:57
| Agn napisał/a: | Eeeej, ale nie będziecie jak te samoluby się fazować? Zostaniecie z nami? Bo Kim Myung Min to... |
A wiesz, jak fajnie wygląda jako gangster w Bad Family? Młodszy tam jest o kilka latek, zresztą w wersji Anthony'ego chyba go ciut postarzyli.
zooshe - Nie 13 Kwi, 2014 14:58
| Agn napisał/a: |
No dobra, medyczna drama to nie dla mnie, ale opowiecie o każdym odcinku? Prooooszę! *słodkie oczka* |
Dramę medyczna bym jeszcze przeżyła, ale to Bad Family zupełnie nie moje klimaty.
| Agn napisał/a: | | Zooshe, nie kuś, no nie kuś, ja cię proszę... aish! Skusiłaś mnie. |
Spokojnie jedna jaskółka wiosny nie czyni. Zobaczy się drugi odcinek i wtedy ewentualnie polecę.
Na razie jak masz nadmiar wolnego czasu bierz się za GG14D.
| Agn napisał/a: | | Główna para to policjanci, młodszy nie jest płci żeńskiej, będą się kłócić i sobie dorąbywać od czasu do czasu, jestem pewna... |
Na razie mają ochotę się pozabijać.
Nie wiem czy dobrze przetłumaczyli, ale ten starszy obiecał że odda młodszemu palec (środkowy żeby nie było) jeśli temu młodszemu uda się schwytać mordercę.
Aragonte - Nie 13 Kwi, 2014 15:14
| zooshe napisał/a: | | Agn napisał/a: |
No dobra, medyczna drama to nie dla mnie, ale opowiecie o każdym odcinku? Prooooszę! *słodkie oczka* |
Dramę medyczna bym jeszcze przeżyła, ale to Bad Family zupełnie nie moje klimaty. |
Toteż nie dla fabuły będę to oglądać (jeśli będę, na razie przejrzałam pierwszy odcinek, faktycznie, specjalnie mądre to nie jest). Akcja nie dzieje się w szkole, ale to familijna produkcja (coś jak BBF).
Admete - Nie 13 Kwi, 2014 18:02
Nie wiem, czy White Tower nie zostawię na późniejsze czasy, bo jednak trudno się coś takiego ogląda,jak napisy nie za dobre.
Ja jeszcze skuszę Aragonte do GG, bo mam dwóch ulubieńców - Jo Seung-woo i Kim Myung Min Właśnie obejrzałam Classic i znów muszę stwierdzić, że tak jak wczesne bolly,tak koreańskie produkcje też potrafią wzruszyć. Jo Seung-woo jest tam taki młodziutki, jeszcze nieopierzony, ale widać, że utalentowany. Stęskniłam się za Dong Chanem.
zooshe - Nie 13 Kwi, 2014 18:17
| Admete napisał/a: |
Ja jeszcze skuszę Aragonte do GG, bo mam dwóch ulubieńców - Jo Seung-woo i Kim Myung Min |
A kuś byle skutecznie.
| Admete napisał/a: | | Jo Seung-woo jest tam taki młodziutki, jeszcze nieopierzony, ale widać, że utalentowany. |
| Admete napisał/a: | | Stęskniłam się za Dong Chanem. |
Ja też. Zostały jeszcze 4 odcinki potem wtorki nie będą już takie same. Oczywiście drama obowiązkowo do powtórki.
Admete - Nie 13 Kwi, 2014 18:19
Zdecydowanie do powtórki. Trzeba będzie na chłodno wyłapać wszystkie smaczki. Zooshe a co jak nam zakończenie jakieś okropne zrobią?
Na YT może obejrzeć Marathon i Low life, w których gra Jo Seung-woo.
BeeMeR - Nie 13 Kwi, 2014 18:36
| Agn napisał/a: | | Zooshe, nie kuś, no nie kuś, ja cię proszę... aish! Skusiłaś mnie | Heh, ja się nawet nie zbliżałam do tej dramy, żeby nie dokładać nowej, a tu masz, jak będziecie zachęcać to kto wie
No nic - nowa drama najwcześniej po świętach - teraz czas na inne sprawy
Najpierw kilka słów o INR3:
Taka landrynka jest mi potrzebna od czasu do czasu - miła, łatwa i przyjemna, lekka i niezobowiązująca.
Podobała mi się - ładnie splata kilka wątków i par, acz oczywiście nie bez zastrzeżeń:
Już na początku miałam wątpliwości duże co do miłości głównego bohatera do bohaterki - no bo wraca taki po latach przekonany, że kocha, chce rozkochać, a tu jak na dłoni widać że nic już o niej nie wie, bo on ją pamięta dziecko, którym ona nie jest już dawno. No ale w trakcie para mnie przekonała do siebie, na tyle na ile ideał mężczyzny może mnie przekonać
Para internetowo - dzieciata wzbudziła we mnie bodaj cieplejsze odczucia - przynajmniej facet, który tak bardzo boi się e się nie zaangażuje, a zaangażowany jest po uszy załamka przy truskawkach było cudna - prawie jak molestowanie żyrafki - nota bene żyrafka jest świetnym motywem .
Z parą najmłodszą wszystko było ok do czasu końcówki zupełnie od czapy , wymienienie chłopaka ok, ale pod koniec totalne zmieniono bohaterce charakter. np. z początku to ona doskonale wiedziała czego chce od siebie i ex-chłopaka, a tu nagle obrót o 180 stopni i wyjazd od czapy
Ja zatrzymuję się na etapie, że jest im dobrze - podobnie w przypadku sunbae i stylistki
Aragonte - Nie 13 Kwi, 2014 19:00
| zooshe napisał/a: | | Admete napisał/a: |
Ja jeszcze skuszę Aragonte do GG, bo mam dwóch ulubieńców - Jo Seung-woo i Kim Myung Min |
A kuś byle skutecznie. |
Pewnie w końcu się skuszę, ale za jakiś czas, jak polskie napisy się pojawią (mam nadzieję).
Troszkę się przekarmiłam k-dramami w ten weekend, muszę zrobić małą przerwę
Bad Family obejrzałam ze dwa odcinki - familijne, mało mądre, choć sympatyczne momentami, bohater niestety zdecydowanie nie tak błyskotliwy jak Anthony Kim (eufemizm ), choć miło się na niego patrzy, więc pewnie nie będę ciągnąć oglądania (chyba że najdzie mnie ostra faza na KMM ). Zdecydowanie dojrzalsza i stonowana rola to ta z White Tower (sądząc z jednego odcinka, który obejrzałam, no i gatunku, bo komedia zdecydowanie to nie jest), ale faktycznie trochę ciężko to się ogląda Przydałyby się lepsze napisy (a może lepsza znajomość angielskiego - z terminami medycznymi - z mojej strony). Tak czy siak utwierdziłam się w przekonaniu, że Kim Myung-Min dobrym aktorem jest.
Ale na Jo Seung-woo zerknę dzisiaj, żeby zobaczyć, kto zacz
zooshe - Nie 13 Kwi, 2014 19:10
| Admete napisał/a: | | Zdecydowanie do powtórki. Trzeba będzie na chłodno wyłapać wszystkie smaczki. |
A no właśnie. Te małe początkowo nic nie znaczące puzzle z których z czasem kreuje się większy obraz całości. No i oczywiście uwielbiam Dong Chan i Ajummę razem.
Zooshe a co jak nam zakończenie jakieś okropne zrobią? |
Jak to co wymyślimy sobie inne. Właściwie to ja swoje już wymyśliłam i będę się go kurczowo trzymać choćby fakty mówiły co innego.
| Admete napisał/a: | | Na YT może obejrzeć Marathon i Low life, w których gra Jo Seung-woo. |
Zostawiam sobie na deser jak już uporam się z Horse Doctor. Zabawne pisząc Horse początkowo napisałam House. choć nie mają ze sobą wiele wspólnego.
| BeeMeR napisał/a: | Heh, ja się nawet nie zbliżałam do tej dramy, żeby nie dokładać nowej, a tu masz, jak będziecie zachęcać to kto wie |
Życie to sztuka wyboru. U mnie obecnie na fali jest Jo Seung Woo więc póki co odpuściłam sobie 3 Days, może później wrócę.
Chciałabym też w końcu zamknąć temat Empress Ki, choć koniec zapewne mi się nie spodoba. Już propagandowo robią z mojego cesarza straszna świnię, aby król wydał się przy nim szlachetny i dobry.:foch2:
Aragonte - Nie 13 Kwi, 2014 19:13
A tak w ogóle to zmieniłam na chwilę avka (za godzinkę lub dwie wrócę do Anthony'ego), któremu nadałam roboczy tytuł umieszczony w spoilerze - kto zgadnie, klika w spoiler
Ktoś kojarzy tę scenę?
Edit: fajny ten Jo Seung-woo
zooshe - Nie 13 Kwi, 2014 19:58
| Aragonte napisał/a: |
Edit: fajny ten Jo Seung-woo |
Wręcz zajebisty, jakby ktoś miał wątpliwości mała propagandowa w tym temacie.
Wygląda cudnie kiedy się śmieje.
I kiedy jest poważny.
Do tego oczytany.
Czasem aż do przesady
Zna się na sztuce.
Także magicznej
Nie można mu odmówić talentu muzycznego.
Bywa naiwnym optymistą
Trafnie ocenia ludzi.
Czasem bywa zraniony
A czasem rani innych
...mocno
Ma wierną drużynę.
I nawet jeśli na końcu okaże się mordercą
to i tak nie można go nie kochać.
Aragonte - Nie 13 Kwi, 2014 20:07
Przekonałaś mnie
Piękne zestawienie
zooshe - Nie 13 Kwi, 2014 20:20
| Aragonte napisał/a: | Przekonałaś mnie
Piękne zestawienie |
Cóż taki był mój niecny zamiar.
A skoro już zaczęłam to dorzucę jeszcze kilka.
Admete - Nie 13 Kwi, 2014 20:26
A aktor faktycznie śpiewa, bo występuje w widowiskach muzycznych i od tego zaczynał karierę. To przygotować paczuszkę jak mniemam
Aragonte avek z komentarzem Ty niedobra kobieto,poczekaj aż Trzykrotka zajrzy
A tu śpiewa i gra na gitarze w GG:
http://www.youtube.com/watch?v=8v8-LKKPwTY
Słowa piosenki:
| Cytat: | Can you believe
That in my dreams, you are a princess that is cast under a magic spell?
Although there are so many hardships that come along your way
But I always have a strong determination
That I will save you once again
I gathered my hands and prayed for endless courage and wisdom
Past the magic castle and across the swamp
Inside the dark cave, I see you far away
Now hold my hand
It feels like our bodies are floating
Even when we freely fly in the sky
Don’t be surprised
The world that is spread out before us
Is so precious, if we’re together
|
A tu masz samą scenę:
http://www.youtube.com/watch?v=vUQ6zCsa7H0
A w ogóle to kobiety: bo dzięki wam czuję się trochę jak lata temu w początkach oglądania bolly
Zooshe a ty nie masz może tej piosenki w jakimś zgrabnym pliczku?
Nadal w ramach zachęty:
http://www.youtube.com/watch?v=SGRqugiuSB4
zooshe - Nie 13 Kwi, 2014 20:47
| Admete napisał/a: | | A aktor faktycznie śpiewa, bo występuje w widowiskach muzycznych i od tego zaczynał karierę. |
Śpiewa od wielu lat w musicalach i to bardzo dobrze.
Zooshe a ty nie masz może tej piosenki w jakimś zgrabnym pliczku? |
A myślisz że czego słucham w drodze do pracy.
Jak potrzeba na szybko. Proponuje skopiować link z YT tutaj.
http://www.youtube-mp3.org/pl
Następnie nacisnąć konwertuj, pobierz i gotowe.
Admete - Nie 13 Kwi, 2014 20:49
Zooshe Taki mało inteligentny post. Chociaż nie - kipi od inteligencji emocjonalnej
zooshe - Nie 13 Kwi, 2014 20:52
| Admete napisał/a: | Zooshe Taki mało inteligentny post. Chociaż nie - kipi od inteligencji emocjonalnej |
Głęboki niczym kałuża.
Admete - Nie 13 Kwi, 2014 20:57
No i już sobie słucham. On tak ładnie sobie wzdycha na początku
BeeMeR - Nie 13 Kwi, 2014 21:10
| zooshe napisał/a: | Już propagandowo robią z mojego cesarza straszna świnię, aby król wydał się przy nim szlachetny i dobry. | Rozważałam, czy aby nie wrócić do Empress, ale w takim razie nie ma mowy
Aragonte - dwa bałwanki super
Zooshe - jakie ładne przedstawienie postaci
zooshe - Nie 13 Kwi, 2014 21:22
| BeeMeR napisał/a: |
Rozważałam, czy aby nie wrócić do Empress, ale w takim razie nie ma mowy |
No właśnie zrobiło się bardzo ciekawie. Ki w końcu odkryła, że Maha jest jej synem, a tu szykuje się na niego zamach. Ciekawe co zrobi?
Jakie to cudne. Wybrali niemal wszystkie moje ulubione momenty. Niby nie jest to drama romansowa ale każda scena z ta dwójką aż iskrzy.
No dobra zanim do reszty stracę głowę dla Dong Chana zabieram się Gap Donga.
Aragonte - Nie 13 Kwi, 2014 21:38
No dobra, zmieniam avek i wracam do Anthony'ego, póki Trzykrotki nie ma
Kusicie tym panem, kusicie... ale dam sobie trochę czasu na kolejne zauroczenie Chyba sobie jeszcze fragmenty KoD zapodam, a co...
zooshe - Nie 13 Kwi, 2014 21:48
Widziałam że jak zacznę to nie skończę. Jeszcze jeden ładny filmik znalazłam.
https://www.youtube.com/watch?v=b-0DrreFs8w
|
|
|