To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

praedzio - Pią 19 Paź, 2007 22:57

Eeee... Hioba? :shock:
Admete - Pią 19 Paź, 2007 23:12

A ja z innej beczki - małe fragmenciki z kolejnego odcinka Bones. Agent Booth i dr Brennan znów odwiedzają psychoanalityka :-) Tym razem to nie Gordon Gordon, ale jakiś dzieciak ;-D

http://spoilertv.blogspot.com/search/label/Bones

nicol81 - Nie 21 Paź, 2007 11:18

O Hiobie gdzieś przeczytałam, to nie moja inwencja... :mrgreen:
Czy ktoś może ogląda "Pannę Marple" na Hallmarku (w piątki i niedziele)?

Vasco - Nie 21 Paź, 2007 19:35

Co do Prison Break i Sary. Jestem po 4. odcinku 3 serii i skoro mówicie, że aktorka rodzi i nie może występować, to ja ze swej strony tylko dodam: nie dziwcie się. Przecież się nie rozdwoi ;)
praedzio - Nie 21 Paź, 2007 19:43

No, właśnie. Istnieje też druga wersja: scenarzyści sami kazali aktorce odejść. Gdzie leży prawda? :mysle:
nicol81 - Nie 21 Paź, 2007 20:19

Vasco napisał/a:
Co do Prison Break i Sary. Jestem po 4. odcinku 3 serii i skoro mówicie, że aktorka rodzi i nie może występować, to ja ze swej strony tylko dodam: nie dziwcie się. Przecież się nie rozdwoi ;)

Ale gdzie jej priorytety? Dziecko, a miłość Sary i Michaela na wieczność...

praedzio - Śro 31 Paź, 2007 15:45

Podaję za: http://theprisonbreak.net

Kanał Fox wpadł na pomysł wydłużenia swojego poniedziałkowego pasma wieczornego spin-offem serialu "Prison break", którego bohaterką będzie kobieta...
Potencjalny nowy serial ma się nazywać "Prison Break: Cherry Hill" , a jego bohaterką będzie Molly, nowa postać, która dołączy do braci Scofield'ów w obecnie wyświetlanym, trzecim sezonie.
Stacja Fox zamówiła scenariusz możliwego pilota nowej serii, który to napiszą producenci "Skazanego..." Matt Olmstead i Zack Estrin.
Kobieta, o której mowa - Molly podobnie jak Michael i Lincoln została wplątana w spisek Firmy, która doprowadziła do śmierci jej najbliższych. Szukając zemsty nowa bohaterka dołączy do uwięzionych w Sonie mężczyzn i pomoże im w planie ucieczki.
"Pomiędzy Molly a Michaelem jest ironia podobieństwa. Oboje są emocjonalnie zniszczeni, stracili najbliższych, i razem dążą do zemsty, dlatego rozumieją się i sympatyzują ze sobą" - powiedział Olmstead.
W "Cherry Hill" Molly udaje się do więzienia dla kobiet z wyrokiem dożywocia za swoją wendetę i straconą nadzieją, jednak wszystko zmienia się z chwilą otrzymania przez nią informacji, że jej ukochani żyją...
"W jednej chwili bezlitosna morderczyni zamienia się w pełną motywacji kobietę, która zrobi wszystko by wydostać się z więzienia." dodał Olmstead.
Nieznane są jeszcze wszystkie szczegóły, jednak dowiedzieliśmy się, że Molly będzie dzieliła celę z kobietą o pseudonimie T-Bag (hmm...)
Obecnie trwają poszukiwania głównej bohterki. Po jej odnalezieniu producenci "Skazanego na śmierć zdecydują w którym odcinku trzeciego sezonu Molly pojawi się po raz pierwszy.
Jeżeli "Cherry Hill" nie spodoba się władzom stacji Molly powróci na dobre do oryginalnego serialu.

Admete - Śro 31 Paź, 2007 15:49

Nie znają miary...Nie oglądam 3 sezonu, więc nie wiem, czy jest dobry, ale z tym spin - offem to już przesadzają.
praedzio - Śro 31 Paź, 2007 16:00

A mi się wydaje, że próbują zastąpić postać Sary inną kobiecą postacią. Jestem ciekawa, jak im to wyjdzie. Co nie znaczy, że nie wolałabym zobaczyć Sary całej i zdrowej. :cry2:
nicol81 - Śro 31 Paź, 2007 16:25

Sary nikt nie zastąpi...Niech lepiej nie próbują :cry2:
Czyli ta kobieta ma się najpierw pojawić w PB, a później dostać właśny serial? I od jej sukcesu zależy, czy PB będzie kontynuowane?

praedzio - Śro 31 Paź, 2007 17:46

Nie. Molly pojawi się w PB jako epizodyczna postać. Później dostanie własny serial kontynuując wątek poboczny PB. Jeśli spin-off nie zyska aprobaty widzów, Molly na stałe dołączy do PB, który ma się całkiem dobrze :P . Tak czy siak więc jesteśmy na nią skazane ;) .
nicol81 - Czw 01 Lis, 2007 14:55

Wpierw się zmarwiłam, że mogą skończyć PB dla tego nowego serialu...Chociaż może PB też już powinien powolutku zaczynać się kończyć. Lubię drugi sezon, ale mam nadzieję, że piątego nie będzie...
praedzio - Czw 01 Lis, 2007 16:05

A ja szczerze mówiąc wolałabym, żeby PB skończyło się na 13 odcinkach, tak jak pierwotnie planowali producenci. Wtedy wszystko miałoby ręce i nogi, napięcie byłoby niezmiennie duże :D i rzecz zakończyłaby się logicznie i wielce szumnie. A tak trochę mam wrażenie, że wątki są ciągnięte na siłę - co nie znaczy, że serial źle się mi ogląda. To już po prostu nie jest to, co było na początku.
No, ale z drugiej strony - postacie drugoplanowe mają dzięki temu szansę się wykazać. :P Taki T-Bag na przykład.... czy Brad Bellick.

nicol81 - Czw 01 Lis, 2007 21:22

Dla mnie też nie jest już to, co na początku i zastanawiam się, dlaczego. Dobrze mi się ogląda drugi sezon, ale już nie czuję tego zachwytu i napięcia.
13 odcinków byłoby mało, ale jednak powinni zaczynać kończyć, a nie dodawać nowe wątki. Zeby serial nie zjadł sam siebie...

praedzio - Pią 09 Lis, 2007 20:58

Uuuu...! Porobiło się w PB!! :excited: SPOILER!!!Michael dowiedział się o śmierci Sary... :omg: Co to będzie, co to będzie... *nerwowo zagryza paznokcie... które cudem odrosły po wczorajszych Herosach :lol: *
Jutro ciąg dalszy...

Admete - Pią 09 Lis, 2007 22:27

Wiesz co, ja na razie nie oglądam PB ( bo i tak już za dużo oglądam, może ten strajki mi na zdrowie wyjdzie ;-) ), ale obejrzałam te sceny, w których Michael się dowiaduje o śmierci Sary. Jemu cierpienie zawsze dobrze wychodziło ;-)
MiMi - Pią 09 Lis, 2007 23:27

Dzisiaj obejrzałam ten odcinek, o którym tu mówicie. Oczywiście wcześniejszych nie obejrzałam, bo nie mam czasu. Siostra mi po krótce streściła. Prawie się popłakałam, gdy on się dowiedział. Świetnie to zagrał... No cóż zobaczymy, co dalej...
praedzio - Sob 10 Lis, 2007 16:41

Ufff...! Michael na razie wyszedł na prostą, więc moja pikawa się troszkę uspokoiła. W najnowszym odcinku emocji nie brakowało, oj, nie brakowało! :D
No, a teraz mniej wesołe wieści:

Cytat:
Strajk scenarzystów filmowych zdezorganizował plany stacji telewizyjnych. Drastyczne zmiany dopadły też serial "Prison Break" (Skazany na śmierć), który kompletnie zmienił terminarz emisji odcinków.
Pierwotnie pierwsza część sezonu miała potrwać do 17 grudnia, później miało być cztery miesiące przerwy i w kwietniu powrót z nowymi epizodami, zamykającymi trzecią serię. Stacja FOX zmieniła jednak plany, które ma wobec "Skazanego na śmierć".
Po pierwsze, przerwa potrwa dużo krócej, bo niespełna dwa miesiące. Drugą część trzeciej serii FOX zacznie emitować od 14 stycznia 2008. Po drugie, najbliższy epizod, którego emisję zaplanowano na 12 listopada będzie ostatnim w tym roku i ostatnim przed przerwą.

Wpływ na taką decyzję stacji FOX ma strajk scenarzystów. Obecnie jest ukończonych dwanaście epizodów nowej serii, z których siedem już wyemitowano. Włodarze FOX'a obawiając się przedłużenia strajku i utraty serialu ze względu na brak gotowych odcinków, zdecydowali o zmianie w terminarzu emisji.

Admete - Sob 10 Lis, 2007 16:56

Wiekszośc seriali teraz będzie miec przerwy. Trzeba będzie odświeżyc sobie starocie.
praedzio - Sob 10 Lis, 2007 19:35

Taaa... *wzdycha smętnie*
... i dokończyć seriale zaczęte w zamierzchłej przeszłości. 4 sezon Alias wciąż na mnie łypie z półki.

Admete - Sob 10 Lis, 2007 21:41

Ekhem...Alias mówisz? Tam taki przystojny pan grał...No i zdaje się, że pan od Matta Parkmana tez? Ja go tam nie widziałam, bo oglądałam tylko kilka odcinków.
nicol81 - Sob 10 Lis, 2007 22:10

:cry2: Czy wasze klawiatury blokują wpisywanie do tematu postów "Spoilery do 3 sezonu PB"?
Admete - Sob 10 Lis, 2007 22:17

Sorry Nicol ja jestem Królową Spoilerów. Właściwie jestem chodzącym spoilerem. Naprawdę mi przykro...Często niestety zapominam, że inni nie lubią wiedzieć wczesniej... Mnie się dzieki takiej wiedzy lepiej ogląda.
nicol81 - Sob 10 Lis, 2007 22:19

Mnie niekiedy też...To zależy...
Czyli już wiem, że Sara nie wróci... :( Muszę podwójnie czerpać z ich wspólnych momentów...
Wolałabym, żeby znaleźli inną aktorkę.

praedzio - Nie 11 Lis, 2007 07:46

MEA MAXIMA CULPA!! Zapomniałam, że to nie wątek poświęcony Herosom czy Supernatural, gdzie spoilery sypią się równo i gęsto. To wszystko przez Admete! :P Stworzyła POTWORA! :P
Obiecuję, że więcej nie będę spoilerować, najwyżej cichutko popiskiwać z emocji, nie wyjaśniając, w czym rzecz... :kwiatek:

Admete napisał/a:
Ekhem...Alias mówisz? Tam taki przystojny pan grał...No i zdaje się, że pan od Matta Parkmana tez?

Przystojny pan nazywa się Michael Vaughn i grany jest przez Michaela Vartana. Greg Grunberg też tam występuje. Zresztą kiedyś wstawiałam w tym wątku jego zdjęcie.