Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Fantastyka - Gra o tron (TV)
Aragonte - Pon 26 Wrz, 2011 23:21
zuza napisał/a:
Ty to twardzielka jestes
A gdzie tam Toż napisałam, że mnie teraz jakoś specjalnie do Martina nie ciągnie.
Najbardziej to mnie ciągnie do mego własnego świata, a to już w ogóle beznadziejna sprawa zuza - Wto 27 Wrz, 2011 07:43
Aragonte napisał/a:
zuza napisał/a:
Ty to twardzielka jestes
A gdzie tam Toż napisałam, że mnie teraz jakoś specjalnie do Martina nie ciągnie.
Najbardziej to mnie ciągnie do mego własnego świata, a to już w ogóle beznadziejna sprawa
To moze sie tak bardzo nie opieraj? Oczywiscie jak czasowo bedziesz sobie mogla na to juz pozwolic.zuza - Wto 27 Wrz, 2011 07:49
asiek napisał/a:
Miłość ma swoje prawa. Dobrze, że Tyrion ma w Tobie sojusznika. Moje serce bardziej skłania się ku Jonowi... ekhm...z racji znacznej różnicy wieku, matczyne serce.
Hm... ja z roznica wieku nie mam zadnych problemow - jak to dobrze
Tak sobie pomyslalam, ze ta odbior tej sceny w taki a nie inny spodob moze byc spowodowany jeszcze jednym
Spoiler:
Otoz ja nie lubie Sansy. Narazila mi sie robiac za klamliwa kretynke w pierwszym tomie, przez ktora zginal niewinny chlopak i wilkor, a drugi zostal wygnany... Zdecydowanie wole Arye. Wiec mysle sobie, ze durna Sansa nie zasluzyla na takiego fajnego meza. Jak czytalam plotki na temat, to w ogole mi sie cos pozajaczkowalo i myslalam, ze to Arya za niego wyszla I tak sobie marzylam, ze moze byli szczesliwi... a przynajmniej sie kochali? Wiem, to ja jestem kretynka
asiek - Wto 27 Wrz, 2011 09:11
zuza napisał/a:
Oj, a ja mam z tym spory problem, odkąd mam nastolatka w domu.
Zuza napisał/a:
Tak sobie pomyslalam, ze ta odbior tej sceny w taki a nie inny spodob moze byc spowodowany jeszcze jednym
Spoiler:
Otoz ja nie lubie Sansy. Narazila mi sie robiac za klamliwa kretynke w pierwszym tomie, przez ktora zginal niewinny chlopak i wilkor, a drugi zostal wygnany... Zdecydowanie wole Arye. Wiec mysle sobie, ze durna Sansa nie zasluzyla na takiego fajnego meza. Jak czytalam plotki na temat, to w ogole mi sie cos pozajaczkowalo i myslalam, ze to Arya za niego wyszla I tak sobie marzylam, ze moze byli szczesliwi... a przynajmniej sie kochali? Wiem, to ja jestem kretynka
Też nie przepadam za Sansą, ale mam na uwadze, że to jeszcze dziecko i ma prawo popełniać błędy. Tyrion natomiast jest dorosłym mężczyzną i wobec niego mam inne oczekiwania... Pewnie bezpodstawnie, bo ostatnio mój dobry kolega, co istotne rocznik 63, starał się mi wbić do głowy, że faceci, to wieczne dzieci i nigdy nie dorastają. zuza - Wto 27 Wrz, 2011 10:42
Aragonte napisał/a:
zuza napisał/a:
Aragonte napisał/a:
zuza napisał/a:
Ty to twardzielka jestes
Najbardziej to mnie ciągnie do mego własnego świata, a to już w ogóle beznadziejna sprawa
To moze sie tak bardzo nie opieraj? Oczywiscie jak czasowo bedziesz sobie mogla na to juz pozwolic.
Nie, to nie ma sensu, bez względu na to, czy mam czas, czy nie Muszę tylko sobie zrobić porządne pranie mózgu, żebym straciła resztki złudzeń.
Co Ci mam powiedziec, poza tym, ze sie nie zgadzam, ale i tak bede Cie wspierac, nawet wbrew sobie... zuza - Wto 27 Wrz, 2011 10:43
asiek napisał/a:
zuza napisał/a:
Oj, a ja mam z tym spory problem, odkąd mam nastolatka w domu.
Brak dzieci ma mnostwo dobrych stron zuza - Wto 27 Wrz, 2011 10:47
Aragonte napisał/a:
zuza napisał/a:
Co Ci mam powiedziec, poza tym, ze sie nie zgadzam, ale i tak bede Cie wspierac, nawet wbrew sobie...
Wbrew sobie czy wbrew mojemu zdaniu? Bo to w końcu nie to samo
Mam silne postanowienie wbrew sobie, ale nie wiem jak mi bedzie wychodzilo asiek - Pią 14 Paź, 2011 19:19 Na 22 listopada zapowiedziano premię pierwszego tomu Tańca ze smokami ...
http://www.zysk.com.pl/pl...rge_R.R._Martin
Ehhhh...ckni mi się za drugim sezonem, przydałby się na jesienne wieczory.Admete - Sob 15 Paź, 2011 08:16 Na pewno kupię, mimo że opinie o tym najnowszym tomie są różne.asiek - Sob 15 Paź, 2011 08:30 I ja kupię, chociaż nie jestem zachwycona tym, że większość książki autor poświęcił Deanerys... Mimo wszystko, jestem ciekawa jak zakończy się Saga. Nie sposób przewidzieć, co tam Martinowi chodzi po głowie. Admete - Sob 15 Paź, 2011 08:48 Ja powinnam sobie przypomniec wczesniejsze, bo niewiele pamiętam... Deanariell - Sob 15 Paź, 2011 18:55 Ja naturalnie też kupię, skoro mam poprzednie tomy, to wypada skompletować całość. milenaj - Czw 20 Paź, 2011 19:01 Zapowiedź "Tańca ze smokami":
Wszystko fajnie, tylko ja nienawidzę, jak w środku cyklu zmieniają styl okładek.Caitriona - Czw 20 Paź, 2011 20:21 O, rany, też tego nie lubię Agn - Czw 20 Paź, 2011 20:22 I oczywiście rozbili na dwa tomy, zdziercy chędożeni! To mnie bardziej wnerwia niż okładka, bo i tak najistotniejsze jest to, co w środku.milenaj - Czw 20 Paź, 2011 21:23 Ale o rozbiciu na dwa tomy, wiadomo było od początku. Też uważam to za zdzierstwo, ale się tego spodziewałam. A zmian okładek nie trawię po prostu. Ja wiem, że ważne to co w środku, ale lubię książki na półce. Nic nie poradzę, że bedą mnie lekko denerwować niejednolite grzbiety.Caitriona - Czw 20 Paź, 2011 21:31
milenaj napisał/a:
Ale o rozbiciu na dwa tomy, wiadomo było od początku. Też uważam to za zdzierstwo, ale się tego spodziewałam. A zmian okładek nie trawię po prostu. Ja wiem, że ważne to co w środku, ale lubię książki na półce. Nic nie poradzę, że bedą mnie lekko denerwować niejednolite grzbiety.
Podpisuję się pod każdym słowem Agn - Pią 21 Paź, 2011 20:36 Biorąc pod uwagę, że rozważałam kupno książki w oryginale, to by mi dopiero wystawało - wyższe, w twardej oprawie, z zupełnie inną okładką. Ja się na szczęście tym nie przejmuję, grunt, że książka jest. Ale rozumiem, że niektórym to może przeszkadzać. Admete - Pią 21 Paź, 2011 20:50 Rielli może przeszkadzac Mnie tam wszystko jedno.Deanariell - Pią 21 Paź, 2011 21:03
Admete napisał/a:
Rielli może przeszkadzac
Nie będzie, wyjątkowo. asiek - Sob 22 Paź, 2011 14:52 Mnie też wszystko jedno, choć przyznam, że poprzednie okładki są paskudne, wyjątkowo mi nie leżą. Ta z Tańca ze smokami stanowi miłą odmianę.Trzykrotka - Sob 22 Paź, 2011 15:19 Mnie też się wydaje, że ta nowa, choć inna (też nie znoszę takich zmian w trakcie wydania), jest o wiele ładniejsza i wysmakowana niż poprzednie.Caitriona - Nie 23 Paź, 2011 17:18 Jest dużo ładniejsza, ale i tak wolałabym żeby nie zmieniali okładek...milenaj - Nie 30 Paź, 2011 22:40 Sprawdzałam cenę pierwszego tomu "Tańca ze smokami" i padłam...
Podobno 43 złote. Wyzysk po prostu i zdzierstwo. Chyba poczekam na bibliotekę.Fibula - Pon 31 Paź, 2011 08:43 Teraz w Merlinie jest promocja, można zamówić za 33,75.