To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Plotki i newsy filmowe

Alison - Pią 16 Lis, 2007 11:15

A tu jeszcze młodziutka Jane Seymour:

i moje ukochane:
Vanessa Redgrave

Vivien Leigh

i Maggie Smith (skąd ja znam te usta? :wink: )

Ania1956 - Pią 16 Lis, 2007 11:30

[quote="Maryann"]
Alison napisał/a:
jako młodzież podkochiwałam się w takim Hindusie pt Art Malik

A ja pamiętam z filmu HAREM. Oczywiście w klimacie bliskowschodnim. Oczu nie mogłam od niego oderwać. :serduszkate: W samym filmie też niezła obsada.

http://www.filmweb.pl/Har...e,Film,id=96860

Marija - Pią 16 Lis, 2007 11:31

Faaajne :-D .
Panią Thorntom jakbyś skądś kojarzyła, musiałam widzieć z nią "za młodu" jakiś film :mysle: .

Admete - Pią 16 Lis, 2007 12:12

Najbardziej podoba mi sie pani Thornton :-) Arta Malika kojarzę, ale z serialu Harem. Natomiast Klejnot w koronie to chyba na podstawie powieści Paula Scotta.
Maryann - Pią 16 Lis, 2007 12:28

Admete napisał/a:
Natomiast Klejnot w koronie to chyba na podstawie powieści Paula Scotta.

W rzeczy samej. :wink:

Alison - Pią 16 Lis, 2007 12:34

Admete napisał/a:
Najbardziej podoba mi sie pani Thornton :-)

A mnie Vanessa Redgrave. Mam jakąś podejrzaną słabość do tej aktorki :wink: w dodatku im starsza, tym bardziej mi sie podoba. Czy powinnam udać się z tym do jakiegoś specjalisty? :roll: :lol:

Ona się tak jakoś pięknie starzeje...

Alison - Pią 16 Lis, 2007 12:58

A tu jeszcze chmurna młodość Vanessy - 1967 rok i artystyczne zdjęcie Victora Skrebneskiego

i z filmu z Franco Nero... Czy ktoś jeszcze oprócz mnie kochał się w jego przepaścisto błękitnych oczach? :roll:

praedzio - Pią 16 Lis, 2007 14:51

Oj, i ja pamiętam Arta Malika! Zachwycił mnie w Klejnocie w koronie i Haremie. W tych produkcjach grał amantowe role, później widziałam go już tylko w rolach czarnych charakterów (m.in. kojarzy mi się z którejś z opowieści arturiańskich), ale i tak uwielbiałam te jego sarnie oczy. :serce:
Gunia - Pią 16 Lis, 2007 15:05

Pani Thornton jest bardzo podobna do Heleny Bonham Carter.
Gitka - Pią 16 Lis, 2007 19:03

25 filmów, które mają szansę zdobyć Oscary
http://www.filmweb.pl/25+...y,News,id=38891
"Pokuta" (UIP, polska premiera 08.02.08; premiera w Stanach 07.12.07)
Film ma szanse na nominację w kategorii najlepszy film, gdyż zdaniem Variety jest to wspaniały romans historyczny z inteligentnymi dialogami. Zawiera więc to, co członkowie Akademii bardzo sobie cenią i już wielokrotnie dawali temu dowód podczas gali rozdania Oscarów. Recenzent Guardiana zastanawia się wręcz, czy nie jest to przypadkiem nowy "Angielski pacjent". Szanse na nominacje mają też reżyser Joe Wright, scenarzysta Christopher Hampton oraz aktorzy Keira Knightly i James McAvoy.

Alison - Pią 16 Lis, 2007 19:07

Gitka napisał/a:
Szanse na nominacje mają też reżyser Joe Wright, scenarzysta Christopher Hampton oraz aktorzy Keira Knightly i James McAvoy.

:banan: :banan_Bablu: :cheerleader2: :banan_czerwony: :banan_Bablu: :banan_czerwony: :banan:

snowdrop - Pią 16 Lis, 2007 19:07

Tak, tak ... Oscar dla Jamesika. Ale by nas duma rozpierała!!!!! :banan:
nicol81 - Pią 16 Lis, 2007 19:10

Gitka napisał/a:
25 filmów, które mają szansę zdobyć Oscary
http://www.filmweb.pl/25+...y,News,id=38891
"Pokuta" (UIP, polska premiera 08.02.08; premiera w Stanach 07.12.07)
Film ma szanse na nominację w kategorii najlepszy film, gdyż zdaniem Variety jest to wspaniały romans historyczny z inteligentnymi dialogami. Zawiera więc to, co członkowie Akademii bardzo sobie cenią i już wielokrotnie dawali temu dowód podczas gali rozdania Oscarów. Recenzent Guardiana zastanawia się wręcz, czy nie jest to przypadkiem nowy "Angielski pacjent". Szanse na nominacje mają też reżyser Joe Wright, scenarzysta Christopher Hampton oraz aktorzy Keira Knightly i James McAvoy.

A gdzie "Malowany welon"? :cry2:
Guniu, masz przepiękne zdjęcie w podpisie.

Alison - Pią 16 Lis, 2007 19:11

snowdrop napisał/a:
Tak, tak ... Oscar dla Jamesika. Ale by nas duma rozpierała!!!!! :banan:

Stawiam, że będzie Oscar za zdjęcia. Jeszcze nie zajrzałam co tam będzie w konkurecji, ale za zdjęcia to powinien dostać, bo były super. A reszta... :roll: W sprawie Jamesa, to się poświęcę i krzyżykiem na śniegu poleżę :wink: Strach tylko, że by go potem Holyłód do jakichś bzdetnych komercji zatrudniało :( a on młodziak jest, kto wie czy się nie skusi. Z tą Angeliną juz się zeszmacił trochę :?

lizzzi - Pią 16 Lis, 2007 19:12

Alison napisał/a:
Admete napisał/a:
Nie wiem kudy, bo mnie sie ogólnie Afroamerykanie w różnym stopniu zaawansowania kolorystycznego zwyczajnie nie podobają. To juz wole Hindusów :-)

Oj jak Denzel się uśmiechnie i zabłyśnie ta perłową klawiaturą to leżę i nie mogę sobie przypomnieć gdzie jestem :paddotylu: . Co do Hindusów, to dla aktualnych amantów jakoś nie umiem znaleźć w sercu ciepłego słowa, za to pamietam, że jako młodzież podkochiwałam się w takim Hindusie pt Art Malik. On grał w takim fajnym angielskim serialu "Klejnot w koronie".

Też pamiętam ten serial. "Szedł" w soboty na dwójce. Bardzo mi sie podobał i serial i Art Malik. Niestety, juz go w niczym nie widzałam.

Gunia - Pią 16 Lis, 2007 20:03

nicol81 napisał/a:

Dzięki. :D
Czy tylko ja nie obejrzałam żadnego z nominowanych filmów? :roll:

Caitriona - Pią 16 Lis, 2007 20:17

Ja także nie widziałam żadnego z tych filmów. A będę pewnikiem trzymać kciuki za Sweeney'a Todda: Tim Burton realizują musical. To musi budzić zainteresowanie. Według Variety film jest kompletnie inny od wszystkiego, co do tej pory widziano w Hollywood. Być może właśnie dlatego (oraz biorąc pod uwagę wcześniejsze dokonania Burtona) film otrzyma nominacje w najważniejszych kategoriach. (za filmweb.pl)
Gunia - Pią 16 Lis, 2007 20:30

Caitriona napisał/a:
A będę pewnikiem trzymać kciuki za Sweeney'a Todda: Tim Burton realizują musical. To musi budzić zainteresowanie. Według Variety film jest kompletnie inny od wszystkiego, co do tej pory widziano w Hollywood. Być może właśnie dlatego (oraz biorąc pod uwagę wcześniejsze dokonania Burtona) film otrzyma nominacje w najważniejszych kategoriach. (za filmweb.pl)

Ja też, ja też! :-D

Jeannette - Pią 16 Lis, 2007 20:35

I ja! Timowi należy się Oscar jak mało któremu reżyserowi! :banan:
miłosz - Pią 16 Lis, 2007 22:23

Alison napisał/a:
A Czy ktoś jeszcze oprócz mnie kochał się w jego przepaścisto błękitnych oczach? :roll:
Obrazek[/URL]

ja się kochałam we Franco Nero!!!!!!!!!!!!!!! :love_shower: Nikolai Leskovar w "KOMANDOSACH Z NAWALONEJ" i jako Arbaces w "ostatnich dniach Pompei" - boże jaki on stary :mrgreen: tylko ja kurna młoda i piękna

Alison - Pią 16 Lis, 2007 22:33

miłosz napisał/a:
Alison napisał/a:
A Czy ktoś jeszcze oprócz mnie kochał się w jego przepaścisto błękitnych oczach? :roll:
Obrazek[/URL]

ja się kochałam we Franco Nero!!!!!!!!!!!!!!! :love_shower: Nikolai Leskovar w "KOMANDOSACH Z NAWALONEJ" i jako Arbaces w "ostatnich dniach Pompei" - boże jaki on stary :mrgreen: tylko ja kurna młoda i piękna

A w Papieżycy Joannie, jaki był piękny... :serduszkate:

Harry_the_Cat - Wto 20 Lis, 2007 19:47

Gunia napisał/a:
nicol81 napisał/a:

Chyba wsiąkłam na dobre w angielskie kostiumowe produkcje telewizyjne.., Tez nic nie widziałam i o połowie nie słyszałam...

Gunia - Wto 20 Lis, 2007 20:33

Harry_the_Cat napisał/a:
Gunia napisał/a:
nicol81 napisał/a:

Chyba wsiąkłam na dobre w angielskie kostiumowe produkcje telewizyjne.., Tez nic nie widziałam i o połowie nie słyszałam...

A już się bałam, że tylko ja jestem "nie na czasie"...

Anaru - Czw 22 Lis, 2007 01:05

lizzzi napisał/a:
Bardzo mi sie podobał i serial i Art Malik.

Ech, to ja go jeszcze widziałam w "Prawdziwych kłamstwach" (True Lies) :mrgreen: i w "Kleopatrze". Tez mi się kiedyś niezmiernie podobał :D

BeeMeR - Sob 24 Lis, 2007 11:14

Anaru napisał/a:
lizzzi napisał/a:
Bardzo mi sie podobał i serial i Art Malik.

Ech, to ja go jeszcze widziałam w "Prawdziwych kłamstwach" (True Lies) :mrgreen: i w "Kleopatrze". Tez mi się kiedyś niezmiernie podobał :D
Och, jak on mi się podobał w Haremie :serduszkate: Nagrałam sobie Harem już dawno i oglądam od czasu do czasu, zwłaszcza jak jestem chora. Dotąd mam ogromną słabość do tego filmu, choć teraz widzę wszystkie niedociągnięcia scenariuszowe i naiwność fabuły :mrgreen:
Ale to jeden z tych tych filmów, które i tak lubię i na pewno nieraz jeszcze zobaczę :mrgreen: