To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ogłoszenia drobne - W gazetach - filmy i inne dodatki

miłosz - Pon 09 Lis, 2009 11:26

Trzykrotka napisał/a:

Widziałam w kiosku dwupak, o którym kiedyś pisała miłosz - film o Audrey Hepburn i Szaradę z nią i Cary Grantem

ooo no to szukam ;) bom nadzieje straciła, że to wyszło :)

Caitriona - Pon 09 Lis, 2009 14:07

Zainteresował mnie tylko Jeździec bez głowy, bo mam tylko stareńkie vcd, a kocham ten film i Deppa w nim :D
Maddy - Pon 09 Lis, 2009 15:33

damamama napisał/a:
achata napisał/a:
21. Wielki Gatsby

Ciekawe która wersja, jeśli z Tobikiem to na mur beton ją kupię. Parę innych pozycji też mnie zapewne zainteresuje.

Wersja z Robertem Redfordem.

damamama - Wto 10 Lis, 2009 10:52

Szkoda tą już widziałam i chętnie zobaczyłabym tą z Tobikiem.
przecinek - Wto 10 Lis, 2009 12:50

Na tą kolekcję z Newsweeka należy uważać, bo jak donoszą na stronie z dodatkami do gazet, niektóre filmy nie mają polskiej wersji językowej, np. Chinatown.
Gunia - Wto 10 Lis, 2009 15:37

O "Wojnie i pokoju" oraz "Jeźdźcu bez głowy" będę musiała pomyśleć. :mysle:
Dzięki za informację! :D

Trzykrotka - Wto 10 Lis, 2009 20:06

damamama napisał/a:

Naprawdę i szczerze - jeśli nie zobaczysz, to wiele nie stracisz :roll:

trifle - Wto 10 Lis, 2009 22:12

Trzykrotka napisał/a:
damamama napisał/a:

Naprawdę i szczerze - jeśli nie zobaczysz, to wiele nie stracisz :roll:

Też tak myślę.
Ten film wydał mi się niemożebnie nudny.

damamama - Wto 10 Lis, 2009 23:29

Tak mi odradzacie, że aż mnie zaintrygowałyście. Może bym posłuchała i nie kupiła, ale muszę jednak zdobyć ten film i osobiście się ewentualnie wynudzić. :mrgreen:
aneby - Nie 15 Lis, 2009 20:37

Od środy z GW kolekcja "Wielcy kompozytorzy filmowi" http://www.dodatkidogazet...ilmowi-120.html
Na niektóre na pewno będę polować :wink:

Trzykrotka - Pon 16 Lis, 2009 11:43

Kupiłam wczoraj Ocean's eleven, za 9,90. Ale podejrzewam, ze następne filmy w serii będą kosztowały trzy razy tyle. Na szczęście reszty nie pragnę.
BeeMeR - Pon 16 Lis, 2009 13:04

A kilka dni temu Tomek zakupił Forresta Gumpa za podobną kwotę i był niepomiernie zdziwiony, że go nie oglądałam nigdy - no cóż, wczoraj nadrobiłam zaległość :mrgreen:
Trzykrotka - Pon 16 Lis, 2009 22:48

Oglądałam raz, na trzy raty i tego nie mogłam zmóc. Zawsze mnie zastanawiała popularność tego filmu i do dziś tego fenomenu nie rozgryzłam.
Poprawka - rozumiem, czemu był popularny w Ameryce :mrgreen:

BeeMeR - Wto 17 Lis, 2009 08:39

No właśnie mnie też nigdy wcześniej nie zaintrygował na tyle, żeby obejrzeć :P ale jak juz obejrzałam, to przyznaję, że lekko i zabawnie opowiada o trudnych, nadal bolących USA tematach, jak zamachy na czołowych polityków czy wojna w Wietnamie, a do tego ma świetny, innowacyjny wręcz na tamte czasu montaż i efekty specjalne spotkań z postaciami historycznymi (tylko w "Wietnamie" przy wybuchu wręcz namacalny był bluebox :roll: ), oraz świetna gra Toma Hanksa. Gary Sinise też mi się podobał w swojej roli.
Rozumiem już czemu film dostał tyle Oscarów, ile otrzymał :mrgreen:
Bynajmniej nie twierdzę, że będę Forresta jeszcze oglądała nie wiadomo ile razy, ale raz było warto. I tym bardziej czekam na My Name is Khan :mrgreen: i syndrom Aspergera w wykonaniu Shahrukha :mrgreen:

Anonymous - Wto 17 Lis, 2009 15:31

też zakupiłam Foresta(każąc mojej współlokatorce, że jeżeli powiem jej, że jestem głodna ma mi kazać zjeść sobie Forest Gumpa), film leży nierozpakowany, jeśli jutro o normalnej porze wrócę z łagru i nie będzie imprezy to oglądnę, a jak nie to czwartek/piątek....zaintrygowana jestem popularnością tego filmu.....
Alicja - Śro 18 Lis, 2009 10:04

Trzykrotka napisał/a:
Poprawka - rozumiem, czemu był popularny w Ameryce

to zrozumiałe, coś w rodzaju fenomenu naszych Sami Swoi lub Miś. Dla nich Forrest również, jak dla nas te filmy, opisuje ważne i kluczowe momenty historii widziane oczami Foresta.
Dlaczego u nas? bo Polacy lubią wszystko co amerykańskie :wink: Hollywood, ach Hoollywood :wink: I jeszcze Oskary :mrgreen:

Anonymous - Sob 19 Gru, 2009 13:53

podobnoż z gazetą "Vita" można nabyć za 7.90 książki różniaste.... i ja się właśnie dowiedziałam a miałabym ochotę na Historyka... a ta gazeta jest do 21 grudnia... jakby ktoś miał ją na widoku mógłby mi upolować(prosi baaardzo)
Trzykrotka - Pon 21 Gru, 2009 09:08

Dla wielbicieli McAvoya - w CKMie z biuściastą panią na okładce jest Wanted z nim, Morganem Freemanem i Angeliną Jolie.
BeeMeR - Pon 21 Gru, 2009 09:11

Nie wiedzieć czemu tytuł Wanted kojarzy mi się wyłącznie z Salmanem ;)
Trzykrotka - Pon 21 Gru, 2009 09:25

Wiedzieć czemu, wiedzieć! Mnie też się wyłącznie z nim kojarzy :lol:
Admete - Pon 21 Gru, 2009 16:16

Widziałam Wichry namiętności w kiosku.
Trzykrotka - Śro 23 Gru, 2009 09:19

W Vivie jest Ostrożnie pożądanie i Mucha w koronkowym body na okładce. Nawet się temu przygladałam, ale kosztuje 19,98. Chyba sobie daruję.
BeeMeR - Śro 23 Gru, 2009 09:26

Trzykrotka napisał/a:
Mucha w koronkowym body na okładce
a to mnie zachęciłaś :rotfl:
miłosz - Śro 23 Gru, 2009 09:28

Trzykrotka napisał/a:
W Vivie jest Ostrożnie pożądanie i Mucha w koronkowym body na okładce. Nawet się temu przygladałam, ale kosztuje 19,98. Chyba sobie daruję.

i cała sesja taka wulgarna jak i Mucha............. :?

Trzykrotka - Śro 23 Gru, 2009 09:46

miłosz napisał/a:
i cała sesja taka wulgarna jak i Mucha............. :?

No właśnie. Szczerze mówiąc, jakoś mnie średnio zachęciła do kupowania bielizna Muchy wyeksponowana ostatnio gdzie się da. Nie widzę powodu, dla którego miałabym ją sobie zabierać do domu.