Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - SUPERNATURAL
Caitriona - Czw 06 Lis, 2008 12:36 Oj, jaki on sponiewierany na tej fotce...praedzio - Czw 06 Lis, 2008 12:41 ... i jeszcze jedna fotka:
... i cudnościowy avek (wariacja na temat avka Aragonte):
Calipso - Czw 06 Lis, 2008 12:45
praedzio napisał/a:
frakcja Samowa z lekka heretyzuje...
No słaba jestem,no Calipso - Czw 06 Lis, 2008 12:46
praedzio napisał/a:
Taka sobie milusi foteczka... (Z Piątku 13)
Milusi fotka Nie milusi! Baziu jaki on jest biedny,taki...sponiewierany,aż chce się go tulić i tulić i... trifle - Czw 06 Lis, 2008 15:42 Obejrzałam Movie Monster. Wreszcie taki fajny, lajtowy, niestresujący odcinek! I zaczynam się wahać między frakcjami... Deanariell - Czw 06 Lis, 2008 18:55 Harry napisała:
Cytat:
Hehehe... Mam gdzieś takie jedno zdjęcie gigaaaantyyyyczne... wszystkie piegi można pooglądać z bliska...
Taaaaaak? To może ja poproszę na priva? Przejdzie na normalnej poczcie? chyba nie jest aż TAK duże? Zaraz podeślę e-mail
Cytat:
Ja sobie tłumaczę, że opadam przy formach płatności, więc już nie muszę się przejmować ceną
Co nie znaczy, że w takiej sytuacji mniej boli... Naprawdę chciałabym mieć taki samochód jak ten... W tym wszystkim dobił mnie jednak najbardziej fakt, iż jak się okazuje Jensen wydaje się być facetem idealnie w moim typie (przy okazji - aktorstwo zawsze mnie fascynowało jako zawód... ta umiejętność wcielania się w role bez posądzeń o schizofrenię... ), a tym czasem dzieli nas przepaść większa niż wszystkie oceany świata... Bez szans... Pocieszający jest w tym wszystkim fakt, że moim mężem jest akurat mężczyzna w podobnym nieco typie (i też ma zielone oczy z nieprzyzwoicie długimi rzęsami...) - może nie jest aż tak oszałamiająco przystojny czy czarujący - co w sumie jest zdecydowanie lepsze, bo przynajmniej nie muszę go śledzić na każdym kroku i opędzać się od jego fanek... itp. itd. W każdym razie gust mają podobny jeśli chodzi o samochody (oraz blondynki - nie wiem jak Jensen prywatnie, ale jako Dean na pewno ). Myślę, że mężowie powinni błogosławić ten wątek (i inne tego typu babskie rozważania) - dzięki snutym tutaj przemyśleniom na temat tego, kto jest poza naszym zasięgiem, stwierdzam, że osobiście zaczynam jeszcze bardziej doceniać osobę, którą wybrałam sobie na towarzysza życia - może nie ideał, ale na swój sposób kochany (no i mam "akt własności" na papierze jakby coś - jak to mówią... lepszy wróbel w garści... ).
Praedzia napisała:
Cytat:
jak wszystko dobrze pójdzie, to... kupię dziś LAPTOP!!!
Nic nie mówię tylko - mam nadzieję, że zakup się udał.
Calipso napisał/a:
Cytat:
Podzielicie się ?
Hmmmm... A mamy inne wyjście? Myślałam że Ty będziesz najgłośniej protestować
Eeeeee tam... Dlaczego miałabym protestować najgłośniej? Poza tym wyrosłam już z nastoletniej "piszczałki" i nie mam złudzeń, że mogłabym zawłaszczyć sobie Dean'a na wyłączność, więc co się mamy nie podzielić - to i tak jak dzielenie skóry na niedźwiedziu Od patrzenia go przecież nie ubędzie Osobiście nie mam jednak problemów z decyzją w tej kwestii i chociaż Sam'a bardzo lubię, to ślinię się wyłącznie na widok starszego Winchester'a I tego raczej już nic nie jest w stanie zmienić... Amen.
A Praedzi frakcja Samowa heretyzuje... No proszę... Cóż się jednak dziwić - Eye of the Tiger RULEZ! Któż by się oparł takiemu spojrzeniu? Harry_the_Cat - Czw 06 Lis, 2008 20:06 Jak tutaj frakcja Sama jest w takiej defensywie, to może by się przydało trochę stymulacji wizualnej? Harry_the_Cat - Czw 06 Lis, 2008 20:29 Wywiad z Serą Gamble: http://blog.zap2it.com/ko...uby-dean-c.htmlAdmete - Czw 06 Lis, 2008 20:32 "Obviously Ruby and Sam had a lot going on. For the exact nature of their relationship, you’ll just have to tune in and find out."
Normalnie zrobiło mi się niedobrze
O aniołach:
"They are obstacles for the stories, and they are deeply obstacles on an emotional and spiritual level. And they will continue to mess with [Dean] in every way possible, I think. I hope. For the rest of the season, and maybe the rest of his life."
Świetny wywiad - widać, że Sera Gamble zna się na rzeczy - inteligentna z niej kobieta. Mamy szczęście do scenarzystów. Podoba mi się to, co mówi o Castielu i Dean'e.Harry_the_Cat - Czw 06 Lis, 2008 20:59
Admete napisał/a:
"Obviously Ruby and Sam had a lot going on. For the exact nature of their relationship, you’ll just have to tune in and find out."
Mam to samo... Nie trawię nowej Ruby i możliwość, że ona i Sam... Deanariell - Czw 06 Lis, 2008 21:06 Cytat: " It seems like people are finally catching on to what an awesome show it is." FINALLY catching on? No to rychło w czas... Pogratulować inteligencji społeczeństwu USA... My wiedziałyśmy to przecież już po pierwszym sezonie! Teraz tylko się w tym utwierdzamy... No ale... lepiej późno niż wcale
Admete napisał/a:
Dlaczego? A co sobie pomyślałaś? Ja już się w necie spotkałam z określeniem na temat Sammy'ego - "demon lover"
Cytat: "... they [angels] will continue to mess with [Dean] in every way possible, I think. I hope. For the rest of the season, and maybe the rest of his life."
"HIS life"?! Czy ja dobrze zrozumiałam, że tu chodzi o życie Dean'a (czy aniołów? - angielski być trudny )? To jak? Znowu chcą go wykończyć Mam tylko nadzieję, że to będzie nie wcześniej, niż w ostatnim odcinku ostatniej serii... bo inaczej trifle - Czw 06 Lis, 2008 22:03
Deanariell napisał/a:
Mam tylko nadzieję, że to będzie nie wcześniej, niż w ostatnim odcinku ostatniej serii... bo inaczej
.... nie będzie na co patrzeć Deanariell - Czw 06 Lis, 2008 22:12
trifle napisał/a:
... nie będzie na co patrzeć
To przy okazji też
Spoiler:
Cytat: "Anything else you want to share about upcoming episodes?
The episode we have coming up [tonight] is hilarious. Ben Edlund wrote this episode where a wishing well starts to work. The important information is that a girl’s teddy bear comes to life. There’s a seven-foot teddy bear -- like a drunk, existentialist teddy bear -- wondering why he’s been brought to life. It’s probably one of my favorite scenes I’ve ever seen, period."
Boskie to będzie! Miś egzystencjalista... "Comedic and hilarious and delicious." - nie mogę się już doczekać...
Cytat: "It’ll be a long week between episode nine and episode ten." Spodziewałam się, że to powie... Trzeba będzie zorganizować mocną grupę wsparcia, żeby to przetrwać jakoś... praedzio - Czw 06 Lis, 2008 22:23
Deanariell napisał/a:
A jakże!
Udał się, udał!!!!! Właśnie piszę z mojego nowiutkiego laptopika. Co więcej, udało mi się chwilowo złapac jakąś bezprzewodową sieć i zajrzałam na forum. Harry_the_Cat - Czw 06 Lis, 2008 22:27 no to teraz poszalejesz, co? trifle - Czw 06 Lis, 2008 22:34
praedzio napisał/a:
Deanariell napisał/a:
A jakże!
Udał się, udał!!!!! Właśnie piszę z mojego nowiutkiego laptopika. Co więcej, udało mi się chwilowo złapac jakąś bezprzewodową sieć i zajrzałam na forum.
Ja się tak cieszyłam w tamtym roku Gratulacje
A oglądam właśnie "Yellow Fever" i nie mogę przestać chichotać - wystraszony Dean jest super Ten pisk na widok kotka... No nie wytrzymam, a to dopiero połowa... Deanariell - Czw 06 Lis, 2008 22:34
praedzio napisał/a:
Udał się, udał!!!!! Właśnie piszę z mojego nowiutkiego laptopika. Co więcej, udało mi się chwilowo złapac jakąś bezprzewodową sieć i zajrzałam na forum.
No to szczere gratulacje! Deanariell - Czw 06 Lis, 2008 22:38
trifle napisał/a:
A oglądam właśnie "Yellow Fever" i nie mogę przestać chichotać - wystraszony Dean jest super Ten pisk na widok kotka... No nie wytrzymam, a to dopiero połowa...
No BA! Najlepsze jest jednak na samym końcu, już po napisach Ale "Eye of the tiger" w interpretacji Jensena widziałaś już pewnie wcześniej na youtube... Chyba, że unikasz spoilerów...trifle - Czw 06 Lis, 2008 22:56 Widziałam, widziałam, ale i tak... I jak Jared się tam w tle fajnie śmieje
To chyba mój ulubiony odcinek Choć Movie monster też był fajny. I ten odcinek z króliczą łapką O mamo... Calipso - Czw 06 Lis, 2008 22:57
Deanariell napisał/a:
Dlaczego miałabym protestować najgłośniej? Poza tym wyrosłam już z nastoletniej "piszczałki"
Sori,nie chciałam żeby to tak zabrzmiało ale żeby potem nie było,że wpycham się w środek kolejki
praedzio napisał/a:
A jakże!
A widzi plucie się przydało kciukasy tak tylko troszku
Acha,może jestem zaborcza,ale Sam'a nie oddam tak łatwo ...Dean'a też Harry_the_Cat - Czw 06 Lis, 2008 23:00
Calipso napisał/a:
Sori,nie chciałam żeby to tak zabrzmiało ale żeby potem nie było,że wpycham się w środek kolejki
No bo przecież w środek się nie wpychasz Staniesz sobie cichutko na końcu Calipso - Czw 06 Lis, 2008 23:10
Harry_the_Cat napisał/a:
Staniesz sobie cichutko na końcu
Na dwóch końcach tak brzmi lepiej jednak pociesza mnie fakt,że niedługo za mną też będzie sznureczek Harry_the_Cat - Czw 06 Lis, 2008 23:21 To jeszcze na dobranoc...:
Harry_the_Cat - Czw 06 Lis, 2008 23:30 Już wiem, że Ci Aneby wyjaśniła, ale słowo się rzekło, to wklejam:
BTW - w tym filmie gra Danneel Harris, czy jak to inaczej dziwacznie się pisze, towarzyszka życia Jensena (towarzyszka wtedy, kiedy Jensen nie mieszka z Jaredem w Vancouver )Calipso - Czw 06 Lis, 2008 23:32
Harry_the_Cat napisał/a:
na dobranoc
Jaki młodziutki *za serduszka wsadzają?* nieee no i ten sweterek