To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy, czyli urok Azji

BeeMeR - Pon 31 Mar, 2014 09:20

zooshe napisał/a:
Tak po prawdzie to on początkowo nie był zbyt chętny ich współpracy no ale po akcji na komisariacie nawet mu się nie dziwię.
Początjkowo to ona tez nie była super chętna do współpracy i mu popisowo odjechała gdy prosił o podwózkę do stacji metra :mrgreen:
Ale pierwsze kotki za płotki ;)

zooshe napisał/a:
Ale dla Cho Seung Woo nie ma że dupa boli, poświęcę się.
Każdy ma swojego Cho Seung Woo (lub kilku :mrgreen: ) dla którego niejedno obejrzy :mrgreen: Taką Makrelę na przykład :paddotylu:
A dla Shahrukha jakie ja gnioty obejrzałam to strach się bać :lol:

Agn - Pon 31 Mar, 2014 09:30

zooshe napisał/a:
Są już nowi zakorkowani. Posłucham w drodze do pracy.

No właśnie przybiegłam donieść newsa, a tu widzę już mnie wyprzedzono. Dopięłam się do kompa, żeby wrzucić sobie zakorkowanych na telefon, więc bezczelnie korzystam z okazji i zawracam wam gitarę, a co mi tam. :mrgreen:
Drogie panie - dziś o służbie wojskowej! :)

zooshe napisał/a:
Tymczasem idąc za ciosem zabrałam się za Horse Doctor. Drama ma 50 odcinków, jestem przy drugim a bohater dopiero się urodził i zdążyli go już podmienić po urodzeniu. :frustracja:
Czuję że będzie to ciężka przeprawa. Ale dla Cho Seung Woo nie ma że dupa boli, poświęcę się.

A sięgnęłaś po tę dramę, ponieważ...?

BeeMeR napisał/a:
Każdy ma swojego Cho Seung Woo (lub kilku ) dla którego niejedno obejrzy Taką Makrelę na przykład

A dla Shahrukha jakie ja gnioty obejrzałam to strach się bać

Sama widzisz.... :D

Admete - Pon 31 Mar, 2014 09:34

Basiu ciesze się, że magia Dong Chana zadziałała ;)
Agn - Pon 31 Mar, 2014 09:36

Czuję się taka wykluczona... chyba jako jedyna nie podziwiam Dong Chana na żywo. *wstydzi się* :(
BeeMeR - Pon 31 Mar, 2014 09:59

Agn napisał/a:
Czuję się taka wykluczona... chyba jako jedyna nie podziwiam Dong Chana na żywo. *wstydzi się* :(
Trzykrotka chyba też nie, więc nie jesteś jedyna, a sięgnąć możesz (tak, znam powody, dla których odkładasz) - nie ma to jak wrażenia na świeżo po obejrzeniu. A drama jest tego warta :kwiatek:

Admete napisał/a:
ciesze się, że magia Dong Chana zadziałała ;)
Ano zadziałała - postać jest cudna - bystra, żywa, niebanalna - takie lubię :banan:
To nie jest jeszcze ten etap, żebym szukała innych filmów tego aktora ale kto wykluczyć się nie da ;) W tej roli aktor mi się podoba :mrgreen:

zooshe - Pon 31 Mar, 2014 10:02

Agn napisał/a:

Toż ci nikt nie zabrania podziwiać go na żywo. 8 odcinków szybko nadrobisz a inne dramy nie zające nie uciekną.

Agn - Pon 31 Mar, 2014 11:17

Czas! Czas! No juz.skoncze np. IG i Nine i wtedy ewentualnie obejrze GG14D.

Odsluchalam wlasnie Zakorkowanych - swietna audycja! Polecam! I zapowiedzieli, ze za 2 tygodnie opowiedza o showbiznesie. :-)

Trzykrotka - Pon 31 Mar, 2014 11:23

Agn napisał/a:

Ja też nie :przytul: . Przeklęty czas :( Niech mi się skończy choć jedna drama, wezmę się do oglądania GG.

Agn - Pon 31 Mar, 2014 12:22

Ooo, to ja proponuje obejrzec wspolnie! :mrgreen:
Trzykrotka - Pon 31 Mar, 2014 13:07

Umowa stoi - będziemy się ekskluzywnie we dwie zachwycać panem z oczami :lol: :banan:
Kiedy? Przyszły tydzień? Ja już mogłabym, bo mi zostaną do końca Beyond The Clouds tylko 2 odcinki.

Jeszcze raz Heirs (sori, pewnie nudzę :kwiatek: ) i śliczna scena pierwszego, a raczej drugiego, a pierwszego świadomego spotkania YD i ES, uzupełniona o "ET moment"

http://sunkenshipsails.tumblr.com/
JakA szkoda, że to się jednak nie znalazło w dramie! Podejrzewam, że z powodu końcowej katastrofy z nudlami - chyba to jednak nie było zamierzone :-D
Jak Woo Bin jest tutaj świetnie ubrany! Oni chyba z Myung Soo wracali z jakichś nocnych baletów...

Admete - Pon 31 Mar, 2014 13:12

Bo to trzeba mieć priorytety ;) Empress odstawione, więc mam tak naprawdę tylko GG i Three days ( które może zmęczę ). No i Anthony Kim w odwodzie ;)
BeeMeR - Pon 31 Mar, 2014 13:39

Priorytety lubią się przestawiać ;)
Ja właśnie oglądam finał Irysa, po którym miałam się wziąć za z dawna planowaną powtórkę CH, ale jego miejsce bezczelnie zajął Chan Dong (Dong Chan?) i GG14D :mrgreen:
3 dni są u mnie niezagrożone - jesteśmy w połowie i na pewno obejrzę do końca - co najwyżej poprzewijam retrospekcje :P

Trzykrotka - Pon 31 Mar, 2014 13:51

Ja jeszcze, prócz bieżących BtC, SLA, Empress i 3 Days, kończę jeszcze w wolnych chwilach City Hall. I już najnormalniej w świecie nie zmieszczę niczego więcej - ani czasowo, ani pamięciowo.
BeeMeR - Pon 31 Mar, 2014 14:52

No wiadomo, a nie samymi dramami człowiek żyje, są jeszcze inne inności ;) - ja też staram się skończyć coś zanim zacznę następne - i kolejne do wykończenia mam Emergency - w tym tygodniu finał. Ale już wiem, że prócz bieżących: 3 days, GG, SLA dobrze mieć tylko jedną inną dramę zaczętą - i tu mam INR3.

Ale o Irysie (widział to ktoś?) słów kilka:
Nie siadła mi ta drama jakoś dłużyła mi się - pod koniec to już trochę ją męczyłam, acz nie osiągnęła poziomu znużenia jak Empress, gdy wszystko we mnie powiedziało chórem, że nie chce ani odcinka więcej. Przynajmniej na razie.
Główna osnowa konfliktu jest ok, zarówno w kwestii ogólnej (tajna organizacja rządowa kontra terroryści) jak i osobistej (dwóch mężczyzn zakochanych w jednej kobiecie, dwie kobiety kochające tego samego mężczyznę) i wynikłe z tego zmiany frontu oraz zachowania, wszystko fajnie tylko przyciężko. I jak dla mnie niezwykle męcząca jest nieustanna praca kamery "z ręki".

Bohaterowie:
Ci pierwsi i ci drudzy:

Inne persony dramatu: dobry, zły (właściwie to chyba przeoczyłam jak skończył :mysle: Jako zły powinien był źle skończyć :mysle: ) i bardzo zły (No, ten to wiem jak skończył ;) - uwielbiam takie wykorzystanie Requiem :serce: )

I jeszcze na koniec pocałunki:
- w czoło chyba pierwszy raz widzę by całowała kobieta, ale może nie ostatni ;)
- drugi bo ma bardzo starannie dobrane tło :mrgreen:

I ciekawa jestem tylko
Spoiler:
kto strzelał na końcu - ale to sobie nie wiem czy słusznie domniemuję, że nie da się wybić złych co do nogi i zawsze ktoś się będzie mścił za kamratów

Trzykrotka - Pon 31 Mar, 2014 15:24

BeeMeR napisał/a:

Bohaterowie:
Ci pierwsi i ci drudzy:

O, widzę naszą Shing Shing :kwiatek:

Irys jeszcze przede mną, ale widzę już, że Athena jest do niego bardzo podobna. Ciągle nie wyszłam w niej poza odcinek, w którym pojawia się Siwon :rumieniec:

BeeMeR - Pon 31 Mar, 2014 15:46

Trzykrotka napisał/a:
widzę naszą Shing Shing :kwiatek:
I jest zupełnie inna, więc brawa dla aktorki :oklaski:
Jest też dyrektor z PT jako bardzo zły terrorysta, co to potrafi z zimna krwią zastrzelić zakładnika :mrgreen:
On to podniósł moją chęć skończenia dramy w ostatnich odcinkach, kiedy to się pojawia :wink:
Czyli ostrożnie z Atheną, hm :mysle:

Trzykrotka - Pon 31 Mar, 2014 16:03

Athenę ogląda się znakomicie. Jest w niej co najmniej trzech aktorów, dla których warto oko na dramie zawiesić: prócz Siwona :serce: (którego jest mało) jeszcze mój ukochany Dokku - Cha Seung Won z Greatest Love i znakomity Jung Woo Sung. I Yoon Choi z AGD, a z dziewczyn choćby Legendowa Ji Ah. Tylko trzeba się nad dramą skupić, żeby połapać wątki - a ja nei miałam na nią na razie czasu i wolnej głowy.
Jest też w wersji filmowej, podobno świetnej, tylko Siwona tam mniej.

Admete - Pon 31 Mar, 2014 17:15

Trzykrotko - nie dość, że Anthony Kim nadciągnął ;) , to jeszcze będę się mogła pozachwycać na dużym ekranie odpowiednimi fragmentami GG! :kwiatek:

EDIT: Miło było wrócić do marynarek, krawatów i kamizelek ;) Podobał mi się odcinek 11. Dobrze, że nie ciągnęli za bardzo wątku z plagiatem. Rozbawiły mnie sceny włamywania się do mieszkania scenarzystki. Go-eun czuje się coraz swobodniej w towarzystwie Anthony'ego, który wcale nie jest Anthony'm :lol: Świetny był ten moment, gdy nabijała się z niego w samochodzie i potem mu posyłała odpowiednio podpisane esemesy. Trafiła kosa na kamień. No i potem dostała rewanż w postaci przerabiania sceny z pocałunkiem i uwrażliwiania na melodramat ;) Jest to jakiś sposób .

zooshe - Pon 31 Mar, 2014 21:05

BeeMeR napisał/a:

Każdy ma swojego Cho Seung Woo (lub kilku :mrgreen: ) dla którego niejedno obejrzy :mrgreen: Taką Makrelę na przykład :paddotylu:

Markela jest dla nie niczym chleb krasnoludów. Kiedy nie mam czego oglądać i przypomnę siebie, że mam makrelę na dysku, to od razu znajduję coś do obejrzenia.

Agn napisał/a:

A sięgnęłaś po tę dramę, ponieważ...?
Jak na razie z czystego masochizmu. Liczę że to się zmieni kiedy w końcu zobaczę Cho Seung Woo.

Póki co kilka absolutnie przeuroczych gifów Dong Chana z filmu z z planu.

Spoiler:

BeeMeR - Pon 31 Mar, 2014 21:24

Trzykrotka napisał/a:
Athena jest do niego bardzo podobna. Ciągle nie wyszłam w niej poza odcinek, w którym pojawia się Siwon :rumieniec:
No nie mów, ze jest az tak zły ;)
A bardziej serio - to jeśli jest podobna do Iris to czuję że będzie miała szybki wylot :P No i to jest jakaś myśl - wolne miejsce zawsze się przyda :P

zooshe napisał/a:
Kiedy nie mam czego oglądać i przypomnę siebie, że mam makrelę na dysku, to od razu znajduję coś do obejrzenia.
:rotfl:

Trzykrotka napisał/a:
śliczna scena pierwszego, a raczej drugiego, a pierwszego świadomego spotkania YD i ES, uzupełniona o "ET moment"
Ładna - szkoda, że ucięli.
Niech mi ktoś spróbuje wmówić że on wygląda na 18 lat :P

Nasza Monika ogląda City Huntera - póki co jej się podoba znacznie bardziej niż Faith, nie znajduje tylko zrozumienia dla różowych rurek ;)

Trzykrotka - Pon 31 Mar, 2014 22:10

Admete napisał/a:
będę się mogła pozachwycać na dużym ekranie odpowiednimi fragmentami GG! :kwiatek:

Na dużym ekranie? :excited: Telewizyjnym, tak? W przeciwieństwie do komputerowego?
Oj tak, poglądowe lekcje Anthony'ego na temat kissu to bylo to - swoją drogą - niezły obciach dla Pisarki, kiedy jej udowodniono, że zna się na sprawie, jak kura na pieprzu :mrgreen:
Ileż tam było zamieszania z tym jednym całusem :banan_czerwony:

BeeMeR napisał/a:

A bardziej serio - to jeśli jest podobna do Iris to czuję że będzie miała szybki wylot :P

E, nie oglądaj w ogole - jesli nie lubisz sensacji, spisków i podchodów tajnych służb, to Ci się nie spodoba, choćby nie wiem co tam robili. Drama jest naprawdę dobrze zrobiona, ale to dalej sensacja. A ten czas można na coś milszego sercu wykorzystać.

zooshe napisał/a:
Kiedy nie mam czego oglądać i przypomnę siebie, że mam makrelę na dysku, to od razu znajduję coś do obejrzenia.
:rotfl:

BeeMeR napisał/a:
szkoda, że ucięli.

Bo się dziecko ramenem upaprało i nie było go w co przebrać :lol:
BeeMeR napisał/a:
Niech mi ktoś spróbuje wmówić że on wygląda na 18 lat

A kto z nich wyglądał? Może ten postrzelony Myung Soo, choć też nie bardzo.

Obejrzalam 8 odcinek 3 Days i czuję się mile podekscytowana, jak zawsze, kiedy ZUY dotąd rozdający karty nagle zaczyna nerwowo ruszać brwiami i traci pewną siebie minę. Na dodatek w roli północnokoreańskiego dysydenta pokazał się pan z Poseidona - już się cieszę i czekam na ciąg dalszy :banan:

BeeMeR - Pon 31 Mar, 2014 22:20

Trzykrotka napisał/a:
E, nie oglądaj w ogole - jesli nie lubisz sensacji, spisków i podchodów tajnych służb, to Ci się nie spodoba, choćby nie wiem co tam robili. Drama jest naprawdę dobrze zrobiona, ale to dalej sensacja.
Jakbym się miała męczyć/nudzić to na pewno odpuszczę, jak IG, które jest nie dla mnie, ale taki np CH to też sensacja a oglądałam z przyjemnością - w Irysie czułam nadmiar pleple, ubili mi wątek miłosny zanim w niego weszłam i denerwowała mnie praca kamery :roll:
Jeśli Atena jest podobna - szybko odpadnę :P
Swoje plusy jednak Irys też ma, np. aktorów i sam pomysł. Gdyby zdjęcia nie były tak szarpane drama byłaby dla mnie dużo lepsza w odbiorze.

Agn - Pon 31 Mar, 2014 22:47

Cytat:
Umowa stoi - będziemy się ekskluzywnie we dwie zachwycać panem z oczami :lol: :banan:

No to jesteśmy umówione.
Nie wiem, czy na przyszły tydzień wyrobię, bo naprawdę muszę skończyć ze dwie dramy. IG powinnam dać radę... I coś jeszcze dobrze by było pociągnąć do końca... :mysle:
Trzykrotka napisał/a:
Ja jeszcze, prócz bieżących BtC, SLA, Empress i 3 Days, kończę jeszcze w wolnych chwilach City Hall. I już najnormalniej w świecie nie zmieszczę niczego więcej - ani czasowo, ani pamięciowo.

Właśnie mam ten sam problem, dlatego możemy na spokojnie, nie goniąc zacząć kapkę później niż przyszły tydzień. :flirtuje1:
zooshe napisał/a:
Jak na razie z czystego masochizmu. Liczę że to się zmieni kiedy w końcu zobaczę Cho Seung Woo.

Aaa, to już wiem, dlaczego. :lol:
BeeMeR napisał/a:
Nasza Monika ogląda City Huntera - póki co jej się podoba znacznie bardziej niż Faith, nie znajduje tylko zrozumienia dla różowych rurek ;)

*wzdycha nostalgicznie* Też to przerabiałam... Ach, jej! :D
Trzykrotka napisał/a:
Obejrzalam 8 odcinek 3 Days i czuję się mile podekscytowana, jak zawsze, kiedy ZUY dotąd rozdający karty nagle zaczyna nerwowo ruszać brwiami i traci pewną siebie minę. Na dodatek w roli północnokoreańskiego dysydenta pokazał się pan z Poseidona - już się cieszę i czekam na ciąg dalszy :banan:

No, choć jedna mi została do towarzystwa, która się z tej dramy cieszy...

Trzykrotka - Pon 31 Mar, 2014 22:53

Agn napisał/a:
możemy na spokojnie, nie goniąc zacząć kapkę później niż przyszły tydzień. :flirtuje1:

Dobra - daj znak, kiedy :kwiatek: Ja na pewno do tego czasu skończę dwie dramy :banan:

Admete - Wto 01 Kwi, 2014 07:44

To ja pewnie sobie z wami zrobię powtórkę dotychczasowych odcinków GG. Trzykrotko jaki wstyd, sama pisarka stwierdziła, że przecież nie musi zabić człowieka, żeby pisać o morderstwach ;)