Seriale - Dramy, czyli urok Azji
Admete - Pią 28 Mar, 2014 21:49
Ja nie mam dość, ale nie wiem, jak reszta Powtarzam się, ale ta scena też mnie rozbawiła. On jest naprawdę dobry zarówno w scenach lżejszych, jak tych poważnych. Poszedł do więzienia spotkać się z bratem i uciekł, tchórz jeden. Zaczął wątpić w to, co mu się wydawało, że widział, ale stchórzył i nie poszedł skonfrontować swojej wersji zdarzeń z wersja brata. Dlaczego mam dziwne wrażenie, że ta DC zginie na końcu...
BeeMeR - Pią 28 Mar, 2014 21:56
Zooshe - ja nie mam zastrzeżeń
Wrzucaj ile dusza pragnie
zooshe - Pią 28 Mar, 2014 21:58
| Admete napisał/a: | | Poszedł do więzienia spotkać się z bratem i uciekł, tchórz jeden. Zaczął wątpić w to, co mu się wydawało, że widział, ale stchórzył i nie poszedł skonfrontować swojej wersji zdarzeń z wersja brata. |
Myślę, że nie łatwo mu spojrzeć bratu w oczy. W końcu wie co go czeka, poza tym na pewno ma wyrzuty sumienia wobec bratanka. Jednak w końcu będzie musiał stawić temu czoło.
Żal mi było tego brata jak zobaczył pusty pokój.,
| Admete napisał/a: | | Dlaczego mam dziwne wrażenie, że ta DC zginie na końcu... |
Wszystko możliwe choć wolałabym aby dostał od tego dziadka 10 baniek, opłacił operacje bratanka i żył długo i szczęśliwie.
zooshe - Pią 28 Mar, 2014 22:04
| BeeMeR napisał/a: | Zooshe - ja nie mam zastrzeżeń
Wrzucaj ile dusza pragnie |
Kusisz los.
Admete a jak ci się podobała scena z lustrem?
Admete - Pią 28 Mar, 2014 22:05
Z tych paru zakończeń dram wywnioskowałam, że to jakos mało możliwe Jakkolwiek bardzo by mi odpowiadało
BeeMeR - Pią 28 Mar, 2014 22:56
Trzykrotka, jaki radosny avek
Admete - Pią 28 Mar, 2014 23:02
Odcinek 8 GG bardzo dobry, trzyma w napięciu i ma kilka doskonałych scen - konfrontacja z mężem, spotkanie DC z matką, ale najlepsza jest ta, w której DC w furii rozwala sobie rękę o balustradę. Uwielbiam oglądać, jak aktor nie tyle gra, co jest postacią. On jest wyjątkowo dobry w takich różnych drobnych gestach, zmianach mimiki, ruchach ręką. Lubię takie granie. Kolejna z teorii wyczytanych w komentarzach na gooddrama: DC zabił w młodości swoją pierwsze miłość,a starszy brat go kryje...Przy takim rozwiązaniu byłabym zdruzgotana, ale ile by było dramatyzmu.
Trzykrotka - Sob 29 Mar, 2014 00:16
| BeeMeR napisał/a: | Trzykrotka, jaki radosny avek |
Jestem ostatnio w heirsowym nastroju, bo po ukazaniu się DVD sypnęło wszelkimi materiałami z dodatków, a autorka mojego ulubionego heirsowego fikołka z YDxES zaczęła właśnie drugi sezon, o wiele lepszy od pierwszego... na fali jestem I w drużynie YD, jak widać.
Jestem po 6 odcinku 3 Days. Podoba mi się, jak luźne tropy zaczynają sklejać się w poszczególne tematy. I podobnie jak Agn nie mogę przestać gapić się ze zdumieniem na heirsowo pozytywnego pana Yoona, który tutaj jest takim cwanym, gładkim, przewrotnym lisem
Pisząc o jajecznicy, której nie zniesłabym na głowie LMH, miałam na myśli to zjawisko
które panowie ze skośnej części Azji wydają się uwielbiać. A ja mam ciarki na sam widok (Siwon złamał mi serce pokazując się z blond fryzurą)
zooshe - Sob 29 Mar, 2014 09:28
Zupełnie przecudna scenka opatrywania ran.
BeeMeR - Sob 29 Mar, 2014 10:16
Aaa, taka jajecznica - tez nie rozumiem tej fryzury, także (a może zwłaszcza) w kontekście murzynów
Ja jestem w 7 odc INR3 i przyznaję Trzykrotce rację (właściwie już od jakiegoś czasu ) że to jest najbardziej całuśna dramą jaką widziałam - a nie jestem jeszcze nawet w połowie
I to całują się bodaj wszyscy główni bohaterowie, każde z upatrzoną osobą czy dwiema, ale też wszyscy bardzo ładnie się całują Ostatnio nawet szefo
I faktycznie zaczął pokazywać pazurki - a mnie się podoba coraz bardziej - mam nadzieję, że nie zrobią z niego na koniec jakiejś świni, bo się na dramę obrażę
Sweet Potato też ma dużo zalet: sprząta, gotuje, podkłada kwiaty - tylko nie mogę się pozbyć wrażenia, ze ona tego wszystkiego nie chce i nie potrzebuje - a więc skojarzeń z Hwi Kyungiem z Koszmity - tj. zaopiekowania i owszem, np. gdy zasypia nad talerzem ale niekoniecznie w taki narzucający się sposób - no, ale mam nadzieję, że drama mnie przekona, że jest inaczej
Co do kobiety z przedwczesną menopauzą to sorry - ale ja też nie uważam, by praca była miejscem do chwalenia/żalenia się intymnymi problemami - tj. może i nad lunchem czy soju, ale nie przy opracowywaniu strategicznej kampanii reklamowej na już. mogę zaś założyć, że przez kobietę mówią hormony i frustracja.
Co do mojej kandydatki na wpadkę (tej najmłodszej) to nie zmieniłam zdania, ale już nie jestem pewna co do ojca, którego bym dziecku życzyła Inna sprawa, że ta firma wydaje się zupełnie nie kompatybilna z z potrzebami kobiety w ciąży czy z dzieckiem - praca od świtu do nocy, także w weekendy
No nic, nikt nie mówił, że życie jest proste (i że mam rację )
Agn - Sob 29 Mar, 2014 12:51
| BeeMeRek napisał/a: | | A co do LMH to stylista stylistą, ale gwałtem to mu fryzury raczej nikt nie robi, musi wyrazić aprobatę na działania - a może mu się tak podoba. |
Niezupełnie. Charakteryzacja jest do danej roli, a po odfajkowaniu sukcesu serialu przez jakiś czas musi najwyraźniej utrzymać to, co było widać w dramie. Inaczej nie jestem w stanie wyjaśnić, dlaczego po zakończeniu zdjęć do Faith wciąż pokazywał się z dłuższymi włosami, które tak go wnerwiały i było mu w nich za gorąco. Ale fryzurę utrzymał do wszystkich sesji zdjęciowych, reklam etc. To chyba takie... przedłużenie żywotności postaci. Było pod CH, pod generała, teraz pod Kim Tana.
| BeeMeRek napisał/a: | A niech nosi i jajecznicę - właściwie to bym zobaczyła efekt
|
Aczkolwiek mam nadzieję, że blondyna z niego nie zrobią.
| Trzykrotka napisał/a: | Gify z LMH i dziećmi są obłędne Popatrzcie na tę małą, która tak się w niego wpatruje jak w obrazek - wie dziewczyna, co dobre |
Śliczne, prawda? Szukam teraz filmiku, skądś się to musiało przecież wziąć.
Bajdełej - znowu masz arcyładną kieckę.
Hehe, a ja zaplątałam się na dwunastce.
Wiem, jestem monotematyczna i nudzę, możecie kazać mi się zamknąć.
Shin Sung Rok z tym misiem jest odpowiednio upiorny, ale zabawny.
I jeszcze dowaliłaś języczek LMH... Aaaaaach...
Aaaa!!! DZIĘKI!!!
| zooshe napisał/a: | | To dobrze bo wiesz że bym ci zrzędziła. |
Utrzymywanie cię w stanie szczęśliwości jest jednym z moich nadrzędnych zajęć.
| Zooshe napisał/a: | | Oglądaj spokojnie co tam masz na tapecie a jak cię najdzie ochota to daj znać. Na pewno z chęcią powrócę do tej dramy. |
Nie wywalaj na wszelki wypadek, bo... no wiesz...
| Zooshe napisał/a: | I tak w GG14D stylówę ma najlepszą z całego dorobku. Patrząc na jego zdjęcie na AsianWiki zastanawiałam się czy to na pewno ten sam aktor.
http://asianwiki.com/Cho_Seung-Woo |
Ale w sensie że co jest nie tak z tym zdjęciem? Normalne, porządne krótkie włosy, marzę, by sama wiesz kto miał taką fryzurę.
| Zooshe napisał/a: | | Pisałam wcześniej że świetnie wygląda w mundurze ale nie zamieściłam materiału poglądowego. Już naprawiam ten karygodny błąd. |
Niby większość facetów dobrze wygląda w mundurze (a przynajmniej lepiej niż w ciuchu nie mundurowym), ale i tak za każdym razem potrafię się zachwycić. Miodzio!
| Arlekin napisał/a: | | Chyba wolałabym zacząć od sensacji z romansem w tle. |
City hunter!!! To już kolejny głos za tą dramą. A jeśli tyle osób ci ją proponuje, to wiedz, że coś się dzieje.
| Zooshe napisał/a: | | Po prostu napiszcie jak będziecie mieli dosyć. |
W życiu! Kuś mnie i sprowadzaj na złą drogę ile wlezie!
| Admete napisał/a: | Ja nie mam dość, ale nie wiem, jak reszta |
Agn nie protestuje, jak widać. Naprawdę fajnie się czyta wątek, jak się tak ze dwie osoby radują dramą. Ma się wielką ochotę oblizać temat.
| Zooshe napisał/a: | BeeMeR napisał/a:
Zooshe - ja nie mam zastrzeżeń
Wrzucaj ile dusza pragnie
Kusisz los. |
Ja też kuszę. Dawaj, co tam masz, a nie żałuj sobie!
| Trzykrotka napisał/a: | I podobnie jak Agn nie mogę przestać gapić się ze zdumieniem na heirsowo pozytywnego pana Yoona, który tutaj jest takim cwanym, gładkim, przewrotnym lisem |
Żartujesz sobie, ja przeszłam na ciemną stronę mocy - uwielbiam go w tej roli.
| Trzykrotka napisał/a: | | (Siwon złamał mi serce pokazując się z blond fryzurą) |
Ewwww, serio?!
Jestem po 7 odcinku 3 days i, kurczę, co zaczyna się jakoś układać, to znów kłody pod nogi. Ale czego ja się spodziewałam? Że po siódmym odcinku zacznie wszystko gładko przebiegać? Bo Won właśnie została zawieszona. I to z tak bzdurnego powodu - bo pomogła facetowi, który WÓWCZAS był poszukiwany, a to, że okazał się stać po dobrej stronie barykady niczego nie zmienia, nawet jeśli jest agentem SS.
Ciekawostka przyrodnicza - ja chcę, żeby w Polsce też były takie wyrąbane w kosmos windy jak w Korei. Zauważyłyście, ile oni w tych windach mają miejsca? A w 3 days właśnie odwalili pierwszorzędną walkę. Ja myślę, że w tych windach spokojnie można zamieszkać.
Tae Kyung porzucił jasny płaszcz (w którym mu średnio do twarzy) na rzecz szarego swetra i ciemnego odzienia. Nieźle, ale najlepiej się i tak prezentuje w klasyce klasyki.
Admete - Sob 29 Mar, 2014 13:27
Zooshe scena z lustrem to kolejna perełka. Ogólnie trudno mi się nie zachwycać aktorem w roli Dong Chana. Mam Three days do nadrobienia.
zooshe - Sob 29 Mar, 2014 13:46
| Agn napisał/a: |
Aczkolwiek mam nadzieję, że blondyna z niego nie zrobią. |
Cśśśś. Kusisz los czy jak?!
Utrzymywanie cię w stanie szczęśliwości jest jednym z moich nadrzędnych zajęć. |
Nie wywalaj na wszelki wypadek, bo... no wiesz... |
Captain Awesome zawsze znajdzie miejsce na moim dysku.
Ale w sensie że co jest nie tak z tym zdjęciem? Normalne, porządne krótkie włosy, marzę, by sama wiesz kto miał taką fryzurę. |
Kiedy mi się podoba taki męsko męski pokryty bliznami i z dwudniowym zarostem.
Ja też kuszę. Dawaj, co tam masz, a nie żałuj sobie! |
To jeszcze jeden, jakże zabawny.
Więc jak pojawi się coś nowego będę wrzucać bez skrupułów.
Dodaj jeszcze, że mnie także podoba się demoniczne wydanie Choi Won Young. Oby w kolejnych odcinkach było go więcej.
zooshe - Sob 29 Mar, 2014 13:51
I jeszcze a propo zdjęć z dziećmi.
Jaki on tu młody.
Admete - Sob 29 Mar, 2014 14:09
Cudne te gify. Skąd je bierzesz?
Agn - Sob 29 Mar, 2014 14:33
| zooshe napisał/a: | | Cśśśś. Kusisz los czy jak?! |
*idzie wyszorować sobie buzię szarym mydłem za opowiadanie bezeceńst* Sowwy...
| zooshe napisał/a: | | Kiedy mi się podoba taki męsko męski pokryty bliznami i z dwudniowym zarostem. |
Ej, przynajmniej nie jest ufarbowany na rudo albo na blond, doceń. I nie ma grzybka!
| zooshe napisał/a: | | To jeszcze jeden, jakże zabawny. |
KWIK! Dobre!
| zooshe napisał/a: | | Więc jak pojawi się coś nowego będę wrzucać bez skrupułów. |
Bez jednej chwili wahania!
| zooshe napisał/a: | | Dodaj jeszcze, że mnie także podoba się demoniczne wydanie Choi Won Young. Oby w kolejnych odcinkach było go więcej. |
Też mam taką nadzieję. I powiem szczerze, że więcej niż chętnie obejrzę go w innych wcieleniach, nie będę się bronić. W obu wydaniach jest świetny.
| zooshe napisał/a: | | I jeszcze a propo zdjęć z dziećmi. |
AWWWWW!!!
arlekin - Sob 29 Mar, 2014 15:51
Ok BeeMer. jak nie zapomnę - a ostatnio pamieć mam cośkolwiek dziurawą - to wezmę pena.
zooshe - Sob 29 Mar, 2014 16:38
Widzę Admete, że zmieniłaś ciuszki.;-)
| Admete napisał/a: | | Zooshe scena z lustrem to kolejna perełka. Ogólnie trudno mi się nie zachwycać aktorem w roli Dong Chana. Mam |
No właśnie choćby drama była beznadziejna, a nie jest, to dla samego Dong Chana warto zobaczyć.
| Admete napisał/a: | | Cudne te gify. Skąd je bierzesz? |
Z tumblra.
Agn - Sob 29 Mar, 2014 17:27
Właśnie chciałam napisać, że Admete na nową toaletę. I bardzo jej w niej do twarzy.
(A ja czuję jak rymuję...)
Admete - Sob 29 Mar, 2014 19:20
Niestety nie umiem robić profesjonalnych avków.
Agn - Sob 29 Mar, 2014 19:24
Nie martw się, twój avek ma działanie niesamowicie profesjonalne.
BeeMeR - Sob 29 Mar, 2014 19:39
| Agn napisał/a: | | najlepiej się i tak prezentuje w klasyce klasyki. | Ano trudno się nie zgodzić
| Agn napisał/a: | Admete na nową toaletę. I bardzo jej w niej do twarzy. | Ano owszem. Ja myśłę o zmianie, ale nie mam jakoś weny na co
INR3
Drama stanęła na wysokości zadania i szybko udowodniła mi jak bardzo się mylę To lubię - oby tak dalej
Agn - Sob 29 Mar, 2014 19:43
| BeeMeR napisał/a: | | nie mam jakoś weny na co |
Może ci coś uszyć?
BeeMeR - Sob 29 Mar, 2014 19:49
Ja bym sobie uszyła, ale mnie żaden kadr z oglądanych dram aż tak nie zachwyca
Mnie musi się kadr podobać, żebym go nosiła.
Agn - Sob 29 Mar, 2014 19:55
To na razie obnoś Siwona należycie. Musi być wielka trójca! LMH, Siwon i Woo Bin. Jest trzech na wątku, nie marudzić, a nosić.
|
|
|