Seriale - Dramy, czyli urok Azji
zooshe - Czw 27 Mar, 2014 22:29
| Agn napisał/a: | Robię to tylko dla ciebie. I tylko dlatego, że jestem nimi zauroczona. |
To zemsta??? Dobra zapamiętam sobie.
| Admete napisał/a: | Dong Chan jest boski i jak mi zepsują tę postać, to strzelę focha i odstawię dramy | Ja myślę że jeśli spróbują to stację czeka bojkot. W końcu nie tylko my piejemy z zachwytu nad Captain Awesome!
| Admete napisał/a: | | W 6 odcinku świetna konfrontacja z byłym partnerem z czasów pracy w policji. |
Bardzo mi się podobała ta scena. Gdybym go już wcześniej nie pokochała to po tej scenie przepadłabym z kretesem. Jak on wspaniale gra oczami.
A jak cudnie wyglądał w mundurze.
| Admete napisał/a: | Dzięki za fotki. Możemy się nadal w nim podkochiwać |
To jeszcze kilka na dobranoc.
| Agn napisał/a: |
Dziewczyny tak się zakochały, że psioczą na 3 days, a mnie się ta drama bardzo podoba i nie chcę, by przestała, bo porównam do czegoś lepszego. |
Myślę, że faktycznie Tae Kyung nie przeżyłby tej konkurencji.
Agn - Pią 28 Mar, 2014 06:52
| zooshe napisał/a: | To zemsta??? Dobra zapamiętam sobie. |
I tak wiesz, że bym ci pokazała. A zresztą - mam niezły nowy urobek fotkowy, zdołam cię udobruchać.
BeeMeR - Pią 28 Mar, 2014 06:54
Za gify Minho dziękuję - on ma ładny uśmiech
| zooshe napisał/a: | | W końcu nie tylko my piejemy z zachwytu nad Captain Awesome | No i właśnie ciekawa go jestem, bo zdjęcia i gify póki co do mnie nie przemawiają - pewnie muszę go zobaczyć w ruchu
| zooshe napisał/a: | Tae Kyung nie przeżyłby tej konkurencji. | Ja sobie chyba właśnie oglądanie Tae Kyunga zawieszę, bo mój zachwyt z odcinka na odcinek spada, a w sumie nigdy nie osiągnął zenitu - zrzędziłam zresztą wcześniej Ale obejrzę do końca
Natomiast wcale nie jestem pewne tego w stosunku do Empress, którą też zawiesiłam Nb Empress ma mieć 51 odcinków.
Agn - Pią 28 Mar, 2014 06:58
| BeeMeR napisał/a: | | zdjęcia i gify póki co do mnie nie przemawiają |
*cichutko* Do mnie przemawiają... ma wbijające w fotel spojrzenie.
| BeeMeR napisał/a: | | Empress ma mieć 51 odcinków. |
Och, mają tyle materiału, że nie mogą go pomieścić w zapowiadanych 50?
BeeMeR - Pią 28 Mar, 2014 07:29
| Agn napisał/a: | ch, mają tyle materiału, że nie mogą go pomieścić w zapowiadanych 50? | Tak też i pomyślałam, że 50 odcinków nie wystarczy na tą wspaniałą intrygę
Wiadomo - równają do tygodnia - Emergency będzie mieć odcinków 21 - i powoli zmierza ku końcowi.
| Agn napisał/a: | *cichutko* Do mnie przemawiają... ma wbijające w fotel spojrzenie. | No i dobrze Ja go muszę zobaczyć w ruchu - i to będzie jakoś po weekendzie.
A co do LMH to stylista stylistą, ale gwałtem to mu fryzury raczej nikt nie robi, musi wyrazić aprobatę na działania - a może mu się tak podoba. A niech nosi i jajecznicę - właściwie to bym zobaczyła efekt
Mnie się przecież nie musi podobać, istnieją inni
Dziś np. śnił mi się Hyun Bin, przeprowadzał w jakimś szpitalu próby sztuki teatralnej pt. Kim Sam Soon, a potem ją wystawił na Kopcu Kościuszki przy ognisku
Jak wielokrotnie wspominałam ja mam serce bardzo pojemne, gotowe poznać Captaina Awesome
Trzykrotka - Pią 28 Mar, 2014 13:21
Gify z LMH i dziećmi są obłędne Popatrzcie na tę małą, która tak się w niego wpatruje jak w obrazek - wie dziewczyna, co dobre
| BeeMeR napisał/a: | | Agn napisał/a: | ch, mają tyle materiału, że nie mogą go pomieścić w zapowiadanych 50? | Tak też i pomyślałam, że 50 odcinków nie wystarczy na tą : |
No, ja wam powiem... w pałacu yuańskim i okolicach dzieje sie...!
Empress Ki 40 na szybko i ze SPOLIERAMII- jeśli ktoś jeszcze chce oglądać, to proszę nie zaglądać!
Gdyby to był 10, a nie 40 odcinek, to byłaby zachwycona. Znowu tak poprzestawiali losy-sojusze-więzi-emocje wszystkich postaci, że zabawa jakby zaczynała się od nowa, w świecie bez El Temura i z siostrzenicą Bayana zamiast Tanasiri. Mała to zamiana - bo Bayan zaczyna panoszyć się jak El Temur, a nowa cesarzowa jest gorsza niż stara.
Generalnie - wszyscy szukają skarbu El Temura. Ukrywający się w stolicy jednooki Tangquisi (Nyang wydłubała mu oko spinką do włosów) wraz z Żabioustym i wspierającym go szefem Eagle House (na razie ukrywającym się za maską) szukają, żeby odbudowac dawną potęgę. Nyang i pomagający jej wiernie Wang Yu chcą skarbu dla siebie. Ona czuje, że jej pozycja na dworze jest słabsza, dlatego chce znaleźć i ukryć skarb, żeby miec zabezpieczenie. Nie chcą też oboje, żeby wpadł w ręce Bayana.
Bayan zaczyna snuć sny o potężnym Yuanie rządzącym światem. Na pierwszy ogień krain do podbicia wyznacza Koryo, co alarmuje Nyang i Wang Yu. Może nie byłoby to tak groźne, gdyby nie Cesarz.
Cesarz cierpi nad odrzuceniem go przez Nyang. Ona niby go nie odrzuca, ale ochłodła w uczuciach, zajęta myślami o skarbie nie bardzo zwraca na niego uwagę. Z drugiej strony Bayan truje mu, żeby przestał "trzymac się spódnicy" i w końcu udaje mu się go zapłodnić własną wizją.
Dochodzi do tego zazdrość o Nyang. Cesarzowa chce jej odebrać cesarza, Turczynka - Króla.
Dodajcie do tego kolejny spektakl teatru cieni - i robi się bardzo fajny odcinek.
Chyba jednak jakoś to zmogę i dotrwam do konca.
Wydłubane oczko
Prawie-uśmiechnięty Tal Tal
Szef Eagle House
Bayan i mapa Chin
BeeMeR - Pią 28 Mar, 2014 13:59
| Trzykrotka napisał/a: | | Chyba jednak jakoś to zmogę i dotrwam do konca. | To ja chętnie "obejrzę" przez Twoje streszczenia
Bo jakoś straciłam serce do tej dramy i nie chce mi się poświęcać jej kolejnych 12 godzin mojego życia. Może obejrzę odcinek finałowy, czy dwa.
Na pewno jednak jest wiele innych dram, które znacznie bardziej chcę obejrzeć .
I głupotka zwierzątka (przy)domowe
http://www.dramafever.com...imal-sidekicks/
zdecydowanie ostatni przemawia do mnie najbardziej (acz zdjęcie wybrano nie najlepsze )
Kołysanka z filmu:
https://www.youtube.com/watch?v=36ivnkQLalo
Shin Sung Rok z maskotką
I na koniec fotka LMH
Admete - Pią 28 Mar, 2014 15:54
Ja też obejrze ostatni odcinek Empress, a to co pomiędzy już nie. Dajcie znać, jak się będzie kończyć.
A tu zwiastunik God's Gift:
http://www.youtube.com/watch?v=oF-CKnCsD1o
Trzykrotka - Pią 28 Mar, 2014 16:14
Dla chcących powspominać: cała lista filmików z NG z Heirs.
http://mtdt132.tumblr.com/
Mam na twarzy
zooshe - Pią 28 Mar, 2014 18:03
| Cytat: | I tak wiesz, że bym ci pokazała. A zresztą - mam niezły nowy urobek fotkowy, zdołam cię udobruchać. |
To dobrze bo wiesz że bym ci zrzędziła.
| Cytat: | No i właśnie ciekawa go jestem, bo zdjęcia i gify póki co do mnie nie przemawiają - pewnie muszę go zobaczyć w ruchu |
I tak w GG14D stylówę ma najlepszą z całego dorobku. Patrząc na jego zdjęcie na AsianWiki zastanawiałam się czy to na pewno ten sam aktor.
http://asianwiki.com/Cho_Seung-Woo
| Agn napisał/a: |
*cichutko* Do mnie przemawiają... ma wbijające w fotel spojrzenie.
| Nie pisałam jeszcze że jego głos też mi się podoba.
Oglądaj spokojnie co tam masz na tapecie a jak cię najdzie ochota to daj znać. Na pewno z chęcią powrócę do tej dramy.
| Cytat: |
...Dochodzi do tego zazdrość o Nyang. Cesarzowa chce jej odebrać cesarza, Turczynka - Króla.
Dodajcie do tego kolejny spektakl teatru cieni - i robi się bardzo fajny odcinek.
Chyba jednak jakoś to zmogę i dotrwam do konca. |
Ja pewnie też chociaż motyw króla przewijam już od kilkunastu odcinków.
Znalazłam gdzieś artykuł mówiący o podobieństwie dram 3 days i GG 14 days. W obawie przed spoilerami nie czytałam całego ale napisali w nim że obie dramy bazują na tym samym koncepcie "nie ufaj nikomu".
Po części jest to prawdą ale jest jednak zasadnicza różnica. O ile w 3 days jestem wstanie na zimno rozkładać na czynniki pierwsze wszystkie spojrzenia i uśmiechy mogące świadczyć o fałszu danego bohatera. A potem czerpać przyjemność z odgadywania kolejnych tropów i mieć satysfakcję kiedy nie uda im się mnie oszukać.
Tak w przypadku 14 days nie mogę tej dramy analizować na chłodno. I nawet jeśli nie wszystkim można ufać to Dong Chanowi po prostu chcę wierzyć choćby okoliczności wskazywały na coś przeciwnego.
Pisałam wcześniej że świetnie wygląda w mundurze ale nie zamieściłam materiału poglądowego. Już naprawiam ten karygodny błąd.
| Admete napisał/a: | | Gdzieś w komentarzach do GG mignęło mi, że może bratanek nie jest wcale upośledzony, tylko udaje. Hmmm...może wystaje pod brama domu dziewczynki, bo obserwuje jej ojca? |
A mnie do głowy przyszła inna szalona teoria, że to mogła zrobić jego babcia. Jeśli na tych kartach było coś co mogło wskazywać, że jej syn jest niewinny to miała doskonały motyw.
BeeMeR - Pią 28 Mar, 2014 18:37
| zooshe napisał/a: | Nie pisałam jeszcze że jego głos też mi się podoba. | O, poziom mojego zainteresowania wzrasta jeszcze trochę
| zooshe napisał/a: | | Pisałam wcześniej że świetnie wygląda w mundurze ale nie zamieściłam materiału poglądowego. Już naprawiam ten karygodny błąd. | Bardzo dobrze.
| zooshe napisał/a: | | w 3 days jestem wstanie na zimno rozkładać na czynniki pierwsze wszystkie spojrzenia i uśmiechy mogące świadczyć o fałszu danego bohatera. A potem czerpać przyjemność z odgadywania kolejnych tropów i mieć satysfakcję kiedy nie uda im się mnie oszukać. | No właśnie - trochę za często zgaduję co będzie, co jest mylnym tropem lub kto co zrobi
Admete - Pią 28 Mar, 2014 20:28
Ubrania w GG są zwyczajne i dzięki temu drama od razu zyskuje niezmiernie.
arlekin - Pią 28 Mar, 2014 20:40
A ja nie mam czasu szukać .
Dobra dziewczyny dajcie jakiś link z fajnym serialem, czas wreszcie zajrzeć za tą kurtynę pełną waszych zachwytów.
Admete - Pią 28 Mar, 2014 20:51
Napisz, co cie interesuje. Sensacja, kostiumowiec, romans. Jestem przy odcinku 7 i Dong Chan własnie kolejny raz stwierdził, że zwariuje przez ajumnę
arlekin - Pią 28 Mar, 2014 20:59
Chyba wolałabym zacząć od sensacji z romansem w tle.
Admete - Pią 28 Mar, 2014 21:05
Online to tylko z napisami angielskimi. Obejrzyj God's Gift - 14 Days.
http://www.gooddrama.net/...ds-gift-14-days
zooshe - Pią 28 Mar, 2014 21:08
| arlekin napisał/a: | | Chyba wolałabym zacząć od sensacji z romansem w tle. |
City Hunter?!
Admete - Pią 28 Mar, 2014 21:11
Zdecydowanie City Hunter Bosh...DC jest nadal rewelacyjny
arlekin - Pią 28 Mar, 2014 21:12
Ok już sobie zapisałam. I jak tylko znajdę czas to oglądam. a później sie odezwę po jeszcze
zooshe - Pią 28 Mar, 2014 21:20
| Admete napisał/a: | Bosh...DC jest nadal rewelacyjny |
Oj tak.
Właśnie przeglądam filmografię Jo Seung Woo. Chyba na pierwszy ogień poszukam filmu Marathon. http://www.imdb.com/title/tt0448621/
Admete - Pią 28 Mar, 2014 21:31
Też bym go chętnie w czymś jeszcze obejrzała.
zooshe - Pią 28 Mar, 2014 21:36
Nie mogłam się powstrzymać.
Admete - Pią 28 Mar, 2014 21:37
O tak, to było rewelacyjne
zooshe - Pią 28 Mar, 2014 21:46
Po prostu napiszcie jak będziecie mieli dosyć.
BeeMeR - Pią 28 Mar, 2014 21:46
| zooshe napisał/a: | City Hunter?! | popieram
Jakby co przyjdź na spotkanie z dyszczkiem
|
|
|