To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Admete - Wto 20 Mar, 2012 19:09

Po pierwszym stwierdziłam, że seriał jest kiczowaty i głupi. Możesz poszukać gdzieś tutaj mojej wypowiedzi. A teraz się przednio bawię. Wszystko przez Mr Golda ;)
praedzio - Wto 20 Mar, 2012 21:23

A mnie się podobał od samego początku. :wink:
Anonymous - Wto 20 Mar, 2012 21:53

Admete napisał/a:
Po pierwszym stwierdziłam, że seriał jest kiczowaty i głupi. Możesz poszukać gdzieś tutaj mojej wypowiedzi. A teraz się przednio bawię. Wszystko przez Mr Golda ;)

No wlasnie takie wrazenie mialam - takie silenie sie na polaczenie bajki z rzecywistoscia. Z marnym skutkiem...

milenaj - Śro 21 Mar, 2012 10:10

A mnie też się podobał od początku. A teraz jeszcze bardziej przez Mr. Golda. :wink:
Admete - Śro 21 Mar, 2012 11:49

Potem jest lepiej :) Zaczeli sobie śmielej poczynac z baśniami.
praedzio - Śro 21 Mar, 2012 12:25

Ale że Czerwony Kapturek... :lol:
Anonymous - Śro 21 Mar, 2012 13:19

Ja przyznaje, ze obecnosc Roberta Carlyle byla dla mnie jedynym atutem tego filmu - ale zanim doszlam do konstrukltywnych wnioskow czy warto poswiecic czas na nudny serial dla jego osoby, czy nie - napatoczyly mi sie na drodze zalegle odcinki seriali, ktore namietnie ogladalam, a mialam spore zaleglosci (od Bones, ktora znowu smieszy mnie jak w I sezonie - i nie wiem, czy to wynik przerwy i ponownie swiezego podejscia, czy tez scenarzysci wrocili do starej Bones :) do wszystkich innyc seriali, ktore mnie kiedys zainteresowalyl. Nawet z Spn i GA jestem mniej wiecej na biezaco ;) ) .
Admete - Śro 21 Mar, 2012 17:17

praedzio napisał/a:
Ale że Czerwony Kapturek... :lol:

Czerwony Kapturek to jedno, ale że Snieżka ;)

praedzio - Śro 21 Mar, 2012 19:23

Do Śnieżki jeszcze nie doszłam. :->
milenaj - Śro 21 Mar, 2012 19:38

Admete napisał/a:
praedzio napisał/a:
Ale że Czerwony Kapturek...

Czerwony Kapturek to jedno, ale że Snieżka

Bardzo mi się podobała ta scena, co zaczyna się jak z filmu Disney'a a kończy...inaczej. :wink: :mrgreen:

Admete - Śro 21 Mar, 2012 20:35

Dostałam wtedy napadu śmiechu. Ogólnie Śnieżka i Grumpy - świetnie im wyszło. Moim ulubionym odcinkiem jest ten, w którym połączyli baśń o Rupelsztyku ( nazywam go tak za nowym tłumaczeniem baśni Grimmów ) i Pięknej i bestii. Miodzio :) Aine zaczęłam oglądać ze względu na Roberta Carlyle - stwierdziłam, że nie mógł zagrać w czyms totalnie beznadziejnym.
milenaj - Śro 21 Mar, 2012 21:24

Admete napisał/a:
Moim ulubionym odcinkiem jest ten, w którym połączyli baśń o Rupelsztyku ( nazywam go tak za nowym tłumaczeniem baśni Grimmów ) i Pięknej i bestii. Miodzio

Jak się nie wzruszam, to dla mnie był to bardzo wzruszający odcinek.

Anonymous - Śro 21 Mar, 2012 21:46

Admete napisał/a:
Aine zaczęłam oglądać ze względu na Roberta Carlyle - stwierdziłam, że nie mógł zagrać w czyms totalnie beznadziejnym.

No wlasnie dlatego sobie skombinowalam cala serie, ale zostawilam na posuche serialowa, gdy juz nie bede miec wyjscia.
Widze jednak, ze lepsze czasy nadchodza :)

Aragonte - Sob 24 Mar, 2012 21:30

Zaczęłam oglądać (w końcu) Once Upon A Time. Na razie uczucia mam mieszane, dojechałam prawie do końca drugiego odcinka i coś mi w tym serialu nie leży. Ale pewnie zaufam Waszym ocenom i będę oglądać dalej :wink:
Admete - Sob 24 Mar, 2012 21:57

A ja obejrzałam kolejny odcinek Fringe - nosi tytuł Short story about love ( coś jakby znajomo brzmi ;) ) . Ładne miał zakończenie.
praedzio - Pon 26 Mar, 2012 20:22

O, rety, rety!... :excited: Zapowiedź najnowszego Grimma: http://www.nbc.com/grimm/...evealed/1392463
Admete - Pon 26 Mar, 2012 20:24

Widziałam wczoraj :) Zapowiada sie ciekawy odcinek :)
praedzio - Wto 27 Mar, 2012 07:38

Podejrzałam sobie wczoraj najnowsze Once i... chyba nie wytrzymam do chwili, kiedy pojawi się polskie wspomaganie... Szalony Kapelusznik!!! :excited:
Admete - Wto 27 Mar, 2012 07:50

Też widziałam, coraz bardziej lubię ten serial. W końcu Emma zaczyna myśleć. Pozyczyła od Henry'ego książkę. I strasznie spodobało mi się rozumienie przez Kapelusznika opowieści.
praedzio - Wto 27 Mar, 2012 07:51

Właśnie temu czekam na polski sosik, żeby mi nic nie umknęło. :excited:
Admete - Wto 27 Mar, 2012 07:55

Kto grał Kapelusznika? Fajny aktor.
praedzio - Wto 27 Mar, 2012 08:07

Niejaki Sebastian Stan: http://www.filmweb.pl/person/Sebastian+Stan-261386
Admete - Wto 27 Mar, 2012 08:09

Nigdy go wcześniej nie widziałam, ale jako Kapelusznik się sprawdził.
Aragonte - Wto 27 Mar, 2012 21:33

Mam obejrzane cztery odcinki Once Upon A Time, ale ponieważ trochę kręcę na nie nosem, to stwierdziłam, że przetestuję dla odmiany Grimm. I na razie, po pierwszym rzucie oka, chyba bardziej mi pasuje tego rodzaju konwencja (mimo że wiem, bo czytałam wątek, że jest wtórna wobec SPN :-P ).
OUAT mnie irytuje jakoś, sama dokładnie nie wiem, czemu :roll:

Admete - Wto 27 Mar, 2012 21:36

Mnie Once bawi - w moim odczuciu to taka trochę parodia, choć muszę przyznać, że ewentualne odwołania do opowieści, jako czegoś, co mam moc sprawczą - potraktuję poważniej ;) Grimm ma ciekawe pomysły, choć chwilami jest naciągane. Lubię wilkołaka ;)