To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Haven

Caitriona - Sob 01 Paź, 2011 16:04

Taak, to kiedy kolejny sezon?

Spoiler:
Odcinek ogólnie niezły. Co do końcówki, to czy Nathan miał wcześniej ten tatuaż i go ukrywał? Bo mnie się wydaje że nie. Że tatuaż sam jakby się pojawił na jego skórze w tym konkretnym momencie. I mam nadzieję, że jednak Duke będzie w następnym sezonie

milenaj - Sob 01 Paź, 2011 16:54

Według IMDB czeka nas jeszcze jeden odcinek.

http://www.imdb.com/title...isodes#season-2

Admete - Sob 01 Paź, 2011 19:07

Tak mi się wydawało, że powinien byc jeszcze jeden.
praedzio - Sob 01 Paź, 2011 19:49

O, rety, rety!! :excited:
praedzio - Nie 02 Paź, 2011 09:24

Admete napisał/a:
Tak mi się wydawało, że powinien byc jeszcze jeden.

Ale na stronie SyFy była mowa o tym, że to jest Season Finale... :mysle: A odc. pt. Silent Night był kręcony w grudniu, więc tak sobie myślę, że może to jakiś odcinek specjalny typu świąteczny? Kurczę, nigdzie nie mogę znaleźć żadnego info na ten temat...

EDIT: O, tutejsze komentarze pod artykułem wydają się potwierdzać moje domysły: http://tvbythenumbers.zap...at-10pm/104886/

aneby - Nie 02 Paź, 2011 16:50

Na IMDB stoi, że odc. 13 ma być 7 października. W sumie nie wiadomo, czy będzie następny sezon, bo sprawa wyraźnie zmierza ku końcowi.
Chyba nie muszę pisać, że mnie wciągnęło :wink: Na początku byłam sceptyczna, ale gdzieś w połowie 1. sezonu zaczęło mi się podobać. Polubiłam bohaterów, miasteczko bardzo ładne (widoki mi przypominają te z "Kronik portowych"), Nathan trochę za chudy, ale w sumie do schrupania :serduszkate: A przy odc. 2x12 mało palców nie pogryzłam. :wink:

corrado - Nie 02 Paź, 2011 18:08

Nam też się spodobał. Kontynuacja nie byłaby zła.

Miasteczko rzeczywiście fajne. Nawet tak bardzo przy oglądaniu nie widać, że posklejane z dwóch czy trzech. Przy okazji poczytałem sobie o okolicy gdzie kręcono. Nawet fajne miejsce do mieszkania. Nie spodziewałem się, ze tak daleko na północ od Nowego Jorku mogą być łagodne zimy.

Admete - Nie 02 Paź, 2011 18:43

Ja bym chetnie sobie zamieszkała w takiej nadmorskiej okolicy.
corrado - Nie 02 Paź, 2011 19:19

Góry, morze i las. Szkoda, że w Polsce nie ma żadnych gór nad morzem.
Choćby takich skromnych:

https://picasaweb.google.com/lh/photo/EwhHU0bEtjVSShk3Ptovhg?feat=directlink

Aragonte - Pon 03 Paź, 2011 00:20

Obejrzałam dwunasty odcinek :excited: Ponieważ ciężko mi zebrać myśli, to bezczelnie podepnę się pod posta Praedzio :-P
praedzio napisał/a:
O, rety, rety!! :excited:

Oj tak tak :excited:

I tylko wypunktuję parę drobiazgów :wink:

Spojrzenia Nathana i Audrey w biurze, kiedy pracowali nad nowym przypadkiem ramię w ramię - miodzio :mrgreen:
Czyżby szykowała nam się wojna braci z gazety? :mysle:
Co do Duke'a - jakoś mu wierzę w sumie, mimo jego grzeszków większych i mniejszych :mysle:

Ogółem świetny odcinek, IMHO :oklaski:

Caitriona - Pon 03 Paź, 2011 00:28

Aragonte napisał/a:
Czyżby szykowała nam się wojna braci z gazety?

Właśnie tego jestem też bardzo ciekawa. I też wierzę Duke'owi, mimo wszystko ;)

Aragonte - Pon 03 Paź, 2011 00:40

O, chciałam zmodyfikować posta, żeby coś dopisać, ale napiszę nowego :wink:

Spoiler:
Bo najważniejsze pytanie jest takie: czy poprzednie "wcielenia" Audrey były paskudnymi manipulantkami, które wpływały na ludzi, żeby ich wykorzystać do swoich celów? To w każdym razie sugerował Rev :mysle: Ogółem jakoś słowo "manipulacja" mi się kojarzy...

I co z obecną Audrey-Lucy? Na ile można jej wierzyć, jeśli siedzi w niej coś, nad czym ona sama - w sensie jej nowej tożsamości, pożyczanej od kogoś - nie panuje? :mysle:

aneby - Pon 03 Paź, 2011 07:04

Już zauważyli, że
Spoiler:
ona jest inna niż tamte poprzednie. Mam wrażenie, ze jeden z braci maczał palce w jej porwaniu. A Duke'owi też wierzę.
Co, do tatuażu - nie sądzę, żeby Nathan miał go wcześniej, aczkolwiek jego pojawienie się mnie nie zdziwiło. Przecież jego prawdziwy ojciec też miał. Być moze trzeba jakichś specjalnych okoliczności żeby się pokoazał :wink:

Aragonte - Wto 04 Paź, 2011 11:53

Obudziłam się dzisiaj w środku nocy, przed drugą, z nieprzyjemnym poczuciem - chyba śniło mi się Haven :shock:
A skoro już się obudziłam, to zaczęłam się nad paroma rzeczami zastanawiać.

Spoiler:
A może za porwaniem Audrey-Lucy stoi agent Howard, kimkolwiek jest? I za podrzuceniem wisiorka Duke'a do jej pokoju? A wszystko po to, żeby podjudzić Nathana i skłonić go do zaatakowania Duke'a (myślę, że jednak go nie zastrzelić - było słychać strzał w końcówce, ale może Duke jest tylko ranny? W końcu od martwego Duke'a Nathan nie wydobyłby żadnej informacji). Ogółem rozgrywa się tu jakaś partia, w której rozdaje karty ktoś spoza sceny - może ci, których dotknęły Kłopoty, są do czegoś potrzebni tej osobie pociągającej za sznurki? :mysle: I co to za haczyki, które trafiły Audrey?

aneby - Wto 04 Paź, 2011 18:06

Ja nie sądzę, żeby ktokolwiek tam zginął. Bez sensu by to było.
A to chyba nie były haczyki, a końcówki od paralizatora :wink:

Aragonte - Wto 04 Paź, 2011 19:31

Paralizator pasuje :) Prawdę mówiąc nie wiedziałam, jak toto wygląda, więc ciężko było mi zgadnąć.
aneby - Wto 04 Paź, 2011 23:09

A to widziały ? Duke w stroju Mikołaja :lol:
http://video.syfy.com/shows/haven/v1359641

praedzio - Czw 06 Paź, 2011 18:57

Ładna kompozycja: http://prettybutt.tumblr....y-radiohead-otp
praedzio - Pią 07 Paź, 2011 09:10

Wczoraj wieczorem obejrzałam sobie do poduszki odc. 5 pierwszego sezonu - głównie z powodu piosenki Ashleya MacIsaaca, która się tam przewija, ale nie tylko. ;)

Hm, zapomniałam, ze Duke ma córkę. Szkoda, że nie pociągnięto tego wątku. Ogólnie zbieram się do maratonu Havenowego (2 sezony).

asiek - Pią 07 Paź, 2011 09:38

A jak skończył się drugi sezon ? Rozwiązano zagadkę ? :mysle:
Aragonte - Pią 07 Paź, 2011 10:00

Jeszcze się nie skończył, będzie jeszcze jeden odcinek (chodzą ploty, że taki świąteczny, ale mam nadzieję, że jednak zwykły).
aneby - Pią 07 Paź, 2011 10:24

Chyba to jednak będzie odcinek specjalny, bo inaczej od razu byłoby wiadomo, jaki był wynik strzelaniny na końcu tego sezonu :wink:

Mam nadzieję, wiecie o co mi chodzi :rumieniec:

asiek - Pią 07 Paź, 2011 15:52

Aragonte napisał/a:
Jeszcze się nie skończył, będzie jeszcze jeden odcinek (chodzą ploty, że taki świąteczny, ale mam nadzieję, że jednak zwykły).

Dzięki :kwiatek:

Aragonte - Pią 07 Paź, 2011 16:01

aneby napisał/a:
Chyba to jednak będzie odcinek specjalny, bo inaczej od razu byłoby wiadomo, jaki był wynik strzelaniny na końcu tego sezonu :wink:

No tak, ale chyba w ogóle nie ma gwarancji, że będzie kolejny sezon, więc po co trzymać widzów w niepewności?

praedzio - Śro 12 Paź, 2011 22:17

Dziś stacja SyFy oficjalnie potwierdziła, że Haven powróci do nas z trzecim sezonem. Natomiast zagubiony odcinek ;) pt. Silent Night, tak jak przypuszczałam, będzie odcinkiem specjalnym, puszczonym w okolicach Bożego Narodzenia.

http://www.buddytv.com/ar...on-3-42165.aspx

A teraz przepraszam, muszę się natentychmiast oddalić w celu...

Spoiler:
YAAAAAAAAHOOOOOOOO!!!!!!
:banan_Bablu: :banan_Bablu: :banan_czerwony: :banan_czerwony: :cheerleader2: :cheerleader2: :banan: :banan: :excited: :excited: :excited: :taniec: :love_shower:

Khem, dziękować za uwagę. :mrgreen: