Seriale - Dramy, czyli urok Azji
Admete - Śro 26 Mar, 2014 07:00
A mnie wessało God's Gift. Siłą oderwałam się wczoraj od odcinka 4...
Agn - Śro 26 Mar, 2014 07:07
Admete, to dobrze! Baw się dobrze przy dramie i dawaj znać co i jak, razem z Zooshe to oglądacie.
| Trzykrotka napisał/a: | | o co właściwie chodzi wrednej-od-policzkowania |
Mam teorię. Jak wiadomo notorycznie zdradza męża z jakimiś chłoptasiami i wścieka ją, że jest w tym sama, że inne tak nie robią. Na dodatek wszystko wiedzą i właściwie w każdej chwili mogą wypaplać, nie wiadomo czemu tego nie robią. Myślę, że jej postawa to takie: "Tylko spróbujcie mnie szantażować". Wywnioskowałam tak po tym, jak rzucała się do głównej bohaterki, że ona nigdy męża nie zdradziła.
Ale będzie bal, jak się skapnie, że ma sporo młodszego kochanka, w dodatku talent odkryty właśnie przez męża, ojojoj...
BeeMeRku, dołeczki są ach i och! Ale czemu ty po nocach za Księciuniem latasz?
BeeMeR - Śro 26 Mar, 2014 07:15
| Admete napisał/a: | | A mnie wessało God's Gift. | A ja właśnie zasysam - bo brzmi coraz ciekawiej, a nie samym romansem człowiek żyje - acz raz na czas nie zaszkodzi
| Agn napisał/a: | Ale czemu ty po nocach za Księciuniem latasz? | Ale kto powiedział powiedział, że latam za ksieciem? Prędzej przed własnym, wyimaginowanym królem Goryeo uciekam lub przed wilkołakami Jak wyżej: historyczno-fantastycznie na całej linii
O nocnym wyszukiwaniu fotek Księciunia to było Wasze podejrzenie - czego w grzeczności nie zaprzeczyłam, bo fotki i owszem, po nocach się zdarzało, tylko Księciunio niekoniecznie
Agn - Śro 26 Mar, 2014 07:23
No bo | Trzykrotka napisał/a: | Na dobranoc; żeby BeeMer nie było łyso, że sama wyszukuje po nocach zdjęcia Księciunia : dołączę do niej. |
I kapkę mnie się zdębiało...
BeeMeR - Śro 26 Mar, 2014 07:29
Przecież to taki żarcik
Swoją drogą czasem po skończeniu dramy wyszukuję też jakiegoś ładnego filmiku z motywem przewodnim - tu np. King Of Dramas - Blind In Love
https://www.youtube.com/watch?v=bhzUfbsxHf4
Swoją drogą już mam pokaźny zbiór ulubionych fanvideos
Ale gdzież mu do bollywoodzkich zbiorów
Czasem mi potrzeba muzyki jako tła lub po prostu muzyki z ładnymi obrazkami:
Agn - Śro 26 Mar, 2014 07:35
Ja sobie jakiś czas temu coco jumbo fanvidea z Faith z jakiegoś gryzonia. Jeszcze wszystkich nie obejrzałam.
Jaki tam generał jest ładny...
BeeMeR - Śro 26 Mar, 2014 07:39
Z Faith też mam kilka sztuk (ja wszystko robię do avi)- ale mój ulubiony to ten, który kiedyś wrzucałam, z hugami
(ano puściłam sobie właśnie - owszem, generał jest ładny )
Trzykrotka - Śro 26 Mar, 2014 08:48
Fanvidy z Faith są naprawdę piękne Ja też uwielbiam te z Heirs - ludzie się naprawdę wykazali.
Natomiast książka, której tłumaczenie zalinkowała zooshe to telenowela w czystej postaci -
No, z tym rozpuszczonym bachorem ze szkoły muzycznej to może być tak, jak Agn pisze I ja też upatruję w niej największe niebezpieczeństwo dla bohaterów jak sprawa się wyda. A wyda się na 1000%, choćby przez tę opisaną prze BeeMer naiwność i też niewinność bohatera. Mam w stosunku do niego opiekuńcze uczucia, zwaszcza teraz, kiedy mamę stracił.
Strasznie mi się podobają oboje. Kobieta traci trochę swojej eleganckiej nienaganności (w scenie w garażu, z lekko rozczochranymi włosami i byle jak zawiązanym szalikiem była bardzo przystępna i normalna. Co do Ah Ina, to zgadzam się z dramabeans - dziewczyny napisały w zapowiedzi dramy, że cieszą się z wyboru tego aktora do roli, bo on "wygląda jak chłopiec, a działa jak mężczyzna."
God's Gift zasysam przez cały czas i w dowolnej chwili maqm zamiar zacząć. Zwłaszcza teraz, po relacjach zooshe i Admete
Z tymi zdjęciami Księciunia to oczywiście żarcik On się chyba kiedyś Beemerowi śnił i się zastanawiała, skądże jej to
Dzięki za śliczne dołeczki Ponieważ sypnęło róznymi Heirs making of, do dołożę jeden, z kręcenia sceny na lotnisku.
https://www.youtube.com/watch?v=KW1emXRFr9Y
Jak on się wydziera w dramie, a jak słodko się śmieje, kiedy kamery są wyłączone (i jaki - skubany - jest ładny )
BeeMeR - Śro 26 Mar, 2014 11:05
| Trzykrotka napisał/a: | | Mam w stosunku do niego opiekuńcze uczucia, zwaszcza teraz, kiedy mamę stracił. | Właśnie ona dla niego troszkę tak matkuje, wskazując właściwą ścieżkę, a jednocześnie nie wchodząc na śliski trop Edypa. Dobrze to sama określiła, że to zauroczenie w pierwszej dobrej nauczycielce.
| Trzykrotka napisał/a: | | "wygląda jak chłopiec, a działa jak mężczyzna." | Młody, napalony mężczyzna - ale fakt, mężczyzna (W Heirs dla odmiany wyglądali jak mężczyźni, a zachowywali się jak chłopcy ). Ten pocałunek to tak bardzo zapalczywy, a trochę nieporadny był - bo nie mógł być inny, bohater to nie Casanova przecież. I mnie tak właśnie styka, wraz z jej lekkim rauszem i równie lekką niedbałością w ubiorze - podobnie jak w PT przyjmuję do wiadomości, że pierwszy raz wieczorny też jest nieporadny, przynajmniej z początku, ale widać wszystko poszło dobrze, skoro się budzą już w zupełnie innych nastrojach na drugą rundę
Nie miałabym nic przeciwko, żeby sekretny romans został sekretny, a nie przeradzał się w skandal, ale skoro Skandal SKK pozostał w gruncie rzeczy sekretem, to chyba trzeba się liczyć, że i tu pójdzie na obyrtkę
| Trzykrotka napisał/a: | On się chyba kiedyś Beemerowi śnił i się zastanawiała, skądże jej to | Nie, nie śnił mi się nigdy, tylko google mi go zaproponowało jak szukałam kogoś innego Mnie się śnią panowie, którzy mi się podobają - niekoniecznie z facjaty, choćby z gry aktorskiej i tego czegoś, co sprawia, że się człowiek uśmiecha na ich widok. A ja takich mam coraz więcej.
zooshe - Śro 26 Mar, 2014 17:38
| Admete napisał/a: | | A mnie wessało God's Gift. Siłą oderwałam się wczoraj od odcinka 4... |
To niedługo mnie dogonisz. Pojawiły się napisy do 7 i 8 odcinka.
Korzystając z okazji wrzucam kilka ładnych obrazków Dong Chana

Te oczy.
Admete - Śro 26 Mar, 2014 18:00
Gościu jest rewelacyjny. Powiem szczerze - niech się schowają wszystkie przystojniaki - nawet LMH. Gra świetnie, nie ma się żadnego poczucia sztuczności. A cały serial ma zupełnie inny charakter niż te dramy, które do tej pory widziałam. Bardziej ponury, mniej wygłaskany. Scena w ciemnej alejce, w deszczu - żaden film z Hollywoood, żaden serial typu Person of Interest czy Blacklist, by się jej nie powstydził. Dalej - scena przekazywania okupu, a w czwartym odcinku scena pogoni za mordercą. Wow! Na razie scenariusz trzyma w napięciu. Oby tylko nie dotknęła ich klątwa przedobrzenia pod koniec. Jestem wkręcona i zachwycona. Przy God's Gift Three Days wygląda jak ubogi krewny z prowincji
Postać matki tez jest dobrze napisana. Kocha córeczkę, ale nie do końca wie, jak jej te miłośc okazać i popada ze skrajności w skrajność. I jest gotowa na największe poświęcenie, ale tez na największe zło, żeby ja ochronić. Ciekawam bardzo, czy na końcu utrzymają poziom przy czym będę naprawdę nieszczęśliwa, jak zrobią z byłego policjanta zbrodniarza.
zooshe - Śro 26 Mar, 2014 18:26
| Admete napisał/a: | | Powiem szczerze - niech się schowają wszystkie przystojniaki - nawet LMH. | Ej no bez takich.
Postać Dong Chan jest faktycznie świetnie napisana i przede wszystkim zagrana. Cho Seung Woo jest bardzo naturalny w tej roli i rozjaśnia swoim poczuciem humoru mroczny klimat tej dramy.
| Admete napisał/a: |
Scena w ciemnej alejce, w deszczu - żaden film z Hollywoood, żaden serial typu Person of Interest czy Blacklist, by się jej nie powstydził. Dalej - scena przekazywania okupu, a w czwartym odcinku scena pogoni za mordercą. |
Przy scenie z przekazywaniem okupu siedziałam jak na szpilkach, niczym nie ustępowała dobremu filmowi sensacyjnemu. A scena walki w mieszkaniu tej dziewczyny mistrzostwo.
| Admete napisał/a: | | Wow! Na razie scenariusz trzyma w napięciu. Oby tylko nie dotknęła ich klątwa przedobrzenia pod koniec. |
Drama ma tylko 16 odcinków, więc liczę że nie zwolni tempa, a przecież oprócz samej śmierci dziewczynki na pewno będą też wyjaśniać to morderstwo sprzed lat.
| Admete napisał/a: | Jestem wkręcona i zachwycona. Przy God's Gift Three Days wygląda jak ubogi krewny z prowincji |
Fajnie że ci się podoba.
3 Days też daje radę tylko główny bohater jest nijaki, nawet się nie umywa do DC. No i sama intryga jakoś mniej poruszająca jak dla mnie.
Mimo wszystko bardziej obchodzi mnie los małej dziewczynki niż to czy zabiją jakiegoś skorumpowanego prezydenta czy nie.
Admete - Śro 26 Mar, 2014 18:31
| Cytat: | 3 Days też daje radę tylko główny bohater jest nijaki, nawet się nie umywa do DC. No i sama intryga jakoś mniej poruszająca jak dla mnie.
Mimo wszystko bardziej obchodzi mnie los małej dziewczynki niż to czy zabiją jakiegoś skorumpowanego prezydenta czy nie. |
Fakt - człowiek się bardziej wczuwa przy sprawie dotyczącej dziecka. Jak ci się podobała scena opatrywania ran? Pewnie romansu nie będzie, ale jakaś "jednostronna miłość", że zacytuje za GD czy zauroczenie pewnie ma szansę.
LMH jest w porządku - zwracam honor
zooshe - Śro 26 Mar, 2014 18:32
| Admete napisał/a: | | .... przy czym będę naprawdę nieszczęśliwa, jak zrobią z byłego policjanta zbrodniarza. |
Bez jasnych i dobitnych dowodów nigdy w to nie uwierzę. Myślę że to taki zabieg filmowy. Najpierw zrobią z niego podejrzanego, pewnie nawet go aresztują a na końcu okaże się niewinny.
Admete - Śro 26 Mar, 2014 18:39
Oby, oby. Na razie jestem przy odcinku 5 i Dong Chana próbuje opowiedzieć temu starszemu panu, że złapał mordercę
zooshe - Śro 26 Mar, 2014 18:40
Jak ci siepodobała scena opatrywania ran? |
Miodna. Toż wrzucałam nastrojowe gify.
| Admete napisał/a: | | Pewnie romansu nie będzie, ale jakaś "jednostronna miłość", że zacytuje za GD czy zauroczenie pewnie ma szansę. |
Nawet bym go nie chciała. Co za dużo to nie zdrowo. Podoba mi się ich relacja taka jak jest. On jest dla niej taki trochę przyjaciel, trochę z nią flirtuje a przede wszystkim jest bardzo opiekuńczy. A ona właściwie może liczyć tylko na niego. Mąż kompletnie jej nie rozumie, zresztą pamięta, że ją zostawił obwiniając o śmierć córki.
| Admete napisał/a: | LMH jest w porządku - zwracam honor |
Żeby mi to było ostatni raz.
zooshe - Śro 26 Mar, 2014 18:48
| Admete napisał/a: | Oby, oby. Na razie jestem przy odcinku 5 i Dong Chana próbuje opowiedzieć temu starszemu panu, że złapał mordercę |
Przy końcówce 5 będziesz miała wielki WTF dotyczący Dong Chana.
A 6 odcinek rzuci nieco światła na jego skomplikowaną przeszłość i wyjaśni dlaczego odszedł z policji.
Admete - Śro 26 Mar, 2014 18:54
Czy to ma coś wspólnego z fotografią jego matki i bratanka w domu mordercy? I jaki ciekawy sposób ukrycia, a potem odnalezienia tego pierścionka. Co do ewentualnego romansu, to Amerykanie wyzyskaliby go na 99%. O nie - ten idiota mąż broni mordercy.
zooshe - Śro 26 Mar, 2014 18:59
| Admete napisał/a: | | Czy to ma coś wspólnego z fotografią jego matki i bratanka w domu mordercy? I jaki ciekawy sposób ukrycia, a potem odnalezienia tego pierścionka. Co do ewentualnego romansu, to Amerykanie wyzyskaliby go na 99%. O nie - ten idiota mąż broni mordercy. |
Wszystko ma ze sobą związek. A mąż jak już pisałam bardzo nie lubie tej postaci i źle mu z oczu patrzy.
Przez ciebie sama zaczęłam powtarzać urywki.
Admete - Śro 26 Mar, 2014 19:04
Ja się pięknie uśmiechnęłam do Trzykrotki, bo mam zamiar kiedyś to w całości obejrzeć na spokojnie Wszystko ma powiązania ze wszystkim. teraz chyba niektóre moje wykrzykniki i refleksje na fabuła poukrywam w spoiler, żeby nie psuć innym zabawy.
TY wiesz co? Tam jest jeszcze ta dawna miłość bohaterki z młodości. Mam dziwne przeczucie, że detektyw zginie, mąż okaże się szują,a bohaterka dostanie pocieszenie ( w przyszłości ) w postaci dawnej sympatii.
Faktycznie na koniec 5 odcinka mam porządne WTF
zooshe - Śro 26 Mar, 2014 19:33
TY wiesz co? Tam jest jeszcze ta dawna miłość bohaterki z młodości. |
Ano jest.
Mam dziwne przeczucie, że detektyw zginie, |
Tylko nie to.
| Admete napisał/a: | | mąż okaże się szują, |
To na bank.
| Admete napisał/a: | | ...a bohaterka dostanie pocieszenie ( w przyszłości ) w postaci dawnej sympatii. |
Ja myślę, że jeśli już, to zginie właśnie bohaterka. Zauważ że do tej pory pomimo usilnych prób nie udało się zmienić przeszłości, a przecież wszyscy z bohaterów żyli jeszcze po śmierci tej dziewczynki.
Myślę że sam początek dramy test tutaj kluczowy. Ta animowana scena z bajki mówiąca o poświęceniu matki w zamian za uratowanie córki, więc podejrzewam, że jeśli już uda się uratować dziewczynkę to dlatego że bohaterka się poświeci.
| Admete napisał/a: | Faktycznie na koniec 5 odcinka mam porządne WTF |
Mówiłam.
Admete - Śro 26 Mar, 2014 19:38
To ma sens - to poświęcenie. Życie matki za życie córki i na przykład nowe życie dla Dong Chana. Taki scenariusz tez byłabym sobie w stanie wyobrazić.
zooshe - Śro 26 Mar, 2014 19:45
| Admete napisał/a: | | To ma sens - to poświęcenie. Życie matki za życie córki i na przykład nowe życie dla Dong Chana. Taki scenariusz tez byłabym sobie w stanie wyobrazić. |
Ostatecznie przeżyję nawet cukierkowe zakończenie gdzie DC z bohaterką i jej córeczką założą rodzinę i będą żyć długo i szczęśliwie. Byle tylko nie okazało się że DC jest zułym. Takiego zakończenia nie zniosę.
Koniecznie napisz wrażenia z 6 odcinka.
Admete - Śro 26 Mar, 2014 19:47
Na razie zrobię przerwę. Nie wiem, czy mi się uda obejrzeć 6 odcinek, ale mam nadzieję. Jutro niestety jestem po pracy na szkoleniu, więc kicha. Ale naspamowałysmy
zooshe - Śro 26 Mar, 2014 19:52
| Admete napisał/a: | Na razie zrobię przerwę. Nie wiem, czy mi się uda obejrzeć 6 odcinek, ale mam nadzieję. Jutro niestety jestem po pracy na szkoleniu, więc kicha. Ale naspamowałysmy |
Snucie przypuszczeń o tym jak drama się skończy to jeszcze nie spoilery. A to że dziewczynka zginie było wiadomo z zapowiedzi dramy więc to także żaden spoiler.
|
|
|