To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

praedzio - Pią 17 Lis, 2017 08:21

Mnie brat na laptopie zainstalował: https://www.palemoon.org/ Nawet niezła, tylko wkurza mnie, że domyślną wyszukiwarką podłączoną do niego jest DuckDuckGo, a nie Google. ;)
Anaru - Pią 17 Lis, 2017 10:27

praedzio napisał/a:
tylko wkurza mnie, że domyślną wyszukiwarką podłączoną do niego jest DuckDuckGo, a nie Google.

A nie da się zmienić?

Ja kiedyś lubiłam Mozillę, ale zrobiła się z niej okropna kobyła i krzaczyła się co chwile, więc sie przesiadłam na Chrome i bardzo go lubię.

praedzio - Pią 17 Lis, 2017 10:54

Pewnie się da, tylko mam lenia i nie chce mi się grzebać w opcjach - zwłaszcza, że rzadko teraz kiedy siedzę w domu na kompie, żeby pobuszować po necie. Zawrotna prędkość neta domowego skutecznie mnie do tego zniechęca. :roll:
Admete - Pią 17 Lis, 2017 13:26

Anaru napisał/a:
Ja kiedyś lubiłam Mozillę, ale zrobiła się z niej okropna kobyła i krzaczyła się co chwile

Przestała się krzaczyć, szybka jest ta nowa. Ja ją wole z dwóch powodów - a jeden dotyczy faktu, że nie mam żadnego konta. Nienawidzę googlowego all in one ;) Jak ognia unikam zalogowania się na pocztę gmaila w pracy, bo by mi się domowe zakładki pojawiły. Musiałabym inne konto zakładać. W domu tez nie lubię tych kont. Wiem, dziwna jestem. Inni właśnie to lubią.

BeeMeR - Pią 17 Lis, 2017 13:29

Admete napisał/a:
Wiem, dziwna jestem
Niekoniecznie, ja się też nigdy nie loguję :P
Ale mimo to jakoś używam ;)

Admete - Pią 17 Lis, 2017 14:04

Ja też używam, w pracy :) I tam jest ok, a jak próbowałam w domu, to się nie mogłam przyzwyczaić. Poza tym Mozilla miała jedną fajną rzecz, jak się coś pobierało. Ciekawe, czy to zostało. Można było zastopować, wyłączyć komputer, a potem włączyć z powrotem i aktywować pobieranie.
Aragonte - Czw 07 Gru, 2017 18:52

Słuchajcie, gdzie można pobrac darmowego Gimpa (program graficzny) albo jakiś inny, żeby mi się przy okazji żadne badziewia nie podczepiały? Ktoś coś poleci? :kwiatek:
Akaterine - Czw 07 Gru, 2017 18:55

Zawsze u źródła - czyli ze strony twórców:
https://www.gimp.org/downloads/

Aragonte - Czw 07 Gru, 2017 19:14

O widzisz, nie byłam pewna, czy to strona twórców, dzięki :kwiatki_wyciaga: :cmok:
Admete - Czw 07 Gru, 2017 19:19

Dla mnie ten program jest zbyt skomplikowany.
Anaru - Czw 07 Gru, 2017 19:46

Wrrr, wp.pl mi się nie otwiera, tzn nie mogę się zalogować na pocztę bo otwiera i otwiera i otwieeeeera :wsciekla:
Ania Aga - Czw 07 Gru, 2017 22:34

Na innej przeglądarce próbowałaś?
Anaru - Pią 08 Gru, 2017 23:23

Próbowałam na dwóch, na obu się nie chciało załadować, ale po jakimś czasie otwarło się na obu. Czyli to oni mieli jakiś błąd.
Anaru - Wto 12 Gru, 2017 10:14

Komputer mi chodzi jak stara baba, nie wiem co się stało :shock:
Admete - Czw 14 Gru, 2017 18:35

Jakiś czas temu na komputerze w pracy zrobi l mi sie ten Windows dla twórców ( nie sprawdziłam nawet, co się zmieniło ), a dziś mi się znów godzinę aktualizował i pojawiły się kolejne cuda ;) Też nie wiem, jakie, bo nie miałam nawet czasu spojrzeć. Najbardziej mnie bawiło te komunikaty na zielonym czy niebieskim, jak to jeszcze potrwa.
Ania Aga - Czw 14 Gru, 2017 21:03

Wp ma jakieś problemy. Wczoraj też miałam problem z otwarciem poczty.
Anaru - Pon 22 Sty, 2018 00:27

Siostra zerknij http://technowinki.onet.p...arnoscia/qhnh0r
Admete - Pon 22 Sty, 2018 04:51

Ja mam ten: Xiaomi Redmi 4A. Działa dobrze. Brat chce mieć teraz ten najnowszy ;)
BeeMeR - Pon 22 Sty, 2018 07:10

Zerknę :kwiatek:
Akaterine - Pon 22 Sty, 2018 16:36

Xiaomi są świetne, dobry stosunek ceny do jakości i parametrów. Mam od roku i śmiga :-)
Admete - Pon 22 Sty, 2018 18:58

Z mojego też jestem zadowolona. Jakbym miała kasę, to zafundowałabym sobie ten ich nowy ;) Mój mam już jakieś półtora roku, przy czym odkupiłam półroczny za pół ceny, więc się bardzo opłacało.
trifle - Pon 22 Sty, 2018 21:39

A ja mam od ponad roku i drugiego na pewno nie kupię, bo co chwilę mam problem z siecią, nie wyszukują się, miewam brak zasięgu w środku miasta, zagranicą nie mogłam się połączyć z internetem i gdzieś wyczytałam, że xiaomi miewają problemy z częstotliwością. Ze starym samsungiem nigdy to się nie działo, a sieć ta sama, więc winię telefon. Brat też miał xiaomi i też biadolił. Także nie jest idealnie ;)
Akaterine - Pon 22 Sty, 2018 22:26

Tylko Samsung o zbliżonych parametrach jest 2-3 razy droższy niż Xiaomi. Lepiej kupić Xiaomi ze średniej półki niż w Samsunga z niższej, bo płacąc za markę można trafić na niezły szajs. A problemy z czymkolwiek trafiają się u każdego producenta ;) .
trifle - Pon 22 Sty, 2018 23:18

No ale jak się raz przejedziesz na samsungu, to pewnie drugi raz nie kupisz. To ja tak mam z xiaomi ;)
Akaterine - Pon 22 Sty, 2018 23:31

Czy ja wiem? Chyba przez to, że siedzę w elektronice mam inne podejście. Jedyne, co nie dostanie u mnie szansy, to sprzęt Apple'a ;-) .