Seriale - Dramy, czyli urok Azji
Admete - Sob 22 Mar, 2014 19:00
Myślę, że będzie mi się podobać. Anthony Kim jest ciekawym bohaterem - raz dupek, a raz prawie bohater. Lubie też scenarzystkę. Ma charakterek
BeeMeR - Sob 22 Mar, 2014 19:24
| Trzykrotka napisał/a: | Dowager mu kazała - i się zgodził |
| Cytat: | | I zanosi się, że Krol, choć odzyskał tron Koryo, nie wybiera się tam tak szybko. | Wybierze się tam w 50. odcinku, jak mniemam
| Trzykrotka napisał/a: | | bardzo do końca podobała mi sie aktorka grająca Tanasiri. I ostatnie dni życia cesarzowej, łącznie z egzekucją, zagrała koncertowo. | Mnie też - bardzo się cieszę że te ostatnie sceny napisano jej bardzo konsekwentnie
| Cytat: | | Anthony Kim jest ciekawym bohaterem - raz dupek, a raz prawie bohater. | Też mi się to w nim podoba Ciekawam jak odbierzesz aktorów
| Trzykrotka napisał/a: | | po długich, a ciężkich... zaczęli ją kręcić | Tja, po trochu nie mogłam się doczekać aż wreszcie zaczną
Admete - Sob 22 Mar, 2014 19:27
To mam się nastawić na długie oczekiwanie w kwestii kręcenia dramy?
BeeMeR - Sob 22 Mar, 2014 19:31
Taka obszerna strefa przygotowawcza, też bardzo ciekawa i obfitująca w wydarzenia
Agn - Nie 23 Mar, 2014 09:10
Odpowiem na wszystko dopiero jutro, bo teraz tak z doskoku (teraz to nawet dram nie oglądam) - Trzykrotka, jaki ty masz piękny avatar!!!
Admete - Nie 23 Mar, 2014 10:56
Uwielbiam garnitury, koszule, kamizelki i płaszcze Anthony'ego Kima. Sama mogłabym takie nosić. Mam wrażenie, że ten jego wysmakowany strój jest rodzajem zbroi przed światem. Szczerze mówiąc jego postać albo dostanie moment odrodzenia, albo pójdzie na dno. Tak jak go napisano jako bezwzględnego producenta z podskórnymi przebłyskami sumienia i depresją - to się musi tak skończyć. Lubię jak w dramie jest jakaś postać, która nie jest młodzikiem ani super przystojniakiem i musi sama walczyć o swoje. Natomiast pisarka jest może nieco naiwna, ale silna i wie co jest dobre, a co złe. Jak wybierze to, co dobre, to potrafi się pogodzić z konsekwencjami.
Siwon jako zblazowany aktor jest uroczy
zooshe - Nie 23 Mar, 2014 11:40
| BeeMeR napisał/a: | Ech, nawet se pozrzędzić radośnie nie można |
Ależ można byle nie przerodziło się to w nawyk.
| BeeMeR napisał/a: |
No i tak się zastanawiam, gdzie będą za 10 lat obecni ulubieńcy na topie - bo niektórzy pewnie po woju przepadną (acz szczerze wątpię, by to dotyczyło LMH ) |
Kariera modela na pewno odpadnie, tutaj liczy się przede wszystkim młodość. Przy odrobinie szczęścia jako aktor może grywać nawet i w podeszłym wieku, choć oczywiście już nie główne role.
Dla mnie odcinek 19. Nine był idealną puentą, a 20. to już była musztarda po obiedzie |
Kwestia gustu. Mnie podoba się takie zakończenie jakie jest. Kadzidełka mogą być zarówno przekleństwem jak i błogosławieństwem w zależności jak się jej użyje. Starszy Sun Woo poniósł klęskę próbując uratować ojca, dzięki temu młodszy uniknął tego błędu.
Strasznie lubię wszelkiego rodzaju historie z motywem podróży w czasie. Podejrzewam, że gdyby nie to nigdy bym się nie zabrała za Faith.
Teraz oglądam God’s gift 14 days w którym matka cofa się w czasie o 14 dni i aby nie dopuścić do śmierci swojej córki musi odkryć kto jest mordercą.
Admete - Nie 23 Mar, 2014 13:46
I jak ci się ten God's gift podoba? Dodam tylko jeszcze, że aktorstwo w KoD jest naprawdę dobre. Bardzo mi się podoba zestawienie Anthony'ego Kima granego przez Kim Myung Min'a i Lee Go-Eun granej przez Jung Ryeo-Won ( wygooglowałam ).
zooshe - Nie 23 Mar, 2014 14:28
Pierwszy odcinek taki sobie. Wiadomo trzeba wprowadzić bohaterów. A poza tym dużo dramatoz i rozpaczania - morderca dzwoni do studia telewizyjnego w którym pracuje bohaterka i w programie na żywo (a jakże inaczej) ogłasza że zabije.
Sama dziewczynka to podręcznikowy przykład dziecięcej naiwności. Chodzi na wagary z nieznajomym chłopakiem i zaprzyjaźnia się z włamywaczami.
Drugi odcinek o niebo lepszy. W dalszym ciągu bohaterka rozpacza ale kiedy potrzeba, umie się ogarnąć i działać np. w scenie z przekazywaniem okupu. Emocje prawie jak w jakimś filmie akcji.
Na szczęście dla równowagi oprócz bardzo przygnębiających scen są i zabawne wątki. Jednym z głównych bohaterów jest były policjant, który obecnie dorabia jako prywatny detektyw i co chwila wpada w kłopoty. A to włamuje się nie do tego domu co trzeba lub nawiązuje romans z klientką, której mąż jest gangsterem i który próbuje go zabić.
On też wraz z bohaterką cofa się w czasie więc jako jedyny wierzy jej, bo wie co się wydarzy. Oczywiście początkowo nie chce się w nic mieszać ale jego dobra natura bierze górę postanawia pomóc bohaterce w rozwiązaniu zagadki.
Na razie widziałam tylko 3 odcinki ale drama z odcinka na odcinek robi się coraz lepsza.
BeeMeR - Nie 23 Mar, 2014 15:25
| Admete napisał/a: | | Uwielbiam garnitury, koszule, kamizelki i płaszcze Anthony'ego Kima. Sama mogłabym takie nosić. Mam wrażenie, że ten jego wysmakowany strój jest rodzajem zbroi przed światem | Ha, tak myślałam, że Ci się jego stroje spodobają A on sam jest cudnie niejednoznaczny - przynajmniej do czasu, gdy już wiadomo, którą stronę mocy bierze
W pisarce podobało mi się to, że to postać twarda, zdecydowana, żadne tam ciepłe kluchy czy kopciuszkowe popychadło - może i naiwności trochę ma, ale pewności siebie i przekonania o swojej wartości znacznie więcej.
Siwon mnie zachwycił - rolę ma przerysowaną mocno, ale gra to z lekkością i olbrzymim urokiem osobistym.
W Nine historia w sumie ładnie zatoczyła koło w tym 20. odcinku - nie błędne, bo z innym skutkiem dla młodszego bohatera. Ja też lubię podróże w czasie, zamiany dusz, łykam wszelkie portale, kadzidełka, magiczne napoje - niech tam będzie jakakolwiek argumentacja - ale niech będzie - bo ogromnie nie lubię rozwiązań "bo tak"
Zaczęłam Secret Love Affair i na razie jestem dość znudzona - ale jeszcze się nawet nie spotkali
Admete - Nie 23 Mar, 2014 17:15
Nie wymieniłam jeszcze krawatów - krawaty tez uwielbiam Bohaterkę z KoD na tyle polubiłam, że poszukałam, co jeszcze zagrała ta aktorka. Znalazłam coś, co się nazywa History of salarymen. Zna to ktoś?
KoD ogląda mi się z wielką przyjemnością, tym bardziej, że kwitnę w domu powalona katarem i potrzebuję znieczulenia filmowego. Będę czekać na kolejne odcinki albo zerknę on line jak mi się skończą. Na razie zaczęłam siódmy - przez ten katar nie mogłam spać. Scena przepraszania za prowadzenie pod wpływem alkoholu - I historia dla prasy, potem to jak pisarka nabrała Kima na amnezję obejrzałam to ze trzy razy.
BeeMeR - Nie 23 Mar, 2014 17:28
| Admete napisał/a: | Scena przepraszania za prowadzenie pod wpływem alkoholu - | Cudna jest Właśnie za takie numery kocham Kang Mina
Inna sprawa, że takie dyplomatyczne przeprosiny czy dementowanie plotek na pewno się zdarzają w życiu gwiazd
Amnezja była cudna
Właśnie to lubię w tej bohaterce - że ma jaja jak berety
Admete - Nie 23 Mar, 2014 17:47
Niestety w dramach czasem bywają takie rozmemłane bohaterki, a ta jest konkretna. Jak aktorka w Kosmicie albo doktorka w Faith. Do tego Kim Na Na w CH. Chyba dlatego lubię te dramy, bo nie zaserwowali w nich mdłych heroin. Fajnie są też starsi aktorzyw KoD - mama pisarki,reżyser z problemem alkoholowym. A z drugoplanowych chłopcy od produkcji. Ogólnie to bardzo dopracowana drama.
Jeszcze mi się przypomniał - powód, dla którego Kim robi dramy - nieszczęśliwe dzieciństwo i szukanie pocieszenia w nierealnym świecie.
Trzykrotka - Nie 23 Mar, 2014 19:37
Zaczęłam Secret Love Affair i na razie jestem dość znudzona - ale jeszcze się nawet nie spotkali |
No bo póki się nie spotkali, było nudno jak nie wiem co Poczekaj na drugi odcinek. Aczkolwiek może i on ci się nie podobać Wtedy skacz do I Need Romance
| Admete napisał/a: | Bohaterkę z KoD na tyle polubiłam, że poszukałam, co jeszcze zagrała ta aktorka. Znalazłam coś, co się nazywa History of salarymen. Zna to ktoś?
|
Nie. Ale oglądałyśmy ją w My Name Is Kim Sam Soon - grała tam Tę Drugą - postać kompletnie inną niż w KoD. Była bardzo fajna.
| Admete napisał/a: | | Uwielbiam garnitury, koszule, kamizelki i płaszcze Anthony'ego Kima. |
On był ubrany jak spod igły - i uczesany - żaden włosek nie odstawał. Mnie się też jego stroje podobały, tylko wydawalo mi się, że są o jeden rozmiar za ciasne.
Edit: kilka zdjęć.
Specjalnie dla Zooshe

Park Shin Hye miała śliczna sesję, w której wystąpiła jako Audrey Hepburn

Kącik Siwona

Admete - Nie 23 Mar, 2014 20:01
Oni niestety takie obcisłe ubrania lubią. Wole jednak takie stroje niż te, które obserwowałam na zdjęciach z Heirs
Jestem po 8 ocinku KoD - pojawiła się Aktorka i od razu weszła w konflikt z Aktorem
BeeMeR - Nie 23 Mar, 2014 20:04
Jestem w drugim odcinku SLA - kiedy gadają to mnie nudzą okropnie - zupełnie mnie nie zainteresowały relacje i przepychanki kobiet, rozmowy nad mahjongiem (przewijam), ale kiedy grają to moja dusza odpoczywa Ślicznie sfilmowano te fragmenty
Świrusek jest ok, kobieta też jest doskonale dobrana. Chyba będę sobie zerkać co dalej
| Trzykrotka napisał/a: | Kącik Siwona | To ja tego środkowego biorę
Trzykrotka - Nie 23 Mar, 2014 20:07
Ubrania z Heirs są klasą samą w sobie i są poza wszelką konkurencją.
| Admete napisał/a: |
Jestem po 8 ocinku KoD - pojawiła się Aktorka i od razu weszła w konflikt z Aktorem |
O tak, spodziewaj się wielu uciesznych chwil z tym związanych. I dlaczego mnie nie dziwi, że to zawsze była Kang Hyun Mina robota
Edit: Świrus

BeeMeR - Nie 23 Mar, 2014 20:08
| Admete napisał/a: | Wole jednak takie stroje niż te, które obserwowałam na zdjęciach z Heirs | Ja wolę wszystko inne niż stroje z Heirs
A "aktorkę" z KoD lubię - też ma charakterek niebanalny
No i ta z 3 dni póki co też
Admete - Nie 23 Mar, 2014 20:16
Kang Hyun Min - tak mi się jeszcze przypomniało przepychanki w sprawie sceny w morzu. Będzie musiał ja nakręcić?
BeeMeR - Nie 23 Mar, 2014 20:18
| Admete napisał/a: | Kang Hyun Min - tak mi się jeszcze przypomniało przepychanki w sprawie sceny w morzu. Będzie musiał ja nakręcić? | Oczywiście
Ale co się nagada, że nie chce to jego
I że nie chce kręcić kissu
Admete - Nie 23 Mar, 2014 20:49
Fakt gada nieustannie choć czasem niezbyt mądrze Jak zwykle jednak Siwon u mnie nie najważniejszy Przepadłam dla wrednego pana Kima Podoba mi się poprowadzenie tej postaci i takie wewnętrzne skłócenie dobrego ze złym. Z wierzchu skorupa, a pod spodem desperat.
BeeMeR - Pon 24 Mar, 2014 11:28
| Admete napisał/a: | Fakt gada nieustannie choć czasem niezbyt mądrze | No bo on nie jest szczególnie mądry Ale i tak go koffam
| Admete napisał/a: | | Podoba mi się poprowadzenie tej postaci i takie wewnętrzne skłócenie dobrego ze złym. | Mi też - ale i tak to Siwonem się zachwycam
Emergency odc. 16-17
Dalej jest ok, aż szkoda, że drama potrzebowała bodaj z 10 odcinków, by dało się ją oglądać przyzwoicie (bo rewelacją dalej nie jest i już raczej nie będzie). Już nawet mamuśka pierwszy raz zachowała się jak człowiek - tj. spokojnie i normalnie. Gdyby tak grała, a nie z tym nieodstępnym skrzywieniem i manierą to nie miałabym z tą aktorką problemu.
Tak jak w dramie szkolnej szkoła jest często tylko przykrywką dla ludzkich relacji i różnic, tu tą samą rolę pełni szpital, bo nie ma w nim więcej niż krztyna prawdopodobieństwa. Nawet nie chodzi mi o przypadki medyczne, które polegają głównie na sprowadzeniu po kolei kolejnych bohaterów i członków ich rodzin na OIOM, tylko o relacje wewnątrzszpitalne - zwłaszcza lekarzy stażystów i ich opiekunów Nic to - drama a życie idą własnymi ścieżkami, co najwyżej się inspirując wzajem
Jedno co mi się rzuca w oczy - nie tylko "ten drugi" jest tu fajny, ale i "ta druga:" jest bardzo fajna -oboje są może trochę "na siłę" wykoncypowani (dalibóg nie wiem co oni widzą w tych głównych bohaterach prócz założenia, że są główni ), ale przynajmniej nie są przerysowani.
Admete - Pon 24 Mar, 2014 13:26
Hyun Min ma jeszcze niezły śmiech, taki rechot w zasadzie Mnie ci młodziankowie jakoś nie podchodzą i nie potrafię się nimi zachwycać. Zbyt chłopczykowaci. Mam jeszcze dwa odcinki, a potem poczekam na dostawę i w tzw. międzyczasie obejrze może White Christmas.
Trzykrotka - Pon 24 Mar, 2014 13:52
| BeeMeR napisał/a: | Ale i tak go koffam |
I ja
| BeeMeR napisał/a: | ale i tak to Siwonem się zachwycam |
I ja
Choć Anthony'ego doceniam - i jako postać i grającego go aktora. Ma piękne oczy i głos.
Admete, nic nie chcę mówić, ale w White Christmas będziesz miała legion młodzianków
Dostawa KoD pójdzie jutro
BeeMeR - Pon 24 Mar, 2014 14:48
| Trzykrotka napisał/a: | | Choć Anthony'ego doceniam - i jako postać i grającego go aktora. Ma piękne oczy i głos. | Ja też doceniam - ma piękny głos.
Ale wychodzę z założenia, że w moim wieku mogę sobie pozwolić na bezkarne zachwycanie się kim tylko mam ochotę, wiecie, trochę na zasadzie "im starsza tym głupsza"
A między innymi Siwonem mam ochotę - acz ten śmiech to ma lekko kretyński jako Kang Hyun Min
| Trzykrotka napisał/a: | w White Christmas będziesz miała legion młodzianków | Oj tak, ale jeszcze morze angstu - ciekawa jestem Twoich wrażeń.
|
|
|