To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

BeeMeR - Pon 07 Sie, 2017 19:55

Mam już głos w komputerze! Dostałam zewnętrzną kartę dźwiękową i działa :banan:
Admete - Pon 07 Sie, 2017 20:05

No to szybko poszło :)
milenaj - Wto 08 Sie, 2017 21:51

Na stronach filmowych nie odtwarza mi się praktycznie nic, a jak już zacznie to w pewnym momencie się zacina i jest komunikat:

format not supported.

Kompletnie nie wiem co z tym zrobić, czy to jakiś ich problem, wyczyściłam kompa z wszystkich zaległości, zresetowałam livboxa. wszystkie wtyczki chyba ok. A problem nadal jest.

Ma ktoś jakiś pomysł...?

ŁukaszG - Śro 09 Sie, 2017 19:29

milenaj napisał/a:
Na stronach filmowych nie odtwarza mi się praktycznie nic, a jak już zacznie to w pewnym momencie się zacina i jest komunikat:
format not supported.

Kwestia jakiś brakujących kodeków lub ustawień w przeglądarce - istotna może się także okazać wersja przeglądarki internetowej, zainstaluj aktualizacje dla Twojej przeglądarki internetowej.

Napisz na jakich konkretnie stronach masz ten problem, jakiej przeglądarki używasz i jaki masz system operacyjny.

Łukasz

milenaj - Śro 09 Sie, 2017 21:19

Dzisiaj sprawdzałam i przynajmniej chwilowo jest okej, więc to może jakaś awaria po ich stronie. :mysle:

Ale gdyby się powtórzyło, to napiszę. Dziękuję :)

ita - Pią 11 Sie, 2017 22:01

Zniknęły mi filmy z pendrive. Na oko z 10 plików. Pierwszy raz tak mi się stało. To o tyle dziwne, że nie zczyściło wszystkiego, tylko część. Zostały te, które były tam kopiowane najdawniej, czyli te najstarsze. Macie jakiś pomysł, co się mogło stać? :kwiatek: :mysle:

Może go oddać do reklamacji? Bo próbuję kopiować filmy, kopiują się bez problemu, mogę je oglądać na komputerze, ale po podłączeniu do tv pliki znikają. Dosłownie.

Deanariell - Pią 11 Sie, 2017 22:34

:mysle: Dziwne. :?

To ja mam tak z pendrivem, że był wpięty do telewizora i działał - Młoda bajki z niego oglądała jeszcze niedawno, a ostatnio okazało się, że telewizor go "nie widzi". :( Sprawdzałam na komputerze i też go nie czyta. :( Czy to znaczy, że padł na amen? Nic się nie da zrobić? Bo nie wiem czy do wyrzucenia jest, czy da się w ogóle pendriva jakoś naprawić? :mysle: No i od czego mogło się tak stać, skoro nie był nigdzie noszony, tylko cały czas był przy telewizorze... :mysle:

ita - Pią 11 Sie, 2017 22:45

Deanariell napisał/a:
:mysle: Dziwne. :?

To ja mam tak z pendrivem, że był wpięty do telewizora i działał - Młoda bajki z niego oglądała jeszcze niedawno, a ostatnio okazało się, że telewizor go "nie widzi". :( Sprawdzałam na komputerze i też go nie czyta. :( Czy to znaczy, że padł na amen? Nic się nie da zrobić? Bo nie wiem czy do wyrzucenia jest, czy da się w ogóle pendriva jakoś naprawić? :mysle: No i od czego mogło się tak stać, skoro nie był nigdzie noszony, tylko cały czas był przy telewizorze... :mysle:

Ja akurat mojego ostatnio nosiłam ze 2 dni w torbie. Pomyślałam nawet, że się ugotował (serio) w tym upale, ale to chyba by zniknęły wszystkie filmy, a nie tylko te najnowsze?
Chyba zaniosę go do reklamacji, dość nowy jest, kupiłam go przed naszym ostatnim spotkaniem w Krakowie. Szkoda go trochę - 64 GB.

praedzio - Sob 12 Sie, 2017 08:57

Prawdopodobnie zbyt szybko wyciagnelas pendrive'a z USB.
BeeMeR - Sob 12 Sie, 2017 15:17

praedzio napisał/a:
Może być - a mnie kiedyś Adaś włączył pilotem formatowanie pendrive'a telewizorem (nie wiem jak i on też nie) to go potem komputer nie chciał czytać póki ponownie nie sformatowałam na komputerze ;)
Deanariell - Sob 12 Sie, 2017 20:28

No, ja swojego nawet nie sformatuję, bo komputer go w ogóle nie widzi. :( Cały czas jednak waham się czy go wyrzucić, czy jeszcze nie... :mysle:
ita - Nie 13 Sie, 2017 02:08

praedzio napisał/a:

Niestety mogło tak być :-|

Anaru - Nie 13 Sie, 2017 11:32

I tak pewnie było, pamiętasz jak mi w Krakowie zjechały zdjęcia z karty w aparacie? :-|
praedzio - Nie 13 Sie, 2017 12:37

No, ja tak właśnie załatwiłam swojego 32-gigowego...
ita - Nie 13 Sie, 2017 12:58

praedzio napisał/a:
No, ja tak właśnie załatwiłam swojego 32-gigowego...

Ciekawe, czy jest sens składania reklamacji. Pewnie to zrobię, pierwszy raz na pena.

Anaru - Pon 14 Sie, 2017 10:32

Nie ma, bo to raczej nie jest wina pena
Chyba, że się sytuacja powtórzy

praedzio - Wto 15 Sie, 2017 16:41

Tym razem ja mam problem. Nie jest jakiś poważny, ale mam zgryza, bo nie wiem, czemu tak się dzieje i czy to nie jest symptom czegoś poważniejszego. :mysle: Nie mogę ze swojego laptopa wejść na FB - próbowałam pod różnymi przeglądarkami - i doopa blada. Mieli mi się strona i mieli - i na ogół nic z tego nie wynika - jakby mnie coś blokowało. Z telefonu pod Androidem wchodzę bez problemu, a z laptopa ni huhu.

Poczytałam sobie na forum elektroda.pl, że nie tylko mnie się takie coś zdarza. Niestety, za ciemna masa jestem, żeby ogarnąć proponowane rozwiązania. :rumieniec:

Helpunku? :kwiatek: Jakby co, to dysponuję wykonanymi w OTL-u logami (jeśli ktoś będzie wiedział, co z tym zrobić, bo ja nie bardzo :frustracja: ).

Admete - Śro 30 Sie, 2017 07:25

Jak przerobić cda na mp3?
BeeMeR - Śro 30 Sie, 2017 15:19

kiedyż przerabiałam bodaj audiograbberem :mysle: acz może coś innego nim robiłam :mysle:
Aragonte - Nie 10 Wrz, 2017 22:00

Czy ktoś wie, jaki może byc powód tego, że chociaż na jednym komputerze i w jednym programie napisy są zsynchronizowane z filmem, to na drugim (np. u kogoś innego) się rozjeżdżają i lecą zbyt szybko? Ktoś się zna? Help! :kwiatek:
Anaru - Pon 11 Wrz, 2017 00:36

A w tym samym programie oglądacie? :mysle:
praedzio - Pon 11 Wrz, 2017 05:25

A czy ten ktoś próbował oglądać na niezmaksymalizowanym okienku odtwarzacza? Może problem leży w niewydolnej karcie graficznej. :mysle:
BeeMeR - Pon 11 Wrz, 2017 14:55

Myślę, że trzeba zmienić program (ten, który przyspiesza) albo format pliku - u mnie subedit czasem tak przyspiesza srt, które inne programy czytają bezbłędnie, za to lubi txt, których inne programy nie lubią zbytnio ;) .
Aragonte - Wto 12 Wrz, 2017 12:25

BeeMeR napisał/a:
Myślę, że trzeba zmienić program (ten, który przyspiesza) albo format pliku - u mnie subedit czasem tak przyspiesza srt, które inne programy czytają bezbłędnie, za to lubi txt, których inne programy nie lubią zbytnio ;) .

Mogłam też zamotać coś w czasówkach - ale czemu wobec tego u mnie napisy wyświetlały się w dobrym tempie? :mysle:

Trzykrotka - Wto 19 Wrz, 2017 15:05

Dla mnie to była zawsze wielka tajemnica, czemu tak się dzieje.