Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne
Gitka - Śro 05 Wrz, 2007 11:53
Teraz na Polsacie leci seria w której dołączył Robert Patrick jako John Doggett.
Też niczego sobie i tak ładnie zagląda na Scully
To jest chyba ta seria która była ostatnia puszczana na TVP2 prawda?
praedzio - Śro 05 Wrz, 2007 11:54
O ile dobrze pamiętam, to tak.
| Gitka napisał/a: | Też niczego sobie i tak ładnie zagląda na Scully |
Wybacz... ja ciągle w nim widzę Terminatora...
praedzio - Wto 18 Wrz, 2007 20:58
Uwaga fani PB! Pewnie juz o tym wiecie, ale i tak przypomnę. Wczoraj TV FOX wyemitowała pierwszy odcinek trzeciego sezonu serialu pt. Orientation. No i smutna wiadomość: ponoć Sarah Wayne Callies zrezygnowała z gry w PB i nie zobaczymy jej w trzecim sezonie. Więcej info tutaj: http://theprisonbreak.net/news.php
Admete - Wto 18 Wrz, 2007 21:02
Co oznacza, że na 100% przestaję oglądać ten serial. I tak za duzo ich oglądałam, czas ograniczyć to uzaleznienie. Zostanie Spn, Heroes, House i Bones... - te na pewno.
Admete - Sob 22 Wrz, 2007 23:49
Taaa...w kwestii ograniczania Własnie jestem w trakcie maratonu Cold case - Dowody zbrodni. Lubię ten serial za historie opowiadane prosto z serca, czasem bardzo smutne, zazwyczaj poruszające. Przepadam za stylizacjami na określoną epokę - świetnie im to wychodzi. Lubię zwłaszcza sprawy osadzone w latach 40, 60, 79...Genialnie dobierają muzykę do odcinków. Własnie oglądam część ilustrowaną całkowicie przez utwory U2 - mistrzostwo świata
Admete - Śro 26 Wrz, 2007 21:18
Obejrzałam włąśnie Bones...jak dobrze znów zobaczyć doktor Brennan i agenta Booth'a, uwielbiam ich razem. Historia z kanibalem - seryjnym mordercą w tle. Coś czuję, że ten wątek jeszcze powróci, bo sprawa nie zostałą do końca wyjasniona. Chemia między głównymi bohaterami nadal olbrzymia. Nawet wtedy, gdy Booth pyta Temperance czy z nim pójdzie na miejsce zbrodni, to człowiek ma wrażenie, że tak naprawdę pyta o coś innego I jak zwykle śliczne, słodkie zakończenie Tym razem na ławeczce przy kawie.
Ania1956 - Czw 27 Wrz, 2007 08:25
Bardzo sie ciesze że wracjaja na AXN w czwartkowe wieczory "Kryminalne zagadki cz.6" mam nadzieje że to nowa seria.
kikita - Czw 27 Wrz, 2007 12:48
Admete masz całkowitą racje,zakończanie było świetne.Gorąca kawa ,spojrzenia i...znowu te ich przekomarzanki słowne.Słodkie
Admete - Czw 27 Wrz, 2007 15:45
Z tym pocałowaniem, niepocałowaniem w rękę Angela i Hodgins też daja popalić. Biedna Angela nie pamięta za kogo wyszła na tej wyspie "Nie pamiętam jak się nazywa, ale mogę go narysować"
Admete - Nie 30 Wrz, 2007 12:10
Dla tych, którzy oglądali Numb3rs - mam nadzieję, że serial wróci do formy. Ostatni odcinek był powalający! Reżyserował sam Tony Scott i to było widać. Mnóstwo akcji i świetny scenariusz. Rozwiązano sprawę Colby'ego. No cudne to było
praedzio - Nie 30 Wrz, 2007 13:11
A ja nadganiam właśnie Prison Break... Nakładam słomkowy kapelusz i... Hola muchachos en Panama!
Admete - Nie 30 Wrz, 2007 14:03
A ja się cały czas zastanawiam na PB - chyba rzucę kostka Praedzio Ty mi powiesz, czy warto. Tak przy okazji - początek CSI LV mnie rozczarował, ale to być moze dlatego, że Sara mnie niewiel obchodzi. Zrobiony był dobrze, ale emocje zerowe.
praedzio - Nie 30 Wrz, 2007 14:04
| Admete napisał/a: | | Praedzio Ty mi powiesz, czy warto. |
Czy warto rzucić kostką?
Admete - Nie 30 Wrz, 2007 14:06
Nie ;-D Czy warto oglądać, ewentualnie czy warto oszukiwać przy rzucie kostką
praedzio - Nie 30 Wrz, 2007 14:23
Cóż ci mogę rzec? Po ponad półrocznej przerwie zasiadłam wczoraj do PB z myślą, że póki nie obejrzę drugiego sezonu do końca, nie mam co się rozglądać za sezonem trzecim. Tak więc sobie zaczęłam oglądać, z lubością chłonąc zapomniany już motyw muzyczny, który wyjątkowo mi się podoba i... skończyłam na odcinku pierwszym trzeciego sezonu.
Tak szczerze powiedziawszy, drugi sezon miał wszelkie predyspozycje do tego, żeby zakończyć całą tę historię. Jednakże los/scenarzyści/fani zdecydowali inaczej. Czy to dobrze? Nie wiem. Jak na razie oglądam zagryzając paznokcie, bo serial skonstruowany jest tak a nie inaczej - i po prostu nie można się nie denerwować. Trochę mam wrażenie pewnej wtórności co poniektórych wątków (SPOILER! znów więzienie, z którego trzeba uciec), ale serial nie obnizył znacznie lotów, czego się obawiałam - przynajmniej tak wnioskuję z pierwszego odcinka sezonu trzeciego. Na scenę wchodzą nowe postaci i w związku z czym zaczyna się nowa historia.
Sama decyduj.
Admete - Nie 30 Wrz, 2007 14:24
No właśnie nie jestem pewna czy nadal lubie się aż tak denerwować i czy chce mi się znów wracać do więzienia Chyba że dla Mahone'a Tez nie widziałam końcówki 2 sezonu.
praedzio - Nie 30 Wrz, 2007 14:30
Ooo... Mahone jest i w trzecim sezonie. SPOILERY!! Siedzi nawet w tym samym pudle, co Michael. I już zdążył kogoś ukatrupić. Teraz tylko pozostaje pytanie, czy będzie współpracował z Michaelem, żeby razem się wydostać z tego więzienia, czy też Scolfield odrzuci jego propozycję. Zwłaszcza, że ten ostatni teraz ma misję do wypełnienia...Dobra, zamykam się i juz więcej nie spoileruję...
P.S. Zapomniałam dodać, że Mahone w czarnej koszulce prezentuje się o wiele bardziej ponętnie niż w służbowym gajerku.
Admete - Nie 30 Wrz, 2007 14:51
On tam w któryms odcinku 2 serii był w białym podkoszulku i też mu dobrze było Wiem, że Mahone siedzi. A jaka to misja? Mnie możesz spoilerować do woli
praedzio - Nie 30 Wrz, 2007 15:01
Nic z tego. Nie tylko my się udzielamy w tym wątku. A poza tym co to za frajda z oglądania, jak ci wszystko opowiem? Chyba że na PW.
Admete - Nie 30 Wrz, 2007 15:14
To pisz na PW - pamiętaj, że mnie spoilery mogą zachęcić Albo ustrzec przed marnowaniem czasu. Domagam się spoilerów Teraz oglądam Spooks 4 serię. A wcześniej Cold Case też 4.
przecinek - Śro 03 Paź, 2007 20:57
Admete, to może poczekaj z PB jeszcze 3 tygodnie, podobno w 6 odcinku mają być poważne zmiany w rozwoju akcji. Będziesz wówczas miała prawie 6 godzinną ucztę z braćmi i spółką. A jest na co popatrzeć, jeśli mało będzie Mahone zarośniętego i w czarnej koszulce, to zawsze zostaje Linc w rozpiętej koszuli lub obcisłym sweterku. Oczywiście nie można zapominać o sensacyjnym wątku serialu, a dzieje się sporo i z każdym odcinkiem ciekawiej.
Niestety AXN zakończyło nadawanie "Medium", już tęsknię za moim ulubionym małżeństwem.
Admete - Śro 03 Paź, 2007 22:54
Nowe Medium będzie od stycznia. Co do PB to mam właśnie taki plan - poczekać na rozwój sytuacji A teraz rozkoszuje się Bones No jacy oni wszyscy są cudni! To najsympatyczniejszy serial kryminalny, jaki kiedykolwiek oglądałam Znów na końcu była scenka z kawą, ale tym razem na schodach. Strasznie lubię, gdy Booth tak nieświadomie rzuca jakieś hasła pod adresem Bones - dziś powiedział, że jest wyjątkowa
praedzio - Sob 06 Paź, 2007 15:58
| przecinek napisał/a: | | A jest na co popatrzeć, jeśli mało będzie Mahone zarośniętego i w czarnej koszulce, to zawsze zostaje Linc w rozpiętej koszuli lub obcisłym sweterku. |
Ha, a ja odkryłam jeszcze jedno ciasteczko w serialu! Miano jego (filmowe, of course) - James Whistler. Z wyglądu przypomina mi M. Fassbendera i mówi z cudownym australijskim akcentem... Po czyjej stronie stoi, jeszcze nie wiem, ale zapowiada się ciekawie...
Ania1956 - Wto 09 Paź, 2007 07:36
Przglądając forum natknełam sie na serial Bones. Ogladałam 2 ostatnie odcinki i bardzo mi się spodobały. Sama sie dziwię że do tej pory mnie nie skusił. A co z grabarzem? (przedostatni odcinek), czy samą zapowidź że go złapią można uważac praktycznie za fakt dokonany?
Admete - Wto 09 Paź, 2007 12:24
Ja to juz nie pamiętam Ale w końcu złapia jest tu trochę fanek serialu Bones.
|
|
|