Seriale - Dramy, czyli urok Azji
Admete - Nie 11 Sie, 2013 22:31
To ta drama o panach w okolicach 40, to w sam raz coś dla mnie
Aragonte - Nie 11 Sie, 2013 22:44
| Admete napisał/a: | To ta drama o panach w okolicach 40, to w sam raz coś dla mnie |
I dla mnie
Agn - Nie 11 Sie, 2013 22:44
Pośmiejesz się.
Admete - Nie 11 Sie, 2013 22:44
Hmmm...tylko ja to wolę na dvd...jakby ktoś mógł udzielić pomocy
Agn - Nie 11 Sie, 2013 22:48
Uśmiechnij się może do Zooshe, ostatnio nawet miała sos koperkowy do tego dania. Ja chwilowo nie posiadam.
Edycja: Trzykrotko, zajrzyj do swojej skrzynki privkowej i sprawdź, czy cię tam nie ma.
zooshe - Pon 12 Sie, 2013 17:10
Dziś bardzo chaotycznie.
| Agn napisał/a: |
Normalnie krąg dramowy nam się rozrasta... Choć boję się, że zabiłam Zooshe. |
Śpieszę donieść, że jeszcze żyję, ale nie wiele brakowało. Oczywiście jak już wstałam z podłogi i się przyjrzałam jeszcze raz tym razem temu blondynowi, myślałam że znowu umrę tym razem ze śmiechu.
| Admete napisał/a: | | Z rekomendacji Zooshe chętnie bym obejrzała dramę o podróżach w czasie, o której wspominała. | Naprawdę polecam i samą dramę i OST. Dysponuje z polskimi napisami więc służę pomocą jakby co.
| Admete napisał/a: | Hmmm...tylko ja to wolę na dvd...jakby ktoś mógł udzielić pomocy |
Niestety mam tylko pliki avi + napisy, mój telewizor spokojnie takie czyta z pendrive’a, więc nigdy nie szukałam wersji dvd.
Teraz lecę powolutku z OML. Si Won jest bezbłędny. To wielka sztuka dla aktora, grać aktora, który nie umie grać. Ale jestem wściekła zarówno na niego jak i na matkę, że można tak potraktować małe dziecko.
Aha i proszę nawet nie sugerować, jakoby Choi Young miał jakiekolwiek problemy ze swoim mieczem.
Agn - Pon 12 Sie, 2013 17:28
| zooshe napisał/a: | Oczywiście jak już wstałam z podłogi i się przyjrzałam jeszcze raz tym razem temu blondynowi, myślałam że znowu umrę tym razem ze śmiechu. |
Tam jest jeszcze jakiś blondyn?? A, faktycznie, starannie go nie zauważyłam. Wiadomo, miałam ciekawsze obiekty do podziwiania.
| zooshe napisał/a: | | Niestety mam tylko pliki avi + napisy |
Ahem, właśnie o to chodzi. Hem hem hem...
| zooshe napisał/a: | | Si Won jest bezbłędny. |
Hura! Będzie z ciebie fanka Si Wona, zobaczysz.
| zooshe napisał/a: | Ale jestem wściekła zarówno na niego jak i na matkę, że można tak potraktować małe dziecko. |
To k-drama, na początku masz ochotę zamordować rodziców, potem pewnie polubisz i będziesz kibicować. Nie może być zbyt słod... znaczy się może być, ale nie aż na taką skalę.
| zooshe napisał/a: | Aha i proszę nawet nie sugerować, jakoby Choi Young miał jakiekolwiek problemy ze swoim mieczem. |
No ja właśnie tłumaczę, że z tym mieczem jest wszystko w porządku.
Admete - Pon 12 Sie, 2013 17:42
Mieczy się czepiają Obejrzałam pierwszy odcinek City Huntera i od razu posłałam esemesa trzykrotce, że wujcio jest do odstrzału. A ona mnie pocieszyła, że tak będzie przez całą dramę Zabrać dziecko matce niby dla jej dobra. Mścić się rękami dziecka/młodego człowieka. Lee Min-ho wygląda dużo lepiej, gdy zrobiony jest na normalnego chłopaka - na początku odcinka ma rozczochrane włosy, dżinsy i brudne trampki. Potem nosi czerwone gatki i włoski ma obsmyczone jak ta lala. Od razu gorzej Nie da rady. U mnie tacy androgyniczni nie bardzo mają szansę
BeeMeR - Pon 12 Sie, 2013 17:54
| Admete napisał/a: | A ona mnie pocieszyła, że tak będzie przez całą dramę | I to będzie coraz gorzej
Ja jestem właśnie po 17 odc. CH
kiedy to już wyraźnie widać, że zemsta jest rozkoszą wujcia
*tu oczywiście będzie spoiler gigant, którym to Admete jako Królowa Spoilerów się zapewne nie przejmie zbytnio *
bo chować dziecko by się mściło na ojcu w przekonaniu, że mści własnego ojca to trzeba się naprawdę postarać
Inna sprawa, że ta akcja jest nieźle zakręcona.
Oczywiście już dawno są nieaktualne wszelkie "moje wielokąty" które początkowo dodawały pikanterii relacjom bohaterów Umarły śmiercią naturalną lub zainteresowanie zgrabnie przeniesiono na inny obiekt.
Agn - Pon 12 Sie, 2013 17:59
| Admete napisał/a: | Mieczy się czepiają |
Nie czepiają, ino sprawdzają jakość!
| Admete napisał/a: | | Lee Min-ho wygląda dużo lepiej, gdy zrobiony jest na normalnego chłopaka - na początku odcinka ma rozczochrane włosy, dżinsy i brudne trampki. |
I włosy lecą na oczy, nic nie widać. Ale fakt, daje radę.
| Admete napisał/a: | Potem nosi czerwone gatki i włoski ma obsmyczone jak ta lala. Od razu gorzej Nie da rady. |
Mówiłam, że jak koreański Justin Bieber! Żesz koszmar!
Potem kapkę się zmieni stylówa, ale tak ciut-ciut, w sensie grzybek jakoś tak... lepiej się będzie prezentował. Ale uważam, że mu krzywdę zrobili.
Choć niektóre ciuchy są cudowne. Ale różowe rurki do nich nie należą.
| BeeMeR napisał/a: | bo chować dziecko by się mściło na ojcu w przekonaniu, że mści własnego ojca to trzeba się naprawdę postarać |
Z punktu widzenia zemsty zamysł jest genialny. Z punktu widzenia ludzkiego - zabić Jin Pyo!!!
| BeeMeR napisał/a: | | zainteresowanie zgrabnie przeniesiono na inny obiekt. |
Czyżby Da Hye przeniosła już zainteresowanie (oraz kawę) na prokuratora? I poważnie oświadczyła, że miłość zmienną jest?
Admete - Pon 12 Sie, 2013 18:00
Nie przejęłam się To widzę czekają mnie niezłe zakręty
BeeMeR - Pon 12 Sie, 2013 18:00
| Agn napisał/a: | Choć niektóre ciuchy są cudowne. Ale różowe rurki do nich nie należą. | Żadne rurki na tak chudych nóżkach do nich nie należą
Agn - Pon 12 Sie, 2013 18:02
| Cytat: | Żadne rurki na tak chudych nóżkach do nich nie należą |
Min Ho jest, chudzinką, to i nogi ma długie i, khem, wąskie. Ale różowe rury to jest przegięcie pały...
Admete - Pon 12 Sie, 2013 18:04
W Faith to jednak te dawne, stylizowane ubrania była naprawdę fajne. I koński ogon z bandaną dużo lepszy od tego koszmarnego obsmyczenia. I miałyście rację - Seul pewnie ogromny, a tu bohater wysiada z samochodu i bam, trafia na bohaterkę
Agn - Pon 12 Sie, 2013 18:06
To jest standard w dramach. Seul to wiocha, gdzie tam wielkie miasto, w którym mieszkają miliony ludzi. W 5 minut przejedziesz z jednego końca miasta na drugi, bo przecież nigdy korków nie ma.
BeeMeR - Pon 12 Sie, 2013 18:07
| Admete napisał/a: | I miałyście rację - Seul pewnie ogromny, a tu bohater wysiada z samochodu i bam, trafia na bohaterkę | A zza rogu przypadkiem wyłania się inny bohater
zooshe - Pon 12 Sie, 2013 19:43
| Agn napisał/a: | Tam jest jeszcze jakiś blondyn?? A, faktycznie, starannie go nie zauważyłam. Wiadomo, miałam ciekawsze obiekty do podziwiania. |
A ja się przyjrzałam i mam do tej pory polewkę.
| Admete napisał/a: | Potem nosi czerwone gatki i włoski ma obsmyczone jak ta lala. Od razu gorzej Nie da rady. |
Różowe spodnie chyba każdy komentuje, to już taki znak rozpoznawczy tej dramy.
| BeeMeR napisał/a: | bo chować dziecko by się mściło na ojcu w przekonaniu, że mści własnego ojca to trzeba się naprawdę postarać |
Sam Machiavelli by tego lepiej nie wymyślił.
Agn - Pon 12 Sie, 2013 20:08
| zooshe napisał/a: | | Różowe spodnie chyba każdy komentuje, to już taki znak rozpoznawczy tej dramy. |
For the sake of pink pants?
Admete - Pon 12 Sie, 2013 21:44
A on długo te spodeńki będzie nosił? mam się przygotować mentalnie? To JA nie nosze różowego, a gościu owszem i mu nie szkodzi? Ale to by się zgadzało, bo różowy to satanistyczny kolor Wystarczy spojrzeć na Hello Kity
Agn - Pon 12 Sie, 2013 22:02
Nie, zdarzy mu się ze dwa razy. Ale w Azji jest inaczej, faceci noszą takie rzeczy bez krępacji i nikt im nie zarzuca, że są zniewieściali czy coś.
Admete - Pon 12 Sie, 2013 22:24
Wiem, wiem U nas też panowie miewają różowe ( jasne ) koszule do garnituru.
Trzykrotka - Pon 12 Sie, 2013 22:27
Różowe niedługo, ale rurki - do końca. Ale one - te rurki, w sumie tak zlewaja się z postacią, że w dzwonach na przykład sobie City Huntera nie wyobrażam.
Nie miałabym nic przeciwko, gdyby przywiózł sobie ze Złotego Trójkąta tamte brudne bojówki No dobra, mógłby je ostatecznie uprać
Agn - Pon 12 Sie, 2013 22:28
Koszule - owszem. Ale nie spodnie. I nie dodatki do telefonu typu wielki miś czy błyskotka.
Agn - Pon 12 Sie, 2013 22:29
| Trzykrotka napisał/a: | | w sumie tak zlewaja się z postacią, że w dzwonach na przykład sobie City Huntera nie wyobrażam. |
W DZWONACH!!!
Admete - Pon 12 Sie, 2013 22:44
Żal mi tego nieporządnego wyglądu z początku pierwszego odcinka. Służy mu bardzo.
|
|
|