To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Admete - Sob 10 Mar, 2012 19:44

Postac z Third Watch, byłam kiedyś fanką tego serialu.
praedzio - Sob 10 Mar, 2012 20:16

Pewnie chodzi o Jasona Wilesa. Ja gościa kojarzę sama nie wiem skąd, bo Brygady ratunkowej nie oglądałam. I cały czas się nad tym zastanawiam. :mysle:
Admete - Sob 10 Mar, 2012 21:30

On grywał w różnych serialach gościnnie.
praedzio - Sob 10 Mar, 2012 21:41

No, właśnie... Z gościnnych ról jakoś nie powinnam go zapamiętywać, to musiało być coś innego. :mysle:
praedzio - Nie 11 Mar, 2012 11:10

No, i skończyłam. :opad_szczeny: Z jednej strony powinnam się takiego zakończenia spodziewać, z drugiej jestem wkurzona na scenarzystów z paru względów, a z trzeciej... szkoda, że nie ma kolejnego sezonu. ;)
Fibula - Nie 11 Mar, 2012 11:29

Nie widziałam tego aktora w niczym więcej.
Cytat:
jestem wkurzona na scenarzystów z paru względów
Jakich?
Podobno serial od razu był planowany jako jednosezonowy, ale i tak szkoda.

praedzio - Nie 11 Mar, 2012 11:45

Bardzo dobrze, że tak był planowany - bo w sumie pasuje tu takie otwarte zakończenie. Są historie, które się nigdy nie kończą - ani dla bohaterów, ani dla widzów - i w tym ich cały urok.
Cytat:
Jakich?

Nie wiem, czy mogę tu spoilerować, bo może ktoś jeszcze będzie chciał obejrzeć Persons Unknown, a to serial z gatunku tych, co się baaaardzo boją spoilerów. ;)

Taką sobie za to teorię ukułam, że...

Spoiler:
Bohaterowie przechodzą kolejne poziomy, które eliminują słabszych osobników, aż najsilniejszy z nich spotyka się w finale z tymi z pozostałych miasteczek/poziomów - i konkuruje o stanowisko dyrektorskie. Wszak "Programu się nigdy nie opuszcza". ;)

Admete - Pon 12 Mar, 2012 19:51

Uwielbiam Once upon a timie. Świetny odcinek z Czerwonym Kapturkiem. A następny zapowiada się jeszcze ciekawiej :)
I czytam Baśnie Grimmów :) To nowe wydanie - wybór 50 baśni w nowym tłumaczeniu.

Caitriona - Pon 12 Mar, 2012 20:03

Admete napisał/a:
Postac z Third Watch, byłam kiedyś fanką tego serialu.

Dokładnie ;)

praedzio - Śro 14 Mar, 2012 20:16

Swoją szosą - czy chwaliłam się, że zostałam właścicielką DVD Firefly? :cheerleader2: :banan_Bablu: :banan: :serce:
Admete - Śro 14 Mar, 2012 20:17

Gratulacje :) polskie wydanie jest dostępne, czy kupowałaś na Amazonie?
praedzio - Śro 14 Mar, 2012 20:22

Nie kupowałam. Dostałam. ;) Ale to jest wydanie angielskie - polskiego niet do tej pory, niestety. :roll:
Aragonte - Śro 14 Mar, 2012 20:48

praedzio napisał/a:
Swoją szosą - czy chwaliłam się, że zostałam właścicielką DVD Firefly? :cheerleader2: :banan_Bablu: :banan: :serce:

Enjoy :wink:

Caitriona - Śro 14 Mar, 2012 21:35

praedzio napisał/a:
czy chwaliłam się, że zostałam właścicielką DVD Firefly?

Zazdraszczam :mrgreen: Ja mam tylko Serenity ;)

praedzio - Pią 16 Mar, 2012 20:01

Obejrzałam z lekkim poślizgiem najnowsze Grimm - i muszę przyznać, że serial trzyma poziom. I Nick taki przystojny. :lol: Jednakowoż jestem niezmiennie fanką Monroe. :mrgreen:

EDIT: Aaaa, rozmarzyłam się na wspomnienie gołej klaty Nicka ;) i z tego wszystkiego zapomniałam napisać, ze Grimm dostał zamówienie na drugi sezon. :banan:

Admete - Pią 16 Mar, 2012 20:16

Też mi się podoba, serial znaczy się :) Monroe świetny.
praedzio - Pią 16 Mar, 2012 20:22

Szkoda, że następny odcinek dopiero 30 marca...
Admete - Pią 16 Mar, 2012 21:21

Podkochujesz się w Nicku jak widzę ;) Ta rozpięta koszula zrobiła na tobie wrażenie ;)
praedzio - Pią 16 Mar, 2012 22:06

Aż wstyd przyznać, nie? :P

P.S. A żebym nie była gołosłowna co do drugiego sezonu, to proszę bardzo, linka: http://www.buddytv.com/ar...012--44535.aspx

Admete - Sob 17 Mar, 2012 10:25

Wcale nie wstyd. Aktor wygląda całkiem smakowicie ;) Fajnie, że będzie drugi sezon :) Serial ma potencjał.
Admete - Pon 19 Mar, 2012 20:27

Po dzisiejszym odcinku Once upon a time stwierdziłam, że zaczynam odkłądać na dvd. Naprawda niezła przy nim zabawa ;)
milenaj - Pon 19 Mar, 2012 20:36

Zaczynam się bardzo zastanawiać kim jest ten facet, co przyjechał na motorze. I podobają mi się wersje baśni. Jedyne co mnie drażni to to, że David wydaje siebyć całkiem inny w baśni i w rzeczywistości.
Admete - Pon 19 Mar, 2012 20:37

Mnie się ogólnie część baśniowa bardziej podoba. David to dooopek jest ;) Obstawiam, że August będzie pisarzem.
praedzio - Wto 20 Mar, 2012 06:55

Nooo, też mnie intryguje postać motocyklisty. ;) Qrczę, przez problemy z netem nie mogę obejrzeć najnowszego odcinka, grrrr.
Anonymous - Wto 20 Mar, 2012 12:38

Admete napisał/a:
Po dzisiejszym odcinku Once upon a time stwierdziłam, że zaczynam odkłądać na dvd. Naprawda niezła przy nim zabawa ;)

czyli pierwszy odcinek ma mnie nie zniechecac? ;)