To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Plotki i newsy filmowe

Caitriona - Śro 24 Paź, 2007 15:57

Batman i Powrót Batmana są jego ;) A do tego Sleepy Hollow, Big Fish i Edward.
Gunia - Śro 24 Paź, 2007 17:55

A ja Deppowi i Burtonowi krzyczę zdecydowane tak. ;) Już się nie mogę doczekać. Wygląda na to, że film będzie klimatem przypominał nieco "Z piekła rodem".
Jeannette - Śro 24 Paź, 2007 19:24

Gunia napisał/a:
A ja Deppowi i Burtonowi krzyczę zdecydowane tak.

Przyłączam się! :banan:
Caitriona napisał/a:
A do tego Sleepy Hollow, Big Fish i Edward.

Tudzież Charlie and the chocolate factory, Corpse Bride, Nightmare before Christmas i Beetlejuice. No i pseudo-sf czyli Marsjanie atakują!. Sweeney to jeden z najbardziej oczekiwanych filmów tego roku na świecie. Zresztą trudno się dziwić - obsada, fabuła i śpiewający Depp! Poza tym ostatni film czyli Charlie jest z 2005 roku, więc najwyższy czas. A tu międzynarodowy zwiastun:
http://www.youtube.com/watch?v=A5brXozjbno
Ciekawe kiedy u nas. Jak Pokuta w lutym, to pewnie w maju...

Caitriona - Śro 24 Paź, 2007 19:49

Jeannette napisał/a:
Ciekawe kiedy u nas. Jak Pokuta w lutym, to pewnie w maju...

Wypluj te słowa!!!! :wsciekla:
Ja liczę na początek roku; aż tak opóźnieni w końcu nie jesteśmy, a ten film na pewno ściągnie do kin tłumy, mam węc nadzieję że nie każą mi czekać kilka miesięcy dłużej....

Admete - Czw 01 Lis, 2007 14:40

Ja już od dawna czekam na Elizabeth - Złoty Wiek. Mam nadzieję, że jakos uda mi sie go zobaczyć. Tymczasem można przeczytać sobie, jak niektórzy robią z igły widły ;-)

http://film.onet.pl/0,0,1633909,wiadomosci.html

praedzio - Sob 03 Lis, 2007 11:08

Na kilku serwisach poświęconych serialom m.in. Heroes i Supernatural pojawiły się plotki o strajku scenarzystów. Pełna wiadomość znaleziona na www.supernatural.com.pl :

Cytat:
Hollywood grozi strajk najbardziej niedocenianej grupy pracowników

Scenarzyści w amerykańskim zagłębiu filmowym Hollywood, domagają się podwyżek płac i zapowiadają pierwszą od dwudziestu lat akcję strajkową.
Przewodniczący związku zawodowego hollywoodzkich scenarzystów Writers Guild of America, Patric Verrone poinformował o decyzji przystąpienia do strajku na czwartkowym, ogólnokrajowym zjeździe 12 tysięcy członków związku.

Komunikat został przyjęty aplauzem. Formalne ogłoszenie przystąpienia do akcji strajkowej na zostać przedstawione w piątek. Długotrwały strajk może mieć wpływ na telewizyjną ramówkę i produkcję filmową, nie jest jednak tajemnicą, że największe wytwórnie gromadzą scenariusze "rezerwowe" na tego typu sytuacje.

Hollywoodzcy scenarzyści chcą czegoś więcej niż tylko pieniędzy. Chodzi im też o prestiż. Oprócz żądań płacowych wysuwają więc postulaty zrównania ich sytuacji z sytuacją aktorów i innych pracowników branży filmowej. Chodzi między innymi o kwestie socjalne oraz prawa autorskie.

Jednym z żądań jest też zapewnienie scenarzystom większych udziałów w zyskach ze sprzedaży filmowych nagrań na płytach DVD oraz z filmów ściąganych z internetu. To właśnie na te postulaty nie chcą się zgodzić organizacje zrzeszające producentów.

Po raz ostatni scenarzyści Hollywood strajkowali w 1988 r. Protest trwał 22 tygodnie, opóźnił rozpoczęcie sezonu telewizyjnego i kosztował przemysł filmowy 500 milionów dolarów strat.

Z tego co na razie wiadomo, kilka stacji już myśli nad przełożeniem dat emisji swoich seriali.

Admete - Sob 03 Lis, 2007 13:26

O nie, o nie!!! Ja rozumiem scenarzystów, ale obawiam się, że oni nie maja pojęcia o stopniu mojego uzaleznienia ;-) Ja się rozchoruję ;-)
Gunia - Sob 03 Lis, 2007 16:56

W wiadomościach mówili to samo, więc chyba to prawda.
nicol81 - Sob 03 Lis, 2007 22:38

Ja tam się nie dziwię. Zwłaszcza scenarzystom telewizyjnym, bo w telewizji scenarzysta powinien być ważniejszy niż reżyser. Jak słusznie jest w Ameryce Łacińskiej.
To wpłynie na Skazanego na śmierć? :-|

Admete - Sob 03 Lis, 2007 23:20

Nicol to wpłynie na wszystko. ja sie po cichu modlę, żeby Kripke and Co zgromadzili dodatkowe scenariusze na czarną godzinę i żeby Spn nie miał zbyt dużej przerwy :trzyma_kciuki:
praedzio - Nie 04 Lis, 2007 07:43

Nie wiem, na jakie seriale to wpłynie dokladnie, słyszałam na razie jedynie o serialach emitowanych przez stację NBC (tam bodajże lecą Herosi i Chirurdzy). Odcinki juz nakręcone będą chyba lecieć normalnie - do końca tego roku. Gorzej będzie z początkiem przyszłego, kiedy to ponoć jest przerwa w nadawaniu i lecą wtedy powtórki. Wtedy to bowiem kręcą się następne odcinki, czy jakoś tak. Na razie wiadomo, że chyba nici będą ze spin-offu Herosów. Będę śledzić wiadomości na bieżąco. Pozdrawiam z frontu. ;)
nicol81 - Nie 04 Lis, 2007 11:08

Admete napisał/a:
Nicol to wpłynie na wszystko. ja sie po cichu modlę, żeby Kripke and Co zgromadzili dodatkowe scenariusze na czarną godzinę i żeby Spn nie miał zbyt dużej przerwy :trzyma_kciuki:

A co oznaczają "dodatkowe scenariusze"? Napisane przez kogoś innego? Bo w takim razie obawiałbym się o ciągłość fabularną seriali, nie tylko akcji, ale i charakterystyki bohaterów.

Admete - Nie 04 Lis, 2007 11:12

W przypadku Spn o tyle sytuacja jest chyba inna, że Kripke czuwa bardzo ścisle nad scenariuszami i w zasadzie może je sam pisać ;-) Oni mają to przedsięwzięcie na dużo mniejszą skalę i to chyba trochę inaczej wygląda.
nicol81 - Nie 04 Lis, 2007 11:36

Na pewno musi być jakiś nadzór na scenarzystami, by zapewnić ciągłość. W "Skazanym" to widać, gdyż jest tam praktycznie jedna, rozwijająca się historia. Dlatego mam nadzieję, że rezerwowi scenarzyści nie zrobią na przykład z Sucrego gwałciciela itp.
miłosz - Czw 15 Lis, 2007 16:41

Matt Damon został wybrany najseksowniejszym mężczyzną 2007 roku. W rankingu zorganizowanym przez magazyn "People" wyprzedził m.in. Brada Pitta, Justina Timberlake`a i Javiera Bardem
1 Matt
2 Patrick Dempsey
3 Ryan Reynolds
4 Brad Pitt
5 James McAvoy :shock:
6 Johnny Depp :zalamka:
7 Dave Annable (kto to???)
8 Will Smith
9 Javier Bardem :slina:
10 Shemar Moore.
11 Ben Affleck.

a taki dżordżyk się nie załapał :confused3:

Gunia - Czw 15 Lis, 2007 17:11

miłosz napisał/a:

Co miałaś na myśli? Tak nisko czy tak wysoko? :roll:

miłosz - Czw 15 Lis, 2007 17:26

Gunia napisał/a:
miłosz napisał/a:

Co miałaś na myśli? Tak nisko czy tak wysoko? :roll:

no za nisko :mrgreen:

Gunia - Czw 15 Lis, 2007 17:39

No, to rozumiem i się zgadzam w 200%! Ale przez chwilę mnie zwątpienie ogarnęło... :rumieniec:
Alison - Czw 15 Lis, 2007 18:33

miłosz napisał/a:

:banan: :banan: :banan: W przyszłym roku przegoni chłopaków i zostawi wszystkich daleko w tyle.
Syneczek mój... :przytul:

Caitriona - Czw 15 Lis, 2007 18:36

miłosz napisał/a:

No i nastąpił koniec świata :zalamka: :zalamka: :zalamka:

Gunia - Czw 15 Lis, 2007 19:17

Warto jednak zauważyć, że o ile najlepsze wyniki mają zwykle ci, którzy akurat są na topie, a za z rok nikt o nich nie pamięta, o tyle takie Johnny od lat prawie zawsze jest w pierwszej dziesiątce. :D
malmik - Czw 15 Lis, 2007 19:19

Matko - a już chciałam ci pieśni pochwalne pisać bo byłaś taka piękna przed godziną. A co do najseksowniejszych to zgadzam się z towarzyszką Caitrioną :mrgreen:
Marija - Czw 15 Lis, 2007 19:37

Caitriona napisał/a:
miłosz napisał/a:

No i nastąpił koniec świata :zalamka: :zalamka: :zalamka:
Czemu? Mnie się podoba :-D .
Alison - Czw 15 Lis, 2007 19:41

Piękna jestem jako byłam przed godziną :roll:
A sukienczyne zmieniłam Wam na złość, za te wszystkie herezyje, które muszę tu znosić. jeszcze wspomnicie moje słowo. Na szczęście świat sie na nim poznał. A Polska zawsze była świata zaściankiem :-P :-D

miłosz - Czw 15 Lis, 2007 19:49

Alison napisał/a:
Piękna jestem jako byłam przed godziną :roll:
A sukienczyne zmieniłam Wam na złość, za te wszystkie herezyje, które muszę tu znosić. jeszcze wspomnicie moje słowo. Na szczęście świat sie na nim poznał. A Polska zawsze była świata zaściankiem :-P :-D

mnie się James tyż podoba to wytrzeszcz zachwytu :mrgreen: :rotfl:
zdumiewa mnie brak dżordza niskie miejsce dżoniego a do tego ten Matt na jedynce to jakaś przesada.
damy z salonu na żiri do "People" :hug_grupowy: