Ogłoszenia drobne - W gazetach - filmy i inne dodatki
Tamara - Sob 19 Wrz, 2009 20:08
Jak do poniedziałku nie zapomnę , kupię "Księżnę" ale jest duża szansa , że zapomnę
Trzykrotka - Sob 19 Wrz, 2009 22:11
| achata napisał/a: | | Na Pokucie piszą "Cześć 1" bo to pierwszy film z kolekcji. Mnie to nawet tak bardzo nie przeszkadza. |
A nie, jeżeli część 1 oznacza tylko numer w kolekcji, to i mnie nie przeszkadza. Bałam się, że Viva zrobi brzydkiego psikusa i zacznie dzielić filmy na części, jak niegdyś zrobiła chyba Przyjaciółka z Trylogią. Dziękuję za wyjaśnienie!
Tamara - Wto 22 Wrz, 2009 21:27
Zapomniałam może jutro pójdę do kiosku....
damamama - Czw 24 Wrz, 2009 15:13
Kupiłam "Księżnę" i jak nie przepadam za grą Keiry Knightley to tutaj się zachwyciłam. Bardzo mi się ten film podobał.
Harry_the_Cat - Czw 24 Wrz, 2009 15:28
W UK pelne wydanie Ksieznej mozna kupic za 5 funtow. Jakby ktos chcial wersje angielska, moge sie przejsc w przyszlym tygodniu i potem podeslac...
Fibula - Czw 24 Wrz, 2009 19:09
Harry, a są jakieś dodatki?
Trzykrotka - Wto 29 Wrz, 2009 10:12
Przypominam, ze w czwartek w Vivie DiU z Kerią i Matthew
A w nowym Filmie - Obywatel Cane
Calipso - Wto 29 Wrz, 2009 18:30
| Trzykrotka napisał/a: | | Przypominam, ze w czwartek w Vivie DiU z Kerią i Matthew |
Jeśli ktoś jeszcze go nie oglądał,to ostrzegam.Męczyłam ten film przez kilka dni,bo zęby mnie bolały gdy patrzyłam na rozkrzyczane Lizzy i Jane
Anonymous - Wto 29 Wrz, 2009 18:35
| Calipso napisał/a: | | Jeśli ktoś jeszcze go nie oglądał,to ostrzegam. |
Cal chyba za ostro troszkę bo jednak ten film ma wielu zwolenników i lubię od czasu do czasu sobie zrobić powtórkę...
Calipso - Wto 29 Wrz, 2009 18:49
Masz rację,nie powinnam tak pisać.To wszystko wina wersji wiadomej,to przez nią mam wymagania i pewne wyobrażenia co do postaci.
Mara - Wto 29 Wrz, 2009 19:36
[quote="Calipso"] | Trzykrotka napisał/a: | | Przypominam, ze w czwartek w Vivie DiU z Kerią i Matthew |
Dzięki za informację. Kupię, choć wolę wersję BBC z Colinem. Pytanie tylko czy dam radę obejrzeć i wspomnienia łez nie wycisną. Przecież na tej nowej „Dumie i Uprzedzeniu” byłam w kinie z Asią (Galadriel). Asia potem kupiła sobie sześciopak BBC z ekranizacjami Jane Austen. Obejrzałyśmy u mnie dla przypomnienia i porównania klasyka „DiU” z Colinem, potem „Mansfield Park” (bez ostatniego odcinka bo się późna noc zrobiła). Reszta kolekcji została u mnie i czekała aż Asia wpadnie i zobaczymy je razem (nie mają z Tomkiem w domu we Wrocławiu telewizora). Tylko że Asia tak była pochłonięta Bollywoodem, że wciąż nie mogła znaleźć czasu, a potem... I te filmy czekają na Nią u mnie do dziś. Nie jestem w stanie obejrzeć ich bez Niej. Wracaj Asieńko!
Wybaczcie off-top.
miłosz - Śro 30 Wrz, 2009 14:47
| Trzykrotka napisał/a: | Przypominam, ze w czwartek w Vivie DiU z Kerią i Matthew
A w nowym Filmie - Obywatel Cane |
zdązyłam nabyc pokute
w tej Vivie to bedzie jeszcze Miss Potter (po DiU) Elizabeth, Kochanice króla i Ostroznie pożadanie.
Trzykrotka - Śro 30 Wrz, 2009 21:29
A w tej serii, co Księżna, jest już w kioskach Obywatel Milk.
Calipso - Śro 30 Wrz, 2009 21:40
A ja nadal chcę "Księżną" ale w moich kioskach jej nie ma
Trzykrotka - Śro 30 Wrz, 2009 21:52
| Calipso napisał/a: | A ja nadal chcę "Księżną" ale w moich kioskach jej nie ma |
Calipso, obawiam się, że już pozamiatane. Poszukaj może na Allegro
Gunia - Śro 30 Wrz, 2009 21:54
U nas zalegają stosy nawet w supermarketach, więc może spróbuj tam.
Calipso - Śro 30 Wrz, 2009 21:58
| Trzykrotka napisał/a: | | Poszukaj może na Allegro |
Na allegro wyjdzie drożej
miłosz - Czw 01 Paź, 2009 09:37
osztatnio w empiku widziałam........
achata - Czw 01 Paź, 2009 19:13
Kupiłam Vive z "Dumą" i jest zapowiedź nowej kolekcji na którą znowu na pewno się skuszę w dużej części bo jest tam mnóstwo starszych filmów o których od dawna marzę a nie umiem się zdecydować na pełne wydania:
1. Cztery wesela i pogrzeb (promocyjna cena 9.98)
2. Titanic - nie kupię tylko dlatego, że mam już wypasione 4-płytowe wydanie z allegro
3. Bezsenność w Seattle
4. Uwierz w ducha
5. Love story
6. Wichry namiętności
7. Kiedy Harry poznał Sally
8. Niemoralna propozycja
9. Mój chłopak się żeni
10. Romeo i Julia - jeśli Luhrmana biorę z miejsca
11. Wiek niewinności- biorę jak w dym
12. Czułe słówka
13. Rozważna i romantyczna - biorę
14. Lepiej być nie może
15. Wichrowe wzgórza - kupuję, jeśli to wersja 1992
16. Dziewięć miesięcy
17. Spacer w chmurach
18. Szczęśliwy dzień- z Dżordżykiem i Miszelą P.? mmmhm
19. Wielkie nadzieje - jeśli te z G. Paltrow i E. Hawkiem biorę
20. Mr Jones
21. Jerry McGuire
22. Śniadanie u Tiffany'ego
23. Niewierna
24. Dobry rok
25. 9 i pół tygodnia
26. Wpływ księżyca
27. Maska Zorro
28. Pokojówka na Manhattanie
Informacje mają być na stronie: www.kolekcjafilmowa.pl
Stronka już działa a ja podziwiam swój sokoli wzrok, który okazał się nieomylny .
Zapowiada się wspaniale. Kilka tytułów kupię na pewno a co do niektórych, to może jeszcze coś zarekomendujecie?
Zamiast "Czterech wesel..." w następnej Vivie można też kupić "Kod Leonarda da Vinci" również po promocyjnej cenie- 9,98 zł
Anonymous - Czw 01 Paź, 2009 19:28
Też się na kilka połakomię.... kiedyż te cuda się zjawią w kioskach?
achata - Czw 01 Paź, 2009 19:38
Kot i Wesela jednocześnie 15 października. Titanic 19 października a dalsze części co 2 tygodnie we czwartek, więc zapewne Bezsenność... ujrzymy w kioskach 29 października i dalej już w stałych odstępach. Kolekcja nazywa się "Najpiękniejsze filmy o miłości".
Admete - Czw 01 Paź, 2009 19:55
Ja kupię tylko Śniadanie i R&R.
Trzykrotka - Czw 01 Paź, 2009 20:50
Wpływ księżyca! Uwielbiam!
Caitriona - Czw 01 Paź, 2009 22:15
Titanic, Romeo i Julia, Wiek niewinności, Spacer w chmurach i Jerry McGuire - te bym chciała, a co z tego wyjdzie, zobaczymy
Trzykrotka - Czw 01 Paź, 2009 22:25
Ale tak sobie myślę - biedna ta moja kieszeń . Dziś na Vivę wydałam 20 zł bez jakichś groszy. A chciałabym sporo z tego, co proponują. Nawet znajome na pamięć Cztery wesela - bo Londyn tam był taki piękny. I Bezsenność - bo mam po niej zawsze dobry humor.
Ech . Szkoda, że nie jest to ciut tańsze. Mnie naprawdę nie jest do szczęścia potrzebna książeczka, w której, ledwo zajrzałam, znalazłam tytuł Dumna i uprzedzony. A mnie się wydawało, że było na odwrót - to on był dumny, a ona uprzedzona ...
|
|
|