To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy - Damian Lewis

praedzio - Pon 08 Gru, 2008 13:58

A gwoździem do trumny był Tidwell mówiący do nagiej Reese per "Dude!". :paddotylu: :rotfl:
Admete - Pon 08 Gru, 2008 14:23

"Idiot!" :lol:
praedzio - Pon 08 Gru, 2008 14:25

A jak ci przypadła do gustu jego nowa fryzura? :lol:
Admete - Pon 08 Gru, 2008 15:26

Dużo lepsza ;-) Ale ja bym mu ten żel do włosów wyrzuciła ;-) "Byłeś u fryzjera? :rotfl:
Caitriona - Wto 09 Gru, 2008 23:31

Nowa fryzura szefa nie jest zła, ale w sumie każda byłaby lepsza od poprzedniej ;)
Rozwaliło mnie to całe Dude, White people i scena w hotelu - Charlie normalnie spanikował :mrgreen: :mrgreen:
Fajny odcinek.

Caitriona - Wto 30 Gru, 2008 00:58

No ja nie mogę, jaka końcówka odcinka 12 :shock: :shock: Biedny Charlie :cry2: :cry2:
Admete - Wto 30 Gru, 2008 18:34

No właśnie - przeczytałam spoiler i teraz nie mogę obejrzeć...
praedzio - Wto 30 Gru, 2008 18:52

Jeszcze nie widziałam, bo czekałam na polskie wspomaganie (następy odcinek dopiero w lutym?????? :shock: ). Dziś obejrzę. Widziałam parę zdjęć i....

Spoiler:
... czy ja dobrze widzę? Charlie wróci do więzienia?? :shock:

Caitriona - Wto 30 Gru, 2008 19:14

Spoiler:
Nie, nie wróci. Będzie taka scenka, ale ona raczej będzie symboliczna, metaforyczna czy coś w ten deseń.

aneby - Czw 08 Sty, 2009 20:42

Dla wielbicielek Damiana Lewisa, od jutra w TVP2 "Life" o 21.05 (polski tytuł Powrót do życia)
praedzio - Czw 08 Sty, 2009 20:43

???????
:excited:

aneby - Czw 08 Sty, 2009 20:45

Naprawdę :mrgreen: Zajawka właśnie była w telewizorni. O rudzielcu tyle tu już było, że wszędzie bym go poznała :wink:
praedzio - Czw 08 Sty, 2009 20:46

Super!!! :banan_Bablu:

:banan_Bablu: :banan_Bablu:

Aragonte - Czw 08 Sty, 2009 20:49

Ooo, to może ja to wreszcie zacznę oglądać? :)

Ale z drugiej strony, życia mi nie starczy na te wszystkie seriale :wink:

Admete - Czw 08 Sty, 2009 20:53

Zacznij! Dla Damiana warto.
praedzio - Czw 08 Sty, 2009 21:00

Aragonte, MUSISZ to zacząć oglądać! :D

Uwaga! Uwaga! Zaczynam agitować!

Kochany, rudy miłośnik owoców

Admete - Czw 08 Sty, 2009 21:02

Charile i owoce, Charlie i zen, Charlie i samochody :lol: Jeden ruch brwi to u Lewisa więcej niż nadekspresja u innych aktorów ;-)
praedzio - Czw 08 Sty, 2009 21:06

Life to antydepresant najnowszych czasów. ;) A Charlie... ach, Charlie! :serduszkate:
aneby - Czw 08 Sty, 2009 21:11

Jutro chata wolna, to na pewno obejrzę :mrgreen:
Caitriona - Czw 08 Sty, 2009 22:04

aneby napisał/a:
Dla wielbicielek Damiana Lewisa, od jutra w TVP2 "Life" o 21.05 (polski tytuł Powrót do życia)

????????? No ja nie mogę! Jednak ta nasza tv może czasem człowieka pozytywnie zaskoczyć :D :D

Aragonte, ja także jak dziewczyny gorąco zachecam do oglądania. Serial jest rewelacyjny!! A Lewis jako Charlie fantastyczny :D Oglądaj!

Aragonte - Czw 08 Sty, 2009 22:06

Praedzio, jakbyś mogła, to wyślij mi jutro smsem przypominajkę, cooo? :kwiatek: Chętnie zerknę na to w TV, a boję się, że mogę zapomnieć :ops1:
praedzio - Czw 08 Sty, 2009 22:09

Postaram się! :D
praedzio - Sob 10 Sty, 2009 09:54

Byłam ciekawa, jak serial będzie wyglądać w TV, więc zasiadłam wczoraj przed odbiornikiem, wysławszy uprzednio SMS-em parę przypominajek :mrgreen:

Cóż, lektor - co było do przewidzenia - zepsuł całą radość z oglądania, aczkolwiek wizualnie Charlie wyglądał o ile to możliwe - jeszcze bardziej pociągająco! (jednak rozmiar ma znaczenie! :lol: ). Wkurzałam się, że muzyka z filmu była słabo słyszalna (a była, jak wiadomo, genialna). Teksty Charliego wygłaszane przez lektora nie brzmiały tak, jak powinny, no, ale tak do końca nie były zrypane.
Ciekawa jestem wrażeń tych, którzy oglądali serial pierwszy raz. Ktoś oglądał? Hello? Do raportu! :wink:

aneby - Sob 10 Sty, 2009 10:33

Teksty Charliego są zabójcze :lol: zwłaszcza ten "nie jestem przywiązany do swojego auta " :rotfl:
To, że nie ma reklam w czasie serialu, dużym plusem.
Podoba mi się. Czekam na dalsze odcinki.

Anonymous - Sob 10 Sty, 2009 11:20

praedzio napisał/a:
Ciekawa jestem wrażeń tych, którzy oglądali serial pierwszy raz.

ja oglądałam
ale dziś. z napisami :mrgreen: długo u mnie przeleżął ale... ojej... to jest postać, która od pierwszego momentu wzbudziła moją wielką sympatię. te jego uczucia są takie autentyczne, i tak się da wczuć w jego sytuację. oczywiście w pewnych granicach. Fenomenalnie pokzauje to uciekanie od rzeczywistości. No i z tą partnerką będzie ciekawy duet. miałam się uczyć, ale biorę się za kolejny odcinek :excited: