Komunikaty - Pytania techniczne
Admete - Pią 10 Lut, 2017 09:17
| Akaterine napisał/a: | | Nie zdarzyło mi się, żeby sprawny dysk powodował takie zamulenie systemu, no chyba że to był błąd systemu, ale to wystarczy zrobić reinstalację. |
Odinstalowano mnóstwo asusowych dodatkowych programów, które włączały się od razu,a nie były do niczego potrzebne i obciążały system. A stary dysk był po prostu wolny. Jeśli chodzi o pierwszą reinstalację to w innym serwisie mnie olali i nie zrobili tego pierwszego serwis packa. Komputer się na nim zawieszał. System nie chciał działać. A jak ten pierwszy wprowadzili mi teraz "ręcznie", to reszta się zainstalowała bez problemu. Komputer jest prawie nieużywany. Podobno nawet kurzu w środku nie miał. Jakbym zliczyła ile go wykorzystywałam łącznie, to na te sześć lat byłoby pewnie pół roku Jako dodatkowy sprzęt w razie "w" wytrzyma. Ogólnie był pechowy od samego początku. Powinnam go była zwrócić, ale niby mu się nic takiego nie działo. Stąd moje uprzedzenie do laptopów i niechęć do ich użytkowania. Nie ma jak stacjonarny. Teraz mam W10 Pro ( kolejny komputer HP ). I mam pytanie, jak dawniej coś usuwałam z plików, to komp pytał mnie czy aby na pewno. A teraz niektóre pliki od razu mi ładuje do kosza. Chyba są na to jakieś ustawienie, ale nie wiem, gdzie.
Agn - Śro 15 Lut, 2017 19:21
Pytanie - czy ktos uzywal programu Gimp?
BeeMeR - Śro 15 Lut, 2017 19:32
| Agn napisał/a: | | czy ktos uzywal programu Gimp? | Zdarzyło mi się, ale dawno. To do gifów, prawda?
Agn - Śro 15 Lut, 2017 19:43
No właśnie nie wiem, czy tylko do jakichś gifów czy ogólnie do grafiki typu obróbka zdjęć i takie tam.
praedzio - Śro 15 Lut, 2017 19:43
Niekoniecznie.
Akaterine - Śro 15 Lut, 2017 19:50
Ja sporo korzystam z Gimpa .
Agn - Śro 15 Lut, 2017 19:54
Czyli do gifów.
Hmmm...
Ok, to może z innej mańki - potrzebuję programu równie miłego w obsłudze jak Photoshop, którego można dorwać legalnie za darmo i który nie będzie Photofiltrem, bo tego ostatniego nienawidzę.
Caitriona - Śro 15 Lut, 2017 21:00
Ja tam gimpem nie zrobiłam ani jednego gifa, ale swoje avki wszystkie
Admete - Śro 15 Lut, 2017 21:03
Mozna gdzieś avki dostać? Brakuje mi nowych.
Caitriona - Śro 15 Lut, 2017 21:17
Chodzi o moje? To niestety nie... Komp mi siadł i nie mam jak oddać do naprawy. Dobrze że interenet w telefonie mam
Akaterine - Śro 15 Lut, 2017 21:28
| Agn napisał/a: | | Ok, to może z innej mańki - potrzebuję programu równie miłego w obsłudze jak Photoshop, którego można dorwać legalnie za darmo i który nie będzie Photofiltrem, bo tego ostatniego nienawidzę. |
No to właśnie Gimp. To taki darmowy photoshop.
Agn - Śro 15 Lut, 2017 21:49
To teraz pytanie od jemioła - a pójdzie ten Gimp pod windowsem? Bo nie chce mi się przechodzić na linuxa dla jednego programu.
Akaterine - Śro 15 Lut, 2017 22:17
Tak, Gimp jest też w wersji na windowsa:
https://www.gimp.org/downloads/
Anaru - Śro 15 Lut, 2017 22:54
| Agn napisał/a: | | i który nie będzie Photofiltrem, bo tego ostatniego nienawidzę. |
Nie współpracuje? Stara wersja była cudownie łatwa i przewygodna w użyciu, a ta ostatnia to jest taka mądra i nieintuicyjna, że tez się zniechęciłam.
Agn - Śro 15 Lut, 2017 22:59
No właśnie nie mogę się z tym ustrojstwem dogadać. Co bym nie chciała zrobić, to się funkcji naszukać. Zeźliłam się i stwierdziłam, że poszukam czegoś innego.
Akaterine, dzięki!
Admete - Czw 16 Lut, 2017 07:33
Tak ogólnie jakies ładne avki...
BeeMeR - Czw 16 Lut, 2017 08:27
| Anaru napisał/a: | Agn napisał/a:
i który nie będzie Photofiltrem, bo tego ostatniego nienawidzę.
Nie współpracuje? Stara wersja była cudownie łatwa i przewygodna w użyciu, a ta ostatnia to jest taka mądra i nieintuicyjna, że tez się zniechęciłam. | To szczęściem mam starsza wersję i nie chciałam aktualizacji
Aragonte - Sob 18 Lut, 2017 23:11
Czy ktoś korzystał z płatnej wersji Avasta? Zainstalowałam sobie kolejny raz darmową, ale w sumie zastanawiam się nad czymś konkretniejszym i o szerszej ochronie. Ten płatny Avast byłby dobry? Ktoś ma jakieś opinie?
A tak w ogóle to Skype mnie straszył, że ktoś niby korzystał z mego konta i kazał weryfikować i zmieniać hasło Mam nadzieję, że nic się poważnego nie zadziało
ita - Nie 19 Lut, 2017 02:51
Avasta nie znam. Jeśli chodzi o coś konkretnego i płatnego to znam i mogę polecić Antywirus ESET NOD32.
Admete - Nie 19 Lut, 2017 07:07
Ja mam Kasperskiego, Eseta tez używałam.
Agn - Nie 19 Lut, 2017 07:29
Nie lubię avasta, przyznam szczerze, więc nie korzystam. Osobiście co roku kupuję G DATA ANTIVIRUS. Bardzo polecam.
Aragonte - Nie 19 Lut, 2017 15:01
Net mi wrócił, pytanie na jak długo, ale korzystam.
| Admete napisał/a: | | Ja mam Kasperskiego, Eseta tez używałam. |
Czy Kasperski dogada się z Win10? I jakie są koszty tak mniej więcej?
Admete - Nie 19 Lut, 2017 15:04
Mój się dogaduje z W10 Do 100 zł na jeden komputer, są też na dwa i wtedy wychodzi niewiele więcej. Mówię o Internet Security ( taki mam ), a zwykły antywirus 60 zł.
http://www.x-kom.pl/szukaj?q=kaspersky
Aragonte - Nie 19 Lut, 2017 15:22
No dobra, to na razie spróbuję oddać do naprawy laptopa. A potem kupię Kasperskiego, być może na oba komputery.
Admete - Nie 19 Lut, 2017 15:53
Tylko jak się zainstaluje na jeden, to od razu trzeba tez na drugi.
|
|
|