To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Caitriona - Czw 27 Lut, 2014 19:43

Aragonte napisał/a:
A z innej beczki: pewnie są tu zainteresowani powrotem Ripper Street???
http://www.radiotimes.com...-a-third-series

Dzięki Bogu.

praedzio - Sob 01 Mar, 2014 19:02

Próbuję nadrobić True Detective, ale jakoś ciężko mi się go ogląda. Nie jestem w stanie obejrzeć go kilka odcinków pod rząd. Może po prostu nie mam na niego nastroju. :roll: Co innego, jeśli chodzi o The Blacklist - tu się bawię przednio. :cheerleader2:
Admete - Nie 02 Mar, 2014 10:38

Darowałam sobie True detective, nie moje klimaty. A Blacklist nie znam.
praedzio - Nie 02 Mar, 2014 10:49

The Blacklist jest o słynnym arcyprzestępcy (genialny James Spader), który nagle razu pewnego postanawia się poddać FBI i podać listę innych przestępców, z którymi dotychczas pracował. Jego jedynym warunkiem jest ścisła współpraca z agentką Elisabeth Keen.

Lekki serial sensacyjny z szybką akcją i błyskotliwymi dialogami. Trochę tajemnic, trochę humoru - fajne rozmowy Reddingtona z Keen. Wypoczywam sobie przy tym serialu. :cheerleader2:

Admete - Nie 02 Mar, 2014 10:55

To może kiedyś się zainteresuję.
Aragonte - Pon 10 Mar, 2014 00:27

A ja zaczęłam oglądać (jak zwykle kosmicznie spóżniona) Broadchurch.
Świetnie zagrane, cieszę się z widoku Tennanta. Żałuję, że czytałam jakieś spoilery, bo trochę za dużo wiem, grrrr :-P

Aragonte - Pon 10 Mar, 2014 02:09

Caitriona napisał/a:
Aragonte napisał/a:
A z innej beczki: pewnie są tu zainteresowani powrotem Ripper Street???
http://www.radiotimes.com...-a-third-series

Dzięki Bogu.

To tak a propos :wink:
Ripper Street - behind the scenes - ciężko się nie roześmiać, kiedy każą Ci zachowywać powagę :-P
https://www.youtube.com/w...d&v=5e2iluWDEUY

Admete - Pon 10 Mar, 2014 08:22

Broadchurch jest rewelacyjne.
Caitriona - Pon 10 Mar, 2014 17:25

Cytat:
Broadchurch jest rewelacyjne.

I ma być druga seria.

Admete - Pon 10 Mar, 2014 18:37

Praedzio ty zła kobieta jesteś ;) Przez ciebie zaczęłąm oglądac Blacklist ;)
praedzio - Pon 10 Mar, 2014 18:41

Admete - Pon 10 Mar, 2014 18:55

Strasznie złą jesteś i nie zasłaniaj się aureolką ;) Oglądam właśnie odcinek 13 :) Calkiem przystojny blondyn tam gra ;)
praedzio - Pon 10 Mar, 2014 19:03

Już 13??? :o
Admete - Pon 10 Mar, 2014 19:19

Zaczęłm zaraz po tym, jak napisałaś o tym serialu czyli z tydzień temu. Na początku byłam sceptyczna, ale dałam mu szansę i spodobało mi się. Aktorka jest trochę drewniana, ale reszta aktorów w porządku zwłaszcza James Spader.
praedzio - Pon 10 Mar, 2014 19:23

Ja tam oglądam dla Jamesa właśnie. ;) Interesujący brzydal. ;) A taki był ładny w Gwiezdnych wrotach. ;)

Serial wprowadza mnie w dobry nastrój. Naprawdę dobrze się przy nim bawię. Ale ja lubię takie klimaty. O, i jeszcze bardzo lubię aktorkę grającą agentkę Malik. A pan od komputerów ładniutki. ;)

Admete - Pon 10 Mar, 2014 20:40

Parminder Nagra - od razu ją poznałam. Szkoda, że Alcatraz nie wypalił, bo mi sie go dobrze oglądało. Podoba ci się pan od komputerów? Zaskoczoan jestem, choć fajny faktycznie ;)
praedzio - Pon 10 Mar, 2014 20:49

Wyjątek potwierdzający regułę. ;) Lubię tę postać.
Admete - Pon 10 Mar, 2014 21:29

Widziałam zwiastun najnowszego odcinka - no prosze lelawy Tom, nie taki lelawy ;) Choć szczerze mówiąc akurat ten wątek mnie trochę nudzi.
Fibula - Pon 10 Mar, 2014 21:41

Aragonte napisał/a:
A ja zaczęłam oglądać (jak zwykle kosmicznie spóżniona) Broadchurch.
Świetnie zagrane, cieszę się z widoku Tennanta. Żałuję, że czytałam jakieś spoilery, bo trochę za dużo wiem, grrrr :-P

W ogonie jestem jeszcze i ja (nawet nie zaczęłam), a i pewnie w licytacji na spoilery bym wygrała, bo - głupia ja - skuszona niegdyś zapowiedzią programu, w którym gościem miał być Idris Elba, ochoczo zabrałam się do oglądania i co? Gościła tam też Olivia Colman, a *** prowadzący zdradził na wstępie, kto jest mordercą. :cry2: :frustracja: Ale i tak obejrzę. ;)

Aragonte - Pon 10 Mar, 2014 21:54

Niestety ja też wiem, kto zabił :-P Trzeba było nie czytać Zwierzowej recenzji na blogu...
No cóż, obejrzę Broadchurch i tak.

zooshe - Pon 10 Mar, 2014 22:02

Aragonte napisał/a:
Niestety ja też wiem, kto zabił :-P Trzeba było nie czytać Zwierzowej recenzji na blogu...
No cóż, obejrzę Broadchurch i tak.

Współczuję. Ja oglądając nie znałam zakończenia, ale słusznie się domyślałam że mordercą okaże się ktoś kogo najmniej się podejrzewa. :wink:

Eeva - Wto 11 Mar, 2014 08:45

Też nie znałam zakończenia i w sumie to obstawiałam kogoś innego :-)
Aragonte - Czw 13 Mar, 2014 10:40

Eeva, jakby cię interesowało, to tak wyglądają bohaterowie amerykańskiej wersji "Broadchurch" :wink:
https://www.facebook.com/...0790389/?type=1

Eeva - Czw 13 Mar, 2014 11:24

Tak patrze sobie i myślę, "o jaki koles podobny to Tennanta! Dobrze wybrali!"
A w sekundzie jak skończyłam to myśleć to do mnie dotarło jak wspaniale znów się intelektualnie popisałam :rotfl:

Aragonte - Czw 13 Mar, 2014 14:38

:lol:
Ale Tennantowi gorzej się tu włosy układają, sabotują amerykańską wersję :-P
*zgapione od Zwierza*