To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Aragonte - Czw 26 Gru, 2013 22:29

A to mi się wydaje wcale możliwe :wink: Inna sprawa, że wątpię, by Phryne zdecydowała się na ślub z kimkolwiek.
Caitriona - Śro 08 Sty, 2014 17:58

Justified wróciło :D Pierwszy odcinek może bez fajerwerków, ale był dobry. Cieszę się, że znowu mogę oglądać Givensa w akcji ;) :mrgreen:
Admete - Śro 08 Sty, 2014 18:10

Jeszcze nie miałam czasu. Możliwe, że będę oglądać bardziej masowo, ale z opóźnieniem ;)
praedzio - Śro 08 Sty, 2014 18:22

Ja czekam na drugi sezon Banshee. :banan_czerwony:
Admete - Czw 09 Sty, 2014 17:52

Właściwie to o Person of interest powinnam już zacząć pisać w dziale fantastyki, bo serial ciąży coraz bardziej w sferę sf. Już nie mamy do czynienia z jedną sztuczną inteligencją, ale niedługo mogą być dwie...
Caitriona - Czw 09 Sty, 2014 20:57

Niedługo startuje nowy serial prodkcji HBO, True Detective. W rolach głównych Matthew McConaughey i Woody Harrelson. Się zainteresuję, może będzie dobre :cool:
praedzio - Czw 09 Sty, 2014 21:06

Nooo, ja też. Widziałam zajawki. :excited:
Caitriona - Czw 09 Sty, 2014 21:08

Sprawdziłam datę, startuje 12 stycznia :D
praedzio - Czw 09 Sty, 2014 21:19

Znów się nie będę wyrabiać z oglądaniem. Już jest nowe Revolution, za chwilę Banshee, na Intelligence wypadałoby zerknąć, a to jeszcze nie wszystko. :pomocy:
Caitriona - Czw 09 Sty, 2014 21:39

Ja też już mam za dużo do oglądania, ale fakt, że z jakiejś części ostatni zrezygnowałam. Skończyła się też Miss Fisher, a ja nie sypiam dobrze, więc po nocy sobie będę oglądała (jeśli będzie dobre).

Intelligence to nie moja bajka, wolę jednak policyjno-kryminalne seriale :)

A co jeszcze będzie?

praedzio - Czw 09 Sty, 2014 21:52

O, jest tego trochę. I nowości i powracające po przerwie seriale. Helix, The Blacklist, Sleepy Hollow, za Almost Human wciąż nie mogę się zabrać, a podobno dobry jest... Arrow jeszcze wraca... i kilka innych. Na bieżąco pewnie będę oglądać dwa-trzy tytuły, a resztę będę jak zwykle nadganiać przy okazji jakichś dłuższych weekendów czy świąt. ;)
Caitriona - Czw 09 Sty, 2014 22:32

To ja oglądam Sleepy Hollow, choć ma trochę spadkową formę, ale do oglądam do końca ;) A Almost Human polecam, mnie się podoba.
praedzio - Czw 09 Sty, 2014 22:38

Mnie się SH podoba niezmiennie. Mam banana na twarzy już podczas czołówki. ;) No, i wzdychamy kolektywnie w pracy do Ichaboda i jego ślicznego akcentu. :mrgreen:
Caitriona - Czw 09 Sty, 2014 22:44

Mnie się lepiej oglądały najwcześniejsze odcinki, teraz jakoś jest słabiej, ale Ichabod jest do schrupania ze swoim wyglądem, akcentem i wiedzą, więc oglądam dalej. A, i jeszcze bardzo lubię Abby :)
Admete - Pią 10 Sty, 2014 06:59

O czym ma być Intelligence? O szpiegach?
praedzio - Pią 10 Sty, 2014 08:54

Tu masz opis: http://hatak.pl/seriale/intelligence
Admete - Pią 10 Sty, 2014 15:26

jak w stylu Person to ja chętnie. Tyle, że do poziomu Person to raczej trudno będzie teraz doskoczyć.
Admete - Śro 15 Sty, 2014 18:53

PoI trzyma bardzo dobry poziom. Świetni są. Od końca 2 sezonu zrobiło się mnie sensacyjnie, a bardziej fantastycznie z dodatkiem metafizyki. Czy my wykorzystujemy technologię, czy ona nas? Determiniści kontra instrumentaliści. Reese byłby po stronie deterministów - czasem ma dośc Maszyny. Podobało mi się zakończenie - Finch i Reese znów razem, każdy nieco mądrzejszy.
Caitriona - Pią 17 Sty, 2014 22:05

Nie wiem czy ktoś to ogląda, ale wrócił Father Brown ;) Druga seria ma 10 odcinków.
praedzio - Sob 18 Sty, 2014 12:14

Obejrzałam 1 odcinek True Detective. Faktycznie mocny. I siada na psychikę. Filozofia życiowa Rusta jest porażająca, ale czasem trudno się z nim nie zgodzić.
Admete - Sob 18 Sty, 2014 12:20

To ja może odpuszczę. Ostatanio nawet Revolution wydało mi się ponure.
praedzio - Sob 18 Sty, 2014 12:34

Nieee - Revolution jest fajne. :love_shower: Ale True Detective może zdołować.
Admete - Sob 18 Sty, 2014 12:49

Obejrzałam cztery odcinki i jakoś tam mam wrażenie nieustannej przemocy.
praedzio - Sob 18 Sty, 2014 12:53

Naaah - tam świat został zredukowany do walki o przetrwanie. W drugim sezonie dojdzie inny czynnik - walki o władzę. No, i ciekawa jestem, jak sobie Monroe poradzi z dorosłym już synem. Na razie coś kiepsko mu idzie. :roll:
Admete - Sob 18 Sty, 2014 12:54

Ja o drugim sezonie pisze właśnie. No nic. Oglądać zamierzam.