To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Supernatural

Anonymous - Śro 02 Maj, 2007 20:21

Reilka, Dean przypadnie Wam w udziale, więc broniąc sie/zajmując się Wami nie będzie miał czasu na złoszczenie się na mnie :twisted:
Admete - Śro 02 Maj, 2007 20:43

Classic mówisz ;-D My hero or something. No wiem, z ebyś nawet na jeżu, pamiętam jak Deira mówiła, że dla Deana to może byc płytka jak wyschnięta kałuża ;-)
Aine no nie wiem, on tego samochodu dla żadnej nie porzuci :)

Anonymous - Śro 02 Maj, 2007 20:48

Admete, on bedzie tak zajęty Wami, ze nawet nie bedzie miał głowy do jakichkolwiek samochodów.
ja to mam wszystko przemyślane i zaplanowane :D

Deanariell - Śro 02 Maj, 2007 23:50

Admete napisał/a:
Aine no nie wiem, on tego samochodu dla żadnej nie porzuci

Święte słowa :D W końcu to jego ukochana "Baybe" - "balsam dla oczu" po każdej ciężkiej akcji... :wink:

AineNiRigani napisał/a:
Admete, on bedzie tak zajęty Wami, ze nawet nie bedzie miał głowy do jakichkolwiek samochodów.

Obawiam się, że aż tak głowy dla nas nie straci, żeby odpuścić komuś Impalę... Każda mądra wielbicielka Dean musi się liczyć z istnieniem "tej trzeciej" w tym zwiazku :P
To "prawie jak teściowa" :mrgreen:

Anonymous - Pią 04 Maj, 2007 20:08

Deanariell napisał/a:
Obawiam się, że aż tak głowy dla nas nie straci, żeby odpuścić komuś Impalę... Każda mądra wielbicielka Dean musi się liczyć z istnieniem "tej trzeciej" w tym zwiazku :P
To "prawie jak teściowa" :mrgreen:

Reilko, zdecydowanie bede bronic swojej tezy. Jesli przy Was nie zapomni o Bożym świecie, to opędzając się - już na pewno :D
A Impala bedzie moja :D Wy te kłody próbujecie wrzucić z zazdrości. Ja mam wszystko uknute knut-knut. I zaplanowane. Nie ma szansy na niepowodzenie.

Admete - Pią 04 Maj, 2007 20:36

Nie bądź taka pewna ;-) Dean jest tylko wpakiecie z Impalą ;-) A dzis odcinek 20! Uczta będzie.
Anonymous - Pią 04 Maj, 2007 20:49

Wszystko można odpakietować :D
Pakiet gazet z filmem można kupić osobno, pakiet książek można rozdzielić, z papieru toaletowego można wyciągnąć rolkę, Deana można wyciągnąć z Impali.
Szukacie dziury w całym.
ZAZDROŚĆ !!!!! :mrgreen:

Admete - Pią 04 Maj, 2007 20:56

Żadna tam zazdrość. Jakim cudem, jak ja sobie za godzinke nowy odcinek Spn obejrzę, tylko odsapnę troche po całym dniu ciężkiej pracy.
No i obejrzałam - wcześniej riella przez telefon powiedziała mi, że zaraz zejdzie na zawał, bo w odcinku jest 100% Deana w Deanie :-) I to święta racja - padłam i leżę :thud: Eru jedyny! Jka on tam w kilku scenach wygląda, a rzęsy to mu się chyba cholernikowi jeszcze wydłuzyły. Poza tym to jest taki angstowy odcinek, choć jest kilka zabawnych momentów ( zdecydowanie Dean i kosiarka to świetne połącznie - obrazek jedyny w swoim rodzaju ). Jak dla mnie Dean w depresji to sam miód ;-) Nie mogłam się tylko przyzwyczaić do tego gogusiowatego wyglądu Sama - ten bajerancki samochód i ta niebieska kurteczka ;-D
Bardzo dobry odcinek, coś czuję, że będzie to jeden z moich ulubionych. Teraz to nas czeka jazda bez trzymanki - finał sezonu.
No i normalnie w paru miejscach się wzruszyłam - w scenie z matką i wtedy, gdy próbują Deana namówić do pozostania w tej nierzeczywistości: "No more pain or fear only just love, comfort and safety" Kurcze Dean ma takie same marzenia, jak my wszyscy. Wcale nie chce być bohaterem.
Jest już zwiastun nastepnego odcinka - Riella przygotuj sobie zestaw pierwszej pomocy ;-)

http://www.thewb.com/show...al/episodes/221

Deanariell - Sob 05 Maj, 2007 14:12

A tu do kompletu scena z "director's cut"...
http://www.thewb.com/video?vid=trl-sn

Admete napisał/a:
No i obejrzałam - wcześniej Riella przez telefon powiedziała mi, że zaraz zejdzie na zawał, bo w odcinku jest 100% Deana w Deanie

No i prawie dostałam zawału, ale widzę, że wkrótce będzie jeszcze trudniej przeżyć :P Obawiam się, że zestaw pierwszej pomocy nie zadziała - chyba poproszę o obstawę z karetką reanimacyjną od razu :wink: Oni NAPRAWDĘ zrobią jakąś krzywdę Samowi i Dean będzie szalał z rozpaczy... Brrrrr... oj oj... i w ogóle... :shock:

No a odcinek 20 miodzio :mrgreen: Duzi chłopcy to coś mają z tymi trawnikami, nie? Poza tym oczywiście kanapki mamy Deana - delicious! Tak się dziwnie składa, że ja też uwielbiam kanapki w tym typie - doskonale więc go rozumiem :razz: Scena kuszenia w istocie very wet :cry2: - wzruszająca... gdyby nie to silne poczucie obowiązku wpojone przez ojca, świadomość, że czyjeś życie od niego zależy... no i brat, który przecież tak naprawdę został w realnym świecie - to myślę, że Dean by się poddał tej pięknej iluzji... Nikt nie chce być bohaterem... to chyba już takie piętno, które dotyka wybrańców losu bez względu na chęci - bohaterem się jest albo nie, to tkwi myślę w charakterze danej osoby. A sytuacje trudne te cechy jedynie uwypuklają - albo ktoś ma w sobie to coś, albo podwija ogon i ucieka... w końcu strach jest rzeczą ludzką. Nikt od nas nie może wymagać abyśmy bez gadania poświęcali swoje życie dla innych. Ta scena na cmentarzu i monolog Deana nad grobem ojca... Taaaaa...

Eru daj nam siłę i odwagę do stawienia czoła końcowym epizodom sezonu II... Amen ;)

Deanariell - Sob 05 Maj, 2007 14:26

AineNiRigani napisał/a:
Pakiet gazet z filmem można kupić osobno, pakiet książek można rozdzielić, z papieru toaletowego można wyciągnąć rolkę, Deana można wyciągnąć z Impali.
Szukacie dziury w całym.
ZAZDROŚĆ !

Ale Deana z Impalą rozdzielić NIE można (to nie papier toaletowy! :twisted: ) :P A my z Admete wcale zazdrosne nie jesteśmy, zwyczajnie stwierdzamy fakty ;) chciałyśmy jedynie lojalnie ostrzec czym się może skończyć taka próba zawłaszczenia "Czarnulki" bez zgody jej prawowitego właściciela... Oczywiście próbować zawsze możesz - w końcu kobiety Dean tak od razu nie zabije... chyba... :razz:

Caitriona - Sob 05 Maj, 2007 15:51

Jejku, jejku, ale mi ochoty narobiłyście na te nowe odcinki...

A ja tak sobię planuję, że najpierw Dean zajmie sie dziewczynami, a Aine Impalą, ale Dean się zorientuje co jest grane zacznie pogoń za Aine, a ja w tym czasie hop w Impalę i w stronę slońca :mrgreen: :mrgreen:

Anonymous - Sob 05 Maj, 2007 16:15

Caitri, jesli ja zajme sie ta Impalą, to mnie z niej nie oderwą. Możesz wskoczyć i razem pojedziemy w strone słońca. Ja nie jestem chciwa i lubię się dzielić.
A Dean może nas gonić. Jako kobiety jesteśmy nieprzewidywalne, a co za tym idzie niewykrywalne :D

Admete - Sob 05 Maj, 2007 16:25

Caitri jeszcze odrobina cierpliwości, za dwa tygodnie będzie komplecik i zaraz wszystko dostaniecie :-) Odcinki sa naprawdę dobre, a to co szykuje nam Kripke and Co na zakończenie na pewno wgniecie nas w fotele.
A tu proszę - Dean i kosiarka ;-)

Caitriona - Sob 05 Maj, 2007 20:07

Dobra Aine, umowa stoi - razem porywamy Impalę :cool: (tym bardziej, że nie mam prawka).

Admete - :kwiatek: :kwiatek:

Jakoś dziwnie Dean wygląda z tą kosiarką... ;)

Anonymous - Sob 05 Maj, 2007 20:35

No to jestesmy umowione :D
Ha !!!

Caitriona - Sob 05 Maj, 2007 20:42

Super! :grin: :grin:
Admete - Sob 05 Maj, 2007 21:32

Scena z kosiarką jest bezcenna - w ogóle odcinek 20 nalezy w całości do Deana :-)
Deanariell - Nie 06 Maj, 2007 19:52

Caitriona napisał/a:
Dobra Aine, umowa stoi - razem porywamy Impalę

A porywajcie :razz: Fajnie Was było poznać... bo obawiam się, że nawet fakt bycia kobietami nie pomoże - Dean Was prawdopodobnie i w piekle odnajdzie :wink:
W końcu dostał Impalę od Papy - i nie po to ją odremontował po tym strasznym wypadku z końca I serii, żeby ją teraz ot tak sobie podarować komukolwiek :cool: Przykro mi, ale Wasze dni są raczej policzone - jedyną pociechą jest to, że sobie przed śmiercią pojeździcie przez chwilę taką bryką :mrgreen:

Admete napisał/a:
Scena z kosiarką jest bezcenna - w ogóle odcinek 20 nalezy w całości do Deana

Jak moje serce :serce: hihihihi... ech ta wiosna... :serduszkate:

Admete - Nie 06 Maj, 2007 19:57

I przypomnijcie sobie te scenkę z odcinka Simon said - Ten facet ma Impale, to mnie zabija ;-) Jesli nie macie zdolności Andy'ego, to nie liczcie na sukces ;-) nawet braciszek nie ma szans.
Riella, Riella - jaka wiosna - przeciez jest zimno i pada. Nie wystarczy Ci to na ochłodzenie? Przegrzałas się czy jak? ;-)

Anonymous - Nie 06 Maj, 2007 20:00

Mówie przecie, że zazdrość przez Was przemawia :D
Deanariell - Nie 06 Maj, 2007 20:24

Nawet demony ze stali, nie dadzą rady zabrać Deanowi na dłużej Impali :rotfl:
Deanariell - Nie 06 Maj, 2007 20:26

AineNiRigani napisał/a:
Mówie przecie, że zazdrość przez Was przemawia

A my mówimy, że to żadna zazdrość - trzeźwy osąd faktów i możliwości :wink: To tak, jakby być zazdrosnym o niebo, powietrze, słońce, asfalt pod kołami... Impala ma jednego, prawowitego właściciela do śmierci - jego lub jej (tfuuu, tfffuuu... bo mi jeszcze Deana ukatrupią... :neutral: ) Oswiadczam też, że nie przyniesie mi satysfakcji zdanie "A nie mówiłam...", które będę musiała wypowiedzieć nad Waszymi trumnami... :razz: Ale żeby nie było - to próbowałyśmy Was z Admete lojalnie ostrzec :cool: Podejmujecie to ryzyko na własną odpowiedzialność :wink:

Admete napisał/a:
Riella, Riella - jaka wiosna - przeciez jest zimno i pada. Nie wystarczy Ci to na ochłodzenie? Przegrzałas się czy jak?

Maj mamy, to i wiosna jest - teoretycznie przynajmniej :wink: A wiosną, jak to wiosną, wiadomo... hormony szaleją :mrgreen: Może to takie "ostatnie podrygi starej ostrygi"? :razz:

Anonymous - Nie 06 Maj, 2007 21:07

zazdrość i tyle :D
Admete - Nie 06 Maj, 2007 22:43

Aine - powtarzasz się :-D Riello - ty moja ostrygo siostrzana :-D Chcesz, zebym umarła ze smiechu? chociaż zawsze to chyba dobra śmierć ;-)
Anonymous - Pon 07 Maj, 2007 19:09

Admete, bo jestem jak Katon z Kartaginą :D