To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Świat według Marvela

praedzio - Pią 17 Sty, 2020 18:20

Agn, oglądasz scenki po napisach końcowych, prawda?
Agn - Pią 17 Sty, 2020 18:21

No nie bawi mnie tu nic, humor taki se. Czuje sie troche jak na seansie "Avatara" - ludziom sie podobal, a ja wyszlam z filmu znudzona. Tu tez. Poki co fabula wyglada jak pierwszy z brzegu film o glupku, ktory zadarl z mafia - w zasadzie roznica tylko taka, ze dzieje sie gdzies w odleglej galaktyce (sic!).
Moze wlasnie ta niepowaznosc mnie tak meczy. Trudno. Dojade do konca i wiecej nie powtorze seansu.
Aczkolwiek drzewiec jest fajny. :)

Agn - Pią 17 Sty, 2020 18:27

praedzio napisał/a:
Agn, oglądasz scenki po napisach końcowych, prawda?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jakie scenki?!

praedzio - Pią 17 Sty, 2020 18:38

Toż to cała tradycja Marvelowa!!! :thud:
W każdym filmie ze stajni MCU (a przynajmniej w tych, których oglądałam) po napisach końcowych jest przynajmniej jedna scenka dodatkowa, czasem dwie. Nawiązują zazwyczaj do kolejnych części. Są króciutkie, zazwyczaj jednominutowe. Dlatego w kinie zawsze twardo siedziałam do ostatniej literki napisów końcowych.

praedzio - Pią 17 Sty, 2020 18:43

Aha, i warto też zapoznać się z One-Shotami czyli krótkometrażówkami. Tu info: https://pl.wikipedia.org/wiki/Marvel_One-Shots
Agn - Pią 17 Sty, 2020 19:00

A myśli koleżanka, że ja znam tradycje marvelowe? Unikałam tych filmów, skąd miałam wiedzieć... :(
Dużo straciłam?

Akaterine - Pią 17 Sty, 2020 19:12

Agn, pół godziny i nadrobisz:
https://www.youtube.com/watch?v=m_alIJnS350

praedzio - Pią 17 Sty, 2020 19:31

Ach, i nie zapomnij o cameo niezrównanego Stana Lee w każdym z filmów. ;)
https://pl.wikipedia.org/wiki/Stan_Lee

Tu masz kompilację: https://www.youtube.com/watch?v=PFzDEySeYdY
Sama zdecyduj, czy chcesz obejrzeć teraz czy po zakończeniu seansu ostatniej części MCU.

Agn - Pią 17 Sty, 2020 20:09

Stana Lee wylapuje non stop, o to spokojna glowa.
Scenki nadrobie. Niech sie tylko "Straznicy galaktyki" skoncza (jeszcze 20 min).

RaczejRozwazna - Pią 17 Sty, 2020 20:17

Szafran napisał/a:
Uwielbiam "Strażników", ale od drugiego wejrzenia. Pierwszy seans mnie wynudził - oglądałam w domu, ale gdy wchodziła kolejna część poszłam do kina na maraton obu i wtedy dopiero chwyciło:D
Kocham Groota i Szopa:D
Ale najfajniej robi się wtedy, kiedy dołączają w którymś zbiorczym filmie do całej ekipy:).

"Strażnicy" są zrobieni z największym jajem i najmniej serio. Choć wróć, późniejszy Pajonczek wskoczył mi przed "Srażników" pod tym względem:D

Widzę, że mamy podobne upodobania :D

Agn - Pią 17 Sty, 2020 20:27

No, koniec.
Daje filmowi dodatkowe punkty za muzyke (Jackson 5 na koncu!!! i mala roslinka do tego tancowala!!!), szopa i drzewca, ale serio znudzilam sie.

Czyli teraz co? Przeczekac napisy, bo bedzie jakas scenka?

Agn - Pią 17 Sty, 2020 20:47

Nadrobiłam wszystkie dotychczasowe scenki dodatkowe, następne będę oglądała już wraz z filmami.
Idę spać. Fatalny dziś dzień. Obrzydliwe powietrze, ja niewyspana...

Agn - Sob 18 Sty, 2020 20:59

No, oglądam "Czas Ultrona" - od razu lepiej!
Ej, wszyscy po pijaku usiłują podnieść młot Thora, Thor na luziku, ale jak CA sięgnął i ten młot lekko drgnął... Niepokój na obliczu Thora był wart miliony. :mrgreen:

praedzio - Sob 18 Sty, 2020 22:18

Mówiłam! :lol: Scenka po napisach jest fajna. :rotfl:
Agn - Sob 18 Sty, 2020 22:54

Dobra, ktoś mnie tu robi w jajo - nie było żadnej scenki. :mysle:
Chyba że chodzi o te 5 sekund jak jakiś fioletowy kolo zakłada złotą rękawicę. :mysle:

Szafran - Sob 18 Sty, 2020 22:59

Zawsze są, i to jeszcze dwie. Jedna na początku napisów, a druga po napisach.

Edit. Tak, te 5 sec. to scenka:).

praedzio - Sob 18 Sty, 2020 22:59

A jak poszli na shoarmę??? Wydawało mi się, że to w Czasie Ultrona było. :mysle:
Szafran - Sob 18 Sty, 2020 23:50

Nie pamiętam żadnej scenki z shoarmą:D
Agn - Nie 19 Sty, 2020 10:04

Byla przy ktoryms filmie scenka, jak wszyscy siedza w kuchni i cos jedza, ale nie pamietam, przy ktorym filmie. To to?
A o co chodzi z tym fioletowym? Kto to jest?

praedzio - Nie 19 Sty, 2020 11:20

Agn napisał/a:
Byla przy ktoryms filmie scenka, jak wszyscy siedza w kuchni i cos jedza, ale nie pamietam, przy ktorym filmie. To to?

Tak! Na to wygląda, że mi się pomyliły filmy i to chyba było w końcówce Avengers.

A ten fioletowy kolo to Thanos - najgorszy złol w uniwersum Marvelowym. Jest też ojcem Gamory.

Agn - Nie 19 Sty, 2020 11:54

Dzis mam paskudny dzien, wiec zaraz zaczne kolejny film z cyklu. Dzis czeka mnie "Ant-man", pewnie CA sie tu nie pojawi. Szkoda, przy CA serduszko mi zaczyna radosnie fikac. Zwlaszcza kiedy rzuca tarcza. :mrgreen:
praedzio - Nie 19 Sty, 2020 12:15

Ant-Man jest wielkim fanem CA. ;) Ale tu się Steve nie pojawi. Chyba, że w scence po napisach, ale nie pamiętam dokładnie.

P.S. Z cyklu: "Przeżyjmy to jeszcze raz": https://www.youtube.com/watch?v=jqIBGEcKhGs :mrgreen: :drama:

Agn - Nie 19 Sty, 2020 13:37

Trudno, przezyje bez CA. "Ant-man" mnie calkiem bawi. Nie lubie tej aktorki i poczatek byk taki se, ale jak doszlam do mrowek i szkolenia, to zaczelo byc fajnie. Zobacze, co bedzie dalej. :)
Agn - Nie 19 Sty, 2020 15:01

Ostateczna bitwa w pokoju dziecka i przerzucanie sie pociagami z "Tomka i przyjaciol". :rotfl:
Fajny byl "Ant-man".

Ide zrobic sobie herbatke i naszykowac kocyk i podusie, bo jak mi Eru mily nadszedl czas na "Wojne bohaterow". :love_shower:

Agn - Nie 19 Sty, 2020 16:38

Ile spiderman ma lat? 12?!!!