To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Pamiętniki Wampirów (Vampire Diaries)

Yvain - Śro 08 Gru, 2010 16:54

Diablo wredne :banan_czerwony: :twisted: ale kto powiedział, że Stefek może być szczęśliwy tylko z Eleną, przecież z Kasi taka fajna dziołszka, a ile temperamentu wniesie w ich związek, ile mu da powodów do ulubionego zajęcia czyli jęczenia :mrgreen:
Eeva - Śro 08 Gru, 2010 21:04

Też mam taka nadzieję.

Poza tym tak a propos że Stefek tylko wzruszył ramionami. chciałabym dodać,że to wzruszenie miało symbolizować całą głębię jego rozdarcia, jego rozterki które doświadczał podejmując ta decyzję oraz katusze jakich doświadczał oraz katusze jakie będzie przeżywał ze świadomością:
- ze jest w grobie z Kaska
- ze hejtuje Kaske a kocha Elenę
- ze tam na zewnątrz z Eleną jest Damon
- ze kocha Damona
- ze jednak troche mu nie ufa
- ze Kaska bedzie do niego ciagle gadac
- ze moze jej ulec
- ze jak ulegnie to elena go znienawidzi
- itp itd.

Tak więc niby tylko wzureszenie ramion a jaka głębia przeżyć wewnętrznych bohatera.

Dziękuję. Koniec.

- Śro 08 Gru, 2010 21:46

Eeva napisał/a:
Tak więc niby tylko wzureszenie ramion a jaka głębia przeżyć wewnętrznych bohatera.

jakoś mi się Werter skojarzył... Stefek też tak chodzi i smęci... :wink: :-P (teraz w lochu/grobie :wink: )

Agn - Czw 09 Gru, 2010 11:01

Eeva napisał/a:
Poza tym tak a propos że Stefek tylko wzruszył ramionami. chciałabym dodać,że to wzruszenie miało symbolizować całą głębię jego rozdarcia, jego rozterki które doświadczał podejmując ta decyzję oraz katusze jakich doświadczał oraz katusze jakie będzie przeżywał ze świadomością:
- ze jest w grobie z Kaska
- ze hejtuje Kaske a kocha Elenę
- ze tam na zewnątrz z Eleną jest Damon
- ze kocha Damona
- ze jednak troche mu nie ufa
- ze Kaska bedzie do niego ciagle gadac
- ze moze jej ulec
- ze jak ulegnie to elena go znienawidzi
- itp itd.

aś napisał/a:
jakoś mi się Werter skojarzył... Stefek też tak chodzi i smęci...
\
Dziewczyny, to oficjalne - kocham was! :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

spin_girl - Pią 10 Gru, 2010 12:40

Eeva napisał/a:

Szczerze mówiąc, wolałabym, żeby zawsze tak przeżywał - zdecydowanie w przypadku Stefana i mniej tym lepiej :mrgreen:

Agn - Pią 10 Gru, 2010 22:58

A najlepiej by kamera litościwie szczędziła nam jego wzruszeń z głębiami i otchłaniami...
Eeva - Pią 10 Gru, 2010 23:15

Ech dziewczyny widzę, że za nic nie doceniacie głębi jest przeżyć oraz szczytów jego aktorskiego kunsztu.

Patrzcie jak mi się ładnie zestawiło - tu głębie a tu szczyty. Widać, że to prawdziwy mistrz.

Agn - Pią 10 Gru, 2010 23:21

No, miszczu nad miszczami. Kurde, faktycznie Pawełka nie doceniam, ale cóż ja poradzę? Babą nieznającą się na artyźmie będąc nie doceniam piękna ani jego malowniczego karpika (ekranizacja "Nefilim" - koszmarek), ani miny cierpiącego na obstrukcję bobra.
A jako babie kompletnie głupiej podoba mi się luz Iana Somerhaldera. Oj ja gupia, gupia, gupia...

Calipso - Pią 10 Gru, 2010 23:44

Agn napisał/a:
nie doceniam piękna ani jego malowniczego karpika

Jak to zabrzmiało..... czy mowa o tym samym niewinnym Stefku ?

Agn - Sob 11 Gru, 2010 00:05

Si. W "Nefilim" miał takiego ładnego karpia... prawie czułam nastrój Bożego Narodzenia!
Calipso - Sob 11 Gru, 2010 06:21

Ten Stefek jednak trochę perwersyjny jest :shock:
spin_girl - Sob 11 Gru, 2010 11:23

KUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUURDEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!

Tośmy dostały prztyczka w nos. A tak się obiecująco zawiązała akcja w poprzednim odcinku, tylko po to, żeby z tego wyszła wielka, blada d*pa. :(

Stefan nic ciekawego w tym grobie nie zrobił, w dodatku już z niego wylazł i to prosto do łóżka Eleny! Damon nawet nie miał jednej ciekawej sceny z Eleną w tym odcinku, trochę się z niej tylko nabijał, prawie jak z młodszej siostry. Nawet Kaśka zawiodła na całej linii, prawie w ogóle się nie starała wykorzystać jakże obiecującej sytuacji. W dodatku Bonnie znowu prawie orgazmu dostała rzucając zaklęcia razem z Luką, które w dodatku na nic się nie zdały. I - wisienka na torcie- wróciła Rose z podkulonym ogonem i od razu zaczęła paradować pzed Damonem w kusym szlafroczku, a on wcale nie od tego był. Dobrze, że najwyraźniej ugryzienie wilkołaka jest śmiertelne i Rose wreszcie wyleci z obsady. Nie cierpię jej.

Najciekawsze były momenty z Elijahą, już znamy jego plan, jest całkiem sensowny i w ogóle ta postać jest super - dziwny, tajemniczy, przerażający, interesujący - proszę o więcej. Bardzo mi się też podobał wątek Caroline/Tyler w tym odcinku - przemiana Tylera, poświęcenie Caroline.

Ale ogólnie jestem obrażona na scenarzystów, że taki ładny wątek ze Stefanem w grobie zmarnowali *mega, mega foch* :uzi: :wsciekla:

Eeva - Sob 11 Gru, 2010 16:01

Też mam mega focha, bo ku memu rozczarowaniu Stefek mało smęcił i nie mam teraz jak napisać wam jakiegoś pieknego o natchnionego zdania o nim.

Bonnie mnie wkurza bo ma krzywą gębę i generalnie jej nie lubię, wymyśla jakies cuda niewidy i nawet nie widzi że ją kantują. Litości takie potężne zaklęci i może je złamać razem z Luką jakims małym hokus-pokus. Jest głusza niz myślałam.

Wątek carol/Tyler super, czuje ze z tego wyniknie coś fajnego.

A Elena jest gupia i myślę ze nie muszę rozwijac tego wątku.

Agn - Sob 11 Gru, 2010 17:58

Ja tam lubię Rose. Taka dziwna postać, rozrywkowa. No i miło z jej strony, że przejęła na siebie ugryzienie przeznaczone dla Damona. A poza tym mogłaby być z Damonem ciekawą parką przyjaciół. Przyjaźń przyjaźnią, ale odrobina przyjemności nie zaszkodzi. :lol:
spin_girl napisał/a:
Ale ogólnie jestem obrażona na scenarzystów, że taki ładny wątek ze Stefanem w grobie zmarnowali *mega, mega foch* :uzi: :wsciekla:

Raczej zmarnowali wątek Eleny z Damonem nareszcie "razem". Stefek to sobie brzęczał w tym grobku i tyle. Niech mu tam.
Zastanawiam się, co właściwie stało się z tym kamieniem i czy faktycznie rana Rose przyprawi ją o śmierć. I kiedy Bonnie się skapnie, że Luka wciska jej kit? Czekam na ten moment. I na coś więcej, niż wymianę ZNACZĄCYCH spojrzeń z Jeremym. Ładnie się tu kroił wątek.
Dołączam do grona zaintrygowanych Elijahem - naprawdę ciekawa postać.
I jeszcze jedno - przemiana Tylera była przerażająca, ale ekipie, która ją zrobiła, należą się owacje na stojąco - wybaczcie, że użyję tak bezecnego słowa, ale zajebiście to zrobili! Naprawdę jestem pod wrażeniem. I myślę, że Tylerowi psychicznie pomogło to, że w trakcie swojej pierwszej przemiany nie był sam.
Aczkolwiek cholernie mi się nie podoba, że Matt powoli znika z tego serialu. Tak jakby człowiek już nie mógł być godnym uwagi bohaterem tej historii. A przecież Alaric jest świetnym przykładem na to, że człowiek bez przemian w wilkołaka, wampira, czarownicę i bez intryganctwa z diabli wiedzą kim, potrafi być naprawdę fajnym bohaterem. Mam nadzieję, że to się zmieni. Lubię Matta. M.in. za to, że jest takim zwykłym chłopakiem.

BeeMeR - Wto 14 Gru, 2010 19:27

spin_girl napisał/a:
Stefan nic ciekawego w tym grobie nie zrobił, w dodatku już z niego wylazł i to prosto do łóżka Eleny!
Uhum, sam seks, jak tak facet prosto z grobu włazi do łóżka kochanki :roll: Ale co ja tam wiem, ja wolę żywych :P
Dla mnie też Elijah jest ciekawą postacią, wątek Tyler/Caroline też. Przyjaźń z Damonem też nie brzmi źle ;)

Yvain - Śro 15 Gru, 2010 14:56

spin_girl napisał/a:
przyłączam sie do focha, mogło być ogniście i szampańsko, a wyszły flaki z olejem :obrzydzenie: i po co to uwolnienie Stefka przecież on wcale tak nie rozpaczał, że siedzi z Kaśką w grobie, chyba większe emocje ma plankton jak się buja na fali :mrgreen:

Elijah fakt ciekawa postać, ale nie zdziwiłabym się gdyby jednak coś w tej umowie z Eleną było małym druczkiem :mrgreen:

Tyler i Caroline dobrze , że ona mu pomaga ale wydaje się, że dla tej pary będzie jeszcze dramat z powodu śmierci Masona, może się wszystko popsuć. Tyler był zawsze w gorącej wodzie kąpany, a jak się dowie o wujku to może zacząć wojnę, czy dobre uczucia wobec Caroline dadzą rade go wtedy powstrzymać, zobaczymy :mrgreen: Może wtedy będzie szansa dla Matta.

I jeszcze Bonnie, oj ta Bonnie miejmy nadzieje , że po tej wpadce z Luką jak się dowie , że dała ciała to czegoś się nauczy, ale jakim kosztem?

spin_girl - Czw 16 Gru, 2010 14:11

Yvain napisał/a:
chyba większe emocje ma plankton jak się buja na fali

ómarłam :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Yvain - Pon 20 Gru, 2010 17:47

Od jutra "Pamiętniki wampirów" na TVN :mrgreen:
spin_girl - Wto 21 Gru, 2010 08:40

Taaaaaaaaak, kolejny genialny pomysł TVN, jak wydać dużo pieniędzy na primetime'owy serial, po czym nadać go w porze, w której obejrzy go jak najmniej ludzi. Wtorki, godz. 22.30 - akurat nastolatki, studenci i w ogóle młodzi ludzie mają o tej porze czas...a w najlepszym paśmie (20.00-22.00) nadawane są filmy sprzed 15 lat :frustracja:
Agn - Śro 22 Gru, 2010 22:53

Przecież nie od dziś wiadomo, że polska telewizja zarzyna seriale jak tylko się da... :zalamka:
spin_girl - Pią 24 Gru, 2010 07:55

Niestety. Nie rozumiem, dlaczego mają takie nastawienie, przecież takie seriale jak TVD nie mogą być tanie, jeśli w USA przyciągają wielomilionową publiczność. Skoro wydali na to kupę forsy to powinni chcieć to jak najlepiej wyeksponować. Nie rozumiem, dlaczego w Polsce można oglądać dobre seriale wyłącznie po godzinie 22.00
RaczejRozwazna - Czw 30 Gru, 2010 17:22

Czy ktoś jeszcze ogląda ten serial? Obejrzałam kilka odcinków i tak mnie ciekawi co będzie dalej :-P Czy sezon 2 jest już oprowadzony do końća?
asiek - Czw 30 Gru, 2010 18:23

Drugi sezon jeszcze trwa. :wink: Chyba w tym tygodniu powinien być kolejny odcinek. :mysle:
spin_girl - Czw 30 Gru, 2010 19:12

Nie, nowe odcinki VD dopiero pod koniec stycznia, 27.01 premiera w USA. :(
asiek - Czw 30 Gru, 2010 19:18

O kurtka na wacie ! :( ... No, to trochę poczekamy...