To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - The Good Wife

Anonymous - Sob 09 Paź, 2010 19:38

milenaj napisał/a:
lady_kasiek napisał/a:
Matko on jest tak seksowny dla mnie

Rewelacyjny był w sądzie wojskowym.

No i potem w tej rozpiętej koszuli...

Ja się przyznaję miałam regularny śliniotok :slina: :slina: a wbrew pozorom nie zdarza mi się to AŻ tak często :serduszkate:

trifle - Sob 09 Paź, 2010 20:11

Mnie się podobała akcja w sądzie z butami na stole ;)
Anonymous - Sob 09 Paź, 2010 22:25

Will wtedy klasę pokazał ja w tym cudownym odcinku jak pokazywał "jak to się robi" kiedy upierał się przy oficjalnym odrzucaniu sprzeciwu :serduszkate:
Anonymous - Sob 16 Paź, 2010 17:15

Oglądnęłam trzeci odcinek.

W sumie bez rewelacji, malo Willa była, chociaż w tych nielicznych momentach i tak zdołał przyspieszyć rytm mego serca... :serce2:
Pojawia się brat Alicji i od razu miesza w kampanii Petera(scena gdy Eli ogląda filmik i się krztusi - zabójcza :rotfl: ).

Nie był to rewelacyjny odcinek, ale oglądałam bez znudzenia :-D

Admete - Sob 16 Paź, 2010 23:07

Ja jeszcze nie widziałąm ani ejdnego z tej nowej serii. Zbieram sie w sobie...Sama nie wiem. Może jak wyprę z pamięci Alicję i Willa, to będę się mogła skupić na Carym i Kalindzie oraz reszcie ;)
trifle - Sob 16 Paź, 2010 23:15

Ja się nudziłam na 3. odcinku. Ostatnio wszystkie seriale mnie nudzą i tak powoli po jednym odpuszczam. Nic ciekawego tam się nie dzieje, kilka fajnych sytuacji, ale to jakoś za mało, żeby mi się chciało ze skupieniem oglądać całość :roll:
Admete - Sob 16 Paź, 2010 23:16

Ja mam nowe fascynacje ;) W większości policyjne lub fantastyczne ;)
kazika - Wto 19 Paź, 2010 21:41

może ten trzeci odcinek nie był jakiś porywający ale zapomniałyście o gołym torsie Willa:) chyba, że było to w drugim odcinku i mylę bo oglądałam dwa na raz:)

poukładany Will z nogami na stole w sądzie wojskowym bezcenne:) do tego Eli krztuszący się przed monitorem, boskie.... zaczynam go niebezpiecznie uwielbiać :)

Anonymous - Wto 19 Paź, 2010 21:53

goła klata była w dwójce... zaraz chyba zerknę :slina:
Anonymous - Śro 20 Paź, 2010 15:25

Odcinek czwarty już...

Za mało WIlla, ale pokazuje się w smokingu co jest widokiem całkiem, całkiem. Natomiast nie podoba mi się, że robio maraton z panienkami... to nie pasuje mi do niego...

No i w dzisiejszym odcinku był zlot postaci z GA... pobawcie się w doszukiwanie :wink:

A ta blondi co pracowała z Alicją, nie mogę takich typów...

trifle - Pią 22 Paź, 2010 20:55

Ellis Grey, Rebecca vel Eva, jeszcze ktoś?
Na koniec odcinka (4.) Alicia wyglądała obłędnie w tej czerwonej sukni. Los nie jest sprawiedliwy :roll: A ta blondynka - irytuje mnie, i to bardzo - zwłaszcza to jej udawanie idiotki na sali sądowej. Uszz :roll: Tempo siada, jakoś mam wrażenie, że do niczego to wszystko nie zmierza, bo wszystko jest ciągle tak samo, ale może wreszcie coś drgnie..

Anonymous - Pią 22 Paź, 2010 20:56

Jeszcze najstarszy stażysta był :P jako przeciwnik Alicji w procesie.
trifle - Pią 22 Paź, 2010 21:28

Ach, faktycznie. Ale ja go po pierwsze kojarzę z Gilmore Girls i zapomniałam o GA.
Eeva - Sob 23 Paź, 2010 10:33

Zdecydowanie Eli to mój idol w tym serialu :-)
A Willa kocham mocno i licze że będzie z Alicią.
Odcinek z sądem wojskowym przemiszcz, szczególnie opcja z nogami na stole i trochę smutnym zakończeniem sprawy

Anonymous - Sob 23 Paź, 2010 10:43

No jednak się okazało, że coś co na pozór jest zwycięstem może się skończyć źle...
Eli mi podpadł skasowaniem wiadomości.

Will zaś jest wspaniały... :)

milenaj - Sob 23 Paź, 2010 10:53

lady_kasiek napisał/a:
Eli mi podpadł skasowaniem wiadomości.

Eli po prostu działa w interesie szefa. Ale wstawki humorystyczne z jego udziałem są przecudne.

Willa też uwielbiam. Chociaż czasem zastanawiam się jak długo każą mu bronić Alicji, ale tym samym jej męża. Jak z tm ujawnieniem informacji w tym odcinku. I czy naprawdę Will wie coś o Child'sie.

Ciekawi mnie też nadal Kalinda... Ta jej przeszłość musi być intrygująca...

Ogólnie nadal bardzo lubię ten serial. Chyba dlatego, że mało mówi o romansie wprost, a mimo tego atmosfera jest aż gęsta...

Tylko doszły mnie słuchy o kasacji po drugim sezonie...Jak można... :wsciekla:

Anonymous - Sob 23 Paź, 2010 11:43

Will to ogólnie jest w trudnej sytuacji... raz broni męża Alicji, dylemat moralny to raz a dwa patrzenie na nią codziennie ze świadomoscią, że po pracy wraca do męża...

Eli może i jest zabawny, ale jak on mógł :wsciekla:

trifle - Śro 27 Paź, 2010 22:34

5. odcinek. Podobał mi się, ciekawa sprawa :mysle: Alicia w czerwonym to nadal uczta dla oczu. Ale już bym chciała, żeby coś drgnęło w kwestii A-W. Jak będą tak ciągnąć, to ciężko będzie zdzierżyć.
milenaj - Czw 28 Paź, 2010 22:48

Dla mnie między Willem i Alicją cały czas coś drga :-D . Alicia cały czas trzyma jego wiadomość w komórce. Stawiam, że Peter ją w końcu odsłucha...
Anonymous - Sob 06 Lis, 2010 14:03

trifle napisał/a:
Podobał mi się, ciekawa sprawa

A ja mam mieszane uczucia, chociaż zostało to super pokazane, te wątpliwości, gdzie jest prawda... Natomiast moja łaknąca sprawiedliwości dusza została niezaspokojona... bo ten łotr uniknął kary jednak... Dziewi mnie dlaczego Cary podsunął im tą sprawę, bo w to, że z dobrego serca to nie wierzę!!
Will w szale walki :slina: Kocham tego faceta i jak trifle chciałabym jakiegoś przełomu...
I czy mi się wydawało, czy Eli skasował tą wiadomosc z poczty głosowej? A tu Peter prawie odsłuchał... Jeśli Alicja ma tą wiadomosć w poczcie to dlaczego nie odsłuchała?
No i ciekawe czy Peter odsłucha. Chociaż myszkowanie w cudzym teelfonie jeszcze bardziej mnie na niego wkurza...

Fibula - Sob 06 Lis, 2010 14:17

lady_kasiek napisał/a:
Will w szale walki :slina:

Mnie ta scena skojarzyła się z walkami panów z Bridget Jones;).
Cytat:
I czy mi się wydawało, czy Eli skasował tą wiadomosc z poczty głosowej? A tu Peter prawie odsłuchał... Jeśli Alicja ma tą wiadomosć w poczcie to dlaczego nie odsłuchała?
No i ciekawe czy Peter odsłucha. Chociaż myszkowanie w cudzym teelfonie jeszcze bardziej mnie na niego wkurza...

Były dwie wiadomości i Eli skasował właśnie tę drugą, zanim oddał telefon Alicji.

Anonymous - Sob 06 Lis, 2010 14:27

Fibula napisał/a:
Mnie ta scena skojarzyła się z walkami panów z Bridget Jones;).

Ja czekałam na finał w fontannie...

Eli skasował tą wiadomość z kocham Cię etc. I to nie jest ta sama? Kiedy Will mówi, że owszem nie ma planu, ale(w domyśle furda plan) kocham Cię(w domyśle Ty głupia, ślepa babo?)

aneby - Pią 12 Lis, 2010 18:23

Odc. 6 niestety bez rewelacji :roll: Jakoś tempo siadło. Sprawa dość ciekawa, ale nie oryginalna, Petera nie było, Eli coś tam sobie kombinuje, a oprócz tego ... nuda :roll:
milenaj - Pią 12 Lis, 2010 18:54

A mi się własnie podobał. Bardzo mnie ciekawi sprawa Blake'a. Kim on naprawdę jest. Pamiętacie jak w poprzednim odcinku zabrał te pieniądze z mieszkania. Teraz te powiązania ze światem przestępczym. No i znajomość z Willem, o której nic nie mówią.
Jego obsesja prawie na punkcie Kalindy. Dla mnie to wszystko bardzo jest ciekawe.

A Eli dla mnie powoli staje się dosyć humorystyczną postacią.

No i wreszcie załapałam skąd znam partnerkę Willa z tego balu. To Esme z sagi "Zmierzch". Długo mi to nie dawało spokoju.

Ale sama sprawa faktycznie mało zajmująca.

milenaj - Czw 25 Lis, 2010 19:59

Nikt już nie ogląda?

Końcówka ostatniego odcinka :wsciekla: :wsciekla: :wsciekla:

Następny 14 grudnia.