To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy - Damian Lewis

Caitriona - Nie 09 Lis, 2008 15:11

OK Jakieś wskazówki, życenia, fotki?
trifle - Nie 09 Lis, 2008 15:58

Z pierwszego odcinka drugiego sezonu, tak tyłem, jak niesie Rachel, czarno-biało. Taki mi koncept wpadł do głowy :mysle:
trifle - Pon 10 Lis, 2008 02:34

Obejrzałam sobie właśnie 5 i 6 odcinek. Biedne maserati :roll:
Ten nowy szef to całkiem zabawny jest, ale żeby on z panią detektyw? :confused3: :obrzydzenie:

A tymczasem, matko jedyna... :grobek:

Caitriona - Wto 11 Lis, 2008 18:53

Kilka avków z Did You Feel That?: http://i-love-impala67.bl...-feel-that.html
Admete - Wto 11 Lis, 2008 18:56

Rewelacyjne :-) Zapisałam wszystkie :-) Na pewno cos wybiorę.
Caitriona - Wto 11 Lis, 2008 19:00

Serio? Bradzo się cieszę ze sie podobają :D :D

edit: zrobiłam także tapetkę (niestety ciemna): http://i-love-impala67.bl...e-maserati.html

praedzio - Wto 11 Lis, 2008 22:12

Mmmm... rozpieszczasz nas, Caitri... :serduszkate:
trifle - Wto 11 Lis, 2008 22:16

Ja też! Jak mi się znudzi batman to się przebiorę :D Jeśli mogę to zaklepałabym sobie ten z owocami na ziemi ;)
Caitriona - Wto 11 Lis, 2008 22:50

Cieszę się że się podobają :D
praedzio - Wto 11 Lis, 2008 23:07

Mała inspiracja:

:D

praedzio - Czw 13 Lis, 2008 22:29

Przed chwilą obejrzałyśmy sobie z moją współlokatorką Nyfes. Karolina leży w łóżku i rozpamiętuje poszczególne sceny. Twierdzi, że dawno tak pięknego filmu nie oglądała. Wierzę jej. :D

Sama z przyjemnością obejrzałam ten film i wyłapywałam pewne szczegóły, które jakoś mi umknęły przy poprzednich oglądaniach. Na przykład dzisiaj dopiero zauważyłam, że w jednej z początkowych scen Norman śpiewa! Zupełnie nie wiem, jak mi to mogło umknąć.

praedzio - Pon 24 Lis, 2008 23:14

Nadrobiłam Life i dzięki oświeceniu mnie przez Admete ( :lol: ) mogłam oglądać z pełnym zrozumieniem. :D
Boże, ależ się uśmiałam przy ostatnim odcinku! Już dawno mnie taki atak śmiechu nie poraził przy tym serialu. Troszkę mi brakowało tego w drugim sezonie.

Jak wy sobie chcecie, ale ja z całą pewnością kibicuję trzem ewentualnym parom w serialu: Dani Reese i jej szefowi; Charliemu i jego byłej żonie, oraz Tedowi i Olivii, która niby wychodzi za ojca Charliego i jakoś jednak wyjść nie może. :roll:

trifle - Pon 24 Lis, 2008 23:32

a który to jest ostatni odcinek - ile już było?
praedzio - Pon 24 Lis, 2008 23:35

2x09
Caitriona - Pon 24 Lis, 2008 23:36

praedzio napisał/a:
Dani Reese i jej szefowi; Charliemu i jego byłej żonie, oraz Tedowi i Olivii,

Pierwszy i trzeci - niech będzie, ale jakoś na ten drugi patrzeć nie mogę. Niby Charlie chce wrócic do żony, ale ja tej kobitki nie lubię... Najpierw zostawiła Charliego teraz zdradza obecnego męża :roll: Mógłby Crews poszukać sobie lepszej partnerki ;)

praedzio - Pon 24 Lis, 2008 23:38

Niby tak - ale serce nie sługa. On naprawdę ją kocha. O tym czy ona na niego zasługuje, można długo i namiętnie dyskutować, ale ja myśle przede wszystkim o nim.
Caitriona - Pon 24 Lis, 2008 23:44

Właśnie zastanawiam się czy ją nadal kocha czy kiedyś kochał, a teraz jest ona dla niego czymś w rodzaju powrotu do życia sprzed odsiadki, do szczęśliwych czasów...
praedzio - Pon 24 Lis, 2008 23:50

No, 12 lat to szmat czasu - ale sama nie wiem... Wspólna przeszłość, wspólni znajomi, teraz Rachel...
A z drugiej strony mąż (ten drugi) Jennifer, ich dzieci... Nie wiem, czy to się mogłoby udać, tzn. ewentualny powrót do siebie Jen i Charliego.

Ech, Charlie mowiący do Jennifer, że ma samochód z tylnym siedzeniem... :rotfl:

Caitriona - Wto 25 Lis, 2008 00:05

praedzio napisał/a:
Ech, Charlie mowiący do Jennifer, że ma samochód z tylnym siedzeniem...

To akurat było dobre :mrgreen:

Admete - Wto 25 Lis, 2008 13:54

Nie ufam żonie Charliego - zobaczycie, że ona tylko udaje. Tez się świetnie bawiłam, oglądając ostatni odcinek. Natomiast koncówka mnie zaskoczyła.
praedzio - Wto 25 Lis, 2008 14:12

Nooo... Skończyli, kurczę, w takim momencie, że ledwo zdążyłam to zarejestrować. I człowiek został taki z lekka ogłupiały przed ekranem.

Szef Dani i Charliego coraz bardziej mi się podoba. Ma fajny stosunek do swojej pracy. :mrgreen:

Admete - Wto 25 Lis, 2008 14:15

Dani i szef na strzelnicy - myślałam, że umrę ze śmiechu. I późniejsze uwagi Charliego - "Przyjechaliście razem? To nie twoja broń" :-D
praedzio - Wto 25 Lis, 2008 14:36

Taaa... albo "Skąd masz brokat na twarzy?" "To jego siostra". :rotfl:
praedzio - Nie 07 Gru, 2008 21:19

Ło matko z córką, popłakałam się i zasmarkałam ze śmiechu przy najnowszym odcinku!!! Najpierw przy scenie motelowej z dzwoniącym telefonem (mina Charliego bezcenna!! :rotfl: ), a później przy scenie odbywającej się w jadalni Charliego - ta jego konkluzja "White people!" powaliła mnie na glebę. :rotfl: Ludzie w pociągu musieli się na mnie dziwnie gapić, kiedy starałam się powstrzymać ze śmiechem, no, ale, kurczę! - nie sposób było! Naprawdę! :lol:

P.S. Admete, ja odebrałam twego SMS-a, ale odpływałam w słodkie objęcia Morfeusza i nie byłam pewna, czy twoja wiadomość mi się nie przyśniła.... :P

Admete - Pon 08 Gru, 2008 13:27

Nie przyśniła ;-) widze, że Twoja opinia na temat ostatniego Life jest podobna do mojej. Odcinek był bardziej niz cudny. Mnie rozwaliły teksty Charliego:

"Using only the tools that nature provides, I found a clue!"
"Using only the tools the taxi provides, I have found out something new about my partner."

Myślałam, że nie przestanę się śmiać. On to mówi tak absolutnie poważnie ;)

Końcowa rodzinna kolacja też mnie rozbawiła, choć w zasadzie nie było do śmiechu.