To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Eeva - Czw 28 Lis, 2013 15:45

Ja to samo. Liczę, że książki będą równie urocze co i serial.
Admete - Czw 28 Lis, 2013 15:46

Skąd macie książki? Tez bym chciała. W oryginale? Wydali u nas?
Aragonte - Czw 28 Lis, 2013 15:50

Caitriona napisał/a:
Cieszymy się, że Ci się podoba :D

Eeva napisał/a:
Zabieram się za książki.

Ja się właśnie za pierwszą zabrałam, jestem na samym początku :)

Ale w ksiązkach podobno nie ma Jacka Robinsona :-|

Admete - Czw 28 Lis, 2013 15:53

Jest, ale historia jest poprowadzona inaczej. W serialu musieli mieć bohatera i bohaterkę. W powieści to nie jest konieczne.
Caitriona - Czw 28 Lis, 2013 18:44

Ja mam z biblioteki ;) Poprosiłam panią o zakup całej serii i pierwsze cztery tomy już są (nota bene drogie jak diabli, za jedną dwustu stronicową książeczkę zapłaciła 44,10zł). Książki są po angielsku.
Admete - Czw 28 Lis, 2013 20:31

A to u nas nie ma szans. Tanio zapłaciła, bo ja widziałam w necie po 75 zł.
Alicja - Pią 29 Lis, 2013 20:30

Akaterine napisał/a:
PoI było świetne. Pokazali Fusco od innej strony - wydawało się, że to taki poczciwy policjant, ale jednak ma wiele wspólnego z Reesem i Shaw.

Alicja napisał/a:
Namiętnie , ale całymi seriami :wink: Czekam aż będzie ostatni odcinek i robię maraton, chociaż nie wiem czy wytrzymam, w końcu 12 odcinków też mogę obejrzeć.

Ale 12 to już cały sezon, więc spokojnie możesz się brać ;) . Teraz trzeba do września na kolejny czekać...

Dobrze wiedzieć :wink: nawet nie sprawdzałam :-P

Yvain - Pon 02 Gru, 2013 19:50

Zaczęłam oglądać Miss Fisher :mrgreen: co to za cudowna wariatka. Bardzo ją polubiłam. A Jack :serce: do schrupania. Świetnie się bawię przy tym serialu :mrgreen:
Admete - Pon 02 Gru, 2013 20:03

Widzę, że faza się rozszerza ;)
Yvain - Pon 02 Gru, 2013 20:10

:mrgreen: miło się od was zaraża.
Caitriona - Czw 19 Gru, 2013 21:38

Skończył się pierwszy sezon (sześć odcinków) Mob City. Z zakończenia wnioskuję, że będzie kolejny, co mi odpowiada, ponieważ dobrze mi się to oglądało. Mafia, policja, korupcja, karabiny maszynowe, główny bohater przekraczający granice prawa. Nieźle zagrane, kostiumy rewelacja, szczególnie dobrze w garniturach z tego okresu prezentowali się Milo Ventimiglia i Robert Knepper. Z bardziej znanych nazwisk: Simon Pegg, Edward Burns, Neal McDonough.
Admete - Pią 20 Gru, 2013 07:09

Dzięki za przypomnienia, bo zupełnie zapomniałam.
Caitriona - Sob 21 Gru, 2013 17:48

Spoksik ;)

7. stycznia wraca Justified :D :D Co mnie ogromnie cieszy :D

Admete - Sob 21 Gru, 2013 20:23

Hip, hip hurra! :)
Caitriona - Nie 22 Gru, 2013 21:46

Obejrzałam właśnie świąteczny odcinek Miss Fisher :D :D Dobry, morderstwa w zamkniętym domu. DI Jack Robinson w sweterkach i Hugh w cywilnych ubraniach prezentowali się nad wyraz dobrze ;) Bardzo ładne zakończenie, aczkolwiek ciocia P. powinna się wg niektórych fanek serialu smażyć w piekle ;)
Admete - Czw 26 Gru, 2013 17:58

Nadrobiłam odcinek Miss Fisher. Dość dramatyczny był jak na odcinek świąteczny, choć Boże Narodzenie w lipcu trochę dziwne ;)
Admete - Czw 26 Gru, 2013 19:37

Zaczęłąm Mob City i mnie wciągnęło. Lubię takie klimaty.
Aragonte - Czw 26 Gru, 2013 19:51

Admete napisał/a:
Nadrobiłam odcinek Miss Fisher. Dość dramatyczny był jak na odcinek świąteczny, choć Boże Narodzenie w lipcu trochę dziwne ;)

Właśnie, o co chodzi z tym Christmas in July??? Właśnie oglądam ten odcinek.
Hugh odmieniony w sweterku, jakoś wyprzystojniał :wink:

Akaterine - Czw 26 Gru, 2013 20:16

Christmas in July . Ogólnie chodzi o to, że w grudniu u nich jest lato, więc niektórzy świętują Boże Narodzenie zimą, czyli w lipcu, żeby było bardziej klimatycznie.
A cały odcinek prawie jak 10 małych Murzynków Christie ;) .

Aragonte - Czw 26 Gru, 2013 20:36

Obejrzałam :mrgreen: Aunt Prudence ma wyjątkowo dobrze dobrane imię, zawsze przeszkadza, kiedy nie należy :-P
Akaterine - Czw 26 Gru, 2013 20:39

Ale co ona właściwie ma do inspektora? Powinna się cieszyć, że ktoś choć trochę ujarzmi Phryne ;) .
Aragonte - Czw 26 Gru, 2013 20:41

Może nie pasuje jej to, że to rozwodnik :wink:
Akaterine - Czw 26 Gru, 2013 20:46

Może i tak, ale z jej punktu widzenia to i tak powinno być mniejsze zło niż dotychczasowy styl życia Miss Fisher ;) .
Aragonte - Czw 26 Gru, 2013 21:12

Pytanie, ile ona wie o trybie życia siostrzenicy :wink:
Akaterine - Czw 26 Gru, 2013 21:36

Chyba że to chodzi o zachowanie pozorów - lepiej niech po cichu romansuje z kim jej się podoba niż wychodzi za rozwodnika ;) .