Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne
Admete - Czw 14 Lis, 2013 18:43
Castle utrzymuje cały czas dobry poziom. Podoba mi się, jak sympatycznie i normalnie rozwijają historię związku Castle i Kate. Na szczęście nie poszli droga wytyczoną przez Bones i uniknęli zniechęcenia ze strony widowni. Zachwycam się też kolejnymi odsłonami Person of interest. Nie bawiłam się tak dobrze od czasów pierwszych trzech sezonów 24 Podziało się ostatnio. A na dodatek dialogi między Finchem, miss Shaw i Reesem bezcenne.
Akaterine - Sob 16 Lis, 2013 20:57
Te komentarze już się robią nudne, ale co innego można pisać? Kolejny świetny odcinek Miss Fisher. Praca w rozgłośni radiowej, tajna misja inspektora, emancypacja Dot i problem Hugh ze zrozumieniem kobiety nowoczesnej, i przede wszystkim ten duet inspektora i miss Fisher na koniec! Szczególnie, jak inspektor zaśpiewał There's something wild about you child that's so contagious
Zdecydowanie to jest najlepszy serial na odpoczynek po długim tygodniu .
Admete - Nie 17 Lis, 2013 11:13
Też musze tak samo napisać - doskonały odcinek. Nie wiem, jak im się udaje utrzymać tak dobry poziom cały czas. Chyba dlatego, że cała ekipa lubi pracować przy serialu. Duet rewelacyjny Dot jako nowoczesna kobieta jest bezbłędna. Para Hugh i Dorothy jest napisana i zagrana koncertowo. Nawet mr Butler był troszeczkę. I australijska klasa pracująca też
Caitriona - Nie 17 Lis, 2013 19:54
| Admete napisał/a: | | Dot jako nowoczesna kobieta jest bezbłędna. |
Bardzo mi się to podobało. Dot, która bała się odebrać telefon, teraz nie bała się zerwać zaręczyn, jeśli miałby one ograniczać jej swobodę.
| Admete napisał/a: | | Duet rewelacyjny |
Mogli by wydać płytę z soundtrackiem i z tym duetem. Nie miałabym nic przeciw
Jedno mnie tylko śmieszy, że Jack potrafi być jeszcze zdziwiony, gdy na miejscu przestępstwa pojawia się Phryne
Akaterine - Nie 17 Lis, 2013 20:09
| Caitriona napisał/a: | Jedno mnie tylko śmieszy, że Jack potrafi być jeszcze zdziwiony, gdy na miejscu przestępstwa pojawia się Phryne |
No nie?
Ja chcę odcinek, gdzie Phryne i Jack w poszukiwaniu mordercy będą udawać parę wędrownych muzyków, którzy grywają w klubach jazzowych. Chcę więcej duetów!
Aragonte - Nie 17 Lis, 2013 20:24
A mnie się nie udało dobrać do ostatniego odcinka Miss Fisher Buuuu.
Anaru - Nie 17 Lis, 2013 23:23
| Aragonte napisał/a: | A mnie się nie udało dobrać do ostatniego odcinka Miss Fisher Buuuu. |
A który był ostatni?
Caitriona - Pon 18 Lis, 2013 01:22
O radiostacji
Aragonte - Pon 18 Lis, 2013 21:08
Dorwałam się do tego odcinka o radiostacji i oglądam go z bananem na twarzy Urocze to - Jack działający pod przykrywką?
Caitriona - Wto 19 Lis, 2013 21:04
I skończył się Poirot... Dla mnie bardzo dobry serial (czy raczej seria filmów). Aż dziwnie mi że nie będzie więcej Poirota... David Suchet był rewelacyjny. Można się czepiać pewnych rozbieżności i modyfikacji w stosunku do książek, ale mi w tym wypadku to nie przeszkadzało. Świetne filmy.
Admete - Wto 19 Lis, 2013 21:41
A ja nigdy jakoś nie załapałam bakcyla. Ani książkowego ani filmowego. Zawsze wolałam miss Marple.
Caitriona - Wto 19 Lis, 2013 22:12
Nie, bardzo lubię Miss Marple, ale jednak wolę Poirota. Uwielbiam człowieka i te jego szare komórki
Caitriona - Wto 19 Lis, 2013 22:23
Post o głębokości kałuży, ale znalazłam taką fotkę DI Jacka Robinsona i po prostu
Aragonte - Śro 20 Lis, 2013 00:01
Świetnie tu wygląda
Jakbyś znalazła to jego ujęcie z uśmieszkiem, kiedy droczył się z Phryne i nie oddawał jej akt dotyczących przyczyn śmierci złotej rybki, to też będę wdzięczna Uwielbiam ten jego uśmieszek
Caitriona - Śro 20 Lis, 2013 10:41
A wiem o co chodzi Poszukam, obiecuje.
Admete - Śro 20 Lis, 2013 15:29
Piękna ta fotka jak można być tak przystojnym, no jak?
Admete - Czw 21 Lis, 2013 20:53
Jaaacie... Jaki twist wymyślili w Person of interest. Nie spodziewałam się tego. I to dopiero 9 odcinek - to co wymyślą na koniec serii?! To definitywnie najlepszy serial jaki obecnie oglądam. Doskonale zagrany, napisany. Mam wrażenie, że pojawi się teraz więcej fantastyki i bardzo jestem ciekawa w jakim kierunku rozwiną się teraz postacie, zwłaszcza Reese i Root.
Akaterine - Czw 21 Lis, 2013 21:15
A mnie to jakoś nie zaskoczyło, może dlatego, że już parę tygodni temu czytałam wypowiedzi na imdb, że do tego to wszystko zmierza, ponieważ
Ale nawet bez zaskoczenia - odcinek był bardzo emocjonujący. Wydaje mi się, że Finch zacznie żałować, że nie poprosił o pomoc Root.
Tu jest zapowiedź następnego odcinka:
http://www.youtube.com/watch?v=zJD5UtwL1_E
Admete - Pią 22 Lis, 2013 18:50
Na pewno zacznie żałować. chyba pójdą bardzie w stronę tego, czym staje się powoli Maszyna. To dlatego Root zrobiła się istotna. Fusco i miss Shaw ( uwielbiam jak ją Finch tak nazywa ) mają dobą chemię. Pewnie będziemy ich częściej razem widywać.
Aragonte proszę nie czytaj tego spoilera pod żadnym pozorem, jeśli masz kiedykolwiek zamiar oglądać PoI
Akaterine - Pią 22 Lis, 2013 18:57
Ja ogólnie uwielbiam, jak Finch jest uprzejmy . Szczególnie jak przeprosił gościa, którego poraził paralizatorem .
Admete - Pią 22 Lis, 2013 18:59
Było cos o tym, że nie robi tego często albo, że nie ma wprawy. Finch jest rewelacyjny jakkolwiek wiele, bardzo wiele ukrywa. A do Root nie mogę się przywyczaić. Budzi mój niepokój.
Admete - Sob 23 Lis, 2013 14:33
Prawie ostatni odcinek Miss F! Następny na święta. Trzeba będzie pilnować. I na razie nie wiadomo, czy będzie seria 3. Nathan Page jako inspektor Robinson z odcinka na odcinek jest przystojniejszy. Dziś jestem pod takim wrażeniem, że W tym kapeluszu, który dostała od miss Fisher, w samochodzie, gdy się zastanawia, czy wejść...Ogólnie
Akaterine - Sob 23 Lis, 2013 16:43
Przyłączam się do zachwytów . I podoba mi się, jak Phryne sama się trochę miota, zależy jej, ale sama nie wie, co robić. Szkoda, że na końcu ciotka przerwała im rozmowę .
Teraz w święta będę bardziej czekać na Miss Fisher niż na DA .
Caitriona - Sob 23 Lis, 2013 20:55
W necie już są petycje o realizację trzeciej serii. Ja naprawdę mam nadzieję, że ta stacja się ugnie. Myślę, że są spore szanse, bo zainteresowanie tym serialem jest spore.
DI Jack Robinson wygląda rewelacyjnie, w kapeluszu prezentuje się super i ma rewelacyjny głos
Na odcinek świąteczny czekam z niecierpliwością! Może będzie dłuższy? Oby.
A. i szkoda mi byłej żony Jacka - straciła narzeczonego i ojca przez ich okropne czyny...
Admete - Sob 23 Lis, 2013 21:11
Też mi jej szkoda. Zupełnie niewinna w tym wszystkim. Szkoda tylko, że nie umiała się zdobyć na wielkoduszność wobec Phryne. A nad Jackiem Robinsonem wzdycham nieustannie
|
|
|