To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

praedzio - Nie 29 Wrz, 2013 12:06

Mnie się pierwszy odcinek The Blacklist podobał. James Spader posunął się w latach i zbrzydział, ale i tak przykuwa do ekranu. Będę oglądać dalej.
Akaterine - Nie 29 Wrz, 2013 12:28

Admete napisał/a:
Myślę, że narzekamy z powodu boksu, mnie ten sport strasznie zawsze nudzi. Takie mordobicie bez polotu.

Chyba tak - gangi uliczne i boks, co może być gorszego? ;) Następny odcinek rzeczywiście zapowiada się lepiej.

Aragonte - Nie 29 Wrz, 2013 13:21

Admete napisał/a:
Mnie się watek Dot i Hugh podobał. Myślę, że narzekamy z powodu boksu, mnie ten sport strasznie zawsze nudzi. Takie mordobicie bez polotu. Ale zakończenie sympatyczne - ten kolejny facio miał tylko posłużyć do pokazania, jak szybko miss Fisher rezygnuje z każdego facia na rzecz inspektora ;) Następny odcinek będzie chyba mieć coś wspólnego ze światem mody.

To czwarty odcinek Miss Fisher? Ten, na który narzekacie? Na razie obejrzałam pierwszy z nowego sezonu i mordka mi się śmieje :mrgreen: Miło było do tego wrócić :D
I dobrze wiedzieć, że jest już Castle - może w końcu nadrobię końcówkę poprzedniej serii, do czego jakoś nie miałam weny :-P

Admete - Nie 29 Wrz, 2013 14:27

Oglądaj jedno i drugie - nie przejmuj się naszym gadaniem ;) ja tam dochodzę do wniosku, że każdy musi popróbować, co mu leży, a co nie.
Akaterine - Nie 29 Wrz, 2013 16:02

Tym bardziej, że Miss Fisher to tylko jeden taki odcinek - do poprzednich nie mam żadnych zastrzeżeń.
Admete - Nie 29 Wrz, 2013 16:48

Właśnie, właśnie - moim ulubionym jest odcinek trzeci. Strasznie się śmiałam, gdy miss Fisher skradała się jak kot, a inspektor i tak ją wyczuł po perfumach ;) I cały motyw z ligą trzeźwości. Ciotunia też była świetna.
Akaterine - Nie 29 Wrz, 2013 17:17

I panowie w strojach kąpielowych ;) .
Admete - Nie 29 Wrz, 2013 19:54

O tak - a panie na brzegu oceniały wysiłki podejmowane przez panów ;)
Caitriona - Nie 29 Wrz, 2013 21:37

Widzę, ze nie tylko ja jestem fanką tego odcinka :D :D Liga trzeźwości, męskie kostiumy kąpielowe, plaża, molo - no, miodzio :D
Caitriona - Nie 29 Wrz, 2013 22:02

A, i tak sobie oglądam - z dużą przyjemnością - Strike Back i zastanawiam się, czy to nie jest przypadkiem ostatnia seria ze Scottem i Stonebrige'em?...
Akaterine - Sob 05 Paź, 2013 14:45

Wracając do Whitechapel - po obejrzeniu czterech odcinków z mamą mamy całkiem realistyczną teorię, czemu jest tak dziwnie i niesamowicie ;) . Na razie piątego odcinka nie oglądałam, więc może tam się teoria obali (czekam aż będzie wszystko, żeby na raz obejrzeć). Nie mamy tylko pomysłu, jaki to może mieć związek z tą dziwną panią, która się w każdym odcinku pojawia.
Admete - Sob 05 Paź, 2013 17:44

Powiem ci szczerze, że mnie się piąty odcinek nie podobał. Najlepsza jest seria pierwsza i czwarta.
Akaterine - Sob 05 Paź, 2013 17:54

Obejrzałam nowy odcinek Miss Fisher i tym razem nie mam na co narzekać ;) . Ciekawa sprawa, ładne kiecki i baaardzo intensywny końcowy dialog między Phryne i inspektorem (i to jego spojrzenie!).
Admete - Sob 05 Paź, 2013 18:34

To muszę koniecznie nadrobić ;) Mówiłam, że tamten odcinek to przez boks przepadł ;)
Caitriona - Sob 05 Paź, 2013 19:39

Akaterine napisał/a:
Wracając do Whitechapel - po obejrzeniu czterech odcinków z mamą mamy całkiem realistyczną teorię, czemu jest tak dziwnie i niesamowicie

Spoiler:
ja stawiam na grzyb na ścianach, z którym walczy Buchan

Akaterine napisał/a:
Nie mamy tylko pomysłu, jaki to może mieć związek z tą dziwną panią, która się w każdym odcinku pojawia.

Też się nad nią zastanawiam, bo taka trochę diaboliczna jest z wyglądu i zachowania ;)

Akaterine napisał/a:
Obejrzałam nowy odcinek Miss Fisher i tym razem nie mam na co narzekać

Baaardzo udany odcinek :D Dialog końcowy, spojrzenia inspektora, Dot w pięknej kreacji. Miodzio!

Akaterine - Sob 05 Paź, 2013 19:47

Caitriona napisał/a:
Spoiler:
ja stawiam na grzyb na ścianach, z którym walczy Buchan

Bingo ;) . Zobaczymy, czy mamy rację. To by wiele wyjaśniało.

Caitriona - Sob 05 Paź, 2013 19:49

Cieszę się, że się zgadzamy :mrgreen:
Admete - Nie 06 Paź, 2013 08:21

Ostatni odcinek Miss Fisher absolutnie czarujący :) prześliczne stroje, dobre dialogi. Dot z odwiecznym dylematem dla kogo ubiera się kobieta ;) I bardzo ładna wymiana spojrzeń na końcu. Inspektor jest coraz przystojniejszy;)
Akaterine - Pią 11 Paź, 2013 19:35

Skończyłam Whitechapel. Moje podejrzenia się nie potwierdziły ;) .
Admete - Pią 11 Paź, 2013 20:01

Trochę dziwny był ten sezon. Pierwsze dwa odcinki dobre, potem gorzej.

A słyszałyście o tym? Mob City:

http://www.spoilertv.com/...-of-angels.html

Caitriona - Pią 11 Paź, 2013 20:49

Admete napisał/a:
A słyszałyście o tym? Mob City:

Nie, nie słyszałam, ale się zainteresuję, gdy nadejdzie czas. Mafia, Simon Pegg, twórca The Walking Dead - może być nieźle ;)

Akaterine napisał/a:
Skończyłam Whitechapel. Moje podejrzenia się nie potwierdziły ;)

Miałyśmy taką samą teorię, więc to jasne, ze moja też się nie potwierdziła. Inny był ten sezon. Trzeci jednak chyba najlepszy. Chociaz ten też miał swoje dobre momenty. Nie miałabym nic przeciwko kolejnej serii.

Admete - Pią 11 Paź, 2013 22:47

W zasadzie tez bym nie miała, ale wolałabym, żeby wrócili do opowiadania historii kryminalnych, a nie horrorowatych. Mogliby zostawić to medium i wątek z nim związany, ale reszta powinna wrócić na dawne tory.
Caitriona - Sob 12 Paź, 2013 00:24

Obejrzalam Miss Fisher. Dobry odcinek, z bardzo przyjemną koncowka :wink:
Akaterine - Sob 12 Paź, 2013 17:08

Mówisz o tym zeszłotygodniowym czy tym nowym (o futbolu?). Bo obydwa miały przyjemną końcówkę ;) . Ten najnowszy aż się prosi o zrobienie avka, chyba zaraz coś spróbuję stworzyć ;) .
Admete - Sob 12 Paź, 2013 19:00

Ja dopiero wieczorkiem obejrzę :)