To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Admete - Nie 22 Wrz, 2013 14:50

Nie widziałam jeszcze. W tym tygodniu wraca Castle.
Eeva - Pon 23 Wrz, 2013 08:54

Nie wiem czy podoba mi się czwarty sezon Whitechapel.
Caitriona - Pon 23 Wrz, 2013 13:20

Mnie się podoba ;)
Admete - Pon 23 Wrz, 2013 13:20

Mnie nawet też, choć uważam, że trzeci najlepszy.
Eeva - Pon 23 Wrz, 2013 13:38

Tak, trzeci bardzo mi się podobał. Co do czwartego mam na razie mieszane uczucia, bo trochę nie podoba mi się kierunek w jakim serial zmierza
Spoiler:
że niby jakies duchy miałyby zamieszkiwać komisariat a wielkie pradawne zło Whitechapel, Kent robi się jakiś psycho-szalony, Riley ma podejrzane ukłucie, które pewnie sprawi, że coś jej się stanie, a Mansell słyszy głosy
. No ale może się mylę i to moja nadinterpretacja.
Bardzo żałuję, ze wątek "szpiega" Wingfielda został tak a nie inaczej rozwiązany, bo przepadam za głosem Briana Protheroe (w pierwszej chwili w ogóle go nie poznałam, a dopiero jak się wsłuchałam w głos to mnie olśniło - toż to Pan Bell z North&South!!!)

Eeva - Pon 23 Wrz, 2013 13:41

Właśnie, na imdb przeczytałam, ze Brian Protheroe w latach 70 był piosenkarzem. Sprawdziłam na youtube i w sumie jego największy hit nie jest taki najgorszy -http://www.youtube.com/watch?v=nvjfr-Q5DvQ
nie wiem dlaczego, ale spodziewałam się cukierkowatego popu, brokatu i butów na platformach ;-)

Eeva - Pon 23 Wrz, 2013 13:57

No dobra, trzeci ostatni post.
chciałam tylko powiedzieć, ze mocno shipuję Chandlerowi i Kentowi i rozumieniem skalę beznadziejności tego shipowania, bo jak to mówi moja znajoma "right, never gonna happen". No cóż, trudno...
http://www.youtube.com/watch?v=5Gkaly_R_-U

praedzio - Pon 23 Wrz, 2013 19:11

Chciałam zwrócić uwagę na nowy serial BBC One pt. "By Any Means". Opowiada o tajnej jednostce współpracującej z policją, która to jednostka wszelkimi znanymi sobie metodami (co za tym idzie - nie do końca zgodnymi z literą prawa ;) ) rozprawia się z grubymi rybami świata przestępczego.

Pierwszy odcinek oglądało mi się dobrze, zwraca uwagę fajna obsada (no, dobra, przyznaję - serialem zainteresowałam się dla cudnych oczu Hattera :serce2: :rumieniec: - Admete będzie wiedziała, o kogo chodzi ;) ). Główny bohater za to ma w sobie urok Deana Winchestera, nawet nosi się podobnie jak on. :P

Stronka serialu: http://www.bbc.co.uk/programmes/b03bvtk4

Admete - Pon 23 Wrz, 2013 20:15

O! Ja to chcę chyba ;)
Tunia - Pon 23 Wrz, 2013 23:10

Admete napisał/a:
Nie widziałam jeszcze. W tym tygodniu wraca Castle.

Jestem do tyłu. Zatrzymałam się na scenie dawania pierścionka i nie wiem, co dalej. Było jakieś dalej?

Lady_Joanna - Wto 24 Wrz, 2013 13:35

Nie było, teraz będzie ciąg dalszy oświadczyn :) , i tak jesteś lepsza, bo ja zatrzymałam się po dwuczęściowej historii, muszę nadrobić...
praedzio - Śro 25 Wrz, 2013 08:57

Oglądam bardzo dobry w moim mniemaniu brytyjski serial pt. "What Remains" traktujący o próbie rozwikłania zagadkowej śmierci młodej Melissy, której ciało zostaje pewnego dnia znalezione na strychu kamienicy. Emerytowany już detektyw stara się zrozumieć, dlaczego przez kilka lat (przez taki okres czasu ciało tam się znajdowało) nikt z mieszkańców kamienicy, ani żadni znajomi Melissy nie połapali się, że ta zaginęła.

W jednym z odcinków Len (tak się nazywa ten detektyw) pyta swojego młodego bratanka, dlaczego ktoś mógłby nie chcieć mieć konta na portalu społecznościowym. Ten na to:

B.: - Z wielu powodów... Ochrona danych, anonimowość, podejrzana przeszłość, brak znajomych...
L.: - Myślałem, że właśnie tak ludzie mieli się poznawać.
B.: - W Sieci nie szuka się znajomych, tylko się nimi chwali.

Hmmm.... Do przemyślenia. ;)

Eeva - Śro 25 Wrz, 2013 09:05

A to jakiś nowy serial?
praedzio - Śro 25 Wrz, 2013 09:09

Raczej mini-serial. Miał premierę 25 sierpnia, tylko ja nie miałam czasu, żeby go na bieżąco oglądać, więc nadrabiam teraz. Jest tego cztery odcinki.
Eeva - Śro 25 Wrz, 2013 09:11

Dzięki za info, zainteresuję się :-)
Caitriona - Śro 25 Wrz, 2013 21:32

praedzio napisał/a:
Oglądam bardzo dobry w moim mniemaniu brytyjski serial pt. "What Remains"

Zastanawiałam się nad tym i jednak zrezygnowałam z oglądania, ale jak polecasz to się skuszę, może się uda jeszcze zobaczyć.

praedzio napisał/a:
Chciałam zwrócić uwagę na nowy serial BBC One pt. "By Any Means"

To zaczęłam oglądać dla Andrew Lee Pottsa i Warrena Browna, bo obu ich lubię z innych produkcji, ale nie zaskoczyło i wyłączyłam w połowie odcinka.

Co do czwartej serii Whitechapel, uprzedzałam, że robi się strasznie ;)
Spoiler:
Mnie to nie przeszkadza. Wprowadzili trochę takiej niesamowitości, połączyli kryminał z supernaturalnymi zjawiskami. Być może zostanie ona jakoś wytłumaczona, może nie. A do listy dziwnych zjawisk dodałabym tą straszną starszą panią z pączątku pierwszego odcinka ;)

Admete - Pią 27 Wrz, 2013 20:14

Mnie się Whitechapel nadal podoba. Ciekawe, co wymyślą na koniec. Person of interest wróciło :) Jak miło znów im towarzyszyć ;)
Akaterine - Pią 27 Wrz, 2013 20:21

Właśnie obejrzałam POI. Miss Shaw, jak ją zwie Finch, wymiata ;) . Bardzo lubiłam tą aktorkę w Life, więc podoba mi się i tutaj, choć postać jest trochę przekoloryzowana.
Admete - Pią 27 Wrz, 2013 20:25

I przerysowana ;) Widziałaś jakiego miała steka? Wyglądał na surowy ;) Strasznie lubię ten serial. Root nadal mnie trochę przeraża. Reszta zespołu jak zwykle robi swoje ;)
Akaterine - Pią 27 Wrz, 2013 21:02

Stek był krwisty ;) . Z wierzchu przysmażony, ale w środku półsurowy. Oni tak jadają ;) . Też raz miałam okazję - nie na moje zęby ;) .
Admete - Pią 27 Wrz, 2013 21:20

Ciekawe, jak rozegrają wątek Carter.
Akaterine - Sob 28 Wrz, 2013 17:24

Obejrzałam kolejny odcinek Miss Fisher i chyba pierwszy raz wynudziłam się niemiłosiernie. I trochę nudzi mnie, że ona w każdym odcinku wynajduje sobie jakiegoś super faceta, który często nawet nie jest szczególnie atrakcyjny. Rozumiem, że taka jest konwencja, Phryne ma być kobietą wyzwoloną, ale litości, ona rzuca się na każdego! ;)
Admete - Sob 28 Wrz, 2013 18:02

O to szkoda, że troszkę nudno było, bo ostatni odcinek był bardzo sympatyczny. Nie oglądałam jeszcze. za to uśmiałam się podczas pierwszego odcinka Castle.
Caitriona - Sob 28 Wrz, 2013 20:48

Akaterine napisał/a:
Obejrzałam kolejny odcinek Miss Fisher i chyba pierwszy raz wynudziłam się niemiłosiernie

Faktycznie, nie był to najlepszy odcinek, ale mamy za to więcej Collinsa, nie robi chłopak tylko za granatowe tło ;)

Admete - Nie 29 Wrz, 2013 11:51

Mnie się watek Dot i Hugh podobał. Myślę, że narzekamy z powodu boksu, mnie ten sport strasznie zawsze nudzi. Takie mordobicie bez polotu. Ale zakończenie sympatyczne - ten kolejny facio miał tylko posłużyć do pokazania, jak szybko miss Fisher rezygnuje z każdego facia na rzecz inspektora ;) Następny odcinek będzie chyba mieć coś wspólnego ze światem mody.