Filmy - Powiew Orientu
Trzykrotka - Pon 02 Sty, 2012 14:47
Plakat z Rajnim cudny
Anaru - Pon 02 Sty, 2012 18:55
Plakat rewelacja
A swoją drogą nie przestaje mnie zadziwiać jak oni z takiego sympatycznego dziadunia robią Superhiroła
Admete - Wto 03 Sty, 2012 17:10
Ciekawa jestem Trzykrotko twojej opinii o Ra.One. Basiu Ty obejrzałaś całe?
BeeMeR - Wto 03 Sty, 2012 18:32
Jeszcze nie - wczoraj padliśmy na pysk, dziś pewnie będzie to samo - jak dokończymy napiszę co myślę
Anaru - Wto 03 Sty, 2012 19:34
Nam zostało jeszcze 20 minut, ale mamy chwilowa przerwę na odpoczynek. Może sie uda dzisiaj dokończyć.
Po obejrzeniu drugiej godziny z hakiem stwierdzam, że zdecydowanie najgorszy jest początek, potem jest już znacznie lepiej. Wprawdzie centralne chwyty poniżej pasa się nadal zdarzają, kopniaki takoż, ale generalnie jest nieźle. SRK już w wersji awatarowej, niebieskookiej, ale ze swoją twarzą i włosami, czasem nawet po cywilnemu zamiast w lateksie, wygląda jak to on - przystojnie. I zgrabny jest bardzo, nawet w niebieskim wdzianku, znaczy kombinezonie.
Pojawił się Arjun Rampal!!! Ten tez zgrabny bardzo, chociaż wolę go z włosami. Ale rusza się całkiem fajnie.
Ze starej gwardii jest tam jeszcze podstarzały nieco Dalip Tahil, podstarzały i przytyty Sanjay Dutt w mini rólce, w rónie mini, ale super zgrabna Priyanka Chopra, absolutnie nie super zgrabny Satish Shah, którego lubię i wyglądający jakby tylko tapeta trzymała mu twarz w miejscu Rajinikanth w roli (a jakże) Superhiroła (nawet się zastanawiałam czy to na pewno on, ale wedle IMDb on).
Zrzynki, znaczy takie tam różne nawiązania:
- Terminatory
- Nieśmiertelny
- Matrix
- chińskie filmy
- Ironman (to BeeMeR, ja nie oglądałam)
- Speed tudzież różne uciekające pociągi
i pewnie znacznie więcej
A ogólnie to druga część to głównie efekty specjalne. Trochę pościgów, trochę demolki, mnóstwo ciskania płonącymi kulami (i niestety również płonące jaja, znaczy spodnie ) i biegania po ścianach tudzież różnych wysokich budynkach i trochę piosenek, niektórych kompletnie od czapy. I trochę akcentów gejowskich. Zdecydowanie jednorazówka, ale przynajmniej drugą część już się chce oglądać, pierwsza tylko męczyła.
Admete - Wto 03 Sty, 2012 19:52
Hmmm..Jak będzie okazja, to obejrze. Jak się nie nadarzy, to nie będę płakać.
Trzykrotka - Wto 03 Sty, 2012 22:07
Dziewczyny, ale czego się spodziewałyście? Filmy o superbohaterach to dość sztywny schemat, kalka na kalce, postaci - symbole, a nie charaktery, plastikowe kobiety do ratowania i masa scen akcji oraz efektów specjalnych. Ja żadnego z nich nie byłam z stanie znieść. Pierwszego Spidermana obejrzałam chyba w 10 kawałkach, zmordowałam jakoś pierwszego i drugiego Batmana, do Supermana nawet nie podchodziłam. Ra.One też obejrzę tylko dla Shahrukha, ale nie mam złudzeń, że to będzie wielkie dzieło.
Admete - Wto 03 Sty, 2012 22:17
E tam - mnie się dwa Spidermany podobały. I pierwszy Batman z Christianem Bale'em Superman to nie moja bajka.
Trzykrotka - Wto 03 Sty, 2012 22:39
A mnie kompletnie nie. Może to przez obsadę, wybitnie dla mnie niewyjściową Spidermana obsadę, do Batmanów nic nie mam. Co nie znaczy, że mi się podobali
Anaru - Śro 04 Sty, 2012 01:28
| Trzykrotka napisał/a: | | Dziewczyny, ale czego się spodziewałyście? Filmy o superbohaterach to dość sztywny schemat, kalka na kalce, postaci - symbole, a nie charaktery, plastikowe kobiety do ratowania i masa scen akcji oraz efektów specjalnych |
Mniej więcej tego, wyjąwszy haha śmieszne elementy. Bo do samej akcji, walki superbohaterów, pościgów i ognistych strzelanin nie mam zastrzeżeń - efekty specjalne świetne. I to nie tylko jak na bolly. No, może bieganie wbrew prawom fizyki bokiem po pociągu czy skakanie w górę wieżowca jest nieco absurdalne, ale to super bohaterowie obdarzeni super mocami, bez problemu akceptuje, najwyżej z uśmiechem.
I Asia też chłonęła akcję, ale właśnie w drugiej połowie. Bo pierwsza się różni niezmiernie...
A mnie durne haha śmieszne elementy ani jajeczne wstawki jakoś nie śmieszą, nawet w wydaniu SRK. Natomiast powtarzam jedno - jest rewelacyjnie zgrabny, szczególnie taki trochę bardziej rozebrany. I Arjun też. Czysta przyjemność patrzyć.
A teraz czekam na Dona 2, już się jakaś pierwsza wersja pojawiła, widziałam dzisiaj, ale czekam na taką, którą można nazwać dobrą.
Admete - Śro 04 Sty, 2012 07:26
No Dona to ja musze miec idealnego, innego nie chcę
BeeMeR - Śro 04 Sty, 2012 07:48
Ja się spodziewałam sympatycznego, familijnego filmu. W pierwszej części zaś jest gniot jak się patrzy - jakby same sceny haha-śmieszne wrzucić do jednego tygla
Pamiętacie jak rozważałyśmy film z Vadivelu w roli głównej? To właśnie taki poziom. A ja się serio po Shahrukhu spodziewałam nieco wyższego poziomu - tyle, że właśnie to się być może sprzedaje, Salman biegający do kibelka, Aamir ściągający spodnie do kostek, Shahrukh dostający i walący w krocze
Cóż, niejeden ideał sięgnął... nieśmiesznych żartów, - trzech największych Khanów najwyraźniej też
edit:
| Admete napisał/a: | Dona to ja musze miec idealnego, innego nie chcę | ja też - wczoraj sobie powtórzyłam reklamę "z włosami"
Trzykrotka - Śro 04 Sty, 2012 08:36
A pamiętacie Johny'ego Levera i "jedno oko kozy, drugie oko sowy"? I w ogóle Baashaha? A to był własnie ukochany film Shahrukha. On zawsze mówił, że ma takie właśnie poczucie humoru (raczej też nie moje ulubione) i kiedy mógł sobie na to pozwolić (bo płacił ), to sobie pozwolił.
Trochę się boję, bo podobno po filmie Yasha Chopry (jutro zaczynają sie zdjęcia ) kręci film akcji z Rohitem Shetty, panem Golmaal. A Golmaala zmogłam pierwszy kwadrans i to tylko jedynki.
Podnonujmy sobie:
Piosenka "z włosami" w całości
http://www.youtube.com/wa...ture=youtu.be&a
I fajna zabawa: co można zrobić z Donem w galerii handlowej:
https://www.youtube.com/w...player_embedded
Anaru - Śro 04 Sty, 2012 11:49
| Trzykrotka napisał/a: | | Piosenka "z włosami" w całości |
Nononono.....
(mamy tu wachlującą się emotkę? )
Jaki on ma wredny uśmiech
(jak wiedźmin )
Dona to ja tez chcę jak najlepszej jakości, zresztą Ra.One też, dlatego cierpliwie czekałam aż się pojawi wersja, którą można oglądać z przyjemnością.
| Trzykrotka napisał/a: | | A pamiętacie Johny'ego Levera i "jedno oko kozy, drugie oko sowy"? I w ogóle Baashaha? A to był własnie ukochany film Shahrukha. On zawsze mówił, że ma takie właśnie poczucie humoru (raczej też nie moje ulubione) i kiedy mógł sobie na to pozwolić (bo płacił ), to sobie pozwolił. |
Pamiętamy
I wiesz co sobie pomyślałam? Że Ra.One też jest do oglądania raczej w radosnej grupie, wtedy pewnie odbiór gagów byłby inny. Chociaż takie gagi nas raczej mało śmieszą . Ale również w grupie można by podziwiać wspólnie piękne absy Shahrukha czy wygibasy Arjuna, w których prezentuje muskulaturę normalnie prawie jak na konkursie. Bardzo eleganckie ma plecy, tak swoją drogą.
I może to przez to. W końcu niezgrabny i dobroduszny Bablu zachowywał się nieco podobnie, a nie drażnił jak niezgraba SRK-baranek. Inna sprawa, że tam jakoś się nie powtarzał humor okołojajeczny, albo tak dalece zapomniałam... Tak w ogóle to mina Bablu też sie pojawia w pewnym momencie
Za to już wiem z kim mi się skojarzyło to wielkookie dziecko głównego bohatera - z córką Schwarzeneggera w Prawdziwych Kłamstwach - podobny typ urody, takie "spływające oczy".
Cathie - Śro 04 Sty, 2012 14:19
| BeeMeR napisał/a: |
Pamiętacie jak rozważałyśmy film z Vadivelu w roli głównej? |
Vadivelu zagrał główną rolę w Imsai Arasan 23m Pulikesi. Film oglądałam wieki temu i nawet mi się podobał.
A może ktoś się skusi na wypad do stolicy na przegląd filmów pt. Nie tylko bollywood.
http://www.fn.org.pl/page...Reviews&id=3213
Sama mam chęć na kilka pozycji. Najgorzej, że jakoś nikt nie pomyślał o ludu pracującym. Przyjdzie urlop wziąć. A u mnie w styczniu to raczej z tym trudno. Ech no...
corrado - Śro 04 Sty, 2012 22:50
| Admete napisał/a: | No Dona to ja musze miec idealnego, innego nie chcę |
My też. To chyba jeszcze poczekamy...
Jest gdzieś w Polsce grany?
Anaru - Czw 05 Sty, 2012 00:49
Co sie stało? Ktoś tu sprzątał?
Bo część postów jakby wymiotło
Prawie wszystkie wczorajsze
Admete - Czw 05 Sty, 2012 05:56
O faktycznie, paru brakuje.
Admete - Sob 07 Sty, 2012 14:34
Nowe filmy, które może warto będzie obejrzeć:
Tezz - w roli głównej Ajay Devgan:
http://www.youtube.com/watch?v=H5S5jgP9XBE
Film z Vidyą - na pewno będę chciała zobaczyć:
http://www.youtube.com/watch?v=CUj73MLqZoQ
Opis filmu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Kahaani
BeeMeR - Sob 07 Sty, 2012 19:52
| Trzykrotka napisał/a: | A pamiętacie Johny'ego Levera i "jedno oko kozy, drugie oko sowy"? I w ogóle Baashaha? A to był własnie ukochany film Shahrukha. On zawsze mówił, że ma takie właśnie poczucie humoru (raczej też nie moje ulubione) i kiedy mógł sobie na to pozwolić (bo płacił ), to sobie pozwolił. | No niestety masz rację - tylko dla nmie Baadshah to był absurd i poniekąd jednak śmieszny a Ra.One ma humor poniżej pasa - ale zgrabny jest jak marzenie
A Arjun też
Admete - Sob 07 Sty, 2012 20:30
Obejrzałam Force i musiałam w trakcie się wachlowac Pierwszy raz mi się Jaś Abraham podobał, choć uważam, że jest za bardzo przypakowany. Szkoda trochę. Lepiej mu z zarostem.
I teraz ta piosenka za mną chodzi:
http://www.youtube.com/watch?v=voeavM5upCM
Dla porównania Kaaka Kaaka:
http://www.youtube.com/wa...feature=related
A tu ktos zestawił trzy piosenki ( bo są trzy wersje? ):
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Trzykrotka - Sob 07 Sty, 2012 20:40
| Admete napisał/a: | Obejrzałam Force i musiałam w trakcie się wachlowac Pierwszy raz mi się Jaś Abraham podobał |
Jak się cieszę! Do mnie Force już zmierza, więc aż podskakuję z ekscytacji.
Z tej piosenki (w wersji hindi) zrobiłam sobie dzwonek do komórki. Strasznie mi się podoba. Ma klimat oryginału.
Irm - Nie 08 Sty, 2012 15:31
Trailer Jodi Breakers, czyli Bipasha i Madhavan po raz pierwszy razem. Szczerze mówiąc, nie wiem, co o tym myśleć.
Admete - Nie 08 Sty, 2012 15:44
O - to będzie remake tego francuskiego filmu. Nawet przepowiadałysmy, że go zrobia. Tylko inna obsadę ustaliłysmy.
Irm - Nie 08 Sty, 2012 16:01
| Admete napisał/a: | | O - to będzie remake tego francuskiego filmu. Nawet przepowiadałysmy, że go zrobia. Tylko inna obsadę ustaliłysmy. |
Masz na myśli Hearbreker. Licencja na uwodzenie? Mnie się tak średnio podobał. A tak z ciekawości, jaką obsadę ustaliłyście?
|
|
|