To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Admete - Nie 15 Wrz, 2013 17:03

A nie wiem. Oglądałaś? Tez dobre?
Caitriona - Nie 15 Wrz, 2013 18:27

Drugi sezon jest słabszy moim zdaniem. Nie trzymał już tak w napięciu.
Admete - Nie 15 Wrz, 2013 19:38

Tak samo mówi mój znajomy. Oglądam drugi sezon Whitechapel. Czy trzeci jest on line?
Akaterine - Nie 15 Wrz, 2013 19:53

Ja też oglądam Whitechapel, jestem na tym samym etapie :D . Wczoraj obejrzałam pierwszy sezon, dziś pewnie skończę drugi.
Admete - Nie 15 Wrz, 2013 19:54

Nie skończę drugiego, bo rozsądek nakazuje iść spać o normalnej godzinie. Pobudka wcześnie rano. Pewnie skończę jutro. Rupert Penry Jones świetnie pasuje do granej przez siebie postaci. Ja go już wcześniej widziałam w rzeczy sensacyjno - szpiegowskiej - w Spooks.
Caitriona - Nie 15 Wrz, 2013 22:24

Admete napisał/a:
Oglądam drugi sezon Whitechapel. Czy trzeci jest on line?

Jest na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=5yVsOF8oE6A

Admete napisał/a:
Rupert Penry Jones świetnie pasuje do granej przez siebie postaci

Zgadzam się. Jest idealny. I świetnie się prezentuje w tych swoich garniturach ;)

Admete - Pon 16 Wrz, 2013 15:50

Super, że jest na YT, bo ja mam YT w moim nowym tv samsungowym ;)
arlekin - Pon 16 Wrz, 2013 18:24

Ja to chyba kiedyś oglądałam. Kurcze nie pamiętam. Nic tylko trzeba będzie odświeżyć sobie pamieć i go po prostu obejrzeć.
Admete - Pon 16 Wrz, 2013 22:09

Zaczęłam 3 sezon Whitechapel. Gdyby nie to, że trza rano do roboty wstać, oglądałabym dalej ;) ta seria jest zabawniejsza od poprzednich ;)
Caitriona - Pon 16 Wrz, 2013 22:29

Admete napisał/a:
ta seria jest zabawniejsza od poprzednich

Chyba masz rację. Pierwsza była na poważnie, druga jest dziwna i najsłabsza, trzecia jest zabawna, a czwarta jest straszna.

Ciekawe czy będą robić kolejną? Nie miałabym nic przeciwko temu ;)

Eeva - Wto 17 Wrz, 2013 08:58

Zabrałam sie za trzecią wczora i zapowiada sie super.
Caitri co masz na myśli mówiąc że jest straszna? Straszna-przerażająca czy straszna-beznadziejna?

Admete - Wto 17 Wrz, 2013 10:11

A czwarta też na YT czy trzeba szukać gdzie indziej? Trzecia mi się niesamowicie podoba. Ed jako pracownik policji ;) Szukanie dziewczyny dla inspektora :lol: Ja bym mu spasowała - tez mam OCD ;)
Caitriona - Wto 17 Wrz, 2013 12:25

Eeva napisał/a:
Caitri co masz na myśli mówiąc że jest straszna?

Czwarta seria jest bardzo dobra. Ale wychodzi na to, że Whitechapel to gates of hell - a co za tym idzie, momentami jest strasznie, przy najmniej dla mnie, ale ja stracliwa jestem ;)

Admete napisał/a:
A czwarta też na YT czy trzeba szukać gdzie indziej?

Chyba nie ma, ja oglądałam gdzie indziej ;)

Admete napisał/a:
Szukanie dziewczyny dla inspektora

A, tak, to jest zabawne i wzruszające zarazem, bo pokazuje jaką drogę przeszli ci dwaj. Teraz się zupełnie inaczej dogadują.

Admete napisał/a:
Ja bym mu spasowała - tez mam OCD

Ha! Ja mam jakieś szczątkowe, więc też się nadaję!

Eeva - Wto 17 Wrz, 2013 12:26

Caitriona napisał/a:
Czwarta seria jest bardzo dobra. Ale wychodzi na to, że Whitechapel to gates of hell - a co za tym idzie, momentami jest strasznie, przy najmniej dla mnie, ale ja stracliwa jestem

uuuuu, to nie moge się doczekać :-)

Admete - Wto 17 Wrz, 2013 13:23

Caitrii szukać tam, gdzie zawsze? ;)
Caitriona - Wto 17 Wrz, 2013 14:14

Cytat:

Caitrii szukać tam, gdzie zawsze?

Tak ;)

Admete - Śro 18 Wrz, 2013 17:17

Skończyłam sezon 3 Whitechapel i mam strasznego focha. jak mogli tak skończyć - buu...Podoba mi się przyjaźń między DI Chandlerem a sierżantem Milesem.
Z optymistycznych wieści - Rupert Penry Jones tak ładnie zmienia koszule ;) Ech - figurę to ona ma.

Caitriona - Czw 19 Wrz, 2013 19:29

Cholerka, kłania się oglądanie maratonem po nocy - chodzi Ci o
Spoiler:
śmierć tej pani psycholog? Fajna dziewczyna była, odważna.

A Rupert bardzo apetyczny jest, fakt :D

Admete - Czw 19 Wrz, 2013 20:13

Wygląda zabójczo w tych garniturach i płaszczach. Tak, chodziło mi właśnie o to, co napisałaś w spoilerze. Szkoda...Czwarty sezon intrygujący. Już nadrobiłam.
Caitriona - Czw 19 Wrz, 2013 20:17

O, ok.

I co fajne, nosi dobrze skrojone trzy częściowe te garnitury i najczęściej białe koszule.

Akaterine - Pią 20 Wrz, 2013 21:47

A wiecie, że w Whitechapel gra polski aktor? Pojawia się od trzeciego odcinka trzeciego sezonu. Łysy, z zarostem, pracuje w kostnicy. Nie odzywa się ani słowem ;) .
Admete - Pią 20 Wrz, 2013 22:04

To pewnie z powodu akcentu ;) Co ciekawe zauważyłam go :)
Akaterine - Pią 20 Wrz, 2013 22:10

Wygląd ma charakterystyczny, zdecydowanie ;) . Jest nie tylko aktorem, ale też mimem, może też dlatego przykuwa uwagę, choć nic nie mówi ;) .
Caitriona - Sob 21 Wrz, 2013 13:36

Akaterine napisał/a:
Łysy, z zarostem, pracuje w kostnicy.

I nazywa się Igor :mrgreen:

Caitriona - Nie 22 Wrz, 2013 14:32

Ostatni odcinek Miss Fisher bardzo sympatyczny :D Taki wakacyjny, plaża, morze, morderstwo i panowie policjanci w strojach kąpielowych z epoki :D