Fantastyka - Zmierzch, Nów i inne fazy ;)
Eeva - Śro 08 Cze, 2011 20:31
Całkiem ładne, ale jakoś to pękające wezgłowie mnie rozsmieszyło
Agn - Śro 08 Cze, 2011 21:54
A wcześniej cię nie śmieszyło?
I polecam się! Weszłam sobie bogobojnie na YT, by poszukać trailera do nowego filmu z Hugh Jackmanem i... nadziałam się.
Na ujęciu ślubnym Bella ma oczywiście... co? Otwartą gębę! Ta dziewczyna jest niezawodna...
MojaMonia - Śro 08 Cze, 2011 22:25
Ostatnio przez jakiś czas obserwowałam młody narybek Hollywood i nie zgadniecie - prawie każda młoda aktorka ma identyczny sposób grania. Stwierdziłam więc, że nie będę się jej mocno czepiać. Najważniejsze, że się miło ogląda...
Yvain - Śro 08 Cze, 2011 22:31
Niezawodna jak Kałasznikow chociaż AK dobrze wytrzymywał zanurzenie w wodzie nawet tygodniami. A ciekawe jak to by było z Bellą?
Agn - Śro 08 Cze, 2011 23:31
Jedno zanurzenie już było i gdyby nie Jacob, to pewnie by się zmieniła linia historii - przeszłoby ze Zmierzchu w Gdzie jest Nemo?.
Yvain - Śro 08 Cze, 2011 23:41
i wtedy trzymanie otwartej paszczy byłoby w pełni uzasadnione
Agn - Czw 09 Cze, 2011 09:34
Mogłaby się zacząć żywić planktonem...
Yvain - Czw 09 Cze, 2011 11:05
Nowy gatunek bellwaleń już słyszę głos Kryśki Czubówny: Bellwaleń jest to gatunek zamieszkujący...
Eeva - Czw 09 Cze, 2011 18:00
Dziewczyny, kocham was
Agn - Czw 09 Cze, 2011 21:46
I my ciebie też!
O tak, Yvain! Czubówna! Tym swoim kojącym głosem: "Bellwaleń jest szczególnie uwrażliwiony na piękno osobników pokrewnych mu gatunkowo. Wydaje z siebie wtedy odgłosy pojękujące."
Yvain - Czw 09 Cze, 2011 22:49
Zgadza się
| Agn napisał/a: | Bellwaleń jest szczególnie uwrażliwiony na piękno osobników pokrewnych mu gatunkowo. Wydaje z siebie wtedy odgłosy pojękujące." | dobre "Należy dodać, że przebywanie w pobliżu bellwalenia może grozić kłopotami, gdyż gatunek ten często traci instynkt samozachowawczy w najmniej spodziewanych momentach."
Agn - Czw 09 Cze, 2011 23:14
Posiada także wabik pecha - nawet jeśli nie trafi w drzewo, rzeczone drzewo pobiegnie za bellwaleniem, by przyłożyć bellwaleniowi z gałęzi. Należy wówczas oddalić się w zorganizowanym pośpiechu, jeśli nie chcemy się załapać na strzał z liścia.
Yvain - Czw 09 Cze, 2011 23:18
rzadki okaz
Eeva - Pią 10 Cze, 2011 20:16
| Agn napisał/a: | | I my ciebie też! |
Dzięęęęęęki
jak rzadki to i pod ochroną.
Chociaż z drugiej strony aby zapobiec zbytniemu rozwojowi tego gatunku w miesiacach letnich obowiazuje sezon połowów.
Agn - Pią 10 Cze, 2011 21:55
Połowy - ładne słowo. Taki elegancki zamiennik "odstrzału".
Yvain - Pią 10 Cze, 2011 23:04
Szczególnie w okresie godowym bellwalenia ale bądźmy pełni zrozumienia, niech się biedactwo rozmnoży
Agn - Pią 10 Cze, 2011 23:49
Jestem wyznawczynią nagród Darwina - należy wybijać coponiektóre osobniki, by pula genów się oczyściła.
PS Do pełni szczęścia brakuje mi Spinki w tym temacie, ale chyba nie ma teraz czasu.
Yvain - Sob 11 Cze, 2011 08:53
Cóż może matka natura, jest na tyle mądra, że nie pozwoli aby gen otwartej gęby się rozprzestrzenił Trzeba będzie obserwować potomstwo, jak cuś to fakt, że lepiej wyeliminować Jeszcze zacznie się przenosić tak jak grzybica, brrrr.....
Fakt Spinki brak mogłaby dorzucić coś cennego
RaczejRozwazna - Sob 11 Cze, 2011 14:29
A mnie Wam nie brakuje?
Co do trailera - bardzo wierny, fajnie, że jest Epilog z Jacobem, ale jak widzę cierpiącą minę Edwarda i otwartą paszczę Belli to już chyba nie mam ochoty tego oglądać.
A o ekranizacji "intruza" słyszały?
Saoirse Ronan (ta mała z "Pokuty") jako Mel/Wagabunda - wg mnie dobry wybór.
Erik Fellows - Ian (nie znam pana, wygląd może być, choć wolałabym Iana Somerhaldera )
Reżyseria - Susanna White (nieźle, Jane Eyre była ok.)
Eeva - Sob 11 Cze, 2011 15:43
| Yvain napisał/a: | | potomstwo, jak cuś to fakt, że lepiej wyeliminować |
Ale jak? Wrzucić do worka i potopić?
Agn - Nie 12 Cze, 2011 18:43
| RaczejRozwazna napisał/a: | A mnie Wam nie brakuje? |
Wybacz, założyłam, że zajrzysz, jak zobaczysz ruch na temacie, bo krążysz po forum. Spin z doskoku raczej. Ale spoko, jeszcze ją dorwiemy.
I cieszę się, że jesteś z nami!!!
Ja tam idę do kina, a co! Edward nie ma cytrynowych oczu, co mnie napawa nadzieją, bo co film, to żółtsze i żółtsze były te jego ślepia (jak i reszty Cullenów ). Jacobowy epilog jest - i fajnie.
| RaczejRozwazna napisał/a: | | A o ekranizacji "intruza" słyszały? |
Słyszały... ale ruszyło już coś? Ja strasznie na tę ekranizację czekam!
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Saoirse Ronan (ta mała z "Pokuty") jako Mel/Wagabunda - wg mnie dobry wybór. |
To już oficjalne czy tylko gdybanie? Tak czy inaczej Saoirse jest świetna... ale jak Mel nie wygląda zupełnie. Chyba że byłaby wersją Wandy/Petal (drobna blondyneczka). Mel miała czarne kudły, zielone oczy, oliwkową cerę. Ale to wszystko może być charakteryzacja. Lub nie - co tam. Na dobrą sprawę choć Mel wyobrażałam sobie inaczej, wybór uważam za dobry.
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Erik Fellows - Ian (nie znam pana, wygląd może być, choć wolałabym Iana Somerhaldera ) |
Nie kojarzę, muszę zerknąć. Choć szkooooda, że nie Ian. Acz ja też sobie fantazjowałam o Bradleyu Jamesie (niebieskie oczy, włosy do ufarbowania, postura wojownika - byłby miodzio).
Dobra, obczajmy człeka, bo nie wiem, jak wygląda, w życiu go pewnie w niczym nie widziałam, to innej oceny ode mnie nie dostanie.
Ła! Niezły jest!!! Zobaczcie: http://www.kinopoisk.ru/level/13/people/726606/ Ma ciekawe rysy twarzy. W krótkich włosach wygląda super. Tak, tak, ostrzyc go i będzie Ian.
Ciekawe kto zagra Kyle'a. I Jareda. Ja Jareda zawsze sobie wyobrażałam z gębą Josha Hollowaya, ale jest chyba za stary...
RaczejRozwazna - Nie 12 Cze, 2011 20:40
| Agn napisał/a: |
| RaczejRozwazna napisał/a: | | A o ekranizacji "intruza" słyszały? |
Słyszały... ale ruszyło już coś? Ja strasznie na tę ekranizację czekam!
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Saoirse Ronan (ta mała z "Pokuty") jako Mel/Wagabunda - wg mnie dobry wybór. |
To już oficjalne czy tylko gdybanie? |
Oficjalne. Cieszę się, że cos ruszylo w temacie.
http://www.movienewz.com/the-host/
Agn - Nie 12 Cze, 2011 21:47
Też się cieszę, bo już straciłam nadzieję, że to kiedykolwiek ruszy z miejsca...
Yvain - Pon 13 Cze, 2011 08:36
| Eeva napisał/a: | | Ale jak? Wrzucić do worka i potopić? | Było by ciężko chyba trzeba porobić jakieś badania, jak to utłuc.
Fajnie, że ekranizacja Intruza ruszy
| Agn napisał/a: | | Niezły jest!!! |
Faktycznie niezły, choć też wolałabym Iana S.
| Agn napisał/a: | | Chyba że byłaby wersją Wandy/Petal |
Mi też właśnie tak pasuje, taka delikatna uroda.
Na razie nieźle się zapowiada, zobaczymy co dalej
Agn - Czw 20 Paź, 2011 14:25
ROTFL!!!!!!!!!!!!!
http://www.youtube.com/wa...d&v=XCIv4nNDWj4
|
|
|