To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Admete - Wto 06 Sie, 2013 20:01

Nie mam pojęcia...Trochę sobie zamknęli wątek...Holder musiałby nieźle nakłamać, żeby to wszystko odkręcić. A psychiczny stan Linden?
Caitriona - Wto 06 Sie, 2013 20:43

Pytam, bo takie trochę dziwne to zakończenie. Tzn. sprawa rozwiązana, wiemy kto mordował, ale chodzi mi o Linden i to co zrobiła. Takie urwane to zakończenie. No nic. Zobaczymy. Nie ukrywam, że mogłabym zobaczyć jeszcze jedną serię, z nową sprawą do rozwiązania.
Admete - Wto 06 Sie, 2013 20:49

Tylko nie bardzo sobie wyobrażam Linden w policji po ty, co zrobiła.
Akaterine - Wto 06 Sie, 2013 20:55

Wydaje mi się, że Holder nie miałby problemu z nakłamaniem, i chyba nawet nikogo by nie dziwił stan psychiczny Linden po całej tej sprawie.
Caroline - Wto 06 Sie, 2013 21:20

Spoiler:
To będzie trudne do wytłumaczenia. Skinner był nieuzbrojony, to była właściwie egzekucja. Ale jeśli Linden zwariuje do reszty, to i tak nie będzie sprawy. :roll:

Nierówna była ta seria. Czasem wybitna, a czasem średnia. Na przykład niezrozumiałe było dla mnie, że tak mimochodem usunięto Bullet.

Przedostatni odcinek kojarzył mi się z "Krótkim filmem o zabijaniu". Niesamowicie trzymał w napięciu. Genialny, zasługuje na jakieś Emmy, czy coś.

Aktorsko ta seria była wybitna! Peter Sarsgaard (Ray Seward) i aktorka grająca Bullet byli wspaniali. Z tego powodu polecam wszystkim znajomym ten serial.

Akaterine - Wto 06 Sie, 2013 21:28

Spoiler:
Caroline napisał/a:
To będzie trudne do wytłumaczenia. Skinner był nieuzbrojony, to była właściwie egzekucja. Ale jeśli Linden zwariuje do reszty, to i tak nie będzie sprawy. :roll:

A czy Linden nie zabrała mu na początku broni? :mysle: Wystarczy podrzucić obok ciała.

Caroline - Wto 06 Sie, 2013 21:45

Spoiler:
Akaterine napisał/a:
A czy Linden nie zabrała mu na początku broni? Wystarczy podrzucić obok ciała.

Coś wymyślą :D Gorzej z kondycją psychiczną.

Caitriona - Śro 07 Sie, 2013 00:46

Spoiler:
Caroline napisał/a:
Przedostatni odcinek kojarzył mi się z "Krótkim filmem o zabijaniu". Niesamowicie trzymał w napięciu. Genialny, zasługuje na jakieś Emmy, czy coś.

Zgadzam się w 100%! Się popłakałam na tym odcinku. Rewelacyjny był.

No właśnie nie mam pojęcia, jak by było ze stanem psychicznym Linden, też nie wiem, jak rozwiązali by sam fakt, że Linden zastrzeliła nieuzbrojonego... Ale coś jest w tym zakończeniu, tak jakby to się skończył odcinek, a nie cały serial. No nie wiem, takie jest moje odczucie.

Ja też polecam wszystkim ten serial. Od pierwszej serii.

Akaterine - Śro 07 Sie, 2013 08:52

Spoiler:
Zastanawiam się, czy ja dobrze zrozumiałam jedną rzecz :mysle: . Linden stwierdziła, że dziewczyną w spalonym samochodzie była Angie Gower - a to nie była ta, którą Bullet znalazła na dworcu i które uciekła z miasta? Z tego co ja zrozumiałam Linden założyła tylko, że to była Angie, bo nie wiedziała, że ona wyjechała. Więc równie dobrze sprawa może się ciągnąć dalej, dziewczyną mogła być Kallie lub jeszcze ktoś inny, Angie może wrócić do miasta i jeszcze może się namieszać, tak jak w pierwszym sezonie, gdy aresztowali tego kandydata na burmistrza, który ostatecznie okazał się niewinny.

Anonymous - Śro 07 Sie, 2013 10:36

Przyjaciółka mnie zmusiła do oglądania The Closer, czyli po polskiemu Podkomisarz Brenda Johnson-, zapowiada się niezły serial i będę miała sporo nadrabiania, bo dopiero zaczynam. Oglądał ktoś?
Może czas znowu do seriali wrócić. Ponadrabiałabym ;) bo na bieżąco z Good Wife jestem i z GA, a tak to wszystko leży i kwiczy...

Admete - Śro 07 Sie, 2013 13:29

Tego akurat nie znam.
Lady_Joanna - Czw 08 Sie, 2013 17:45

Ja obejrzałam wszystkie odcinki, fajny serial, mimo, ze to kryminał to można się troszkę pośmiać ... :)
Akaterine - Czw 08 Sie, 2013 21:43

Low Winter Sun - nowy serial AMC (czyli stacji od The Killing) z Markiem Strongiem w głównej roli - to połączenie wygląda obiecująco:
http://www.imdb.com/title/tt2314792/?ref_=hm_ad_t2

Caitriona - Pią 09 Sie, 2013 16:20

Czekam na to ;) A zdaje się, że w sobotę wraca Strike Back.
praedzio - Pią 09 Sie, 2013 17:24

Czy ktoś powiedział: Strike Back?? :excited:
Admete - Pią 09 Sie, 2013 18:39

Uderzcie w stół, a Praedzio się odezwie ;)
Caitriona - Pią 09 Sie, 2013 19:02

praedzio napisał/a:
Czy ktoś powiedział: Strike Back??

Yup. Dokładnie Strike Back: Shadow Warfare :-D Też się cieszę, że chłopkaki wracają.

praedzio - Pią 09 Sie, 2013 23:42

Pa ram pam pam... :banan_Bablu:
primavera - Sob 10 Sie, 2013 10:36

Caitriona napisał/a:
Czekam na to ;) A zdaje się, że w sobotę wraca Strike Back.

cuuuudownie! co prawda bez Johna Portera :serduszkate: ale obecni dwaj panowie to też niezłe ciacha :slina:

Anonymous - Nie 11 Sie, 2013 22:10

Lady_Joanna napisał/a:
Ja obejrzałam wszystkie odcinki, fajny serial, mimo, ze to kryminał to można się troszkę pośmiać ...

Wczoraj włączyłam Mamie od pierwszego odcinka. Zaraz zaczynamy ostatni odcinek I sezonu oglądać.
Jeden z lepszych seriali kryminalnych jakich widziałam, z naprawdę dobrym humorem. Z Mamą się zaśmiewamy jak na dobrej komedii. Flynn, Provenza, słodki Gabriel, na początku leciałam na Papieża, ale teraz Flynn zaczyna na mnie działać. Przyjaciólka mnie zabije, bo sobie go zastrzegła.

praedzio - Śro 21 Sie, 2013 13:35

Oglądam najnowszy odcinek Strike Back. Kłótnia Scotta i Stonebridga o to, który z nich będzie robił sztuczne oddychanie grubemu oprychowi rewelacyjna! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Eeva - Czw 22 Sie, 2013 09:54

Obejrzałam 3 sezon Luthera. Uuuuu, ale super był. no i zakończenie dokładnie takie jakie chciałam żeby było:-)
Caitriona - Pon 26 Sie, 2013 18:31

Pierwszy odcinek trzeciego sezonu Very już jest :D
Admete - Pon 26 Sie, 2013 21:06

Dzięki za wiadomość :)
Caitriona - Pon 26 Sie, 2013 22:17

Spoksik :) Przyjemnie mi się wróciło do Very i Joe ;) a wydawnictwo Amber w końcu zaczęło wydawać książki Ann Cleeves - pierwsza, Ukryta głębia, już jest w księgarniach.

Nie mogę się za to doczekać kolejnych odcinków ostatniej serii Poirota... Puścili jeden, a następnych czterech nie widać...