To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Supernatural

Admete - Czw 26 Kwi, 2007 21:24

http://www.eclipsemagazine.com/?q=node/4385

Bardzo dobry, ale spoilerowy artykuł o Spn.

Tutaj tez sporo ciekawych rzeczy o odcinku 20.

http://supernatural.tv/ga...7/IMG_0001.html

A na sam koniec zdjęcia z ostatniego odcinku - 2 część All Hell Breaks Loose

http://supernatural.tv/ga...hell/index.html

Anonymous - Czw 26 Kwi, 2007 21:29

i bardzo dobrze :D
Deanariell - Pią 27 Kwi, 2007 16:18

Ojej...ojej :D obejrzałam te fotki i Sam faktycznie leży tam na łóżku - nie wygląda to dobrze... zaczynam wierzyć w plotki, że go ubiją i Dean będzie baaaaardzo cierpiał :wink: I widzę, że się znów colt pojawi :P Hehehehehe... zaczynam łapać SPN-owego stresa ;) Głucho wszędzie, ciemno wszędzie... co to będzie? co to będzie?! :twisted:

A tutaj link do fragmentu komiksu na podstawie SPN :)
http://cwtv.com/thecw/supernatural-origins-preview

Caitriona - Pią 27 Kwi, 2007 23:41

Obejrzałam odcinek 17 II serii, ten o wilkołaku Heart. Nie sądziłam, że mi tak będzie żal biednego Sama... Dziewczyna naprawdę była fajna.

Dobry był też odcinek 16, się uchachałam! Boziu, jak Dean wcinała te słodycze, i ta jega facjata w uśmiechu :lol: :lol: :lol: Bardzo fajny odcinek, dużo lżejszy od innych.

Admete - Sob 28 Kwi, 2007 00:29

To powinien Ci się też spodobac 18 :-) Jest w takim pastiszowym stylu - twórcy serialu naśmiewają się z samych siebie i przemysłu filmowego. Mnie się podobał nawet bardziej niż 15 :-) A 19 jest doskonały - powiem tylko, że Michael i Lincoln mogą lekcje u Deana brać :-D Chłopak odnalazł swoje powołanie - mógłby zostac królem więzienia. Sporo nawiązań do innych filmów - między innymi ( oczywiście ;-) do Taksówkarza ), dialogi Deana z agentem Hendriksonem cudne - zwłaszcza ten, kiedy Dean mówi, że jest "adorable"...;-) Ech jeszcze tylko trzy odcinki...
Anonymous - Sob 28 Kwi, 2007 12:29

Caitriona napisał/a:
Dobry był też odcinek 16, się uchachałam! Boziu, jak Dean wcinała te słodycze, i ta jega facjata w uśmiechu :lol: :lol: :lol:

To mój ulubiony odcinek - w zasadzie :D
Zagarnęłam ten najcudowniejszy avek :D

Caitriona - Sob 28 Kwi, 2007 13:07

Haha! Oby się dobrze nosił :lol: :lol:

A odcinek jest świetny!

Deanariell - Sob 28 Kwi, 2007 13:51

AineNiRigani napisał/a:
Zagarnęłam ten najcudowniejszy avek

No właśnie też miałam na niego ochotę :P ale trudno ;) Pozostanę chyba przy swoim, bo poprawia mi humor ile razy na niego patrzę :serduszkate:
Podoba mi się również "brother love" :mrgreen: Urocze.
Ja właśnie poluję na najnowszy odcinek :cool:

Anonymous - Sob 28 Kwi, 2007 15:46

Ha, tak przypuszczałam. Więc szybciutko ściągnęłam z wieszaczka i moj Ci on :D
Admete - Sob 28 Kwi, 2007 15:47

19, ostatni odcinek jest rewelacyjny - uwielbiam poczucie humoru spn'owych scenarzystów i to, że chopaki świetnie wypadają jako bracia. Podobno w odcinku 20 bedą musieli grać tak jakby prawie się nie znali - w alternatywnej rzeczywistości będą prowadzić normalne, nudne zycie i oddalą się od siebie.
Deanariell - Nie 29 Kwi, 2007 14:21

AineNiRigani napisał/a:
moj Ci on

Z tym, to ja bym polemizowała akurat :razz: Mój ci on również - co widać zresztą w moim obecnym -mocno tendencyjnym- avku :wink:

Admete napisał/a:
Podobno w odcinku 20 bedą musieli grać tak jakby prawie się nie znali

To chyba najgorsze, co mogłoby się chłopakom przytrafić... Ale już widzę, że musiało być wesoło na planie :mrgreen: Padalecki się na pewno fazował ;) a Jensen też wygląda na niezłego jajcarza w odpowiednim towarzystwie :)

Anonymous - Nie 29 Kwi, 2007 18:57

Rielka, ja mówiłam o avku.
Ale podzielim się równo ty dostaniesz Deana, a mnie wystarczy bryka :banan: :banan:

Admete - Nie 29 Kwi, 2007 20:00

Oj Aine o samochód to musisz powalczyć ze mną, a i Caitri miałaby pewnie cos do powiedzenia ;-) Ten dźwięk przy zamykaniu dzwiczek jest rewelacyjny ;-)
Caitriona - Nie 29 Kwi, 2007 20:10

Momencik, to do samochodu też jest jakaś kolejka?? Jeśli tak to staję do boju o Impalę! :cool: :cool: :lol:
Admete - Nie 29 Kwi, 2007 20:17

A jakże do samochodu jest społeczna lista kolejkowa ;-) W gruncie rzeczy samochody mnie nie interesują, ale Impala ma duszę ;-)
Caitriona - Nie 29 Kwi, 2007 20:22

Oj, ma, ma...
Czyli muszę się pogodzić z faktem, że ostania stanęłam do kolejki Imaplowej... no nic - ostatni może kiedyś będą pierwszymi :cool: :cool:
To jest piękny samochód, do tego czarny, piękna linia i jak jeździ... miodzio!

Anonymous - Nie 29 Kwi, 2007 20:25

Ale kochane pamietajcie, że ja mam większą masę ciała, jestem zaprawiona w bojach i potrafię oszukowywać.
Samochód jest mój. Sama i Deana zostawiam wam :D
Ale, mogę podwozić cała ferajnę i pożyczać kluczyki :D

Admete - Nie 29 Kwi, 2007 20:36

A ja jestem podstępna - a chłopakami tez nie pogardzę - przyda się towarzystwo ;-)
Anonymous - Nie 29 Kwi, 2007 21:14

Toż powiedziałam, że potrafię oszukowywać. I kłamać i pchać się łokciami (5 lat dojazdów w zatłoczonych autobusach) i lawirować i (jak sama dobrze wiesz) stać mnie na każde szaleństwo :D
Admete - Pon 30 Kwi, 2007 18:01

Moje drogie damy - zwiastun 20 odcinka - najgorsze, ze nie będe mogła go tak zaraz obejrzeć, bo jestem cały dzień poza domem :-( w piątek. Riella Ty wiesz, co masz robić!!! Bo ja nie zdierżę ;-D

http://www.thewb.com/show...al/episodes/220

Deanariell - Śro 02 Maj, 2007 15:02

Scenę, kiedy Dean mówi z tym znaczącym drżeniem i zdziwieniem w głosie: "Mama?", gdy otwiera ona drzwi domu, obejrzałam już chyba z "pińcet" razy... :razz: Ciekawe czy po wszystkim będzie coś pamiętał z tego, co zobaczy w alternatywnej rzeczywistości... ;) No i szkoda, że nie będzie Papy... :sad:
Deanariell - Śro 02 Maj, 2007 15:12

AineNiRigani napisał/a:
Rielka, ja mówiłam o avku.
Ale podzielim się równo ty dostaniesz Deana, a mnie wystarczy bryka

Taaa... jasne :P to ma być równo? Ujmę to tak: Dean NIGDY dobrowolnie NIKOMU nie odda Impali, więc zapomnijcie o pożyczaniu i kluczykach. Dlatego ja wiernie trzymam się planu zagarnięcia Deana dla siebie w myśl zasady - czyj kierowca, tego wóz :D A z pewnych źródeł wiadomo, że lubi właśnie blondynki :wink:

Admete - Śro 02 Maj, 2007 15:22

Sam mu zarzuca, ze lubi wszystkie łatwe ;-D Ta scena z matką, ze zwiastuna jest cudna.
Anonymous - Śro 02 Maj, 2007 17:11

Deanariell napisał/a:
Dean NIGDY dobrowolnie NIKOMU nie odda Impali, więc zapomnijcie o pożyczaniu i kluczykach.

A czy ktoś się bedzie go pytał o zdanie? :twisted: :banan:

Deanariell - Śro 02 Maj, 2007 20:10

AineNiRigani napisał/a:
A czy ktoś się bedzie go pytał o zdanie?

No nie wiem... Ja tam się wolę nie narażać na gniew Deana w takim wypadku :razz:

Admete napisał/a:
Sam mu zarzuca, ze lubi wszystkie łatwe

A Dean twierdzi, że lubi takie w typie "classic chick" (najlepiej studentka lub po studiach), dla której będzie kimś w stylu bohatera - jak to widzieliśmy w "Tall Tales" :mrgreen: Ja się doskonale wpisuję w ten model, poza tym jemu, jak Geraltowi - nawet na jeżu :P