To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

Anaru - Czw 22 Lis, 2007 09:36

Cytat:
Wysylalam wlasnie posta, kiedy to mi wyskoczylo. Post nie wyslal sie.

Mam nadzieję, że sobie skopiowałaś przed wysłaniem, albo długi nie był, bo IE nie przytrzymuje postów. :confused3: Mnie już forum nauczyło kopiowania absolutnie każdej wypowiedzi przed wysłaniem (tak samo zresztą bramka sms w Mieście Plusa) :? , bo kiedy po półgodzinnym (albo i czasem dłuższym) pisaniu posta nagle wywalał mi się internet przy wysyłaniu, to apopleksji można było dostać... :wsciekla:

Znowu był "debug cośtam SQL error" o 9:24 :confused3:
I czasem nie chce wysłać posta lub nie wchodzi w ogóle na forum, bo za długi czas oczekiwania :? - coś się rozjechało...

Edit:
O! Nowość! Wyskoczyło przy wysyłaniu tego właśnie posta :wsciekla:

Edit 2: Tez właśnie zaliczyłam usunięcie, ale cierpliwa jestem - jeszcze raz..... :confused3:

Maryann - Czw 22 Lis, 2007 09:36

Ja już kilka razy "zaliczyłam" dziś komunikat, że post, na który odpowiadam, nie istnieje, albo został właśnie usunięty... :?
praedzio - Czw 22 Lis, 2007 09:38

No, to mamy emocjonujący poranek! :D
Anaru - Czw 22 Lis, 2007 09:38

Ekhem.... sori :? - właśnie zauważyłam, że to, czego teoretycznie nie wysyłało i nie pojawiało się na forum, to zostało wysłane i to kilka razy - w tym momencie pojawiły mi sie posty hurtem :confused3:
Maryann - Czw 22 Lis, 2007 09:40

Anaru napisał/a:
O! Nowość! Wyskoczyło przy wysyłaniu tego właśnie posta :wsciekla:
[url=http://img337.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

to samo...

BeeMeR - Czw 22 Lis, 2007 10:02

A ja nie miałam jeszcze takich problemów :mrgreen:
ale ostatnio mało piszę :-P

Edit: No dobra, też mam taki komunikat, ale post wysyła :mrgreen:

asiek - Czw 22 Lis, 2007 11:28

I ja mam problem z wysyłaniem postów. :(
Loana - Czw 22 Lis, 2007 14:11

Bo jak wysyla sie posta i wyskakuje ten komunikat, ktory pokazuje Anaru lub ja, to wtedy post sie wysyla, ale na poczatku go nie widac... dlatego posty sa po kilka razy. Pokasujcie po prostu swoje podwojne wypowiedzi :) .
Anaru, nie skopiowalam, na szczescie moje IE 7 na chwile pamietalo tekst i wracalo do niego. Ale nie powiem, troche to jest wkurzajace, jak cos sie co chwila psuje...

Marta - Śro 12 Gru, 2007 12:50

Ja mam pytanko: jak wkleić w posta emotkę, którą mam na komputerze? Czy to jest jak z obrazkiem, przez żabkę? Czy są inne możliwości?
Marija - Śro 12 Gru, 2007 12:54

Jako ignorant, wklejam przez żabkę :ops1: . Działa!
praedzio - Śro 12 Gru, 2007 13:13

Można też przez www.photobucket.com. Zakładasz tam własne konto i masz swój prywatny zbiór obrazków. Na fotosiku niestety, to nie wychodzi, gdyż ten nie obsługuje animowanych gifów.
Matylda - Pią 14 Gru, 2007 17:54

nie mam avka
Nie potrafię wkleić
Czuję sie goła :cry2: :cry2: :cry2:
A takie miałam piękne kocie oko
Po co to zmieniałam :cry2: :cry2: :cry2:
Moja rozpacz jest o wiele większa niż przedstawia ilustracja

Gosia - Pią 14 Gru, 2007 17:57

Wkleic jest latwo, ale musi miec co najwyzej 100x100 pikseli i do 10 kb.
Mozesz sobie wybrac cos z naszej galerii avatarow - mysle ze maja odpowiednia wielkosc i wage.

praedzio - Pią 14 Gru, 2007 18:06

Wchodzisz do swojego profilu, przewijasz na dół stronę i masz Panel kontrolny Avatarów. Masz tam informację, że jego szerokość nie może być większa niż 120 pikseli, wysokość większa niż 120 pikseli, a rozmiar większy niż 49kB.
Po czym masz "Wyślij obrazek z twojego komputera" i przycisk "Przeglądaj". Wtedy wybierasz sobie obrazek, który sobie wymarzyłaś i klikasz w "Wyślij".
Zamiast tego, możesz skorzystać z opcji "Wybierz Avatar z galerii". :D

Matylda - Pią 14 Gru, 2007 18:13

Wszystko to już robiłam 100 razy :cry2: :cry2: :cry2:
praedzio - Pią 14 Gru, 2007 18:16

A ile kB wynosi twój obrazek?
Matylda - Pią 14 Gru, 2007 18:32

2,6 kB :cry2:
praedzio - Pią 14 Gru, 2007 18:35

O, cholibka! W takim razie to nie o to się rozchodzi... Rozmiar też jest taki jak powinien? A może spróbuj na chwilę przywdziać jakiś avatar z naszej galerii - jeśli i wtedy nie pójdzie... to musieliśmy coś przeoczyć.
A kiedy klikasz Wyślij, to jakiś komunikat ci się wyświetla?

Gosia - Pią 14 Gru, 2007 18:58

A moze musisz wpisac w odpowiednie okienko ciag cyfr.
Bylo chyba jakies zabezpieczenie przed robotami internetowymi.

EDIT: tu:
Zabezpieczenie przed spam-robotami *:

Matylda - Pią 14 Gru, 2007 19:02

Weszłam do naszych avatarów i też kicha :cry2:
Gosia - Pią 14 Gru, 2007 19:03

Wczoraj zmienialam avatar, wiec powinno byc okay.
Matylda - Pią 14 Gru, 2007 19:04

Ale jaki ciąg cyfr???
Gosia - Pią 14 Gru, 2007 19:05

Zabezpieczenie przed spam-robotami *:
Pole to ma jedynie na celu zabezpieczenie forum przed rejestrowaniem się robotów/automatów spamująch forum. Pomysł tego zabezpieczenia jest w wersji testowej. Proszę wpisać w pole obok 6 cyfrowy ciąg np.: 654321

Matylda - Pią 14 Gru, 2007 19:05

Kiedy wybieram avek z galerii on sie pojawia w moim profilu , ale potem nie ma go na forum :cry2:
Matylda - Pią 14 Gru, 2007 19:09

Wpisałam te cyfry i też nie ma :(