To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

milenaj - Wto 10 Sty, 2012 18:25

Once Upon a Time wróciło i robi się coraz ciekawiej. Zastanawia mnie do czego zmierza Gold...
Dorfi - Wto 10 Sty, 2012 23:49

Gwiezdny pył jest niesamowity. Niestety teraz nie miałam okazji go obejrzeć. Czekam aż uda mi się kupić go na DVD, bo to jeden z filmów, które warto mieć na półce, żeby móc do niego wrócić.
Anonymous - Śro 11 Sty, 2012 01:31

Dorfi napisał/a:
Gwiezdny pył jest niesamowity (...) to jeden z filmów, które warto mieć na półce, żeby móc do niego wrócić.

wracac i wracac i wracac...

Admete - Śro 11 Sty, 2012 19:35

Gold/Rumpelstiltskin jest bardzo ciekawa postacią. Właściwei to przez Roberta Carlyle zaczęłąm ten serial oglądać. Bardzo dobry odcinek.
Admete - Sob 21 Sty, 2012 16:56

Fringe robi się coraz ciekawsze.
Admete - Nie 22 Sty, 2012 11:19

Brakuje mi jakiejś space opery...Posucha. Chyba sobie zaczne oglądać Star treki...
Dorfi - Nie 22 Sty, 2012 13:12

Star Treki fajne są :mrgreen: Ja je mogę oglądać bez końca (tak jak SG Atlantis). Szkoda, że na AXN już nie nadają.
asiek - Nie 22 Sty, 2012 14:16

A mnie jakoś nigdy nie wciągnął świat ST... Teraz chodzi za mną powtórka SGU.
Dorfi - Nie 22 Sty, 2012 14:32

SGU nie zdążyłam obejrzeć przed likwidacją wiadomej strony. Ale może puszczą kiedyś w telewizorni.
Admete - Nie 22 Sty, 2012 14:43

Na bezrybiu i rak ryba. Tez nie jestem fanką ST, ale brak mi jakiegoś kosmicznego questu albo kosmicznej nawalanki ;)
Dorfi - Pon 23 Sty, 2012 23:31

Zaczęłam oglądać "Terra Nova". Dwa odcinki za mną i ciekawa jestem co będzie dalej. Podejrzewam, że mnie wciągnie. :wink:
asiek - Pon 23 Sty, 2012 23:33

Ten serial to moje wielkie rozczarowanie roku 2011. :cry2: Poległam chyba po piątym odcinku. :wink:
Caitriona - Wto 24 Sty, 2012 19:20

asiek napisał/a:
Poległam chyba po piątym odcinku.

Poległam w połowie drugiego odcinka ;)

BeeMeR - Wto 24 Sty, 2012 19:25

Admete napisał/a:
brak mi jakiegoś kosmicznego questu albo kosmicznej nawalanki ;)
ale Krucjaty nie oglądałaś? :mrgreen:
Ja się przymierzam niedługo ;)

Admete - Wto 24 Sty, 2012 19:36

Nie, bo to nie jest całość. mam juz dość takich połowicznych seriali. Jakkolwiek kiedys obejrzę, w koncu kupiłam dvd...
asiek - Wto 24 Sty, 2012 20:20

Caitriona napisał/a:
asiek napisał/a:
Poległam chyba po piątym odcinku.

Poległam w połowie drugiego odcinka ;)

Nie ukrywam, że mnie tak długo przy serialu przytrzymał przystojny pater familias. :-P Ale nawet jego urok nie wygrał z beznadziejnym scenariuszem . :roll:

Dorfi - Wto 24 Sty, 2012 21:40

Aż sobie dzisiaj trzeci odcinek włączę, żeby sprawdzić czy faktycznie dalej jest kiepski. :lol:

edit:
trzeci odcinek w źródełku niedostępny. Zostaje obejrzeć czwarty.

praedzio - Śro 25 Sty, 2012 07:34

Ja nadrobiłam Grimm, na dziś zostawiłam sobie najnowsze Once Upon a Time.
corrado - Pią 27 Sty, 2012 01:18

Dorfi napisał/a:
Zaczęłam oglądać "Terra Nova". Dwa odcinki za mną i ciekawa jestem co będzie dalej. Podejrzewam, że mnie wciągnie. :wink:

Jest całkiem OK. Co prawda bardziej kategoria "serial rodzinny" ale nie jest źle. Poziom sielankowości trochę nadmierny. Poza tym nawet nie trzeba bardzo przymykać oka na rozmaite naiwności. I sporo hinduskich aktorek przewija się jako bonus ;) .

Dorfi - Pią 27 Sty, 2012 17:32

Obejrzałam to co było w źródełku. Nie jest taki zły ten serial. Miło się oglądało. Szkoda, że dalszych odcinków nie ma i nie wiadomo czy będą.
corrado - Pią 27 Sty, 2012 17:47

Nie bardzo wiem jakie źródełko. Ja mam na dziś finałowy 12-13 i już wiem, że chciałbym więcej.
Dorfi - Pią 27 Sty, 2012 18:13

W "moim" źródełku 13-go jeszcze nie ma.
corrado - Pią 27 Sty, 2012 18:20

Dorfi napisał/a:
W "moim" źródełku 13-go jeszcze nie ma.

To jest odcinek 1213 - podwójny i podwójnej długości, tak jak pierwszy był 0102. Trwa 1h27.

Dorfi - Pią 27 Sty, 2012 18:22

To w moim jest tylko 12 pojedynczy. A o źródełku napisałam na gg.
praedzio - Pon 30 Sty, 2012 21:11

Wczoraj do poduszki obejrzałam film pt. In Time. Pomysł całkiem fajny, ale wykonanie.... khem. :roll: Cóż, nie pierwszy raz zmarnowano świetny potencjał fabularny.

Swoją drogą, ciekawe, jak by wyglądał świat, w którym walutą jest czas. :mysle:

Aha, w filmie poza Dżastinem można oko zawiesić na ten przykład (lecę od najmłodszego do najstarszego ;) ) na niejakim Alexie Pettyferze, Matt-cie Boomerze i Cillianie Murphym. ;) Chociaż tyle dobrego. :lol: