To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy - Damian Lewis

Admete - Nie 05 Paź, 2008 14:26

A nie mówi czasem "Tu Reese. Zgadnij, co się stało. Właśnie zostałem zatrzymany ..." Tam jest chyba "pull over" - zjechac na bok.
praedzio - Pon 06 Paź, 2008 14:27

Dzięki! :kwiatek: Właśnie to pull over usłyszałam, ale niewiele więcej...
praedzio - Wto 07 Paź, 2008 15:00

W poprzednim odcinku mieliśmy scenę z byłą żoną - w tym mamy scenę z mężem byłej żony... Nie mogę!!! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Admete - Wto 07 Paź, 2008 17:09

Tym razem Ty jesteś szybsza, bo siedzisz w domciu ;-)

Ja mam mały kryzys ogólny...Nie wiem czy nawet Charlie mi pomoże...

praedzio - Wto 07 Paź, 2008 17:16

Admete napisał/a:
Tym razem Ty jesteś szybsza, bo siedzisz w domciu ;-)

Taaa... :roll: Daj się nacieszyć głodnemu... ;)

Admete napisał/a:
Ja mam mały kryzys ogólny...Nie wiem czy nawet Charlie mi pomoże...
:przytul: :pociesz: :przytul:
Daj mu chociaż spróbować... Dzisiejszy odcinek był wyjątkowo komiczny. Mimo że rozumiałam piąte przez dziesiąte, w kilku momentach nie mogłam się powstrzymać od śmiechu.
Charlie na haju - to jest to! :rotfl:

Caitriona - Wto 21 Paź, 2008 22:04

Normalnie nie zdawałam sobie sprawy, ze aż tak lubię Charliego i Life. Zobaczyłam cztery odcinki maratonem zarywajac porzadnie nockę. Ale było warto. Charlie jest fantastyczny! Te jego teksty, miny, ogólne zachownanie. Jabłko mnie powaliło :mrgreen: I ma nowy samochód (Objects have no meaning. They don't. Don't.) ;) Szef jest obleśny, ale polubiłam faceta od razu :mrgreen: Normalnie uwielbiam Charliego!! :serce2:
Admete - Śro 22 Paź, 2008 07:26

Dobre są te nowe odcinki :-) W piątym małe zaskoczenie...
praedzio - Śro 22 Paź, 2008 08:03

Kurczę, nie mogę się doczekać, aż obejrzę!
A brata muszę porządnie przetrzepać, mimo że w sobotę mu przypomniałam o zleceniu, przypomniał sobie dopiero wczoraj wieczorem... :wsciekla: :zalamka:
Tak więc nie wiem, czy się wyrobię... :(

Admete - Sob 25 Paź, 2008 18:46

Wyszukałam w końcu czym teraz jeżdzi Charlie z Life :-) Maserati Quattroporte - piękny samochód :-D
http://commons.wikimedia....ati_SportGT.JPG

praedzio - Sob 25 Paź, 2008 18:51

Pięęękna maszyna... Choć bardziej, przyznam, ciekawi mnie jej wnętrze. :mrgreen:
Szykuje mi się dzisiaj wieczór/noc z Charliem. *zaciera łapki* :banan:

Admete - Sob 25 Paź, 2008 18:54

Za jakieś poł godzinki zabiorę się za nowy odcinek :D Stęskniłąm się za Life. Praedzio będzie zmiana w terminie nadawania - serial od 5 listopada będzie emitowany w środy.
praedzio - Sob 25 Paź, 2008 18:59

To znaczy, że będzie tylko raz w tygodniu?
Admete - Sob 25 Paź, 2008 19:11

Juz drugi tydzień jest emitowany jeden raz w tygodniu.
praedzio - Sob 25 Paź, 2008 19:42

No, właśnie. Coś się doliczyć nie mogłam. :lol: I nawet na Bogu ducha winnego brata nawrzeszczałam. :ops1:
Admete - Sob 25 Paź, 2008 20:32

Rewelacyjny jest ten ostatni odcinek. Zen wróciło ;-) I Charlie miał swoje "momenty". Biedne maserati - nie przetrwało długo. Danni i szef policji :lol:
Caitriona - Pon 27 Paź, 2008 18:06

Admete napisał/a:
Biedne maserati - nie przetrwało długo

No nie, taki piękny wóz...

praedzio - Pon 27 Paź, 2008 18:25

A ja nie zdążyłam obejrzeć ostatniego odcinka... Buuu... :(
Caitriona - Czw 06 Lis, 2008 00:06

Boże, ja bym nie miała chyba siły strzelić do tego samochodu......
Admete napisał/a:
Danni i szef policji

A to mi się chyba do końca nie podoba...

praedzio - Sob 08 Lis, 2008 17:08

Good news! :D

Cytat:
Stacja NBC złożyła zamówienie na kolejne dziewięć odcinków drugiego sezonu serialu "Life".
Wiadomość ta została podana oficjalnie po tym jak ostatni odcinek serialu zgromadził 5,9 mln widzów po przeniesieniu emisji z piątku na środę wieczór.
"Life" to historia policjanta - Charliego Crewsa (Damian Lewis), który został wrobiony w morderstwo i skazany na dożywocie. Po 12 latach więzienia został zrehabilitowany, wypłacono mu ogromne odszkodowanie i przywrócono do czynnej służby. Charlie postanawia dowiedzieć się kto go wrobił, jadnak wpierw musi się odnaleźć w nowych realiach w czym skutecznie pomaga mu życiowa filozofia - buddyzm, oraz starzy i nowi przyjaciele.
Dziewięć nowych odcinków sprawi, że będzie to kolejny serial, który tej jesieni otrzymał zamówienie na pełen sezon.

Admete - Sob 08 Lis, 2008 20:48

Cieszę się bardzo. Ostatni odcumek bardzo dobry. Pojawiła się znów Rachel i chyba zostanie na dłużej. Jak Lewis genialnie wygląda w tych dopasowanych garniturach! Ma świetną sylwetkę - szczupły i trzyma się idealnie prosto. Żaden gest nie jest niepotrzebny. Jest niezwykły, jeśli chodzi o mowę ciała. Za każdym razem, gdy gra jakąś postaś - jest tą postacią. Niektórzy aktorzy w mniejszym lub większym stopniu grają siebie, ale nie on.
praedzio - Sob 08 Lis, 2008 21:07

Na tym polega jego geniusz. :D Dziś zgrywałam sobie na laptopa zdjęcia Lewisa, co by nimi cieszyć oczy na warszawskim bruku i mój wzrok zatrzymał się na tym zdjęciu:

Uwielbiam sposób, w jaki się uśmiecha. :serduszkate: Ma łobuzerskie iskierki w oczach. :mrgreen:

Admete - Nie 09 Lis, 2008 12:19

Piękne :-) Chyba podeślę Harry jakies zdjęcia Damiana z prośba o avatarki. Może Ty tez coś wybierzesz? :-)
praedzio - Nie 09 Lis, 2008 12:42

Obawiam się, że Harry już ma mnie dość... ;)
Caitriona - Nie 09 Lis, 2008 14:48

Nie chcę się narzucać, ale ja mam parę zdjęc Lewisa to chętnie zrobię jakieś avki ;)
Admete - Nie 09 Lis, 2008 15:10

To zrób :-)