To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Zmierzch, Nów i inne fazy ;)

Agn - Nie 16 Sty, 2011 12:30

Nie sądzę, by nigdy w życiu nie nadziały się na takową. Większość fanów sagi ogląda także TVD. No ale czyta też Dom Nocy, gdzie przez całą książkę jest mowa o robieniu komuś laski, więc się nie dziwię, że myśli byle smarkuli pchają się na takie tory.
Wysmakowana scena? Mnie wystarczy sam początek. To historia o miłości, ale nie musimy przecież podglądać tej miłości na każdym etapie. ;)

RaczejRozwazna - Nie 16 Sty, 2011 13:05

Sniło mi się się dzisiaj, że czytałam opasły tom, który był... ff Agn dot. Zmierzchu :shock: :lol: Treści już nie pamiętam niestety, ale pamiętam swoje wrażenie, że to lata świetlne lepsze od Meyer.
spin_girl - Nie 16 Sty, 2011 13:07

Agn napisał/a:
To historia o miłości, ale nie musimy przecież podglądać tej miłości na każdym etapie.

Dlaczego nie musimy? Ja chcę oglądać wszystkie etapy :mrgreen:

Agn - Nie 16 Sty, 2011 13:16

Ach, to ludzkie podglądactwo! :twisted:

Rozważna, a może jednak coś ci się z treści przypomni? O rany, thin pisząca tak grubaśnego fanfika... czy powieść. :serce:

Przy okazji - dom na wyspie Esme będzie wyglądał następująco:

Yvain - Nie 16 Sty, 2011 13:19

Niezły :mrgreen: lubię jak jest sporo przestrzeni
spin_girl - Nie 16 Sty, 2011 13:21

Bardzo ładny i bardzo w stylu Cullenów :-)
Agn - Nie 16 Sty, 2011 14:47

Ja mam tylko jedno ale - trochę za mocno szklarniowy dla mnie. Nie lubię, jak jest taki dom, że można go w sumie zobaczyć na przestrzał, bo cała ściana jest szklana.
Natomiast bardzo podoba mi się, że jest tyle drewna. Uwielbiam to. ^^

Agn - Pon 17 Sty, 2011 23:46

Lepsiejszej jakości...

Założę się, że niektóre fanki już przerabiają to na tapetę. :lol:

spin_girl - Wto 18 Sty, 2011 09:48

Nie rozumiem tylko, dlaczego ona ma zamknięte oczy na tym zdjęciu...
Agn - Wto 18 Sty, 2011 09:58

A co jest w tym takiego dziwnego? IMHO wygląda spokojnie, na taką zrelaksowaną, wszystko jest ok. Jej otwarte oczy możemy podziwiać non stop przez resztę filmu (wraz z innymi otwartymi częściami twarzy Kristen :roll: ).
spin_girl - Wto 18 Sty, 2011 10:06

Agn napisał/a:
A co jest w tym takiego dziwnego?

wygląda jakby przysypiała przy tym seksie...może Edward jednak jest słaby w łóżku :wink:

Yvain - Wto 18 Sty, 2011 12:51

Chyba, że wręcz przeciwnie i tak się rozmarzyła dziewczyna :mrgreen:
Agn - Wto 18 Sty, 2011 21:24

Nie, nie wygląda na śniętą, raczej na rozmarzoną właśnie. Przymyka oczy, bo jest jej dobrze.
Łóżkowy profesjonalizm Edwarda to kwestia zapewne dyskusyjna. Skoro po medycynie chłopak nie wie, czego się spodziewać w małżeńskiej łożnicy, to ja mu nie wróżę ekscesów. Byle małolata wie plus minus, o co w tym wszystkim chodzi. :lol:
Dobra, wiem, wredna jestem. ;)

Tak przy okazji - ciekawostka przyrodnicza...

Przyuważyłam dziś w empiku, kiedy pełzłam z mozołem, szukając diety Dukana. I oczywiście zapełzłam aż na dział obcojęzyczny, gdzie zaglądam b. regularnie, wiadomo, kocham czytać po ang. I proszę - wersja wybielona, by nie było zbyt mrocznie? Powiem szczerze, że te klasyczne, czarne okładki bardziej mi się podobają.
Acz zauważyłam, że te muszą już być dla koneserów, którzy bez pudła rozpoznają, która część jest która. Bo nie ma ani autora, ani tytułu. Tylko charakterystyczne wzory. :)

Przy okazji - czy któraś z was, dziewczęta moje najukochańsze, nie chciałaby się wzbogacić o The Host? Po angielsku, w dobrym stanie (raptem 5 razy przeczytana, ale nic książce nie odlatuje). Oddam pod czułą opiekę. :mrgreen:

Eeva - Czw 20 Sty, 2011 17:52

Agn napisał/a:
(wraz z innymi otwartymi częściami twarzy Kristen :roll: ).

Umarłam :mrgreen:

RaczejRozwazna - Pon 24 Sty, 2011 23:06

Liczba nominacji do "Złotych Malin" dla "Zaćmienia" stanowi swego rodzaju rekord :shock: Akurat za tą ekranizacją nie przepadam, ale są chyba gorsze filmy...
asiek - Śro 26 Sty, 2011 18:29

Natknęłam się na Zmierzch oczami Edwarda i cuś mi się widzi, że to lepsze niż oryginał. :lol: :wink:
Agn - Śro 26 Sty, 2011 19:01

asiek napisał/a:
Natknęłam się na Zmierzch oczami Edwarda i cuś mi się widzi, że to lepsze niż oryginał. :lol: :wink:

Czyżby Midnight Sun?

asiek - Śro 26 Sty, 2011 19:28

Yes ! :wink:
Agn - Śro 26 Sty, 2011 19:50

Ahiam, ebooka dziecię dorwało. Nawet fajne. I ma niezłe momenty typu jak "planował" zabić Bellę. Ech, gdyby nie to, że i tak wiem jak się to skończyło, to może nawet bym poczuła jakiś dreszcz. No ale...
asiek - Śro 26 Sty, 2011 20:24

Początek całkiem dobry, ale potem można utopić się w lukrze. :wink:
Agn - Śro 26 Sty, 2011 20:35

A to jeszcze nie wzięłaś poprawki na to, co czytasz? :) Choć co fakt to fakt, mnie się saga podoba, o ile intepretuje ją Spin.

Wieści z BD. Piórka...

Padnę, jeśli sfilmują moment rozgryzania poduszki. :lol:

A to jest podobno Nessie...

asiek - Śro 26 Sty, 2011 21:32

Agn napisał/a:
Padnę, jeśli sfilmują moment rozgryzania poduszki.

Będzie booooossssssko... :lol:

Agn napisał/a:
A to jest podobno Nessie...

Fajna dziewuszka... :-)

RaczejRozwazna - Śro 26 Sty, 2011 21:32

:shock: :shock: :shock:

O matko i córko. Śliczna dziewczynka ale o jakieś 7 lat za "stara".

Jak oni pokażą wpojenie Jacoba, żeby to na pedofilię nie wyglądało to ja nie wiem...

Agn - Śro 26 Sty, 2011 21:36

RR, ja myślę, że w filmie dorastanie Nessie będzie inaczej wyglądało. Może np. szybciej dorośnie do wieku, w którym jest ta dziewczynka, żeby nie musieli co scenę zatrudniać nowego egzemplarza potomkini Belli i E.
Agn - Nie 30 Sty, 2011 00:01

Dawałam to już? Chyba nie, bo nie pamiętam, bym to wcześniej oglądała. New Moon - Unscripted: Dakota Fanning, Jamie Campbell Bower, Martin Sheen.
http://www.youtube.com/wa...YI&feature=fvsr
Martin Sheen jest po prostu boski. :rotfl: