Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne
Alicja - Czw 06 Cze, 2013 20:59
jak pisałam, dopiero zaczynam smakować ten serial. Tylko krowa nie zmienia zdania
Zdarzyło mi się już kilka razy,że aktor, który początkowo zgrzytał mi między zębami, potem wydał się właściwą osobą na właściwym miejscu. Przykładem jest nie kto inny tylko serialowy House I odwrotnie też
Caitriona - Czw 06 Cze, 2013 23:31
Mnie się Shaun Evans spodobał od razu. Jest taki fajnie wyciszony i lekko wycofany. Pasuje do całości.
Admete - Pią 07 Cze, 2013 07:30
W kinie to ja lubię takich wycofanych I moje dvd powinno już dotrzeć
Caitriona - Czw 20 Cze, 2013 01:16
Wystartowały już nowe serie Poirot i Miss Marple
Akaterine - Czw 20 Cze, 2013 08:05
Dzięki za info . To dziwne, ale w upalne, słoneczne dni lubię obejrzeć dobre morderstwo w sielankowej scenerii . Ostatnio leciałam na Midsomer, Christie będzie miłą odmianą.
Akaterine - Śro 26 Cze, 2013 17:26
Tak dla informacji (szczególnie dla Agn ) - zaczął się drugi sezon Coppera.
Anaru - Śro 26 Cze, 2013 17:37
| AineNiRigani napisał/a: | oj nie !! |
Co oznacza, że pewnie będzie mi się podobał
Chyba czas skombinować serial
Akaterine - Wto 09 Lip, 2013 18:28
Po Endeavourze wzięłam się za Inspektora Morse'a. Pierwsza reakcja była "Młody Morse lepszy!", ale po jednym odcinku się przekonałam. Starszy Morse też ma sporo uroku, fajne ma dialogi z Lewisem . Przyjemny serial, przypomina mi Midsomer.
Admete - Wto 09 Lip, 2013 20:05
na YT widziałam, że wszystkie części są dostępne. A przynajmniej były. Może się skuszę kiedyś
Akaterine - Wto 09 Lip, 2013 20:30
Warto obejrzeć choćby po to, żeby docenić Shauna Evansa - niesamowicie naśladuje mimikę i spojrzenia aktora, który grał starszego Morse'a. Chyba godzinami oglądał ten serial, żeby dojść do takiej wprawy .
Admete - Wto 09 Lip, 2013 22:58
Widziałam fragment i faktycznie świetnie go naśladuje.
Akaterine - Śro 10 Lip, 2013 20:24
Patolog też jest świetnie dobrany - naprawdę ma się wrażenie, że to ten same facet. Oprócz tego można ciekawe rzeczy zauważyć, np. w pierwszym odcinku Endeavoura Morse ogląda samochód, którym jeździ starszy Morse w Inspektorze. Albo z innej strony - w Endeavourze jedną z postaci jest pani redaktor gazety - aktorka, która wciela się w tą rolę, jest córką aktora, który grał starszego Morse'a (i w serialu jest między nimi dialog - ona pyta młodego Morse'a, czy się nie znają, gdy on stwierdza, że nie, ona mówi "Pewnie w innym życiu" ).
Agn - Śro 10 Lip, 2013 20:40
| Akaterine napisał/a: | Tak dla informacji (szczególnie dla Agn ) - zaczął się drugi sezon Coppera. |
Wiem, już mi "małżonka" powiedziała.
Admete - Śro 10 Lip, 2013 23:15
Czołówkę też zauważyłam i sposób filmowania. Natomiast nie wiedziałam nic o tej aktorce i postaci. Mam ochotę na powtórkę Endeavour. Oglądam Coppera,a le trochę mnie wkurza watek narkotykowy. Wszyscy tam uzależnieni, a ja tego nie lubię.
Caitriona - Śro 17 Lip, 2013 20:17
Luthera sobie oglądam i w trzecim odcinku nieźle dowalili.... A na dodatek okazało się, że ten sezon ma mieć tylko cztery odcinki i jest to ostatni sezon.... Szkoda. Ja lubię ten serial.
Skończyły się też Horrible Histories...
Admete - Śro 17 Lip, 2013 20:54
Ja jestem na bieżąco z The Killing - ostatni odcinek był bardzo dobry. Zostało jeszcze trzy.
Akaterine - Śro 17 Lip, 2013 21:00
The Killing jest bardzo dobre. Drugi sezon nie do końca mi się podobał, ale ten jest na poziomie pierwszego.
Mam wrażenie, że Holder nieco wyprzystojniał . Początkowo myślałam, że to dzięki garniturowi, ale po powrocie do bluzy z kapturem nadal wygląda o wiele lepiej niż wcześniej .
Admete - Śro 17 Lip, 2013 21:05
Wyprzystojniał, bo zdaje się aktor ćwiczył do roli w jakimś kinowym filmie.
Caitriona - Śro 17 Lip, 2013 21:10
Holder lepiej tez wygląda, bo i czysty jest już dłużej. Odwyk mu służy. Tak swoją drogą, dobrze mu było w garniturze, ale strasznie się ucieszyłam kiedy wrócił do bluzy z kapturem
Admete - Śro 17 Lip, 2013 21:15
Ja tam wolałam garniak
Caitriona - Śro 17 Lip, 2013 21:43
Nie, wolę Holdera noszącego hoodie Garniaków mamy w innych serialach, a jemu pasuje taki ubiór.
Admete - Śro 17 Lip, 2013 21:47
Ja tam takiego stroju nie lubię na nikim Okropieństwo, noszenie takich spodni i bluzy z kapturem powinno być karalne
Caitriona - Śro 17 Lip, 2013 21:56
Dlaczego? Zupełnie tego nie rozumiem. Sama mam kilka różnego rodzaju bluz z kapturem: welurowe, rozpinane, klasyczne.
Admete - Śro 17 Lip, 2013 22:19
W całości taki strój kojarzy mi się z miejskimi menelami w wieku młodocianym
Caitriona - Śro 17 Lip, 2013 23:01
To ja mam inne skojarzenia: mój brat nosi takie bluzy, moi niektórzy wykładowcy takie nosili, koledzy z roku, mój sześcioletni bratanek takie nosi. Same pozytywy
|
|
|