To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Alicja - Czw 06 Cze, 2013 20:59

jak pisałam, dopiero zaczynam smakować ten serial. Tylko krowa nie zmienia zdania :wink:
Zdarzyło mi się już kilka razy,że aktor, który początkowo zgrzytał mi między zębami, potem wydał się właściwą osobą na właściwym miejscu. Przykładem jest nie kto inny tylko serialowy House :mrgreen: I odwrotnie też :mysle:

Caitriona - Czw 06 Cze, 2013 23:31

Mnie się Shaun Evans spodobał od razu. Jest taki fajnie wyciszony i lekko wycofany. Pasuje do całości.
Admete - Pią 07 Cze, 2013 07:30

W kinie to ja lubię takich wycofanych ;) I moje dvd powinno już dotrzeć ;)
Caitriona - Czw 20 Cze, 2013 01:16

Wystartowały już nowe serie Poirot i Miss Marple ;)
Akaterine - Czw 20 Cze, 2013 08:05

Dzięki za info :-) . To dziwne, ale w upalne, słoneczne dni lubię obejrzeć dobre morderstwo w sielankowej scenerii ;) . Ostatnio leciałam na Midsomer, Christie będzie miłą odmianą.
Akaterine - Śro 26 Cze, 2013 17:26

Tak dla informacji (szczególnie dla Agn ;) ) - zaczął się drugi sezon Coppera.
Anaru - Śro 26 Cze, 2013 17:37

AineNiRigani napisał/a:
oj nie !! :spi:

Co oznacza, że pewnie będzie mi się podobał :mrgreen:
Chyba czas skombinować serial ;)

Akaterine - Wto 09 Lip, 2013 18:28

Po Endeavourze wzięłam się za Inspektora Morse'a. Pierwsza reakcja była "Młody Morse lepszy!", ale po jednym odcinku się przekonałam. Starszy Morse też ma sporo uroku, fajne ma dialogi z Lewisem :lol: . Przyjemny serial, przypomina mi Midsomer.
Admete - Wto 09 Lip, 2013 20:05

na YT widziałam, że wszystkie części są dostępne. A przynajmniej były. Może się skuszę kiedyś ;)
Akaterine - Wto 09 Lip, 2013 20:30

Warto obejrzeć choćby po to, żeby docenić Shauna Evansa - niesamowicie naśladuje mimikę i spojrzenia aktora, który grał starszego Morse'a. Chyba godzinami oglądał ten serial, żeby dojść do takiej wprawy ;) .
Admete - Wto 09 Lip, 2013 22:58

Widziałam fragment i faktycznie świetnie go naśladuje.
Akaterine - Śro 10 Lip, 2013 20:24

Patolog też jest świetnie dobrany - naprawdę ma się wrażenie, że to ten same facet. Oprócz tego można ciekawe rzeczy zauważyć, np. w pierwszym odcinku Endeavoura Morse ogląda samochód, którym jeździ starszy Morse w Inspektorze. Albo z innej strony - w Endeavourze jedną z postaci jest pani redaktor gazety - aktorka, która wciela się w tą rolę, jest córką aktora, który grał starszego Morse'a (i w serialu jest między nimi dialog - ona pyta młodego Morse'a, czy się nie znają, gdy on stwierdza, że nie, ona mówi "Pewnie w innym życiu" :lol: ).
Agn - Śro 10 Lip, 2013 20:40

Akaterine napisał/a:
Tak dla informacji (szczególnie dla Agn ;) ) - zaczął się drugi sezon Coppera.

Wiem, już mi "małżonka" powiedziała. :mrgreen:

Admete - Śro 10 Lip, 2013 23:15

Czołówkę też zauważyłam i sposób filmowania. Natomiast nie wiedziałam nic o tej aktorce i postaci. Mam ochotę na powtórkę Endeavour. Oglądam Coppera,a le trochę mnie wkurza watek narkotykowy. Wszyscy tam uzależnieni, a ja tego nie lubię.
Caitriona - Śro 17 Lip, 2013 20:17

Luthera sobie oglądam i w trzecim odcinku nieźle dowalili.... A na dodatek okazało się, że ten sezon ma mieć tylko cztery odcinki i jest to ostatni sezon.... Szkoda. Ja lubię ten serial.

Skończyły się też Horrible Histories...

Admete - Śro 17 Lip, 2013 20:54

Ja jestem na bieżąco z The Killing - ostatni odcinek był bardzo dobry. Zostało jeszcze trzy.
Akaterine - Śro 17 Lip, 2013 21:00

The Killing jest bardzo dobre. Drugi sezon nie do końca mi się podobał, ale ten jest na poziomie pierwszego.
Mam wrażenie, że Holder nieco wyprzystojniał ;) . Początkowo myślałam, że to dzięki garniturowi, ale po powrocie do bluzy z kapturem nadal wygląda o wiele lepiej niż wcześniej ;) .

Admete - Śro 17 Lip, 2013 21:05

Wyprzystojniał, bo zdaje się aktor ćwiczył do roli w jakimś kinowym filmie.
Caitriona - Śro 17 Lip, 2013 21:10

Holder lepiej tez wygląda, bo i czysty jest już dłużej. Odwyk mu służy. Tak swoją drogą, dobrze mu było w garniturze, ale strasznie się ucieszyłam kiedy wrócił do bluzy z kapturem ;)
Admete - Śro 17 Lip, 2013 21:15

Ja tam wolałam garniak ;)
Caitriona - Śro 17 Lip, 2013 21:43

Nie, wolę Holdera noszącego hoodie ;) Garniaków mamy w innych serialach, a jemu pasuje taki ubiór.
Admete - Śro 17 Lip, 2013 21:47

Ja tam takiego stroju nie lubię na nikim ;) Okropieństwo, noszenie takich spodni i bluzy z kapturem powinno być karalne ;)
Caitriona - Śro 17 Lip, 2013 21:56

Dlaczego? :confused3: Zupełnie tego nie rozumiem. Sama mam kilka różnego rodzaju bluz z kapturem: welurowe, rozpinane, klasyczne.
Admete - Śro 17 Lip, 2013 22:19

W całości taki strój kojarzy mi się z miejskimi menelami w wieku młodocianym ;)
Caitriona - Śro 17 Lip, 2013 23:01

To ja mam inne skojarzenia: mój brat nosi takie bluzy, moi niektórzy wykładowcy takie nosili, koledzy z roku, mój sześcioletni bratanek takie nosi. Same pozytywy ;)