To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Admete - Czw 16 Maj, 2013 07:18

Obejrzę na pewno - pierwszą część widziałam.
Admete - Pią 17 Maj, 2013 21:13

Nadrobiłam trochę. The Fall mocne...Kiedy drugi odcinek Murder on the home front?
Fibula - Pią 17 Maj, 2013 22:33

Już jest.
Admete - Nie 19 Maj, 2013 19:06

Castle nadrobiłam - ciekawa jestem jakie rozwiązanie wybiorą scenarzyści w następnym sezonie. Trzeba poczekać ;)
Anonymous - Nie 19 Maj, 2013 23:08

to jeszcze ja musdze nadrobic...
Eeva - Pon 20 Maj, 2013 08:42

Admete napisał/a:
Castle nadrobiłam - ciekawa jestem jakie rozwiązanie wybiorą scenarzyści w następnym sezonie. Trzeba poczekać

Ja jestem trochę zirytowana zakończeniem. Chyba spodziewałam się jakiegoś porządnego cliffhangera.

Caitriona - Pon 20 Maj, 2013 21:47

Jakoś zakończenie Castle'a mnie ani ziębi, ani grzeje...

Case Histories wróciło z drugą serią.

Admete - Pon 20 Maj, 2013 21:49

Dzięki za informacje :)
Caitriona - Pon 20 Maj, 2013 21:52

Proszę bardzo :D
Admete - Śro 22 Maj, 2013 19:53

zakochałam się w Endeavour z młodym inspektorem Moresem. Świetny serial - dobre scenariusze, aktorzy, muzyka. nawet się zastanawiam czy sobie nie zafundować, bo z bratem robimy małe zamówienie na Amazonie.
primavera - Śro 22 Maj, 2013 21:25

Admete napisał/a:
zakochałam się w Endeavour z młodym inspektorem Moresem. Świetny serial - dobre scenariusze, aktorzy, muzyka.

ja też .... :serduszkate: a Shaun Evans to niezłe ciacho

Anonymous - Śro 22 Maj, 2013 21:41

oj nie !! :spi:
Akaterine - Śro 22 Maj, 2013 21:53

primavera napisał/a:
ja też .... :serduszkate: a Shaun Evans to niezłe ciacho

Dołączam do grona miłośniczek Endeavoura :serce2: .

Caitriona - Śro 22 Maj, 2013 22:05

Akaterine napisał/a:
Dołączam do grona miłośniczek Endeavoura

Posuńcie się koleżanki, dołączam! :D

Aragonte - Śro 22 Maj, 2013 23:15

Eeva napisał/a:
Admete napisał/a:
Castle nadrobiłam - ciekawa jestem jakie rozwiązanie wybiorą scenarzyści w następnym sezonie. Trzeba poczekać

Ja jestem trochę zirytowana zakończeniem. Chyba spodziewałam się jakiegoś porządnego cliffhangera.

Jeszcze nie oglądałam, ale jako że znam zakończenia wcześniejszych serii, to powiem, że chyba nie tęsknię za żadnym cliffhangerem :wink:

Admete - Czw 23 Maj, 2013 07:16

Cliffhanger jest - emocjonalny tym razem ;) Endeavour jest dla mnie lepszy niż Sherlock ( musze drugą serię w końcu kupić u nas ).
Deanariell - Czw 23 Maj, 2013 14:40

A ja sobie na Foxie Bones'ów oglądam - zupełne nie wiem, który to sezon... :mysle:
Już sprawdziłam :-P - chyba druga seria, sądząc z opisu, bo w roli szefowej wydziału pojawia się dr Camille Saroyan. :) Taaaaaa... Zawsze to miło popatrzeć sobie na Davida w roli agenta FBI - Seeley'a Booth'a. :mrgreen:

Admete - Czw 23 Maj, 2013 22:46

Mnie się czasem tęskni za Bones ;) Skończyłam pierwszy sezon Endeavours - absolutnie genialny! Oxford to piękne miejsce, twórcom udało się tez odtworzyć klimat lat 60 - bardzo dobre scenariusze, ciekawe postacie, zdjęcia, muzyka - and last but not least - Shuan Evans jako młody Morse. Moim zdaniem podobny z urody i gry do Damiana Lewisa. Reszta obsady też bardzo dobra. Polecam. A dvd jutro zostanie zamówione.
Caitriona - Pon 03 Cze, 2013 19:34

Zaczął się trzeci sezon The Killing. Lubię ten serial. Ma w sobie spore pokłady melancholii i smutku, ale jest dobrze zrealizowany.
Admete - Pon 03 Cze, 2013 19:35

Zapomniałam. Dzięki za przypomnienie.
Anonymous - Śro 05 Cze, 2013 19:56

Skonczylam "na krawedzi". Podobal sie. Baardzo sie podobal. Budowanie napiecia z odcinka na odcinek, odkrywanie nowych elementow. I chociaz juz w przedostatnim niby wszystko wiadomo, to jednak ostatni zaskoczyl slekka. Ale zamyka sie.
Alicja - Czw 06 Cze, 2013 20:08

Admete napisał/a:
Skończyłam pierwszy sezon Endeavours - absolutnie genialny! Oxford to piękne miejsce, twórcom udało się tez odtworzyć klimat lat 60 - bardzo dobre scenariusze, ciekawe postacie, zdjęcia, muzyka - and last but not least - Shuan Evans jako młody Morse

zwłaszcza muzyka, to ona sprawiła, że zaczęłam oglądać. Dopiero startuję :wink: głównego aktora mogliby wymienić, nie cierpiałabym strasznie :wink: :-P

czy pisałam, że obejrzałam Hit and miss? Tam dopiero jest wszystko pokręcone :mrgreen: oczywiście w taki dobry, wciągający sposób

Admete - Czw 06 Cze, 2013 20:30

Ten aktor bardzo pasuje. Wybrali go ze względu na pewne podobieństwo do dorosłego, starszego Morse'a ;)
Alicja - Czw 06 Cze, 2013 20:37

wiem, wiem, ale nadal bez szkody... :-P
Admete - Czw 06 Cze, 2013 20:38

A mnie się on strasznie podobał ;)