Filmy - Powiew Orientu
Trzykrotka - Nie 21 Sie, 2011 20:44
Muszę Ci przyznać rację Mam nadzieję, że mimo swego pochodzenia (głupie, ale prawdziwe) odniesie sukces w Mumbaju, bo zasługuje na to.
Irm - Nie 21 Sie, 2011 21:04
Mimo że nie przepadam za Kat, to akurat na ten film z jej udziałem czekam. I przyłączam się do żalu, że nie możemy tak po prostu sobie tych filmów, zwłaszcza nowych produkcji, oglądać, tylko trzeba je z zagranicy ściągać. Plus jest taki, że w Indiach filmy na DVD bardzo szybko się ukazują po premierze kinowej, a nie tak jak u nas po kilku miesiącach.
Admete - Nie 21 Sie, 2011 21:06
Bo my mamy zawsze popd górkę. Też będę tryzmać, żeby Alemu udało się osiągnąć sukces.
Admete - Nie 28 Sie, 2011 09:00
Obejrzałam ponownie Nigdy nie mów żegnaj. Piękny pod względem wizualnym film, wnętrza, kostiumy, aktorzy. Aktorzy są tak wymuskani, ze aż nierealni Preity, Rani, Shahrukh, Abhi...Nierealni. I znów mnie naszło trochę refleksji. Maya nie powinna była wychodzić za mąż za Rishiego, bo był dla niej jak kuzyn. Ale gdyby mieli dzieci, to by się na nich skupiła i byliby szcześliwi. Rishi byłby świetnym ojcem. Rishi najlepiej wyszedł na tym całym nieszcześciu, bo choć go życie kopnęło w d..., to jednak dzięki temu i w wyniku utraty ojca, stał się dojrzałym mężczyzną. To bardzo dobry człowiek i myślę, że resztę życia miał udaną. Gdyby Dev nie miał wypadku, żyłby z Radhą w miarę szczęśliwie, bo każde z nich skupiałoby się na swoich egoistycznych celach. Dziecko ( może nawet dzieci ) wychowywałaby babcia, a oni piekni, sławni, odnoszący sukcesy, żyliby nieco obok siebie, ale nie szukaliby niczego innego. Ogólnie małżeństwo Deva wydaje mi się nieco bardziej sztuczne niż Rishiego. On i Maya są jednak dużo bardziej niewinni.
Szkoda, że Dev nie potrafił być ojcem dla swojego dziecka. Mogę sobie wyobrazić, że kiedyś po latach jego dorosły syn spróbowałby ułożyć sobie jakoś kontakty z ojcem, bo bez tego nie można być do końca szcześliwym - bez zaakceptowania swoich własnych rodziców, jacy by nie byli. Smutny ten film...
Czekam na nowe filmy Shahrukha - Ra One i głównie na Dona. Kiedy premiery?
Trzykrotka - Nie 28 Sie, 2011 11:24
W diwali Ra.One, niedługo potem Don
Pojawiła się 15 sekundowa zajawka Chamak Challo - tyle, co nic, ale jednak...
http://www.youtube.com/wa...feature=related
A tu portret Dona
Nie muszę mówić że nie mogę się doczekać.
KANK chodzi za mną w sposób tak intensywny, że muszę go obejrzeć po raz nie wiem który. Ciekawa jestem własnego odbioru. Koleżanka oglądała niedawno i mówiła, że w świetle ostatnich plot o romansie z prawdziwego zycia , oglądalo się go zupełnie inaczej.
Admete - Nie 28 Sie, 2011 11:27
A są takie ploty? Nie wiedziałam. Mam nadzieję, że to tylko ploty. Przykro by było, gdyby mieli kryzys w małżeństwie. Może się nam kiedyś uda obejrzeć znów wspólnie? Shahrukh wygląda świetnie na tym zdjeciuz Dona. On jest stworzony do ról dwuznacznych.
Prześliczna piosenka z Mausam ( podobno to znaczy pora, sezon ): jak ja bym chciała iść sobie na to do kina, wtedy gdy normalnie premiera..
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
Mam wrażenie, że dziewczyna grana przez Sonam będzie muzulmanką...I Sonam wygląda jakby naprawdę grała
Trzykrotka - Nie 28 Sie, 2011 16:00
| Admete napisał/a: | | A są takie ploty? |
Tja, wiesz jak to jest. Kiedy ktoś jest tak monogamiczny jak Shahrukh, trzeba mu coś wynaleźć, zeby było ciekawie. Ostatnio częste pokazywanie się z panną Chopra, wpatrzoną w towarzysza jak w obrazek, wywolało falę plot nie z tej ziemi
Na Mausam bardzo-bardzo czekam.
\wczoraj obejrzałam Tanu Weds Manu, z Madhavanem i Kanganą Ranaut. Polecam - bez emocji, ale fajnie opowiedziana historia z serii "boy meets girl. Przy czym "girl" pije, pali, klnie, romansuje i daleko jej do "wartości indyjskiej kobiety."
Trzykrotka - Nie 28 Sie, 2011 17:23
Ach jej.... Piękne te obrazki z Mausam. Piękna piosenka.
Admete - Nie 28 Sie, 2011 18:40
Mnie się też ten teledysk bardzo podoba. Posłucham sobie dziś muzyki z Mausam. To ja się kiedyś o ten film, który widziałaś, uśmiechnę przy okazji.
Ludzie to nie mają innego zajęcia niż plotki.
EDIT: Stwierdziłam, że kupię na dvd Socha Na Tha i Love Aaj Kal. Strasznie lubię filmy Imtiaza, a u nas ich niegdy nie będzie. Socha Na Tha znalazłam tanio na ebay'u. Muszę spytać koleżankę czy mi zamówi, ale myślę, że tak. Love Aaj Kal jest też na ebay'u i na Amazonie. Z tym mniej się spieszy, bo to jeszcze długo będzie dostępne.
Trzykrotka - Nie 28 Sie, 2011 23:14
| Admete napisał/a: | | Strasznie lubię filmy Imtiaza |
I ja! Irytuje mnie, że po Love Aaj Kaal tak długo trzeba czekać na następny film. Ale podobno Rockstar z Ranbirem Kapoorem już tuż - tuż.
Może i ja sobie kupię te dwa? Jab We Met mam, oglądałam już kilka razy i nadal mam na niego ochotę.
Edit: z twittera - trzy okładki Filmfare'a z Sonam i Shahidem - do wyboru

Admete - Pon 29 Sie, 2011 05:56
Ja myślę, że kupię. Kaminey też bym nie pogardziła w dalszej perspektywie. A o czym konkretnie będzie ten nowy film Imtiaza? Trochę szkoda, że gra tam Ranbir, ale może nie będzie źle.
Piękne zdjęcia Shahida. Chyba nadal jestem w nim zakochana
Trzykrotka - Pon 29 Sie, 2011 10:53
Shahid - nie pomyślałabym, że to kiedyś napiszę - ma tę własciwość, że rozjaśnia ekran swoją energią. Od Jab We Met widziałam wszystkie jego filmy i przepadam za nim. Druga okładka jest według mnie najlepsza.
Rockstar - z tego co wiem, jest o agencie (Ranbir) gwiazdy rocka (debiutantka).
Calipso - Pon 29 Sie, 2011 12:02
Pojawił się oficjalny trailer do Agneepath, filmu z Priyanka I Hrithikiem http://www.youtube.com/watch?v=z0KPQstwMQw
Wygląda bardzo zachęcająco
Admete - Pon 29 Sie, 2011 14:41
Strasznie dużo mordobicia Ale faktycznie ciekawe. Był juz wczesniej film o takim tytule, z Amitabhem. Czy to remake czy coś odmiennego? Geet w JWM go cytuje nocą, gdy razem z Adityą wędrują uliczkami do hotelu Decent
Trzykrotko uwielbiam Shahida, przyznaję się bez bicia i kupię sobie Mausam na dvd zaraz jak tylko wyjdzie, nawet jeśli recenzje będą słabe JWM jest moim podstawowym lekiem antydepresyjnym.
Trzykrotka - Pon 29 Sie, 2011 17:21
Agneepath to remake filmu z Amitabhem. Produkował go ojciec Karana, Yash Johar. I Karan teraz robi remake w hołdzie dla ojca.
Shahid jest uroczy i zdolny; lubię go bardzo. Lubię lubić aktorów; każdy film wtedy jest lepszy
Admete - Pon 29 Sie, 2011 17:42
A to się dobrze domyslałam, że to remake. Karan chyba produkuje, nie reżyseruje? Tak mi się wydaje.
Masz rację, jak się lubi aktora czy aktorkę, to każdy film z nimi wydaje się o niebo lepszy
Trzykrotka - Wto 30 Sie, 2011 20:43
Chamak Challo wreszcie trochę dłuższy
http://www.youtube.com/wa...nel_video_title
Kolczyk w nosie mnie zabił I gest Babloo
Admete - Wto 30 Sie, 2011 21:00
Zabawny teledysk Kareena wygląda super. Shah elegancki
Trzykrotka - Śro 31 Sie, 2011 08:48
Kareena jest teraz taka piękna! Patrzę na nią z przyjemnością
No i proszę - jest trailer Rockstar!
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
To jednak Ranbir jest gwiazdą rocka. Nie wiem sama...
Admete - Śro 31 Sie, 2011 13:13
Filmik już zablokowany. Co tam było?
Trzykrotka - Śro 31 Sie, 2011 14:25
Buuuuu Zajawka Rockstar - oglądałam bez głosu, ale film wyglądał mi nie tyle na historię gwiazdy rocka, co na Imtiazową opowieść o dwojgu ludziach i ich związku. Dziewczyna strasznie podobna do Sonam i rockowy Ranbir.
Admete - Śro 31 Sie, 2011 16:09
Muzykę pisze Rahman, fajnie. Ciekawa jestem tego filmu. Pewnie nie ma jeszcze daty premiery?
Trzykrotka - Śro 31 Sie, 2011 19:32
| Admete napisał/a: | | Pewnie nie ma jeszcze daty premiery? |
11 listopada, tak piszą na Hungamie
Admete - Śro 31 Sie, 2011 19:35
To już niedługo, mogliby jakieś zajawki już pokazać.
A tu scenopis Mausam -
"Four Seasons. Four Colors. Four different age groups of our protagonists. Four true historical events. This is what constitutes Mausam.
Mausam (Seasons of Love) is a story of timeless love in the face of political hostilities and religious conflict, between a proud Punjabi Air Force Officer, Harry (Shahid Kapur) and an innocent Kashmiri refugee, Aayat (Sonam Kapoor). Set against a landscape that transcends a decade and spans continents, Mausam is a classic journey that transports one into a world of indestructible bonds of love enveloped by the roulette of destiny.
Mausam, a love story in its first season start with mere adolescent attraction between a Punjabi boy Harry, and a Kashmiri girl Aayat, in a small village of Punjab. It develops into young love between them in season two. Their love realizes its own depth in the hours of separation through season three. In the fourth and final season their love culminates into togetherness. But not before sacrificing a lot personally and learning the truth behind universal love. It is a passionate love story which sees, as its background various shades of life, questioning us and yet not becoming indulgent. "
Trzykrotka - Śro 31 Sie, 2011 19:47
Wystarczy, że Ranbir gra
http://www.bollywoodhunga...2957/index.html
Plakaty są dziwne.
|
|
|