To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

primavera - Pon 22 Kwi, 2013 20:32

Aragonte napisał/a:
Caitriona napisał/a:
Oglądam Broadchurch - bardzo ciekawe, trzyma w napięciu, nieźle odsłaniane są kolejne fakty. No i Tennant, nie oglądam Dr Who, ale tutaj facet mi się podoba.

Tennant jest świetny :serduszkate: Choćby dla niego muszę kiedyś Broadchurch obejrzeć.

polecam gorąco!

wiosna lub prawie lato zawitało i mamy wysyp nowych ale i powroty starych bohaterów serialowych - otro bowiem powróciły Scott & Bailey w sezonie 3 - to opowieść o dwóch paniach detektyw z Manchesteru

Aragonte - Wto 23 Kwi, 2013 02:05

Czy to nie leci na BBC Entertainment? Chyba załapałam się na fragment :)
Aragonte - Wto 23 Kwi, 2013 02:07

Admete napisał/a:
Tennant na pewno dobrze to zagra jakby co ;)

DW zacznij w końcu oglądać, to ocenisz go w większej dawce :wink:

praedzio - Wto 23 Kwi, 2013 05:15

No, i będzie druga seria Broadchurch. :)
primavera - Wto 23 Kwi, 2013 07:26

Aragonte napisał/a:
Czy to nie leci na BBC Entertainment? Chyba załapałam się na fragment :)

tam leci seria 1 Scott and Bailey

praedzio napisał/a:
No, i będzie druga seria Broadchurch. :)

a nie mówiłam? :rotfl: Świetnie! Nie mogą więc uśmiercić naszego detektywa ;)

Admete - Wto 23 Kwi, 2013 09:19

To znaczy, że Hardy przeżyje. Tylko ja chcę rozwiązania zagadki już teraz...
Aragonte - Wto 23 Kwi, 2013 12:44

Admete, zastanawiam się nad wkręceniem się w jakiś długi serial kryminalny. NCIS polecasz? :wink:
Admete - Wto 23 Kwi, 2013 14:04

Polecam, choć to jest raczej serial komediowy niż na serio ;) Jakby co, to pomogę ;) A Castle oglądasz? Ostatni odcinek był przezabawny.
Aragonte - Wto 23 Kwi, 2013 14:53

Z Castle nie jestem na bieżąco, muszę nadrobić. Ale oglądam, a jakże :)
To może uśmiechnę się o NCIS :wink: Dużo tego?

Caitriona - Wto 23 Kwi, 2013 17:03

Admete napisał/a:
Ostatni odcinek był przezabawny.

Cudny jest ostatni odcinek i mamy gościnny udział niesamowicie czarującego Ioana Gruffudda alias Horatio Hornblower ;) A zazdrosny Castle jest uroczy :)

Aragonte - Wto 23 Kwi, 2013 17:04

Caitriona napisał/a:
Admete napisał/a:
Ostatni odcinek był przezabawny.

Cudny jest ostatni odcinek i mamy gościnny udział niesamowicie czarującego Ioana Gruffudda alias Horatio Hornblower ;) A zazdrosny Castle jest uroczy :)

Cooooooooo? Ioan występował? I teraz dopiero to mówicie?
Idę oglądać! :excited:

primavera - Wto 23 Kwi, 2013 17:16

Admete napisał/a:

może ta sprawa zakończy się w tej serii a kolejna będzie o innym wydarzeniu w Broadchurch ....zaraz siadam do ogladania 8 odcinka tej serii :) :cheerleader2:

Caitriona - Wto 23 Kwi, 2013 17:50

Aragonte napisał/a:
Cooooooooo? Ioan występował?

A tak :D Mowa o odcinku 5x21. I nic nie mówię, ale w pełni zgadzam się ze zdaniem Marthy nt Erica Vaughna (postać grana przez Ioana) i George'a Clooney'a ;)

Caitriona - Wto 23 Kwi, 2013 17:52

primavera napisał/a:
Admete napisał/a:

może ta sprawa zakończy się w tej serii a kolejna będzie o innym wydarzeniu w Broadchurch ....zaraz siadam do ogladania 8 odcinka tej serii :) :cheerleader2:

Ja już widziałam, sprawa jest zakończona. Emocjonujący odcinek. Bardzo dobry serial.

Jotka - Wto 23 Kwi, 2013 18:35

Admete napisał/a:
Polecam, choć to jest raczej serial komediowy niż na serio
NCIS? :shock:
Aragonte - Wto 23 Kwi, 2013 19:03

Jotka napisał/a:
Admete napisał/a:
Polecam, choć to jest raczej serial komediowy niż na serio
NCIS? :shock:

Admete ma dość specyficzne pojęcie komedii, ale to pewnie sama wyjaśni :wink:

Admete - Wto 23 Kwi, 2013 19:10

Tak, nie oglądam prawdziwych komedii ;) Dla mnie serial komediowy to również Castle - tak już mam ;) Na pewno komediowym nie jest Hannibal - obejrzałam początek - dobry, ale strasznie ponurzasty. ja mam jednak słabość do postaci Willa Grahama, bo samego Hannibala nienawidzę.
primavera - Wto 23 Kwi, 2013 20:50

Caitriona napisał/a:
primavera napisał/a:
Admete napisał/a:

Ja już widziałam, sprawa jest zakończona. Emocjonujący odcinek. Bardzo dobry serial.

no i obejrzałam .... potrzebne było pudełko chusteczek ;) na twitterze ludzie opłakują tragiczną śmierć ślimaka :rotfl:

ciekawe jak potoczy się druga seria

Admete - Śro 24 Kwi, 2013 19:43

Broadchurch to naprawdę dobry serial. Bobrze by było obejrzeć go sobie teraz tak w całości. Może dvd? Nie chodzi w nim o samą zagadkę kryminalną, tylko o reakcje ludzi. Dobrze zagrany, nakręcony.
Admete - Pią 03 Maj, 2013 16:50

Zaczęłam oglądać Hannibala i nie wiem, czy dobrze robię, bo ja tej postaci tak strasznie nie lubię...
Katarynka - Śro 08 Maj, 2013 22:55

Witam :) Czy pojawiły się jakieś informacje w sprawie 2 sezonu "Miss Fisher’s Murder Mysteries" ?? Szukałam ostatnio w internecie, niczego konkretnego nie znalazłam, ale może nie dość wnikliwie szukałam :(
Agn - Śro 08 Maj, 2013 22:59

Cytat:
Zaczęłam oglądać Hannibala i nie wiem, czy dobrze robię, bo ja tej postaci tak strasznie nie lubię...

A jest ktoś, kto go naprawdę lubi? Trudno lubić seryjnego mordercę, w dodatku kanibala. On jest raczej piekielnie interesujący, bo łączy wyjątkową inteligencję ze zwyrodnialstwem.
Jak się sprawuje Mads Mikkelsen w roli Hannibala?
Ja myślę nad Bates hotel. Ale na razie na myśleniu się kończy. :mysle:

Caitriona - Czw 09 Maj, 2013 00:03

Katarynka napisał/a:
Czy pojawiły się jakieś informacje w sprawie 2 sezonu "Miss Fisher’s Murder Mysteries" ??

Szukałam jakiś czas temu i również niczego nie znalazłam...

Agn napisał/a:
Jak się sprawuje Mads Mikkelsen w roli Hannibala?

Całkiem, całkiem. Ja nie przepadam specjalnie za tym aktorem, a dodatkowo mam wrażenie, że w tym serialu ma maskę zamiast twarzy...

Agn - Czw 09 Maj, 2013 00:06

Ja zaś mam do niego przedziwną słabość. Jego fizjonomia jest taka... inna niż wszystkie, że nie mogę oderwać od niego wzroku.
Anonymous - Czw 09 Maj, 2013 01:50

Ta fizjonomia jest fascynujaco... zimna. Swietnie sie sprawuje w tego typu rolach. Aczkolwiek zawsze ma taka sama gebe - czy jako Hannibal, czy jako cudowny Czlowiek Oswiecenia, Wspanialy Kochanek, bohater.

Jak dla mnie aktor slaby, ale majacy szczescie do dobrych rol (albo wypracowal sobie pozycje do dobrych rol ;) )