To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Admete - Nie 24 Lut, 2013 10:32

Patrzcie, co znalazłam - nowy serial australijski - lata 50 - Doctor Blake Mysteries.

http://www.youtube.com/watch?v=kl9Jk1wfiGs

Zapowiada się sympatycznie, ma na razie 4 odcinki.

Akaterine - Nie 24 Lut, 2013 10:37

O, jakie fajne.
A podobno Miss Fisher ma mieć drugi sezon, brakuje mi trochę tego klimatu i fajnego pana inspektora :) .

Admete - Nie 24 Lut, 2013 10:39

Też tęsknię za Miss Fisher i jej przyjaciółmi :)
Agn - Nie 24 Lut, 2013 10:43

Do mnie dopiero dotarło, że Miss Fisher leci na Ale kino. Wprawdzie nie mam telewizora, ale jakby ktoś chciał obejrzeć z polskim tłumaczeniem...
Caitriona - Nie 24 Lut, 2013 13:49

Akaterine napisał/a:
A podobno Miss Fisher ma mieć drugi sezon

No właśnie podobno, ale nikt tego nie potwierdza. Rozmowy o drugim sezonie zaczęły się już pod koniec pierwszego i jeszcze nic nie wiadomo....

Admete napisał/a:
- Doctor Blake Mysteries.

Widziałam odcinek, ale odpuściłam. Za dużo już oglądam i jakoś pierwszy odcinek mnie nie zainteresował na tyle by kontynuować mimo wszystko.

Admete - Nie 10 Mar, 2013 15:03

Justified w tym sezonie jest bardzo dobre. Jak zawsze świetne dialogi, historia z tożsamością Drew Thompsona wciagąjąca, rozterki Raylana świetnie rozegrane. I więcej Tima jest, a to zawsze zaleta ;)
Caitriona - Nie 10 Mar, 2013 16:17

A mniej żony naszego bohatera ;)

Bardzo mi się ten sezon podoba, bardziej niż poprzedni. Chodź dość wcześnie się domyśliłam kto jest Drew ;) Jest też sporo Boyda, a to dla mnie tez duzy plus.

praedzio - Nie 10 Mar, 2013 18:15

Mnie coraz bardziej wciąga Banshee. :cool:
Admete - Nie 10 Mar, 2013 18:27

O Banshhe to ja kiedyś zrobię duży uśmiech ;)
Masz rację - mniej Winony i serial od razu zyskuje ;) Ja się zaczęłam domyślać niedawno, ale mam jeszcze jeden odcinek zaległy.

praedzio - Nie 10 Mar, 2013 18:32

Admete napisał/a:
O Banshhe to ja kiedyś zrobię duży uśmiech

No problem. :D

Admete - Nie 10 Mar, 2013 18:33

Ja tam lubię takie nieco przybrudzone historie ;)
Caitriona - Nie 10 Mar, 2013 19:23

Admete napisał/a:
Masz rację - mniej Winony i serial od razu zyskuje

Przeszła do The Following i jest tam tak samo wkurzająca ;) Ale fakt, Justified na tym zyskało.

Admete - Nie 10 Mar, 2013 19:29

Jakoś mi z The Following jednak nie po drodze. Natomiast Justified jest boskie.
Caitriona - Nie 10 Mar, 2013 19:41

A, bo The Following jest do obejrzenia i wsio. Ja głównie oglądam dla Purefoy'a i Bacona. Jakbym nie zobaczyła odcinka więcej, nawet nie było by mi żal. Justified natomiast, to inna bajka. To jeden z moich ukochanych seriali, na każdy z jego odcinków czekam i oglądam je z ogromną przyjemnością :serce2:
Admete - Pon 11 Mar, 2013 18:40

Siedzę i czytam fanfiki do Justified...Odbiło mi ;)
Caitriona - Śro 20 Mar, 2013 13:31

Całkiem przyjemny nowy serial WPC 56 o młodej policjantce w latach 50. http://www.youtube.com/watch?v=pnjTIQ5pNBk
Admete - Śro 20 Mar, 2013 15:17

Może kiedyś przy okazji.
Caitriona - Pon 25 Mar, 2013 23:00

Admete, na stronce http://www.watchseries-on...war-s08e01.html można zobaczyć pierwszy odcinek ósmej serii Foyle's War :)
Admete - Wto 26 Mar, 2013 15:52

Niestety nie obejrzałam wszystkich sezonów, to i ósmy na razie odpuszczę .
Admete - Wto 26 Mar, 2013 22:03

Dodam jeszcze, że odcinek Justified, w którym Raylan i spółka próbują opuścić Halrlan w jednym kawałku, bardzo mi się podobał :) Tim miał swoje 5 minut i Rachel...Boyd i jego czterdzieści słów zamiast czterech ;) i Colt mnie zaskoczył. A odcinek Castll'a z Rayanem w roli głównej :serce2:
praedzio - Sob 30 Mar, 2013 07:23

Fibulo, oglądasz Broadchurch? ;) Obejrzałam na razie dwa odcinki i czekam w napięciu na polski sosik do dwóch następnych. :excited: Tennant jest tam do schrupania. ;)
Fibula - Sob 30 Mar, 2013 09:49

Zamierzałam się włączyć bliżej końcówki - ma być 7 odcinków, tak? - ale skoro tak podstępnie kusisz... :mrgreen:
Akaterine - Sob 30 Mar, 2013 09:55

Ja oglądam. Tennant jest tam świetny, w ogóle lubię wielu aktorów, którzy tam grają. I okolica piękna :thud: .
praedzio - Sob 30 Mar, 2013 10:37

Naprawdę warto. Z wielu względów. :slina:
milenaj - Sob 30 Mar, 2013 18:57

Też oglądam. Miałam wątpliwości bo Tennant do tej pory raczej nie należał do moich ulubionych aktorów, tutaj wszystko jest świetne. :)