To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Admete - Wto 15 Sty, 2013 22:35

Nie nadążam za nimi, to niemozliwe ;)
Fibula - Śro 16 Sty, 2013 00:11

Ja też nie, ale warto wiedzieć, co w trawie piszczy. :wink: Blandings pewnie obejrzę, jak będzie całość.
Caitriona - Śro 16 Sty, 2013 00:18

Fibula napisał/a:
Blandings pewnie obejrzę, jak będzie całość.

A o tym nie słyszałam ;) Nawet nie wiem o czym to ;)

Fibula - Śro 16 Sty, 2013 20:22

Caitriona napisał/a:
Fibula napisał/a:
Blandings pewnie obejrzę, jak będzie całość.

A o tym nie słyszałam ;) Nawet nie wiem o czym to ;)

To komedia na podstawie cyklu P. G. Wodehouse'a Blandings - u nas wydali niestety tylko jedną część, Pełnię księżyca. Cudna lektura. :mrgreen:
http://www.comedy.co.uk/n..._one_blandings/

praedzio - Śro 16 Sty, 2013 20:45

Wczoraj swoją premierę miał serial pt. Utopia. Tu co nieco o tym serialu (swoją szosą namnożyło się tego teraz... :o ): http://serialebrytyjskie....zywistosci.html
Caitriona - Śro 16 Sty, 2013 21:23

Cytat:
Wczoraj swoją premierę miał serial pt. Utopia

To odrzuciłam, z czegoś trzeba rezygnować :)

Póki co oglądam Ojca Browna, sympatyczne.

Caitriona - Wto 22 Sty, 2013 22:36

The Following: James Purefoy i Kevin Bacon.

http://www.youtube.com/watch?v=F_c3PNs1eV8

Admete - Wto 22 Sty, 2013 23:27

O! Ciekawe. Pierwszy odcinek juz był?
Caitriona - Wto 22 Sty, 2013 23:31

Tak, wczoraj ;) ja już jestem po i póki co, zapowiada się ciekawie. Zobaczymy jak rozwiną.
Aragonte - Czw 24 Sty, 2013 20:27

Dokończyłam V sezon Murdocha i napoczęłam szósty - całkiem mi się podobał ten odcinek :)
Mam z tym serialem trochę tak, jak z Castlem, nie oglądam go dla zagadek kryminalnych, tylko z sympatii dla bohaterów. No i dla sztafażu historyczno-steampunkowego (Castle na to się akurat nie łapie).
A właśnie, ktoś jest na bieżąco z Castlem? Bo ja w tym roku jeszcze żadnego odcinka nie widziałam.

Admete - Czw 24 Sty, 2013 20:31

Ja jestem - bardzo dobry sezon :) Polecam nagoręcej. Natomiast o Murdochu to pamiętaj :) A ja jestem uzależniona od NCIS :rumieniec: Właśnie kończę sezon 9, zeszłoroczny i tak bym chciała od razu 10...Jestem niepoprawna. Większośc seriali oglądam do czasu,ale mam dwa które oglądam od lat...CSI i NCIS...
milenaj - Czw 24 Sty, 2013 20:53

"Castle" trzyma w tym roku świetny poziom. Obejrzałam "The Following" i podoba mi się.
Admete - Czw 24 Sty, 2013 20:54

O mnie tez się The Following podoba. Ma dobre aktorstwo w wykonaniu Bacona I Purefoy'a.
Aragonte - Czw 24 Sty, 2013 21:18

Może ja się w końcu NCIS zainteresuję? Oglądałam tylko jakieś pojedyncze odcinki, od przypadku do przypadku.
Admete - Czw 24 Sty, 2013 21:20

Jakby co, to wiesz ;) To jest taki mój odstresowywacz. Uwielbiam Gibbsa, Abby, Tony'ego. Zivę mniej, bo wolałam Kate, ale mozna i do niej przywyknąć ;)
Caitriona - Czw 24 Sty, 2013 21:55

NCIS próbowałam, ale jednak to nie moja bajka. CSI Las Vegas (innych nie uznaję) przestałam oglądać, jak odeszła ta blondynka (Kate?).

The Following mi się podoba. Mam nadzieję, że dalej też będzie dobrze. A Castle jest świetny, trzymają poziom.

Caitriona - Wto 19 Lut, 2013 14:16

Oglądam sobie Ripper Street i bardzo mi się podoba. Świetnie jest zrealizowany. Szkoda, że ma tylko osiem odcinków, został już tylko jeden, ale dobra wiadomość jest taka, że druga seria wystartuje na początku 2014.
Zła wiadomość jest taka, że po ostatnim odcinku wiadomo, że nie będzie w drugiej serii już jednej drugoplanowej postaci, którą ja akurat polubiłam...

Admete - Wto 19 Lut, 2013 17:47

Ano...szkoda, to była taka sympatyczna postac.
Admete - Wto 19 Lut, 2013 20:13

Jaki świetny ostatni odcinek Castle'a. Na dalszą cześć trzeba poczekać. Zwiastun zapowiada się smakowicie. W końcu spotkamy ojca Castle'a.
Aragonte - Wto 19 Lut, 2013 21:19

Ooo, to chyba muszę nadrobić :) Ale raczej poczekam na polski sosik :wink:
Admete - Wto 19 Lut, 2013 21:24

I porwano Alexis!
praedzio - Wto 19 Lut, 2013 21:29

Ja już nie pamiętam, na którym odcinku stanęłam...
Aragonte - Wto 19 Lut, 2013 23:45

Admete napisał/a:
I porwano Alexis!

No jak mogłaś :twisted:
Chcesz, żebym oglądała to dzisiaj po nocy? :twisted:

Admete - Śro 20 Lut, 2013 15:35

No co ty ;) Nie musisz wcale po nocy ;)
Aragonte - Śro 20 Lut, 2013 22:29

Nie no, żartowałam :wink: Najwcześniej obejrzę w weekend (o ile nie wyjadę do rodziców, ostatni raz byłam u nich na święta).