Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne
Aragonte - Nie 09 Gru, 2012 22:31
Niom, prawie mnie przekonał do najbliższych świąt
Caitriona - Wto 11 Gru, 2012 11:39
Mini-serial ITV, The Poison Tree, z Mathew Goode. http://www.youtube.com/watch?v=7ySsVm5rvaA
online: http://www.watchseries-on...-episode-1.html
praedzio - Wto 11 Gru, 2012 11:44
O, dzięki za info!
primavera - Pon 31 Gru, 2012 12:49
Jestem w trakcie oglądania Hunted i bardzo mi się ten serial podoba
Pierwszy sezon właśnie się zakończył i będę czakała na kolejny ....
praedzio - Śro 02 Sty, 2013 21:03
Primavero, Ty niecnoto!... No, oczywiście, że obejrzałam niemal ciurkiem wszystkie osiem odcinków... Ajajajaj! Jak ja lubię takie trzymające w napięciu seriale! A szpiegowskie osobliwie.
A błękitne oczy tego pana sprawiły, że mój zasmarkany i zapłakany zezwłok zapragnął w nich utonąć.
Admete - Śro 02 Sty, 2013 21:15
Chętnie bym obejrzała,ale zupełnie nie mam czasu, by się za tym rozejrzeć Widziałam za to Ripper street - dobre, ale brutalne i ponure.
Praedzio mogę się o to potem uśmiechnąć? I o Haven?
praedzio - Śro 02 Sty, 2013 21:16
Nie ma sprawy.
Admete - Śro 02 Sty, 2013 21:19
To zrobili ludzie od Spooks ( tak trailer głosił ), a ja kiedys Spooks namiętnie oglądałam
praedzio - Śro 02 Sty, 2013 21:25
Muszę przyznać, że fajne aktorstwo jest w Ściganej (polski tytuł Hunted). A ja w ogóle lubię brytyjskie seriale sensacyjne. Na chwilę obecną chyba bardziej, niż amerykańskie.
Co mi przypomina, że zostało mi jeszcze parę odcinków Strike Back.
primavera - Śro 02 Sty, 2013 21:41
| praedzio napisał/a: | Primavero, Ty niecnoto!... No, oczywiście, że obejrzałam niemal ciurkiem wszystkie osiem odcinków... Ajajajaj! Jak ja lubię takie trzymające w napięciu seriale! A szpiegowskie osobliwie.
A błękitne oczy tego pana sprawiły, że mój zasmarkany i zapłakany zezwłok zapragnął w nich utonąć. |
praedziu jak Ty mnie rozumiesz .... ja 8 odcinek zaliczyłam jeszcze dzisiaj w nocy mimo noworocznego zmęczenia .... a pan o blue oczach to ciacho do schrupania od razu
Caitriona - Śro 02 Sty, 2013 22:00
To Hunted jest brytyjskie? Nie wiedziałam, spróbuję obejrzeć
praedzio - Śro 02 Sty, 2013 22:22
Tylko się zastanawiam nad końcówką serialu... To dziecko to było dziecko Sam i Aidana?
milenaj - Śro 02 Sty, 2013 22:57
A ja zaczęłam i jakoś w czasie pierwszego odcinka przerwałam i już nie wróciłam, ale jak tak piszecie, to chyba spróbuję ponownie.
primavera - Czw 03 Sty, 2013 00:11
| praedzio napisał/a: | Tylko się zastanawiam nad końcówką serialu... To dziecko to było dziecko Sam i Aidana? |
podejrzewam, że tak ciekawe co z tym zrobi twórca serialu , który teraz pisze sezon drugi
primavera - Czw 03 Sty, 2013 00:13
| milenaj napisał/a: | A ja zaczęłam i jakoś w czasie pierwszego odcinka przerwałam i już nie wróciłam, ale jak tak piszecie, to chyba spróbuję ponownie. |
no wiesz gusta są różne i czasami rzeczywiście powrót do jakiegoś filmu czy serialu okazuje sie sukcesem a czasem też klapą, mnie jakoś wciągnęła fabuła, fajne twarze i piekny angielski
Anonymous - Czw 03 Sty, 2013 00:34
Zaczęłam Grimma oglądać. Za co dziękuje Dobrej Duszy
Pierwszy odcinek bez rewelacji, ale podoba mi się pomysł i konstrukcja może nie będę się bała jak na SPN.
BTW przypadkiem się zwiedziałam, ze Murdoch dalej leci. Oglądacie?
Admete - Czw 03 Sty, 2013 05:35
Szósty sezon od 7 stycznia chyba...
Agn - Sob 05 Sty, 2013 21:31
*chowa się pod dywanem* Tu mnie nie znajdą...
Ku odprężeniu zaczęłam sobie dramę sensacyjną, bo się stęskniłam za jakąś konkretną akcją (w tzw. międzyczasie podziwiam jeszcze Legend, przez które serce zapitala mi jak oszalałe ). No to odpaliłam pierwszy odcinek Iris.
http://www.gooddrama.net/korean-drama/iris
Na razie się tylko domyślam, o czym to będzie (opis z gd.net jest, rzeknijmy sobie, średnio o tym, co było w pierwszym odcinku). Chyba będą jacyś eksperymentalni agenci do zadań specjalnych. KAPKĘ pachnie mi to Nikitą. Znaczy się dwaj panowie są żołnierzami z jednostki specjalnej i na skutek jakiejś dziwnej selekcji (którą najwyraźniej kieruje pani, do której obaj startują - lovely) oraz eksperymentu medycznego (coś im wstrzykiwali, bo czemu by nie) będą super-hiper-mega-agentami. Zapowiedź drugiego odcinka pokazuje, że na nudę nie będą narzekali.
Odcinek zaczął się bardzo konkretnie i fajnie (nawet były wybuchy i zabójstwo ważnej persony), potem się ciapkę rozlazło i zrobiło pitu-pitu (studia, ładna dziewczyna, wesołe bijatyki żołnierzy na nielegalnej przepustce, gołe klaty (zaznaczam, że męskie) i takie tam stożki), by na sam koniec widzowi przywalić z grubej rury, bo jeszcze by biedny pomyślał, że po wstępie sensacyjnym czeka go high school musical. Nie mogę się doczekać drugiego odcinka (choć to pewnie już nie dzisiaj). Ale powiem wam, że serial wygląda mi na miodny. Nie omieszkam poinformować o efektach starannego śledztwa w sprawie serialu.
Anaru - Sob 05 Sty, 2013 23:08
| Agn napisał/a: | | i takie tam stożki |
Agn - Nie 06 Sty, 2013 14:06
Od czasu filmu Asterix i Obelix: Misja Kleopatra utknęło mi to powiedzonko w słowniku i odczepić się nie może. Ale nie narzekam.
To oczywiście nie znaczy, że panowie prezentowali jakieś... yyy... gorszące stożkowatości.
Caitriona - Śro 09 Sty, 2013 13:10
Justified wróciło!
Caitriona - Wto 15 Sty, 2013 13:42
Father Brown - katolicki ksiądz rozwiązuje kryminalne zagadki u siebie w parafii, lata 50. http://www.bbc.co.uk/programmes/b01q0q11
Akaterine - Wto 15 Sty, 2013 14:53
Zanotowano .
Caitriona - Wto 15 Sty, 2013 17:37
| Akaterine napisał/a: | Zanotowano |
Fibula - Wto 15 Sty, 2013 17:43
I Blandings.
http://www.imdb.com/title/tt2211457/
|
|
|