To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Aragonte - Nie 09 Gru, 2012 22:31

Niom, prawie mnie przekonał do najbliższych świąt :-P
Caitriona - Wto 11 Gru, 2012 11:39

Mini-serial ITV, The Poison Tree, z Mathew Goode. http://www.youtube.com/watch?v=7ySsVm5rvaA

online: http://www.watchseries-on...-episode-1.html

praedzio - Wto 11 Gru, 2012 11:44

O, dzięki za info! :kwiatki_wyciaga:
primavera - Pon 31 Gru, 2012 12:49

Jestem w trakcie oglądania Hunted i bardzo mi się ten serial podoba
Pierwszy sezon właśnie się zakończył i będę czakała na kolejny ....

praedzio - Śro 02 Sty, 2013 21:03

Primavero, Ty niecnoto!... :nudelkula1_zolta: ;) No, oczywiście, że obejrzałam niemal ciurkiem wszystkie osiem odcinków... :excited: Ajajajaj! Jak ja lubię takie trzymające w napięciu seriale! ;) A szpiegowskie osobliwie. :thanx:

A błękitne oczy tego pana sprawiły, że mój zasmarkany i zapłakany zezwłok zapragnął w nich utonąć. :love_shower:

Spoiler:

Admete - Śro 02 Sty, 2013 21:15

Chętnie bym obejrzała,ale zupełnie nie mam czasu, by się za tym rozejrzeć :( Widziałam za to Ripper street - dobre, ale brutalne i ponure.
Praedzio mogę się o to potem uśmiechnąć? I o Haven?

praedzio - Śro 02 Sty, 2013 21:16

Nie ma sprawy. ;)
Admete - Śro 02 Sty, 2013 21:19

To zrobili ludzie od Spooks ( tak trailer głosił ), a ja kiedys Spooks namiętnie oglądałam ;)
praedzio - Śro 02 Sty, 2013 21:25

Muszę przyznać, że fajne aktorstwo jest w Ściganej (polski tytuł Hunted). A ja w ogóle lubię brytyjskie seriale sensacyjne. Na chwilę obecną chyba bardziej, niż amerykańskie.

Co mi przypomina, że zostało mi jeszcze parę odcinków Strike Back. :mysle:

primavera - Śro 02 Sty, 2013 21:41

praedzio napisał/a:
Primavero, Ty niecnoto!... :nudelkula1_zolta: ;) No, oczywiście, że obejrzałam niemal ciurkiem wszystkie osiem odcinków... :excited: Ajajajaj! Jak ja lubię takie trzymające w napięciu seriale! ;) A szpiegowskie osobliwie. :thanx:

A błękitne oczy tego pana sprawiły, że mój zasmarkany i zapłakany zezwłok zapragnął w nich utonąć. :love_shower:

praedziu jak Ty mnie rozumiesz :) .... ja 8 odcinek zaliczyłam jeszcze dzisiaj w nocy :lol: mimo noworocznego zmęczenia .... a pan o blue oczach to ciacho do schrupania od razu :serduszkate: :love_shower:

Caitriona - Śro 02 Sty, 2013 22:00

To Hunted jest brytyjskie? Nie wiedziałam, spróbuję obejrzeć :D
praedzio - Śro 02 Sty, 2013 22:22

Tylko się zastanawiam nad końcówką serialu... To dziecko to było dziecko Sam i Aidana? :mysle:
milenaj - Śro 02 Sty, 2013 22:57

A ja zaczęłam i jakoś w czasie pierwszego odcinka przerwałam i już nie wróciłam, ale jak tak piszecie, to chyba spróbuję ponownie. :)
primavera - Czw 03 Sty, 2013 00:11

praedzio napisał/a:
Tylko się zastanawiam nad końcówką serialu... To dziecko to było dziecko Sam i Aidana? :mysle:

podejrzewam, że tak :) ciekawe co z tym zrobi twórca serialu , który teraz pisze sezon drugi

primavera - Czw 03 Sty, 2013 00:13

milenaj napisał/a:
A ja zaczęłam i jakoś w czasie pierwszego odcinka przerwałam i już nie wróciłam, ale jak tak piszecie, to chyba spróbuję ponownie. :)

no wiesz gusta są różne i czasami rzeczywiście powrót do jakiegoś filmu czy serialu okazuje sie sukcesem a czasem też klapą, mnie jakoś wciągnęła fabuła, fajne twarze i piekny angielski :-D

Anonymous - Czw 03 Sty, 2013 00:34

Zaczęłam Grimma oglądać. Za co dziękuje Dobrej Duszy :kwiatki_wyciaga:
Pierwszy odcinek bez rewelacji, ale podoba mi się pomysł i konstrukcja może nie będę się bała jak na SPN.

BTW przypadkiem się zwiedziałam, ze Murdoch dalej leci. Oglądacie?

Admete - Czw 03 Sty, 2013 05:35

Szósty sezon od 7 stycznia chyba...
Agn - Sob 05 Sty, 2013 21:31

*chowa się pod dywanem* Tu mnie nie znajdą...

Ku odprężeniu zaczęłam sobie dramę sensacyjną, bo się stęskniłam za jakąś konkretną akcją (w tzw. międzyczasie podziwiam jeszcze Legend, przez które serce zapitala mi jak oszalałe :slina: ). No to odpaliłam pierwszy odcinek Iris.
http://www.gooddrama.net/korean-drama/iris
Na razie się tylko domyślam, o czym to będzie (opis z gd.net jest, rzeknijmy sobie, średnio o tym, co było w pierwszym odcinku). Chyba będą jacyś eksperymentalni agenci do zadań specjalnych. KAPKĘ pachnie mi to Nikitą. Znaczy się dwaj panowie są żołnierzami z jednostki specjalnej i na skutek jakiejś dziwnej selekcji (którą najwyraźniej kieruje pani, do której obaj startują - lovely) oraz eksperymentu medycznego (coś im wstrzykiwali, bo czemu by nie) będą super-hiper-mega-agentami. Zapowiedź drugiego odcinka pokazuje, że na nudę nie będą narzekali.
Odcinek zaczął się bardzo konkretnie i fajnie (nawet były wybuchy i zabójstwo ważnej persony), potem się ciapkę rozlazło i zrobiło pitu-pitu (studia, ładna dziewczyna, wesołe bijatyki żołnierzy na nielegalnej przepustce, gołe klaty (zaznaczam, że męskie) i takie tam stożki), by na sam koniec widzowi przywalić z grubej rury, bo jeszcze by biedny pomyślał, że po wstępie sensacyjnym czeka go high school musical. :wink: Nie mogę się doczekać drugiego odcinka (choć to pewnie już nie dzisiaj). Ale powiem wam, że serial wygląda mi na miodny. Nie omieszkam poinformować o efektach starannego śledztwa w sprawie serialu. :mrgreen:

Anaru - Sob 05 Sty, 2013 23:08

Agn napisał/a:
i takie tam stożki

:mysle:

Agn - Nie 06 Sty, 2013 14:06

Od czasu filmu Asterix i Obelix: Misja Kleopatra utknęło mi to powiedzonko w słowniku i odczepić się nie może. Ale nie narzekam. :mrgreen:
To oczywiście nie znaczy, że panowie prezentowali jakieś... yyy... gorszące stożkowatości. :wink:

Caitriona - Śro 09 Sty, 2013 13:10

Justified wróciło! :D :cheerleader2:
Caitriona - Wto 15 Sty, 2013 13:42

Father Brown - katolicki ksiądz rozwiązuje kryminalne zagadki u siebie w parafii, lata 50. http://www.bbc.co.uk/programmes/b01q0q11
Akaterine - Wto 15 Sty, 2013 14:53

Zanotowano ;) .
Caitriona - Wto 15 Sty, 2013 17:37

Akaterine napisał/a:
Zanotowano ;)

:mrgreen:

Fibula - Wto 15 Sty, 2013 17:43

I Blandings. :cheerleader2:
http://www.imdb.com/title/tt2211457/