To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Caitriona - Pon 04 Cze, 2007 22:05

Mnie z tych wymienionych, a których nie znam, to zainteresowałby chyba głównie "The Shield: Świat glin". Lubię seriale o policji. Ale niestety nie mam AXN...
praedzio - Pon 04 Cze, 2007 22:14

Ja tyż... :cry2:
praedzio - Nie 10 Cze, 2007 15:35

No! Wczoraj skończyłam oglądać 3 sezon "Agentki o stu twarzach". Kurza melodia, ale się porobiło... Sloane jest jak kot. Ma chyba 9 żyć.
Admete - Pon 11 Cze, 2007 22:35

Jakoś nie mogłam się nigdy do Agentki przekonać, choć tam jeden taki przystojniak grał. Natomiast obejrzałam trzy odcinki Spooks. Dobry serial o szpiegach nie jest zły i na dodatek Matthew Macfadyen ma taki cudny głos :-)
praedzio - Pon 11 Cze, 2007 22:45

Admete napisał/a:
choć tam jeden taki przystojniak grał
Który? Bo było ich tam trochę... :P
Mnie tam "Agentka" niezmiennie podoba się już od kilku lat. Zaczynam 4 sezon... :P

P.S. A co do tych Spooksów, to się chyba do ciebie uśmiechnę...

Admete - Pon 11 Cze, 2007 22:53

Ten pan, który się "opiekował" agentką z ramienia CIA bodajże ;-) Michael Vaughn
praedzio - Pon 11 Cze, 2007 22:54

Aaaaa... Michael Vartan! Powiem krótko: facet wart grzechu!
miłosz - Wto 12 Cze, 2007 16:39

praedzio napisał/a:
Aaaaa... Michael Vartan! Powiem krótko: facet wart grzechu!

oj wart, wart!!!

choć niedorzecznośc tego serialu jest porażjaca i ja zupełnie sie nie łapie kto za kim i po co? to z przyjemnością go ogladałam i mam nadzieję, że axn po wakacjach puści 4 i 5 serię;

acha a od zeszłego pniedziałq na tvienie - WaT!!!! choć prezesa winni za puszczanie seriali psami szczuć :bejsbol: :bejsbol:

Admete - Wto 12 Cze, 2007 17:16

To ja nawet wypożyczę od Rielli tego pieska do poszczucia :twisted: Hunter chodź no tu! ;-) Obejrzałam wczoraj ten odcinek Bez śladu, w którym Danny jest taki biedniutki. Zwłaszcza jak siedział w kuchni u Vivian.
Caitriona - Wto 12 Cze, 2007 21:13

Jezu, a co z nim?? I kiedy to puścili? I czemu ja nic o tym nie wiem?? :cry2: :cry2:
miłosz - Wto 12 Cze, 2007 21:19

Caitriona napisał/a:
Jezu, a co z nim?? I kiedy to puścili? I czemu ja nic o tym nie wiem?? :cry2: :cry2:

poniedziałek gadzina 22.30 - TVN!!!! i pójdzie tyż czwarta seria. Oczyiście nie w całości bo siem wakacje skończą :wsciekla:

Caitriona - Wto 12 Cze, 2007 21:29

Dziękuję Miłoszku :)
Monika - Wto 12 Cze, 2007 21:56

A co to ten "Wat"?
praedzio - Wto 12 Cze, 2007 22:06

Monika napisał/a:
A co to ten "Wat"?

"Without a trace" = "Bez śladu"

Kurza melodia... Zapomniałam wczoraj obejrzeć! :cry2:

Admete - Śro 13 Cze, 2007 16:26

A ja sobie nagrałam ten odcinek i chyba zostawię. Danny szukał brata, który po wyjściu z więzienia chciał założyć warsztat samochodowy i wpadł w kłopoty.
praedzio - Śro 20 Cze, 2007 19:50

Zaczęłam czwarty sezon "Alias". Przeżywam deja vu, bo znów wszyscy pracują dla Sloana... :roll:
Poza tym stwierdzam, że bardzo lubię Weissa, granego przez Grega Gunberga. To naprawdę ciepły facet o pięknym uśmiechu. Nie jest takim superbohaterem jak Michael czy Sydney, ale w gorącej sytuacji jest niezawodny. :smile:

Admete - Śro 20 Cze, 2007 20:14

Ja go w Heroes bardzo lubię :-) Jak byłam mała to sobie wymysliłam takiego policjanta, który czyta w ludzkich emocjach ;-D Serio ;-) Podkradli mi pomysł.
praedzio - Śro 20 Cze, 2007 20:37

No, popatrz, powinni ci tantiemy jakoweś płacić, czy co... Swoją drogą, żeby choć połowa naszych policjantów miała takie talenta... Hm... :mysle:
praedzio - Czw 21 Cze, 2007 20:16

Po czwartym odcinku Alias stwierdzam, że M.V. bardzo seksownie wygląda w... sutannie!

Admete - Czw 21 Cze, 2007 21:58

A ja prawie hurtem obejrzałam niemal całą 6 serię CSI Las Vegas. To dobra seria, chyba lepsza od piątej i to niestety sprawia, ze tęsknię za kolejną ;-) Podoba mi się jak twórcy serialu połączyli w odpowiednich proporcjach zagadki kryminalne z życiem bohaterów. Ich prywatne sprawy są widoczne, ale nie wysuwają się na plan pierwszy. Poza tym postaci sa wiarygodne - nie pozbawione słabostek, ale dzieki temu tym bardziej można je polubic.
Anonymous - Pią 22 Cze, 2007 09:22

Admete napisał/a:
sprawia, ze tęsknię za kolejną ;-)

Ja jestem w trakcie oglądania 7. serii i moim zdaniem to chyba najbardziej ponura seria. Mam nadzieję, że nie będzie to wielki spoiler, jeżeli powiem, że w ciągu 12 odcinków było dwóch czy nawet trzech seryjnych morderców, z czego sprawa jednego powracała w trzech odcinkach. I inne sprawy nieco tajemnicze, przygnębiające, i takie niepokojące motywy muzyczne... Brrr...

Admete - Pią 22 Cze, 2007 14:13

No własnie ja dlatego chcę serię 7...Kurcze szkoda, że nie mam możliwości jej obejrzeć. W 6 było sporo komediowych momentów, moż eto był czarny humor, ale zawsze humor. Na przykład ten odcinek o ślubie i czterech różnych interpretacjach tej samej historii :-D
Anonymous - Pią 22 Cze, 2007 14:30

Admete napisał/a:
Na przykład ten odcinek o ślubie i czterech różnych interpretacjach tej samej historii :-D

O, to pamiętam, fajny odcinek. A to w szóstej serii był odcinek, w którym grała Faye Dunaway? Pamiętam, że bardzo mi się podobał, miał fajny klimat i pod koniec leciała piękna piosenka Sinatry - "Where are you".

Admete - Pią 22 Cze, 2007 14:37

Na ten odcinek tez zwróciłam uwage - bardzo dobry, taki nostalgiczny. Poczatek i koniec odcinka był utrzymany w czarno - białej kolorystyce. Moim ulubionym jest ten odcinek o dziewczynce, która zostawiała slady z gumy do żucia. Przynajmniej raz znależli żywą osobę. Ten dwuczęściowy o strzelaninie był bardzo stresujący.
Balbina - Pią 22 Cze, 2007 14:46

Nie ma dzisiaj "Kości" :cry2: